• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hata yaptım...

yüzüme vurmaz ama su an da da söylediği tek şey su an herseye karısıyolar tamam aama eevlendıkten sonra ne senin ne benim ailem asla işimize karısmıcak su an bişi söylemiyorum ama ewlendikten sonra karısan olursa da o an biter benim için diyor onlar diyor:bbo:

o yüzden bu dengeyi sen kurucaksın ve ailenle eşini asla karşı karşıya getirmiceksin.
benden sana bir tavsiye karı koca arasındaki sorunları kendileri çözemiyorlarsa emin ol ki anne baba ve diğerleri hiç çözemez.bu nedenle 3. şahısları evliliğinize karıştırmamalısınız

canım takma bunları ne eşinin ailsei nede senin ailen olumsuz bi etken olmamalı hayatınızda..unutma kapıyı kapadıktan sonra herkes dışarıda kalacak..haydi bakalım gülsün o güzel yüzün senin güzel bi nişanın olacak ve bence sen o günde çok güzel bir kız olacaksın...bgne kadar olmuş olan zaten sen bundan sonrasına bak...eş adayına güzel şeyler söyle ve onu motive et..haydi şimdi sarıl cep telefonuna ve ona ''seni seviyorum çok hemde''die mesaj at..hadiiiiiiiiiiiiiiiii bekliorumm

saol yorumun için canım dediğini yapıjam

cvbı geldi: canım benim bende seni çok herseyden cok sewıyorum ne kadar tartıssakta kavgada etsek tek darılamadığım insan benim vazgeçilmez tatlı bebeğimsin mucx .... yazmıs

bende onu cok cok sewıyorum ama :( gene de bu sorunlar bizi cok yıpratıyor

Canim hatani kendinde anlamissin zaten..ailenin sözlün hakkindaki olumsuz laflari aktarman gercektende cok yanlis olmus...simdi ister istemez sözlün onlara karsi hep tavirli olacak...:kahve:

Fakat sunuda belirtmek istiyorumki kiz evi birazda naz evidir...erkek dedigin öyle fazla kaprisli nazli olmaz...oda birazcik duymayacak görmeyecek..nede olsa onlar senin ailen...Bundan sonra her ne olursa olsun kesinlikle ailenle konustuklarini sözlüne aktarma...aksine aslinda seni cok seviyorlar bakma iste evleniyorum diye biraz stresse girdiler diyeceksin...:delphin:

Her ne olursa olsun sunu unutmaki ailenden ve senden degerli hicbirsey yoktur güzelim...bir tabir vardir 10 tane koca bulabilirsin lakin anne baba kardese bir kere sahipsin baska yok....Ne kendini ezdir nede aileni...:kahve:

Hakkinda hayirlisi olsun insallah:Saruboceq:

Kesinlikle size katılıyorum ben de böle olaylar yaşadım ve şunu öğrendim aileler arasında dengeyi kurmak biraz kendi elimizde olduğunu:hooray:

hata yaptım deyince farklı şeyler gelmişti aklıma. evlilik arefesinde bu tür sorunlar çok doğal.
bir arkadaş da söylemiş evlendikten sonra eşin ailenle canciğer olmayacak, sen de demişsin hçbir şeyi unutmaz diye

Ah canim belliki cok bunalmissin.
Hatanin baslangici sen degil, bence senin ailen olmus.
Is olmus bitmis, neden hala sen istedin, sen yap gibi laflar söylüyorlar, ne kadar ayip.
Insan cocugu icin herseye katlanir.
Ters bir hareketlerini görmeden, memeleketlerinden ve farkli adetlerinden dolayi insanlari yargilamak ne kadar kötü ve cok afedersin ama cahilce birsey.
Insan olsun, adam olsun, nereli olursa olsun.
Güney,dogu,bati,kuzey heryer bizim.

Seninde hatan olmus tabiki, her söyleneni gidip nisanlina anlatmamaliydin, oda bunalmiski tartismalar oluyor.
Ama hatanin farkindasin.
Bundan sonrasi, birdaha ailen sana ters birsey söylerse, al karsina aileni ve seni ne kadar mutsuz ettiklerini anlat. Destek olacakken, köstek olupte mutluluguna gölge düsürmesinler.Aynen böyle de.

Nisanlina gelincede onada herseyi anlatma. Sen ve sevdigin birsiniz artik unutma. Ikiniz bir aile kuracaksiniz insAllah. Herseyden önce SIZ- yani IKINIZ önemlisiniz.
Sevdigini savun gerekirse. Kocan olacak sonucta. Ama kimseyi kirmadan savun.

mutluluklar canim

Aldırmak istediklerini almaları cok mu önemli sence?her sey maddiyat mı bazen cok fazla beklentimiz oluyor erkeklerden...insan mutluysa suyum eksik buyum eksik dememeli bence...zamanla olur her sey onu kırmana yıpratmana gerek yok ki..

