Merhaba arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki yurtdışındayım ve geleli 1 yıl oldu. Evlilik sebebiyle geldim ve burda hiçbir tanıdığım ya da arkadaşım yok eşimin akrabaları dışında.
Dün şöyle birşey yaşandı, bize normalde hiç misafir gelmez, kapımız çalmaz. Biliyorsunuz yılbaşıydı, eşim iş yerindeki arkadaşlarına eşlerinizi alıp bize gelin demiş. Hepsi aileleriyle kaldığı için bizde rahat ederiz diye düşünmüş 3 çifti davet etmiş fakat benim hiç haberim yok. Gündüz ne yapacağımızı mesajla sormuştum bilmem demişti. Gün içinde de yazıştık hiçbirşey demedi bende dışarı çıkarız belki gösterileri izleriz dedim. Yasaksız ilk yılbaşını görecektim burada. Tamam dedi. Eve geldi yemek masasına oturduk ve misafirler gelecek dedi. Ben şok oldum. İlk kez evimize gelecekler ve hiç hazırlığım yok, evde de gerçekten hiçbir şey yoktu biliyor çünkü maddi olarak sıkışık bir dönemdeyiz. Bende bütün gün yayıldım yattım ne temizlik yaptım ne hazırlık. Bu şekilde çok utanacağımı söyledim neden bana haber vermedin dedim 'e şimdi söyledim ya' diyor. Bu yüzden tartıştık onlar başka bir çiftin evinde toplanmış ama biz bütün gece kavga ettik. Bana çok ağır laflar etti. Şerefsizsin diye bağırdı, insanları istemediğimi o yüzden sorun çıkardığımı söyledi. Evlendiğine pişman olduğuna kadar getirdi lafı. Ben burda onun peşine herşeyimi bırakıp gelmişken böyle bi kavga yaşadığım için hala berbatım.
Sizce hata mı yaptım ama nasıl olacaktı. Neresi açık, nerden ne alınır ikramlık, kafamda bir sürü soru dönerken iş kavgaya geçti. Böyle mi olması gerekiyor ben mi hatalıyım, hep hazır bi şekilde misafir mi beklemeliyim? Siz haberi olmayan birine misafir olmak ister miydiniz?
Bir de şimdi ne yapmalıyım sizce o kişilerin eşlerine yazsam mı özür filan...
Konu sahibi eşin nereli yabancı mı?Merhaba arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki yurtdışındayım ve geleli 1 yıl oldu. Evlilik sebebiyle geldim ve burda hiçbir tanıdığım ya da arkadaşım yok eşimin akrabaları dışında.
Dün şöyle birşey yaşandı, bize normalde hiç misafir gelmez, kapımız çalmaz. Biliyorsunuz yılbaşıydı, eşim iş yerindeki arkadaşlarına eşlerinizi alıp bize gelin demiş. Hepsi aileleriyle kaldığı için bizde rahat ederiz diye düşünmüş 3 çifti davet etmiş fakat benim hiç haberim yok. Gündüz ne yapacağımızı mesajla sormuştum bilmem demişti. Gün içinde de yazıştık hiçbirşey demedi bende dışarı çıkarız belki gösterileri izleriz dedim. Yasaksız ilk yılbaşını görecektim burada. Tamam dedi. Eve geldi yemek masasına oturduk ve misafirler gelecek dedi. Ben şok oldum. İlk kez evimize gelecekler ve hiç hazırlığım yok, evde de gerçekten hiçbir şey yoktu biliyor çünkü maddi olarak sıkışık bir dönemdeyiz. Bende bütün gün yayıldım yattım ne temizlik yaptım ne hazırlık. Bu şekilde çok utanacağımı söyledim neden bana haber vermedin dedim 'e şimdi söyledim ya' diyor. Bu yüzden tartıştık onlar başka bir çiftin evinde toplanmış ama biz bütün gece kavga ettik. Bana çok ağır laflar etti. Şerefsizsin diye bağırdı, insanları istemediğimi o yüzden sorun çıkardığımı söyledi. Evlendiğine pişman olduğuna kadar getirdi lafı. Ben burda onun peşine herşeyimi bırakıp gelmişken böyle bi kavga yaşadığım için hala berbatım.
Sizce hata mı yaptım ama nasıl olacaktı. Neresi açık, nerden ne alınır ikramlık, kafamda bir sürü soru dönerken iş kavgaya geçti. Böyle mi olması gerekiyor ben mi hatalıyım, hep hazır bi şekilde misafir mi beklemeliyim? Siz haberi olmayan birine misafir olmak ister miydiniz?
