Hata mı yaptım? Misafir konusu...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Luys
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Luys

Waiting...
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2020
110
365
33
Merhaba arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki yurtdışındayım ve geleli 1 yıl oldu. Evlilik sebebiyle geldim ve burda hiçbir tanıdığım ya da arkadaşım yok eşimin akrabaları dışında.

Dün şöyle birşey yaşandı, bize normalde hiç misafir gelmez, kapımız çalmaz. Biliyorsunuz yılbaşıydı, eşim iş yerindeki arkadaşlarına eşlerinizi alıp bize gelin demiş. Hepsi aileleriyle kaldığı için bizde rahat ederiz diye düşünmüş 3 çifti davet etmiş fakat benim hiç haberim yok. Gündüz ne yapacağımızı mesajla sormuştum bilmem demişti. Gün içinde de yazıştık hiçbirşey demedi bende dışarı çıkarız belki gösterileri izleriz dedim. Yasaksız ilk yılbaşını görecektim burada. Tamam dedi. Eve geldi yemek masasına oturduk ve misafirler gelecek dedi. Ben şok oldum. İlk kez evimize gelecekler ve hiç hazırlığım yok, evde de gerçekten hiçbir şey yoktu biliyor çünkü maddi olarak sıkışık bir dönemdeyiz. Bende bütün gün yayıldım yattım ne temizlik yaptım ne hazırlık. Bu şekilde çok utanacağımı söyledim neden bana haber vermedin dedim 'e şimdi söyledim ya' diyor. Bu yüzden tartıştık onlar başka bir çiftin evinde toplanmış ama biz bütün gece kavga ettik. Bana çok ağır laflar etti. Şerefsizsin diye bağırdı, insanları istemediğimi o yüzden sorun çıkardığımı söyledi. Evlendiğine pişman olduğuna kadar getirdi lafı. Ben burda onun peşine herşeyimi bırakıp gelmişken böyle bi kavga yaşadığım için hala berbatım.

Sizce hata mı yaptım ama nasıl olacaktı. Neresi açık, nerden ne alınır ikramlık, kafamda bir sürü soru dönerken iş kavgaya geçti. Böyle mi olması gerekiyor ben mi hatalıyım, hep hazır bi şekilde misafir mi beklemeliyim? Siz haberi olmayan birine misafir olmak ister miydiniz?

Bir de şimdi ne yapmalıyım sizce o kişilerin eşlerine yazsam mı özür filan...

kımseye bırsey yazmayın sakın ,asıl sızın evlendıgınıze pısman olmanız gerek ...

sıze bu lafları edebılmesı , boyle konusabılmesı , sızın de hala kendınızde hata aramanız nasıl ruh hastası bır kocaya sahıp oldugunuzu sızı nasıl sındırdıgını manıpule ettıgını gosterır

Aaaa şaşırdınız mı? Ne özürü yazacaksınız yahu??

Eşiniz haksız tabi ki.

Ortalığı götüren evde misafir ağırlamaktan utanmayacak birisi kendisi.

Kaldı ki eviniz o an pırıl pırıl olsaydı bile öyle son anda haber verilir mi?

Utanmayacak mıymış milleti evine çağırıp hazırlık yapmadan ağırlamaya?

Hem suçlu hem güçlü hem düşüncesiz hem hanzo hem de terbiyesiz eşiniz

Zamanında size fikrinizi sorup öyle plan yapmalıydı.

Kimseden özür falan dilemeyin. Eşiniz nasıl organizasyon yaptıysa kendi başına, aynı şekilde neden iptal ettiğinize dair olan açıklamayı da kendisi yapsın.

Hamile değilsiniz değil mi? Nolur değilim diyin

sankı karım ozellıkle eslık vazıfesını yerıne getırmıyor ,bır mısafırımı bıle agırlayamıyorum demek ıcın dusunulmus gıbı ... adam sofraya oturduktan sonra soyluyor 3 cıft mısafır gelecek dıye saka gıbı

o saatden sonra hıc bır seyın yetısmeyecegını bıle bıle... tamam gelsınler deseydınız gelselerdı ortada bırsey yok , demek kı adam karısını hıce saymıs , kadının haberı bıle yokmus dıye hem onlar kendısını rahatsız hıssedecektı hemde sız nasıl okuz kocanız oldugunu bu yuzden zor durumda kaldıgınızı anlatmak zorunda kalacaktınız

bunların yasanmaması baska yerde toplanmaları daha ıyı olmus

Valla eşiniz kafayı yemiş , ama sanırım ben bunu yapan adama buyursunlar gelsinler der önlerine bir bardak su koyar , kusura bakmayın eşim az önce söyledi geleceginizi derdim , adamda utanma duygusu varsa azıcık o utandırdı , siz bu adamı nereden buldunuz da takildiniz peşine gittiniz?

Eşiniz manyak herhalde.

Sizinle konuşmadan misafir çağırıyor, yetmiyor öncesinde söyleme gereği bile duymuyor.
Birde üste çıkıp hakaret etmiş, ilk değildir bu tavri muhtemelen.

Kimseye mesaj falan atmayın. Sizin bir suçunuz yok çünkü.

O lafları duyup nasıl devam edeceksiniz onu düşünün, bosverin başkalarını şuan.

Valla ben de kabul etmezdim. Sizin özür dileyeceğiniz bir durum yok.

Ağır olacak ama eşiniz görgüsüz, terbiyesiz bir varlık.
Özür dilerim ama böyle.
İnsan haber vermez mi? İnsan olan?
Hem de yılbaşı. Hani önemseyenler bir tık daha özenli kuruyor ya sofralarını.
Bilemiyorum. Ben olsam üste çıkar kendime laf söyletmezdim. Bir de size laf saymış.
Kimseden de özür dilemeyin.

Ben misafire hep ilimliyim ama bunu kaldıramazdim. Hem yilbasi insan cips kuruyemis içecek ister hem akşam sofrada olmaz her yer yoğun her yer kapalı ev temizlenmesi olmaz
Üstüne kavga etmek bilmiyorum ben çok kirilirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…