bu durum biraz da ailenin hatası hayatım herşeyde seni öne sürmüşler.ben de eşimle ilk evlendiğimde öyle sorunlarım vardı ailem çok zor ikna oldu.sonra eşimin ailesi hiç ilgilenmedi.ne yapılması lazımsa ben dedim eşim yaptı.bir de bizde mezhep farkı vardı.herşey çok zordu sözlüyken hergün kavga hergün kavga.nişanlandık biraz rahatladık.düğüne yakın tekrar birbirimize girdik.düğüne 2 gün kala ayrılma noktasına geldik.ama şükürler olsun şimdi herşy yolunda.bu zamanlar biraz stresli.ailem çok anlayışlı davrandı eşimin ailesi yokmuş gibi davrandılar.

canım işin büyüsü bozulmuş bence.sonunun çok iyi olucağını sanmam.hakkında ahyırlısı olsun ama bazen hatalarımızın geri dönüşü olmayabiliyor.

gelenek gorenek su alinir bizim kuralimiz bunlarla kendi mutlulugunu bitiriyorsun haberin olsun...
benim abim bu yuzden nikahtan dondu.. 2 hafta olmadi daha..
kiz surekli bizim adetimiz bu su dedi durdu abim dedi hep ben seninle anlastim ailenin dediklerini almak yapmak zorunda degilim diye.. kiz anlamadi bunu..
bence sizin kendi aranizda anlasmaniz ne ise onu surdurun..
ailelerinizi araya sokarsan bu is zor olur ya da olmaz onumde kocaman ornegi var ondan soyluyorum.

Başlığın çok doğru olmuş canım... Evet "hata yapmışsın" ...

Aslında kıyamıyorum da çünkü hepimiz yerinde olsak aynı hatayı yapardık belki kimbilir... Aileyle nişanlın /sözlün /eşin arasında kalmak kolay değil...

Ama hala telafi şansın var... Geç kalmış değilsin!

Artık durumu toparlama zamanın gelmiş... Sözlünle çok iyi anlaştığınızı ve evlenirseniz mutlu olacağınızı düşündüğün için gayret etmen gerektiğini düşünüyorum... Ailenle ciddi ciddi

konuşacaksın , alıp karşına ;

- Ben sözlendim , şimdi de nişanlanacağım... Şu veya bu şekilde biz bir yola adım attık... Bana destek olmanızı istiyorum... Ben iki tarafın arasında kalmaktan sorun yaşıyorum sözlümle... Madem bu

yüzükler takıldı , olan oldu , artık lütfen daha fazla ikilem yaşatmayın bana... destek olun lütfen...

Konuşmanı yapacaksın , sonra da önüne bakacaksın... Arada kalmak yok... Ne kendi huzurunuz boz, ne de henüz sözlüyken yıpranın !

Sözlünün ailene karşı olan olumsuz duygularını da geçirmeyi çalışmalısın...

Artık köprü olma zamanın geldi... Ailenden sözlüne güzel şeyler aktaracak bir köprü...

Umarım her şey yoluna girera.s.

canım hata yapmışsın ama ilerde o yaptığın hataları seni nekadar büyüttüğünü göreceksin .......ne olmuş yapmışsan yapmışsındır......bazen ailelerde eşlerde arada kalınıyor bunu sırf sen yaşamıyorsun malese işin tadı kaçmış.........huzurunu mahvetmiş her iki taraf biraz yapmacık olursun ben herşeyi ben istiyorum derim her zaman mesela eşim şunu istemiyorsa aileme hayır ben istiyorum derim bundan sonra araya mesafe cekmen gerekli
malesef evlilik kolay değil annenle uğraş kayınvaldelerle uğraş eltiler görümceler,kayınlar,birde koca ardından birde çoçuk çalışıyorsan işteki insanlar,birde komşular akrabalar el nederler...işte biz türk milletiyiz
işte biz buyuz
malesef evlenince tek eşin olmuyor hayatta süpriz yumurta gibi herkes çıkıyor paketin ardından için deki oyuncağı bazen beğeniyorsun bazen beğenmiyor...
canım artık evlenme karar aldığına göre büyüdün herkese mesafe koy
yeri geldiğinde eşine yeri geldiğinde ailene yeri geldiğinde diğerlerine......
açıkça söyleyeyim işin zor .......zor unuturlar zor.............

aileler neden anlayışlı olmazda birbirlerini ve aradaki gençleri zora sokarlar anlayamıyorum hala kız tarafı tutturur şu kadar bilezik şu kadar bilmem ne diye allah aşkına o yapılanlardan kaçı kız tarafına kalıyor anlayamıyorum ayrıca gençlerin kuracağı yuvaya iki tarafta elinden geldiği desteği gösterse ne oluyor ki yani daha evlenmeden evlilikten nefret ettirmeyelim yaaaaaaaaaa

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için ben bundan sonra herşeyi sölemeyi bırakıcam inş. ve ailemle konuşucam karşıma alıp bu böyle olmuyor benim mutluluğumu istiyorsanız beni araya katmayın diye güzel güzel konuşucam çok sağolun

aynı konuşmayı eşinlede yap beni seviyorsan makul ölçüde görmezlikten gelebilirsin de ikisinide bastır kolay gelsin

Back