Hastalık hastalığı

aylnur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2023
29
2
24
Arkadaşlar merhaba herkese allahtan şifa dileyerek yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Ben küçüklükten beri evhamlı bir yapıya sahibim . Geçen yıl annem şeker hastalığından ve sinir sıkışmasından sağlık sorunları yaşadı o aralar annem nerem ağrıyor dese oraya kafayı takarak her polikliniğe götürdüm bir yıl hep acaba kötü hastalık mı diye kendimi yedim bitirdim şimdi de kendime kafayı takttım. Geçen gün elime boynumda yumuşak oynak mercimek kadar bisey geldi . Ardından cok geçmedi sırtım ağrımaya başladı internetten her şeyi araştırmak zaten bunlara sebep oldu derken kendimi lenfoma sanıyorum Allah aşkına var mı benle aynı olan birisi

Sayımız çok fazla emin ol, ruh hastalıkları bölümünde çok fazla başlık var.

Gercekten ciddi bir hastalik atlattiginizda (allah korusun) bu evhaminizin hicbiri kalmiyor

Ah arkadaşlar bu kadar basit mi sanıyorsunuz şu kanseri. Ay şuramda bişey var kesin kanserim. Kanser olsanız sizi 4 döndürür ne oturabilir ne yatabilirsiniz.

Merhaba Allah şifa versin hepimize biraz yaşadıklarınızdan bahseder misiniz acaba . Duymaya cok ihtiyacım var
Pandemi süreci ile başladı daha sonra devam etti. Bak bugünden bahsedeyim. Dün pazara gitmiştim, sırtımda aniden bir bir ağrı oluştu sonra nefes aldıkça batma meydana geldi. Normal sağlıkta biri kaş gevşedici atar soğuk vurmuş der geçer. Ama ben sürekli internetten araştırma yapıyorum. Öyle mi böyle mi daha sonra kendimi uçsuz bucaksız tıp biliminde buluyorum. Pankreasa kadar gittim var ya da yok olsa elimden ne gelir. Sürekli kendimi dinliyorum ya. Sonra randevü alıyorum sürekli bir mhrs ile içli dışlıyim hele o neyim var kısmı hayır dışarıdan çok normal biriyim ama kendi kendime bence normal değilim. Kriz anında zaten korku her yanımı sarıyor elim ayağım boşaliyor elime para geçince kendime chekp yaptırıp psikologa gitmem gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu yaşadıklarım kesin tanı almadı dediğim gibi ama l Sizin neyiniz var?

Merhaba Allah şifa versin hepimize biraz yaşadıklarınızdan bahseder misiniz acaba . Duymaya cok ihtiyacım var
Pandemi süreci ile başladı daha sonra devam etti. Bak bugünden bahsedeyim. Dün pazara gitmiştim, sırtımda aniden bir bir ağrı oluştu sonra nefes aldıkça batma meydana geldi. Normal sağlıkta biri kaş gevşedici atar soğuk vurmuş der geçer. Ama ben sürekli internetten araştırma yapıyorum. Öyle mi böyle mi daha sonra kendimi uçsuz bucaksız tıp biliminde buluyorum. Pankreasa kadar gittim var ya da yok olsa elimden ne gelir. Sürekli kendimi dinliyorum ya. Sonra randevü alıyorum sürekli bir mhrs ile içli dışlıyim hele o neyim var kısmı hayır dışarıdan çok normal biriyim ama kendi kendime bence normal değilim. Kriz anında zaten korku her yanımı sarıyor elim ayağım boşaliyor elime para geçince kendime chekp yaptırıp psikologa gitmem gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu yaşadıklarım kesin tanı almadı dediğim gibi ama Sizin neyiniz var?

Ah arkadaşlar bu kadar basit mi sanıyorsunuz şu kanseri. Ay şuramda bişey var kesin kanserim. Kanser olsanız sizi 4 döndürür ne oturabilir ne yatabilirsiniz.
O kadar haklısınız ki gelin bunu anlayın değil mi bu durumda daha çok stres yapıp olmayan yerde hasta ediyoruz

