Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben kürtaj merkezinde oldum.bilgileriniz kesinlikle gizli kalacaktır dediler teyit ettirdim kaç kez sordum kesinlikle böyle bir şey yok kimse ulaşamazmışsın bilgiye.ama kürtaj merkeziydi burası.hatta gün bu merkezi arayıp bilgi almayı denedim.adımı söyleyip ben yakınırım bilgi almak istiyorum bu hastaya ilgili dedim kız bana bi dk dedi.sonra da hiç bir bilgi veremiyoruz dedi.bende kürtaj oldu mu diye sordum.buna dair bir bilgimiz yok dedi.çok şaşırdım .kimlikle gelirseniz ancak sistemden bakarız tabi hasta sizseniz.aksi halde akrabası bile olsa bilgi vermediler..
Haklısınız dürüst olmalı ama ayrıldığı nişanlısından önce bi yaşamışlığı vardı ondan önceki nişanlısıyla. Ve bu adam bunu kabul ederek evlilik yolunda adım attıı ama nişanlanınca o kadar değişti ki ona ezik muamelesi yapmaya hiç umursamamaya başladı. E tabi yüze vurmalar da vardı. Arkadaşım tekrar aynı olayı yaşamak istemiyo o yüzden böyle bi çözüm arıyo. Haklı veya değil orası tatışılır tabi ki ama bu konuda dürüst olup bi ilişkiye başlamayı kesinlikle düşnünmüyo.
Devlet hastanelerinde kürtaj yapılmaz....?( bebek ölümleri vs.sonlandırılması gereknler hariç)
Özel hastanelerde de müdahale diye geçer.Kürtajın cezası var cünkü yasal denetim olmadığı sürecede acıklanmaz.
canım malesef bu dönemde böyle bir şeyin gizli kalması çok zor.. ben hamileliğimi öğrendiğimde çok erkendi daha keseyi falan görmemiştik o nedenle eşim ve abimden (doktor kendisi) başka kimseye söylememiştik.. ta ki bir gün bir hemşirenin beni aile hekimliğinden aramasına kadar.. öğrendiğimize göre hamileymişsiniz nasıl gidiyor hamilelik var mı bir sorun sıkıntı dedi.. çok şaşırmıştım..tc kimlik numarası ile artık nerde ne yaptırıyoruz hemen öğrenebiliyorlar.. benim eski ameliyatımı bile ikili testte söyledi bana doktorum.. bunu saklaması çok zor yani..
Arkadaşımın yer seçme gibi bi zamanı olamadı düşük yaparken farkedildi direk hastaneye yatışını yaptılar 2 gün kaldı hastanede.
Eğer iliskisi için sorun olacaksa bu durumun üstünü kapatmasından yanayım .her şeyi doğruduyşa söylüyoruz sa ne oluyo kıymet mi biliniyr sanki .yarın önürgün ve ondan sonraki hergün eşinle aranda bi sıkıntı olacak bu .eşin eğer anlayışlı biriyse,herkesin başına kötü bi iş gelebilir,herkes hata yapar gözüyle bakıyorsa ve ailende durumu biliyorsa onlarda yanındaysa o zaman doğruyu söyle derim . ama erkek arkadası öyle değilse o zaman yalan sölicek mecbur.kimse kızmasın bi insanın yaptığı hata yüzünden ömür boyu bu sıkıntıyla eşinin bunu gün gelirde gündeme getirir sıkıntısıyla yasanmaz.saklasın bu durumu derim.şöyle desin eşine..
bir arkadaşım hamileydi sigortası yoktu.durumu cok acildi beraber gittik hastaneye.parası yoktu.bende kendi kimliğimi verdim .benim kimliğiyle işlemini yaptık... ( bence gayet iyi .
Arkadaşımın ağrılı aşırı bi kanaması varmış hastaneye gitmiş orda düşük yapıyosun demişler direk yatırmışlar ertesi günde kürtaja almışlar
Arkadaşımıda aramışlar kürtaj olmuşsunuz siz bekar değilmisiniz burda öyle görünüyo falan demişler.
Gerçekten de çok zor görünüyo saklaması...
Eğer durumu anlatırsa olay büyür,sallanır,sadece eşi değil,bi şekilde duyulur ailesi tarafından da zamanla herkes bilir..önünü alamazlar..hayatı boyunca sıkıntı olur.ama derse kendi kimliğimle bir arkadaşın yardımına koştum.olay kapanır gider,eşin bir haftaya kalmaz unutur bile,bi daha da aklına gelmez...Tamamen katılıyorum size.. Fikriniz mantıklı.
valla onu bılemıyorumda benım 7-8 ay once kurtajım oldu ozel bır klınıkte hem kayıtlardan gozukmesınden korkmustum hemde sıcıle ıslenmesın dedı klınık tanıdık ıdı akrabaların dıyeyım hastane gıbı bır yer
kıl donmesı amelıyatı dıye yazdılar ama ben kurtaj oldum
boyle dedılerse ulasabılırler ama esı buna ulasabılırmı o kadar kolaymdıır bılmem
Eğer durumu anlatırsa olay büyür,sallanır,sadece eşi değil,bi şekilde duyulur ailesi tarafından da zamanla herkes bilir..önünü alamazlar..hayatı boyunca sıkıntı olur.ama derse kendi kimliğimle bir arkadaşın yardımına koştum.olay kapanır gider,eşin bir haftaya kalmaz unutur bile,bi daha da aklına gelmez...
Hele seneler sonra sor hatırlamaz bile..boşver kızım her doğruyu herkesin bilmesine gerek yok.bu cok farklı bir durum bu olay dışında tabiki yalanı tasvip etmiyorum..ama durumu sıkıntılı şuanda,o da unutsun eşi de unutsun..hatırlayıp canını sıkmasınlar..hayatınızı yaşayın..
Devlet hasta kayıtlarını sır gibi saklamakla yükümlüdür. Yetkililer dışında kimsenin bu kayıtlara ulaşması mümkün değildir.
Ancak sağlık ocakları ve o yetkililer işgüzarlık yapabilir mi, yapar, hemde öyle güzel yapar ki.
Bence hınç almak gibi özellikle bekarların bu tip kayıtlarını inceliyorlar. Ve yanlışlık olmuş gibi aptala yatıp bir şekil duyuruyorlar.