• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastanede kürtaj olunca kayıt?

Bu arada kimse kimseye geçmişi hakkında bu kadar özel detayları vermek zorunda değil bence, çok mu masum erkekler? nereden biliyoruz geçmişte kaç kızı hamile bırakıp bırakmadığını? sevgilileri ile yaşadıklarını? Ama erkeğin elinin kiri diyenler olacaktır mutlaka ama o zihniyetlere de benim verecek cevabım ağır olur, kişi kendisinden ve yaptıklarından sorumludur, paylaşması ya da paylaşmaması da kendisini ilgilendirmeli.

Eğer iliskisi için sorun olacaksa bu durumun üstünü kapatmasından yanayım .her şeyi doğruduyşa söylüyoruz sa ne oluyo kıymet mi biliniyr sanki .yarın önürgün ve ondan sonraki hergün eşinle aranda bi sıkıntı olacak bu .eşin eğer anlayışlı biriyse,herkesin başına kötü bi iş gelebilir,herkes hata yapar gözüyle bakıyorsa ve ailende durumu biliyorsa onlarda yanındaysa o zaman doğruyu söyle derim . ama erkek arkadası öyle değilse o zaman yalan sölicek mecbur.kimse kızmasın bi insanın yaptığı hata yüzünden ömür boyu bu sıkıntıyla eşinin bunu gün gelirde gündeme getirir sıkıntısıyla yasanmaz.saklasın bu durumu derim.şöyle desin eşine..
bir arkadaşım hamileydi sigortası yoktu.durumu cok acildi beraber gittik hastaneye.parası yoktu.bende kendi kimliğimi verdim .benim kimliğiyle işlemini yaptık... :(( bence gayet iyi .

kimse hiç kimse bu yalanı yemez yanlış yönlendirmeyin o adam bu yalanı hakediyor mu
o halde azıcık saf insanlar varya sünefe tipler onlardan birini alıcak hayatına olcak bitecek

açık açıkta söleyecek bu bu bu oldu geçmişimde diye oda ayran budalası gibi ağzını açıp dinleyecek yarın öbürsü günde sıkıntı yaşatmayacak

Bence yaptığı davranışın arkadasında dursun anlatsın herşeyi. yoksa yalan; yalan üstüne yalan doğurur doğruyu bir türlü söyleyemezsin.

Diyelim ki kürtaj olduğunu bilmiyo sicil micil ayağına da gitmedi hadi 2 gün sonra o adam çocuk istemicek mi ?? OLmadığında hepsini bir bir söylerler valla ..

hem ilk kürtaj 2.gebeliği azalttığını duydum doğru yada yanlış bilmiyorum ...

Tamamen katılıyorum size.. Fikriniz mantıklı.

açık açıkta söleyecek bu bu bu oldu geçmişimde diye oda ayran budalası gibi ağzını açıp dinleyecek yarın öbürsü günde sıkıntı yaşatmayacak

Her doğruyu herkesin bilmesine gerek yok.söylemesin unutup gitsinler...yalanı haketti mi bu adam falan laflarına hele hiç gerek yok.doğruyu öğrenince neyi kazanmış oluyor,doğruyu bilmek hakkı diye düşünüyorsunuz geçmişte olmuş bitmiş,öğrense ne olucak ne kazanacaklar ,ne değişecek.en anlayışlısımın bile içinde şüphe kalacak..cocuk olmadığında ilerde kürtajdan dicekler,insanlar cahil,bilgisiz coğu..ailesi de bilicek,cocuğumuz olur mu gec mi olur ,kürtaj oldu diye skıntı cıkarmı falan falan ..aile eş hep didiklicek..cevremde cok gördüm..söyliyim en anlayışlı adam bile gün gelecek yüzüne vuracak durumu..ne gerek var yani..boşveeer arkadaşım geçmişinde unutmak istediğini kimseye dillendirme derim ben..kendinden değerlisi yok sana anan baban gibi sahip çıkmazlar ..