Kimseye özür falan yazmayın tabi ki. Eşinize bu yazıları okutmanızı öneririm. Eşiniz tam bir hadsiz, tam bir patavatsız. Öncelikle sizden İZİNSİZ eve misafir davet etmesi koca bir saçmalık eğer temizlik ve yemek hazırlığını kendisi yapmıyorsa. İkincisi insanları istememekle sizi suçlaması sadece komik zira istemek zorunda değilsiniz. Sinirden elim ayağım titredi, hala kendinizi suçlu bulduğunuz için de size laf sokasım var ama yapmayacağım, başkaları yapmıştır ve yapacaktır. İyi seneler...Merhaba arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki yurtdışındayım ve geleli 1 yıl oldu. Evlilik sebebiyle geldim ve burda hiçbir tanıdığım ya da arkadaşım yok eşimin akrabaları dışında.
Aynen,ben boyle davet edilsem ve es kabul etmese,hakli kadin derim,esime ve davet eden erkege çatarım valla...akşam haber vermek ne? bu neyin rahatlığı? haklısın tamamen. değil akşam, o gün sabah söylense bile kızarım ben. kimseye bir şey yazma suçlu sen değilsin.
evim kirliyken anca yakın arkadaşım çat kapı kahveye gelebilir o da zaten kusuruma bakmaz.hatta gelirken kahve yanına yenecek bir şeyler bile getiriyorlar .ben de çalışan arkadaşlarıma akşam kahvesine giderim bazen apartmanda.aynı şekilde evi hiç umursamam istediği kadar dağınık olsun süpürülmemiş olsun.giderken de ya satın aldığım aperatif ya da evden yapıp götürürüm.işten yorgun gelen kadın bir de bana yiyecek mi hazırlayacak.konu sahibinin eşinde zaten zerre insanlık yok görgü yok o çok belliBaşka birgün olsa hazırlıksız kurtarırsın bir şekilde de yeni yıl gününde hazırlıksız olmaz. Eşiniz çatkapı misafirliğe alışık galiba. O yüzden size söyleme gereği hissetmemiş. Enteresan. Eşiniz çiftleri arayıp misafir sizi edemeyeceğiz mi dedi? Nasıl iptal ettiniz.
aniden yakınımız yakın akrabamız gelebilir bir sorun olur hasta olur çocuğunu bırakır vs .ona da dışardan pide vs yaptırırız bir de çay demleriz olur biter.hiç tanımadığımız insanlara o da 3 çift ne ikram edilir?evin dağınıklığı nasıl açıklanır?Aslında okuyunca delilik gibi geliyor ama bu adam bunu haketmiş.
Bir de suçlu muyum diyor kadıncağız hala.
Bizim de hep ani misafirimiz olurdu eskiden, annem de kavga etmezdi ne ikram etmeyi düşünüyorsun derdi babama. O da hazır yiyecek bir şeyler alır gelirdi.
Burda adam bir de kadını bir sürü aşağılamış, etmiş.
Gecen hafta esim aradi,X abiler gecerken ugrayacaklarmis,yakinlarmis,1 saat filan surer, haberin olsun diye.Maddi olarak sıkışık olduğunuz halde misafir çağırması üstüne bir de size sorma zahmetine bile katlanmamasi hadsizligin daniskasi.
Madem kendisine bu kadar güveniyor ya bütün hazırlığı kendisi yapsaydı ya da her şeyi dışardan söyleseydi. Büyük çaplı bir misafir hazirligi en az iki gün sürüyor, catkapi misafir almak da ne demek oluyor, bir de üstüne size bağırıp çağırabiliyor, buna ne hakkı var? Kusura bakmayın ama sanki bana yapilmis kadar sinirlendim.
Yerden göğe kadar haklısınız. İçinizde en ufak bir şüphe dahi olmasın. Ailelerden özür dilemeli miyim diye soruyorsunuz bir de. Bu kadar iyi olmayın. Bu adam her şeyinizi bırakıp yanına yerleşmenizi zerre kadar hak etmemiş.
Belki konuşması kolay ama lütfen bu adama daha fazla tahammül etmeyin. Şerefsiz falan diyen biri sizin yaptığınız fedakarlıkları asla hak etmiyor. Lütfen kendinize değer verin ve bu adamdan ayrilin.
Sizin yerinizde olsam benim de elim ayağıma dolasirdı. Annemler bile gelecek olsa aman bir şey eksik olmasın diye didinip duruyorum. Ki onlar bile evime asla habersiz gelmez.Kaldı ki 3 aile ağırlamak haberli bile olsa ürkütücü.Gecen hafta esim aradi,X abiler gecerken ugrayacaklarmis,yakinlarmis,1 saat filan surer, haberin olsun diye.
Kapidan ugrayacak gibi konustu ama ben iceri davet ederim diye pilav yaptım yemegim vardi,cayi koydum yemezlerse ikram ederim diye,ve aceleyle tum evi elden gecirdim,lavabolar filan.
