Hastalığım ve insanların anlayışsızlığı

E kpss için görme engelli sınıfında olmak gerekiyor diye biliyorum. Şu an o kadar ilerlemiş değil. Yine de bir araştırayım. Onun için rapor falan isteniyor sanırım.

Normalde eşimle gitsem o kaldırır ben yaparım diye atıkmam. Ama işte bunlar böyle laf söyleyip beni küçük görünce uzak dursunlar ben kendi işimi kendim yaparım diye düşünüyorum.

Allah şifa versin.Bunlar neden sürekli sizin evdeler? Eşinizle güzellikle konuşup gelmelerine engel olun zaten yardımları yok ki size.

Hayatın hiç bir aşamasında bitmiyo ki bu insanlar ayrıca zannetmeyin ki ben hastayım diye böyle başkaları bunları yaşamıyor inan herkes anlayissizligin envai türünü yaşıyo. Gözleri hiç görmeyen insanlar var bebeklerine gayet iyi bakıyorlar siz içinizi bu konuda fefah tutun onlar da size destek olamıyorsa gitsinler .

Evden usulunce gonderin kv ve kp. Kimlerden destek alabileceginizi oturun konusun esinizle. Saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah bebeginizi. Bu muamele ve laflar sagliginizi bozmadan harekete gecin. Insanlar acimasizdir. Baslarina gelinceye kadar atip tutarlar. Uzulmek bebeginize zarar verir, artik anne olacaksiniz ellerini de dillerini de yuvanizdan uzak tutun. Esinizin tavri cok onemli. Cok bunalirsaniz onlara saglik sorununu verene-Rahman- hesap soracak halim yok ayrica yaslilikta kimin kime bakacagini bir tek Allah bilir deyin.

Ben de biliyorum. Ama böyleyim diye herşeyden geri kalmak istemedim. Zaten erken evlenmek ve erken anne olmak istememin bir nedeni de bu. Gözlerim çok bozulmadan çocuğumun büyümesi. Bu insanlar beni o kadar kııeyor ki bazen çocuğum beni sevmez diye bile düşünüyorum. Ya uyanırsa tamamen görmezsem de diye.

Tatlim, bu zamana kadar nasil bukadar basariyla yasamini surdurduysen, bundan sonrada aynen devam. Esinle birbirinizi seviyosaniz bosver konussun onlar. Belli ki esinde senden yana, e tamam iste super. Cahil insanlarmis belli ki; insan bi hastalikla alakali boyle yorumlar asla yapamaz yoksa. Hafif bi mesafe koy, hafif bi küsme onlarin cenesini kapatmakta yardimci olabilir diye dusunuyorum. Cocugun doguncada elbette elinden geleni yapacaksin, cocuk bu, yuzde yuz herseyi goren insanlarin cocuklari da duse kalka buyuyecek, seninkide oyle. Hic korkma once Allaha emanet sonra sana.

Yaşları yanlış yazmis oldugunu düşünerek yazıyorum çünkü kp 53 yasinda ben ondan 40 yas küçüğüm demissin 13 yaşında hamile olamazsin sanırım...
Eşin seni böyle kabullenmis sevmiş Allah ondan razi olsun belliki senin arkanda helal olsun... Kp Kv ile biraz mesafe koymaya çalış eşinde bunun bilincindeyse sorun etmeyecektir... Bebeginede ben Anneyim diye geçinen cok kadindan iyi bakarsın hic üzülme... Rabbim sifalar versin hersey istediğinden daha güzel olsun inşallah...

Ben boyle konusan insanların sonradan baslarına cok sıkıntı geldigine sahit oldjm allahtan gelen biseye hayır dur dyemezsin helede tedavisi kısıtlıysa zaten allah bldgi gbi yapsın onları bebegede bakarsın keske haberleri olmasaydı en azmdam canın sıkılmazdı bendede pohtılasma bozuklugu var gebelikte igne kullandım hep dkkatlıydım soylemedm eşime soyledm b tek o taraftan cok patavatsız olablrler cnku insanlar brde asaalarlar seni ayy ben hic ole seyler yasamadım derler canın sıkılır

Onlar sanki çok mu iyi çocuk yetiştirmiş. Eşim araba kullanamıyor mesela. Benim için asla sorun değil hiç arabamız olmasa da baskı yapacak değilim. Ama sebebi babası. Öğreteyim diye almış arabaya bağır çağır beceremiyorsun bilmem ne diyip aşağılamış. Ehliyeti var ama kullanamıyor. Ayrıca geçmişte panik atak yaşamış. Bunları çok iyi anne baba olarak çözselermiş o zaman. Annesi sabah akşam kapı siler temizlik yaparmış. Şimdi de titiz baya da okb boyutunda değil. Herşey görmekle bitmiyor demek ki.

Eşim sadece üzülüyor. Ona söylüyorlsr şöyle yaptı böyle yaptı şunu görmedi diye. O da üzülüyor. Diyor ev işini falan iyi yap. Göster onlara bir şeyin eksikse başka bir yanın daha iyi olsun diğer insanlardan da komuşmasınlar öyle gibi. Eksik tarafımı başka bir alanda iyi olarak ödünlememi ve başardığımı göstermemi istıyor. Bir de işte sen hastalığını açık açık söylemediğin zaman onlar seni bilgisiz sanıyor diyor. Ama söylesem de ki biliyorlar çoğu şeyi anlayamıyorlar sadece git tedavi ol diyip duruyolar yani benim psikolojik sorunlarım mı var yarı şeyi görmeyerek yalamaya çalışayım tedavisi olsa.

Bu hastalık benim ablamda da var. Zamanında amcamın eşi sen niye dantel örmüyorsun bilmem ne demiş. Onu aşağılamış biraz sen pasifsin kardeşin daha aktif diye diğer ablam yani. Kadına felç indi gözleri görmüyor hiç. Gelini bakamm diyip evden attı. Her ay bir çocuğuna gidip kalıyor sürekli taşınıyor şu an.

63 yazacaktım. Yanlış olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…