- 16 Nisan 2019
- 109
- 40
- 98
- 44
- Konu Sahibi anksiyetelikiz
-
Napalım herkesin derdi kendine ağır,korkmamak lazım çok düşününce insan duramıyo,Allah beynimize sakinlik versin insallah aminBen bi dönem Kullandım çok iyi geldi dünya tozpembe gibiydi hiçbir şey düşünmüyordum ama sonradan hamile kalmak için bıraktım şimdi Tekrar başladı Hep hastalık korkusuyla yaşıyorum mutlu bir anım içinde bile kafamda ne ya bana bir şey olursa düşüncesi var hiç mutlu olamıyorum her şey yolundayken bile ben de bir korku var hep sürekli sürekli kendimi araştırıyorum küçücük bir sivilce bile beni altüst ediyor gitmediğim doktor kalmadı en son gittiğim beyin cerrahi bana güldü Senin paran fazla dedi galiba niye sürekli hastaneye geliyorsun bir daha gitmeye utandım arkadaşlarından bir çoğunu kaybettim bu mesele yüzünden artık çok sıkıldım
Merhaba, terapilerden fayda görüyorsanız gerçekten çok şanslısınız. Ben sayısız kişiden terapi aldım. Emdr aldım. Kitaplar okudum. Yok, hiçbiri iyi gelmedi. Artık terapistlerin ne diyeceğini, nerede ne soracağını bile biliyorum. Çoğu şeyin farkındayım ama işte o bahsettiğiniz farklı bakış açıları mantığıma yatsa bile içselleştiremiyorum. Durup düşünüyorum evet olması gereken bu, bakıyorum herkes nasıl davranıyor, ben de bu normali yaşamalıyım, böyle düşünmeliyim, bazı şeyleri kabullenmeliyim, rahat olmalıyım ... falan filan. Ama bir bakıyorum ki devamlılık sağlayamıyorum. Kendime engel olamıyorum. Etrafımdakiler artık bana nasıl davranacağını şaşırdı. Kızıyolar, üzülüyolar, bazen şımarıklıkla suçluyolar, bazen korkaklıkla, bazen güçsüzlükle. Çoğu zaman dalga geçiyorlar. O kadar acı çekiyorum ki, insan bunu kendine bile isteye yapar mı? Bunun adı şımarıklık olabilir mi? Anlamıyorlar malesef. O korkuları yaşarken öyle zamanlar oldu ki etrafımdakilere yalvardım, nolur uyutun beni, bir şey yapın uyutun dayanamıyorum diye. Yazarken bile gözlerim doluyor. Daha neler neler,, çeken bilir.Juventass merhabalar. Hastalık hastalığı ' yani sağlık anksiyetesini çok iyi bilirim. İnsanı nasıl bir çukura düşürdüğünü de o çukurdan çıkmanın çok çok zor olduğunu da. Buna sahip insan 'rutininde yaşayamaz, her şey yolundayken dahi takılacak bir şey bulur. Dışardan bakan şahsı normal görür ancak o içten içe erir; uykusuzluk, ateş basması, sebepsiz ağrı, odaklanamama, anda olamama, ve en kapsamlısı hayatı yaşayamama' gibi birçok olumsuz durumla iç içedir.
Çözümü tam olarak nedir emin değilim. Terapilerin faydasının olduğunu düşünüyorum; bir çok semptomu kesiyor terapi, bakış açısını değiştiriyor farkındalık kazandırıyor. İlaç tecrübem olmadı bilmiyorum. Ama bu durum tamamen geçebilen bişey değil bence. Hiç bir terapist sen artık kaygısız olacaksın diyemiyor. Sadece nasıl davranacağını yaşayacağını öğreniyor insan'
Uğraşmak çabalamak zorlu, meşakkatli bir şey. Ama başka çare de yok. En çok kendine zararı oluyor kişinin evet ama ailesi de bu durumdan çok çok etkileniyor. Kaygılı bir anne babayla büyümekse çok çok çok zor.
