Hastalığım ve insanların anlayışsızlığı

Eşin onları bi postalasın. Markete de kendin gidiyorsun onlar ne demeye gelmişler? Bir de hastalık bu yani insanlar hiç kendi başlarına gelmeyecek gibi mi düşünüyor? O kadar engelli insan var cocuk sahibi olup gayet güzel yetiştiriyor. Kp iyi ki bakan filan değil muhtemelen engelli ve hasta insanlar çocuk sahibi olmasın kısırlaştırılsın filan derdi. Ayrıca o bebeğin sadece annesi yok babası da var. O da yardımcı olur beraberce bakılır. Öyle insanların yardımı lazım değil çağır anneni onlar gitsinler

Herkesin kendi düzeni var de kalkma cünkü çocuk doğunca uyuyamayacaksın zaten her hamilelik farklı ben kafamı kaldiramiyodum

Bence hastalığından dolayı demiyorum gebeliğin den dolayı her şeyi kendim hallederim diye yükünü artırma. Hamilesin, gelmişler. Eşine listeyi ver, gerekirse babasından almasını istesin. Rahatsızlığı olmayanlar bile hamilelikte kendini incitmiyor. Onların yaptığı ise terbiyesizlik, cahil cahil davranmislar. Ben miyopum, ileri derecede de degil.2 no. Bana bile söylediler, sen görmüyorsun çocuk kirli, sen görmüyorsun ev pis neler neler. O biberonu yerden aldın kirlidir yıka Ben sanki bakiciyim , çocuğun düşmanıyim. Demem o ki konuşmak için konuşuyorlar.

Böyle sık sık gelmelerindeki amaç nedir?? Senede iki kere gelsinler yeter. Kaç ay oldu ki daha Kv gelmişti yanlış hatırlamıyorsam... çalışsan etsen neyse zaten Evde yalnızsın sen.

O kadar paramız yok. Zaten topu topu 30 bin paramız var onu da bana harca diyemem eşime. Araştırıyor o Kayseri'de bir hastane bulmuş kök hücre için aramış. Eşim de söylüyor kaldırımlarda dikkat et diye. Elimi de tutar. Zaten elimi tutunca baya rahat oluyorum koşa koşa geziyorum.

İnsanların sizi kabul edememesinde sizin de payıniz var diye düşünüyorum...

KV ve KP market konusunda size eşlik etmek istemiş.. evet sevinirim iyi olur diyin. Gözleriniz de problem olsun ya da olmasın o kadar kiloluk sütleri neden siz taşımaya kalkıyorsunuz ki ?
Hamilesiniz . Olmazsanız bile kp iniz taşıyabilir pek ala...

Yük olmak istemiyorum demişsiniz ama bu birisine yük olmak anlamına gelmez ki..

Birileri bir şey için size yardım etmek istediğinde hemen ben halldebilirim diyerek konuyu üniversite mezunu olmanıza ya da gözümde problem var diye beni hafife alıyorlar muhabbeti ne bağlamak manasız..

Bir takım zaten görme problemi yaşıyormussunuz bir de sanırım onların yanında stresten iyice eliniz ayağınıza dolaşıyor normalde yapmayacağınız sakarlıklar dalginliklar meydana geliyor...

İnsanlar da haliyle napıyor bu kız diye düşünür...

Bence birileri size yardım etmek istediği kolaylık sağlamak istediği zaman konuyu hemen görmek az görmek çok görmek muhabbetine getirmeyin..

Evet çok iyi olur diyin teşekkür edin.. bu kadar basit...

Ve son olarak umarım tedavisi bir gün olur .. Rabbim şifa versin.

Onlar da yaşlanıcak sana muhtaç olucak hatırlatsana yüzüne karşı söyle ya da oğlunuza başka gelin bulun beğenmiyorsanız de !!!! Allah kalplerine vicdan versin sinirim bozuldu ya

yaw he he...