Benim sizden geri kalır yanım yok şöyle söyleyeyim ben tesadüfen çektirdiğim bi filmde milimetrik lenf bezi olduğunu öğrendim paratrakeal alan nereyse orada işte göğüs bt si çektirmiştim her neyse ondan sonra vücuduma yoğunlaşmaya başladım boynumda minnacık oynak bir beze buldum sağa sola kayıyor yumuşak bisey . Ve artık elim ayağım titriyor sürekli heryerimi kontrol ediyorum şişlik var mı yok mu diye boğazıma kasığıma koltuk altıma göğsüme kulaklarıma aklınıza gelen heryere . Ben göğüs hastalıklarına gittim hiç bir sorun yok dediler sonra hemoğram crp kan sayımı tekrar bi bt akciğer tomografisi herşey normal elimi attığım heryerim sis geliyor kanım çekiliyor dediğiniz gibi sızı tarzında sırt ağrısı yaşıyorum arada bir yine kanım çekiliyor herşeyin en kötüsü geliyor aklıma ve çıkmaza girmiş gibi hissediyorum

Üzgünüm ama o iş öyle değil. Hodgkin lenfomayı vücudunda 5 yere dağılana kadar anlamayan tanıdığım var benim. Bazı kanserler ya da bazı durumlarda kanserler çok gizli sinsi ilerliyor anlayana kadar evre atlıyor. Büyük konuşmayın lütfen.

İlk belirtileri ne olmustu acaba bileğiniz var mı

İlk belirtileri ne olmustu acaba bileğiniz var mı
Kendisi çok yakınım ve sigara kullanan birisiydi. Sigara kullanımına bağlamıştı oldukça fazla öksürük vardı. Vücudunda gençliğinden beri et beni ve ufak yaralar çıkardı hastaneye gitmesine sebep olan şey normalden daha büyük yara çıkmasıydı. Yarayı aldırdığında öğrendi. O yara olmasaydı daha ne kadar öğrenmezdi bilmiyorum. Normalde bahsettiğim yara şişlik olarak başlamış doktor söyledi kendisi şişliği fark etmemiş bile. Kimseyi korkutmak istemiyorum ancak büyük konuşulmasına da karşıyım. Ne olursa olsun öksürük hapşırık şişlik hepsinde korkmadan genel bir doktor kontrolünden geçilmesi gerektiğini düşünüyorum.

O kadar haklısınız ki gelin bunu anlayın değil mi bu durumda daha çok stres yapıp olmayan yerde hasta ediyoruz
Stres yapılmasın tabi ki stres daha kötü etki eder insana ancak tamamen belirti vereceği düşüncesi de yanlış. Bu şekilde insanlara umursamaz olmayı öğretiyoruz resmen bir de hastalık hastası diye bir tanım attık ortaya. Evet gerçekten hastalık hastası olanlar var doğru ama her şuram ağrıyor doktora gitsem mi diyene de hastalık hastası denmez. Onun yerine ben bir şey olduğunu düşünmüyorum ancak istersen bir kontrol ettir şu branşa gidebilirsin diyerek yönlendirmek lazım. Yanlış yapıyoruz. Ben de kendimde bir şey fark ettiğimde ilk google üzerinden ne olabilir diye bakıyorum kendi kendime teşhis koyuyorum bu da çok yanlış keşke yapmasam. Ama insanları bir şey yok diye geçiştirmek daha kötü sonuçlara sebep olabilir.

Büyük konuştuğumuz için değil başımıza geldiği için yorum yapıyoruz

Bizde başımıza geldiği için konuşuyoruz. O zaman sadece kendi özelinizde konuşun herkes aynı şekilde yaşamıyor demek ki ?
YAKININIZIN BAŞINA. Ben bildiğim bişeyi söyledim. Polemik yaratmaya çalışan sizsiniz. Herkeste farklı tepki gösterebilir buna bişey diyemem. Ama siz kaygı bozukluğu olan kişilerle bu şekilde konuşmaya devam ederseniz insanları daha da fazla kaygıya düşürmeye devam dersiniz. Hanımefendi Google da lenfomaya kadar gittim demiş siz gelmiş lenfoma atlatan birini anlatmışsınız. Belirti olmuyor falan diye insanları niye tedirgin ediyorsunuz. Bazen insanları yaşadıkları kaygı durumundan kurtarmak için rahatlatmak gerekir. Ayrıca doktorlar ne derse odur burdan belirti aranmaz tavsiye de edilmez.

Son düzenleme:
Vücudunuzda bişey gördüğünüzde veya ağrı hissettiğinizde doktora gittiniz mi yoksa internetten mi baktınız?

Son düzenleme:
Çok haklısınız bende zaten kaygı bozukluğu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…