Kesinikle çeken bilir.. En yakınlardan bile çare yok, mantıklı gelmiyor kaygılı insanın düşünceleri ve yaşadıkları ki onlar da ne yapacakları konusunda kör sağır kalıyorlar. Bu durum ilk önce yaşayana zor. Hayat geçiyor ve normal yaşanamıyor. Herkes eğlenirken gülerken kaygılı insan o an kalp krizi geçiriyor muyum diye cebelleşiyor. Allah kolaylık versin inşaallah. Ne deyim zor haller.Merhaba, terapilerden fayda görüyorsanız gerçekten çok şanslısınız. Ben sayısız kişiden terapi aldım. Emdr aldım. Kitaplar okudum. Yok, hiçbiri iyi gelmedi. Artık terapistlerin ne diyeceğini, nerede ne soracağını bile biliyorum. Çoğu şeyin farkındayım ama işte o bahsettiğiniz farklı bakış açıları mantığıma yatsa bile içselleştiremiyorum. Durup düşünüyorum evet olması gereken bu, bakıyorum herkes nasıl davranıyor, ben de bu normali yaşamalıyım, böyle düşünmeliyim, bazı şeyleri kabullenmeliyim, rahat olmalıyım ... falan filan. Ama bir bakıyorum ki devamlılık sağlayamıyorum. Kendime engel olamıyorum. Etrafımdakiler artık bana nasıl davranacağını şaşırdı. Kızıyolar, üzülüyolar, bazen şımarıklıkla suçluyolar, bazen korkaklıkla, bazen güçsüzlükle. Çoğu zaman dalga geçiyorlar. O kadar acı çekiyorum ki, insan bunu kendine bile isteye yapar mı? Bunun adı şımarıklık olabilir mi? Anlamıyorlar malesef. O korkuları yaşarken öyle zamanlar oldu ki etrafımdakilere yalvardım, nolur uyutun beni, bir şey yapın uyutun dayanamıyorum diye. Yazarken bile gözlerim doluyor. Daha neler neler,, çeken bilir.
Bilindik olanlar da var olmayanlar da. Burdan isim vermek istemiyorum.Kesinikle çeken bilir.. En yakınlardan bile çare yok, mantıklı gelmiyor kaygılı insanın düşünceleri ve yaşadıkları ki onlar da ne yapacakları konusunda kör sağır kalıyorlar. Bu durum ilk önce yaşayana zor. Hayat geçiyor ve normal yaşanamıyor. Herkes eğlenirken gülerken kaygılı insan o an kalp krizi geçiriyor muyum diye cebelleşiyor. Allah kolaylık versin inşaallah. Ne deyim zor haller.
Terapi aldığınız bilindik terapist var mı? Merak ettim.
Tabi ki nasıl isterseniz: soruyu sormamdaki amaç isim öğrenmek değil tanınmış / çok beğenilen insanlar dahi çözüm bulamıyor “ mu bunu öğrenmekti.Bilindik olanlar da var olmayanlar da. Burdan isim vermek istemiyorum.
Ben size özelden yazarım. Her ne kadar ben çözüm bulamasam da bunun kişiye göre değiştiğini düşünüyorum. Ben çok dirençliyim ne yazık kiTabi ki nasıl isterseniz: soruyu sormamdaki amaç isim öğrenmek değil tanınmış / çok beğenilen insanlar dahi çözüm bulamıyor “ mu bunu öğrenmekti.
Ahh yaşamayanın aptal aptal konuşmaları yok mu.. bilinçsizce şuursuzca… bir de fiziksel semptomları gerçek sanıp daha da korkutmaları, ruh halini anlamayıp daha da üstüne gelmeleri… bir çözümü olmalı bu işin artık…Merhaba, terapilerden fayda görüyorsanız gerçekten çok şanslısınız. Ben sayısız kişiden terapi aldım. Emdr aldım. Kitaplar okudum. Yok, hiçbiri iyi gelmedi. Artık terapistlerin ne diyeceğini, nerede ne soracağını bile biliyorum. Çoğu şeyin farkındayım ama işte o bahsettiğiniz farklı bakış açıları mantığıma yatsa bile içselleştiremiyorum. Durup düşünüyorum evet olması gereken bu, bakıyorum herkes nasıl davranıyor, ben de bu normali yaşamalıyım, böyle düşünmeliyim, bazı şeyleri kabullenmeliyim, rahat olmalıyım ... falan filan. Ama bir bakıyorum ki devamlılık sağlayamıyorum. Kendime engel olamıyorum. Etrafımdakiler artık bana nasıl davranacağını şaşırdı. Kızıyolar, üzülüyolar, bazen şımarıklıkla suçluyolar, bazen korkaklıkla, bazen güçsüzlükle. Çoğu zaman dalga geçiyorlar. O kadar acı çekiyorum ki, insan bunu kendine bile isteye yapar mı? Bunun adı şımarıklık olabilir mi? Anlamıyorlar malesef. O korkuları yaşarken öyle zamanlar oldu ki etrafımdakilere yalvardım, nolur uyutun beni, bir şey yapın uyutun dayanamıyorum diye. Yazarken bile gözlerim doluyor. Daha neler neler,, çeken bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?