Her doğruyu herkesin bilmesine gerek yok.söylemesin unutup gitsinler...yalanı haketti mi bu adam falan laflarına hele hiç gerek yok.doğruyu öğrenince neyi kazanmış oluyor,doğruyu bilmek hakkı diye düşünüyorsunuz geçmişte olmuş bitmiş,öğrense ne olucak ne kazanacaklar ,ne değişecek.en anlayışlısımın bile içinde şüphe kalacak..cocuk olmadığında ilerde kürtajdan dicekler,insanlar cahil,bilgisiz coğu..ailesi de bilicek,cocuğumuz olur mu gec mi olur ,kürtaj oldu diye skıntı cıkarmı falan falan ..aile eş hep didiklicek..cevremde cok gördüm..söyliyim en anlayışlı adam bile gün gelecek yüzüne vuracak durumu..ne gerek var yani..boşveeer arkadaşım geçmişinde unutmak istediğini kimseye dillendirme derim ben..kendinden değerlisi yok sana anan baban gibi sahip çıkmazlar ..

sana katılmıyorum nedenine gelince bu kız diyelim evlilik yapacak biri ile karşılaştı ona yalan söyleyecek kandıracak hatta bekaret sıkıntısınıda aşacak diktirecek tertemiz evlenecek sonra ben söyleyeyim yarın bişi olucak attığı sölediği yalan çıkıcak ortaya çıkmaz demeyin kesinlikle çıkar biri ağzından kaçırıverir, eşi bir şey olur hastaneye gittiklerinde muayenede hastaneden öğreniverir yada eski nişanlılarından biri yeni nişanlısına yada kocasına bu kız böyle böyle diyiverir hiç biri olmasa bir gün kendi uykusunda pat diye konuşur anlatır çünkü bilinçaltında hep yaşayacak bu korku vicdan azabı eee Allah da yanıltacak mutlaka söliyiverecek yalan gizli kalmaz asla er yada geç çıkar ortaya doğru geçte olsa yerini bulur o zaman ne olucak tablo adam bunu kapıya koyar o........ gibi hakaretlerle etrafa kızın ailesine rezil edecektir hırs insana neler yaptırır hayır birde güveniyorsa bile güvenmez acaba başka neler var benden sakladığı benden gizlediği diye düşünecek büyüyecek büyüdükçe kötüleşecek sonra beni de aldattı mı acaba bunu yapan bunuda yapmıştır kesin diyecek sonra evlilik yuva koca ortada kalmayacak ya kadını dövecek sövecek hatta Allah korusun öldürecek ailesinin kapısına atacak varsa çocukları görüştürmeyecek yada evde kadına ızdırap hakaret küfür işkence dayak o zaman daha mı iyi olucak baştan doğruyu söleyecen kabul edebilir etmeyebilir kabul eder sonra cayar artık ne ise ceremesini çekecen yapcak bişi yok ufak bişi değilki sakla gizle unut kimseyi ilgilendirmez diyelim bizi ilgilendirmez ama bu hayata devam ettiği sürece hayatını paylaştığı kişiyi pek tabi ilgilendirir artı böyle büyük bir tarvma unutulmaz

benim kp jinekolog.kendi özel kliniği var.geçen sağlık bakanlığından gelmişler bi uygulama yüklemişler bilgisayara.o uygulamada hastanın bilgilerini girmek zorunda.ad soyad, tc kimlik, teşhis,hamileyse kaç haftalık vs vs.bu kaydı tutmazsan suç işlemiş olursun demişler.

o da bize şikayet ediyodu eee istiyorum bilgilerini adam vermiyo vermek istemiyo benim müşterim kaçıyo diye..ama o yine de bilgilerini vermeyenlere kürtaj yapmıyordu.

velhasıl,artık özel kliniklerde de var bu durum dikkat edin.aman özel diye kimse öğrenemez sanmayın.

bu arada şunu söyleyim burdaki asıl tartışma dürüstlük olmamalı bence.çünkü bu çok büyük ihtimal ortaya çıkacak bir şey.siz aslında doğruyu söyleyerek dürüst olmuş olmayacaksınız, sadece zaten ortaya çıkacak bir şey yüzünden ayrıca bi de yalancı durumuna düşmemiş olacaksınız.sabahtan beri burda tartışılan konu bu aslında.boş yere yalancı durumuna düşmeyin.

bu saklanabilir bişey değil ama ben olsam geçmişte yediğim haltlar olsa aslaaa ve aslaaa evleenceğim insana anlatmazdım.anlatınca nolacak yani?ay ne dürüstsün canım diyip alnından mı öpecek?kıymet mi bilecek?emin ol olacak tek şey senden içten içe nefret edip kin duyması ve bunları her fırsatta yüzüne vurması olacak.o yüzden aslaaa diyorum.ama dediğim gibi seninki böyle bi durum değil nası olsa ortaya çıkar o yüzden boş yere bari yalancı durumuna düşme.