Her an hazir ve nazir durmuyoruz sonucta.
Geldiler,acelelermis,eve girmediler,hal hatir,verandada oturdular.Kahve icip gittiler.
Onda bile telaslandim yani.
3aile,yemek daveti
Kahveye bile gelinse onden soyler akli olan insan.
Saygisizmis es kişisi en hafifiyle..
Аrnavutadam Türk değilmiş, bu kadar misafir düşkünü beyin nereli olduğunu merak ettim, sakıncası yoksa konu sahibi
Onlar davetlere yemege cok duskun olur,yemeyi de yedirmeyi de sever,ama eksigi de hos gormez benim bildigim.Аrnavut
Hata yapmadınız ev sadece eşinizin değil sizin de eviniz. Birini çağırırken bir karar alırken ‘ortaklaşa’ yapılması gerekir. Siz evdeki pet misiniz de misafir çağırırken söylenmiyor anlamadım. Suç Türk annelerinde, kız çocuklarını yetiştirirken hep fedakarlık üzerine yetiştiriyorlar. Yuva kurma hayalleri, anne olma hayalleri, sabret nidaları vs vs. Birey olarak yetiştirmiyoruz kızlarımızı. Her şeylerini bırakıp hödüğün biri için hayat değiştirebiliyorlar neden? Aşk, sevgi, yuva kurma hasreti… Hepimiz için geçerli bu. Erkek- kadın ayrımı hala sürüyor. Ne diyeyim ki keşke daha güzel bir zihniyetle büyütebilsek, olabilsek de böyle öküzler bekar kalsalar kimsenin basını da yakmasalar (adam Türk yabancı farketmez, bu zihniyetteki yaratıklarından uzak durup, hadlerini bildirecek zihniyette çocuklar yetiştirmemiz gerekli).Merhaba arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki yurtdışındayım ve geleli 1 yıl oldu. Evlilik sebebiyle geldim ve burda hiçbir tanıdığım ya da arkadaşım yok eşimin akrabaları dışında.
Hepsi arnavut, benim tripbe girmem de bu yüzden. Her boku inceliyorlar her yerde konusuyorlar. Dedikodu dini bir farz gibi hayatlarında. Aa bak luys a gittik böyle böyle oldu bütün şehir duyacaktı. Erkekleri de gördüğünüz şekilde ağız ishali. Kadın azarlamak, dövmek, aşağılamak çok normal, ben bunların içinde kafayı sıyırdım zaten ama Türkiye'de olsak nasıl karşılanırdı bunu duymak için yazdım. Ona da göstermek amacıyla. Büyüse konu, linki atacaktım önüne ama uzatmadı.Onlar davetlere yemege cok duskun olur,yemeyi de yedirmeyi de sever,ama eksigi de hos gormez benim bildigim.
Nasil bilmez bunu,davet ettikleri kimerdi peki..
İste ona sasirdim,hani sabah kahvesi seramonileri vardir,olmazsa olmaz.Hepsi arnavut, benim tripbe girmem de bu yüzden. Her boku inceliyorlar her yerde konusuyorlar. Dedikodu dini bir farz gibi hayatlarında. Aa bak luys a gittik böyle böyle oldu bütün şehir duyacaktı. Erkekleri de gördüğünüz şekilde ağız ishali. Kadın azarlamak, dövmek, aşağılamak çok normal, ben bunların içinde kafayı sıyırdım zaten ama Türkiye'de olsak nasıl karşılanırdı bunu duymak için yazdım. Ona da göstermek amacıyla. Büyüse konu, linki atacaktım önüne ama uzatmadı.
Türkiye mi baz alınıyormuş, aman ne güzel. Bizim burda herifler misafir çağıracağı zaman, hele de karısının akşam yemeğinde haberi olacaksa öyle eli boş g.tü yaş gitmezler eve, eline koluna iki atıştırmalık takıp getirmeyi bilir, her b.ku inceleyen misafir türünü evdeki çorba makarna ile mi ağırlayacaktı ne? Arnavutlar gayet gösterişli düğün yaparlar, geline bi apartman parası harcanır, yaptı mı Arnavut kocan?Hepsi arnavut, benim tripbe girmem de bu yüzden. Her boku inceliyorlar her yerde konusuyorlar. Dedikodu dini bir farz gibi hayatlarında. Aa bak luys a gittik böyle böyle oldu bütün şehir duyacaktı. Erkekleri de gördüğünüz şekilde ağız ishali. Kadın azarlamak, dövmek, aşağılamak çok normal, ben bunların içinde kafayı sıyırdım zaten ama Türkiye'de olsak nasıl karşılanırdı bunu duymak için yazdım. Ona da göstermek amacıyla. Büyüse konu, linki atacaktım önüne ama uzatmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?