Böyle yapamam hiçbir şey sanıyorlar. Ya kendi başımı yakarmışım ya çocuğun. Ya bu ana kadar sen mi götürdün getirdin beni okula. Elbet bir sürü zorluk yaşadım ama okulu bırakmadım. Beden derslerinde zorluk çekiyordum mesela. Kimseye zaten söylemiyorum arkadaşlarım da bilmiyor. Topu iyi takip edemediğim için az biraz rezil oluyodum. Ama napıuım yani böyleyim diye yalamayım mı intihar mı edeyim. Ya sadece yapabilirsin böyle yaşayan insanlar da var. Kendi ayakları üzerinde duruyor sen de yaparsın diyen birilerini istiyor. Sen gözün kulağın herşeyin sağlam da ne yapıyorsun sanki. Yaptığı tek şey markete ya da ekmek almaya zorlana zorlana srabayl sgştmek namaz kılmak camiye gitmek yemek yiyip uyuyor. Bu hayatı. Benim annem 7 yaş büyük 70 yaşında babam yok evde yemek temizlik hepsini yapıyor dışarı çıkıyor yürüyüş spor yapıyor fatura bilmem ne işlerini yapıyor. Evde tamir olunca tamirci ayarlıyor. Tavanlara sıva bile yaptı. Sanki kendi sağlam da atomu parçalamış.

Böyle olmasındansa kp ve kvyi karşınıza alıp insan gibi derdinizi anlatsanız veya rahatsız olduğunuzu söyleseniz?hastalığı biliyorum bir tanıdığımda da var 35 yaşından sonra çok ilerledi ve çalışmayı bırakmak zorunda kaldı.Açıkçası torunları için endişe etmelerini anlayabiliyorum çünkü bu hastalık çok kısa sürede körlük seviyesine getirebiliyor. Çocuk olunca nasıl olacağını düşünmeleri normal ben bile endişelendim şahsen.

Ben araştırdım daha yeni herşey dahil refakstçiyle birlikte yemekte içinde 61bin lira gibi birşey bizimde durumumuz müsait olmadığından şimdilik kaldı sizin 30bin varmış biriktirmeye bakın bu hastalığın sonu körlüğe kadar gidiyor maalesef

Benim dedemin varmış bu hastalıktan. Sonra görme engelli olmuş. Rahmetlinin korkusundan amcamlar halamlar tir tir titrerdi. Ondan habersiz kuş uçmazdı. Umarım sizinki ilerlemez. Yine de insanın başına her şey her an gelebilir. Kimsenin garantisi yok ki.
Benim bir arkadaşım görme engelliydi evlendi çocukları oldu. Gül gibi bakıyor çocuklarına. Çalışıyor da. Çoğumuzun yapamayacağı şeyleri yapıyor. Engel insanın kalbinde olmasın yeter ki. Gerisi laf ü güzaf. Bir de madem yardıma gelmişler bırakınız yapsınlar bırakınız etsinler. Yardım tekliflerini geri çevirmeyin. Hamileyken ağır taşımak mantıklı değil. Yürünür çalışılır ama ağır kaldırmak vücudu çok zorlayan bir şey.

Bir tanıdığımızda da vardı ve ekpssyle atandı onu araştırdınız mı ?
Bunun dışında diğer olaylar için çok çok haklısın ne kadar vicdansız olmuş bu insanlar eşin bilerek evlenmiş sana yardımcı olur bir zorluk yaşarsan çocuk olunca.

Tamam da söylemek var söylemek var.
Annen seni çok seviyorsa tedavi ettirsin de ne demek. Aklı başında kadın. Hastalığının tedavisi var mı diye elbette araştırıyordur.

Gidiyorlar zaten yarın. Markete gidilceği zaman kv ben gidemem karnım rahatsız dedi ishal olmuş. Kp hadi sen de gel flaan dedi pek kendi gelmeye niyeti yok. Ben de kendşm giderim dedim. Ondan sonra süt indirimde olunca tekrar gideyim dedim su da alınacaktı arabayla gidelim dedi yaptığı bişey de yok. Ben markete girdim sütü aldım çıkınca arabayı diğer tarafta aradım onu görmedim ve sütlerin kolisinş kaldırırım diye atılınca koli parçalandı normalde eşim aynı hareketi yapsa bağırırdı biliyorum o tarz insanlar. Bir de sütler dağılınca yolum ortasında sanırım inananlara rezil olduk diye düşündü. İnsanların dediğini çok takan tipler. Ben umursasam zaten bu yaşıma gelemezdim.

Haklısın. Zaten bana da öyle yapacaklar farkındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…