Son düzenleme:
sana katılmıyorum nedenine gelince bu kız diyelim evlilik yapacak biri ile karşılaştı ona yalan söyleyecek kandıracak hatta bekaret sıkıntısınıda aşacak diktirecek tertemiz evlenecek sonra ben söyleyeyim yarın bişi olucak attığı sölediği yalan çıkıcak ortaya çıkmaz demeyin kesinlikle çıkar biri ağzından kaçırıverir, eşi bir şey olur hastaneye gittiklerinde muayenede hastaneden öğreniverir yada eski nişanlılarından biri yeni nişanlısına yada kocasına bu kız böyle böyle diyiverir hiç biri olmasa bir gün kendi uykusunda pat diye konuşur anlatır çünkü bilinçaltında hep yaşayacak bu korku vicdan azabı eee Allah da yanıltacak mutlaka söliyiverecek yalan gizli kalmaz asla er yada geç çıkar ortaya doğru geçte olsa yerini bulur o zaman ne olucak tablo adam bunu kapıya koyar o........ gibi hakaretlerle etrafa kızın ailesine rezil edecektir hırs insana neler yaptırır hayır birde güveniyorsa bile güvenmez acaba başka neler var benden sakladığı benden gizlediği diye düşünecek büyüyecek büyüdükçe kötüleşecek sonra beni de aldattı mı acaba bunu yapan bunuda yapmıştır kesin diyecek sonra evlilik yuva koca ortada kalmayacak ya kadını dövecek sövecek hatta Allah korusun öldürecek ailesinin kapısına atacak varsa çocukları görüştürmeyecek yada evde kadına ızdırap hakaret küfür işkence dayak o zaman daha mı iyi olucak baştan doğruyu söleyecen kabul edebilir etmeyebilir kabul eder sonra cayar artık ne ise ceremesini çekecen yapcak bişi yok ufak bişi değilki sakla gizle unut kimseyi ilgilendirmez diyelim bizi ilgilendirmez ama bu hayata devam ettiği sürece hayatını paylaştığı kişiyi pek tabi ilgilendirir artı böyle büyük bir tarvma unutulmaz

Ne kadar çok ihtimaller üzerinden kuruyosunuz? Karşısına çıkıcak adamın daha önceden sevgilsiyle bu olayın başından geçmediği ne malum? Erkekler böyle bi durumu söyler mi? Hiç sanmıyorum.
Söyleyince ne olucak ben sana baştan söyliyim çünkü aynı şeyi eski nişanlısında yaşadı. Adam önce bi afallıycak biraz düşünmek istiycek ve yapabilirim deyip berberliğe devam edicek. Ama bi süre sonra bu düşünce hep aklına gelicek hiç rahat vermiycek bu bildikleri ona. Bunu yüzüne vurmamak için çabalıycak ama acısını çok başka şeylerden çıkarıcak her hareketi içten içe ona batmaya başlıycak. Onunla tanışmadan önce ki bütün geçmişini silmesini istiycek en yakın arkadaşlarını bile. Kafasında ki düşünce ben bu kızı bu şekilde kabul edebildiysem o bunun karşılığında bana kul köle olmalı diye kesin bi yargı oluşucak. Hep ondan bekliycek ama karşısında ki bi beklentiye girmiycek.
Arkadaşım dürüst oldu ve bunları yaşadı tekrar bile bile olucakları dürüst olması mantıksızlık sadece.

Badecim senin yaşadıgın olay aslında olması gereken eskiden hastalandıgımız zaman çeşitli çeşitli doktorlar giderdilk yanımızda daha önceki doktorların çekmiş oldugu film,ultrasyon ve ilaçları götürürdük diger doktordan dosyaları alırdık ama artık öyle degil herşeye bir tıkla ulaşılıyor en azından yanımızda koca koca dosyaları taşımamıza gerek yok.

benim rahatsız olduğum bir konu değil canım konu sahibinin arkadaşı açısından konustum oldu ki hamile oldu bir şeyler ters gitti daha önce doğum kürtaj bilmem ne sorarlar ya da söylerler diye düşündüm belki de hiç ortaya çıkmaz bilemiyorum

bnce gelecek dusunecegi br insandan saklması dogru degl ama su seklde,kalkp da ben kurtaj oldum dememeli asla.bu sadece kadının kendsini ilgilendren br konudur.bska da kmseyi ilgilendrmez.zaten kurtaj olmak ruhunda derin yaralar bırakmıstır.kalkp da tekrar tekrar dillendrp aynı travmayı yasamaya gerek yok.bnm br brlktelgm oldu,bekaretm yok diyeblr ki zaten boyle br sebep yuzunden bırakck adamla beraber olmaması en hayırlısı olur.erkeklern cogu buna deger veriyor biliyorum ama emnm ki gercekten seven br insan icn bu cok da onemli brsy olmaycaktr.bnm esim bana evlenmeden once baskalaryla iliskileri oldgnu anlattı.bnm olmadı bu yuzden bana kaldrması zor geldi ve zman zamn da yuzune vurdum.inkar edemem ama onu sevdgm icn bu durum br zman snra onemsz oldu bnm icn.artk bnm,bnmle beraber ve bn onu sevdgm icn tum gecmsyle beraber kabul ediyorum onu.yani insan isteynce sevince sorun etmeyebiliyor.kurtaj mevzusu bugunku sistemde herkesn eline kolaylkla gecebilecek br bilgidir cnku kadının mahremiyeti kalmamıstır.cocuk dogurcgı zamn da kontrollere gttgnde doktor kurtaj gecmsni sorar.yalan soylemesi doktoru yanls yonlendirir.eger esiyle beraber gdecekse bebk kontrollerne ya doktorla konusur,gzli kalmasını saglar ya da o zmn gelnce esiyle konusur ama ben gzli kalmasndan yanayım kesnlkle.onun dısında hcbr adam da bu kadn kurtaj olmus mu diye gidip aramaz bryerleri.o kdr seviyesz br adam karsısına cıkarsa da zaten yolu gostermek gerekir.

öncelikle evleneği biri olsa gidip sen kürtaj mı oldun bi araştırayım bakalım zaten demez.
sadece hamilelğinde bende seninle geleym falan derse o zaman doktorla konuşacak
ama eşini atlatıpta gidebilir sanırım.

söyleyip söylememe konusuna gelnce
bi söylenecek kişi var bi de söylenemeycek kişi
ama bende söylememesi taraftarıyım
ortaya çıkar mı işte onu bi iyice araştırsın

kürtajın sicile işlenmesi ne demek yaa, hırsızlık ya da cinayet mi bu, anlamadım ne demek istediğinizi

Kayit silinmez mumkun degil sadece tanidik varsa baska bi ameliyat olmus gibi gosterilir. Zaten gecmise donuk kayitlara da bu yapilamaz. Hamileliginde doktor soyleyebilir bence

Saklar, saklamaz orası bizi ilgilendirmez ama böyle bir şeyin ortaya çıkma ihtimali çok zayıf. Zaten bu bilgilerin 3. kişilerle paylaşılması falan yasak, suç. Annem de bir kaç kere kürtaj olmuş devlet hastanesinde ama kardeşime hamileyken falan (10 sene önce) kimse de gelip sen kürtaj olmuşsun tarzı bir konuşmada bulunmadı. Son 10 yılda değişen bir çok şey gibi gizlilik ilkeleri de değişmiş olabilir tabi. Hamileymişsiniz gözünüz aydın diye arayabildiklerine göre sen kürtaj olmuşsun da diyebilirler.

valla evleneceği adam manyaksa araştırı bulur. yapılan operasyonlar direk sigortaya işlediği için şehir değiştirmenin bir faydası olmaz. kimse öğrenmeden de yaşayabilir tabi ki ama tesadüf eseri birisi öğrenirse çok da şaşırtıcı olmaz. örneğin devlet hastanelerinde doktorların kullandığı medin programında bile daha önce geçirdiği operasyonlar tak görünüyor. bunu saklamanın tek yolu merdiven altında kürtaj olmaktı ki onun için de çok geç. ama kürtaj özellikle bu zamanda birçok kadının mecbur kaldığı bir durum evlilik öncesi ilişki ve hamilelik skandallara neden olan bir durum olmaktan neredeyse çıktı. merak etmesin arkadaşın. ona tek önerim bir evliliğe başlayacaksa geçmişiyle barışık ve dürüst olmak. yalanla başlayan evlilik yürümez diye düşünüyorum
neden manyak oluyormuş adam!
bizde araştırmadan etmeden evlendik başımızı yaktık!(lafım meclisten dışarı arkadaşın yptğı doğru değil bunu paylaşması gerekir diyor ve sözü uzatmadan gidiyorum.):51:

Siciline kürtaj işlenmez. Hastane kaydı tabiki olur. Ama öyle herkese hasta bilgilerini vermezler.
Hamile kaldığı zaman doktor söyleyebilir. Onun içinde ilk önce tek başına gidip doktorla konuşup halledebilir.
Ama bundan korkması çok saçma değil mi? Zaten önceden ilişki yaşadığı belli olacak, kürtaj yaptım demesinin ne farkı olacak?

ekleyeyim sağlık ocağına gidip hamileyim demediğim halde özel hastanede yaptığım tetkikleri görup beni aradılar:52:

Evlensem ve hamile kalsam bir süre eşime söylemyemezdim herhalde (kendisi hiç istemez çocuk, ben de öyle). İyi zamanını kollayayım diye beklerken ararlarmış telefonu, eşim çıkarmış. Eşiniz hamile şu gün gelsin falan derlermiş:9::9:
Senaryo yazdım ama uygulama çok yanlış bence, takip edilmek isteyen zaten onun için başvurur, edilmek istemeyeniniye rahatsız ediyorsunuz:)

hastane bilgileri saklar saklamaz bişey diyemem ancak..

arkadaşınız evlendi diyelim ve bebek konusunda doktor bazı testler istedi..genetik,pıhtı ne bilim vs testlerde mutlaka geçmiş zamanda yapılan kürtajdaki bebeğin cinsiyetine kadar ortaya çıkıyor testlerde söyleyeyim dedim...

hee tarih belli olmuyor ama daha önceden düşen yada kürtaj olan bebeğin haftası ve cinsiyeti çıkıyor...

ben bu yıl genetik (tüp bebek) öncesi doktorum bazı kan tahlilleri istemişti..
2 yıl öncesine ait düşüğüm vardı bebeğin haftası ve cinsiyetide ortaya çıktı bunu belirteyim..

yani hastanenin kaydına gerek yok annenin kanı herşeye kanıt zaten...

bir şey daha diyeyim haddim değil ama içimde kalmasın dedim
:34: iş garanti nasılsa nişanlıyız diye yapılan cinsel yaklaşımın sonucunda kürtaj olmak ve daha sonra nişan atmak.. :50::50:
kısaca hiç bişeyin garantisi yok gençlerimize örnek olsun diyorum bu arkadaşın konusu.

Arkadaşlar demin özel bi hastaneyi aradık böyle böyle bi durum yaşandı hastanenizde kaydım görünüyo mu diye kadın görünmez başka illerde vs gibi şeyler söyledi arkadaşım tcsini verdi kadın sisteme giriş yaptı öyle bişeyin görünmediğini söyledi sadece şu tarihte acile gelmişsiniz buraya dedi. Daha sonra kürtaj olduğu devlet hastanesini aradık bu saatte tc nosuna bakamıyoruz gibisnden bişey söyledi. Daha sonra başka bi devlet hastanesini aradık ordada tcyi verdik yine görünmediğini söyledi.

Denildiği gibi sisteme kayıt edilmiyo mu acaba bu kürtaj durumu? aklım karıştı? :26:

Back