Kendisi benim bu konu hakkındaki görüşlerimi biliyor, hiçbir zaman evlenmek istemediğimi söylemiştim ona. En önemli sebebi hastalığım. Hastalık atak dönemine geçtiğinde ailem bakıyor bana, onun bu duruma düşmesini istemiyorum. Gerçi bakılacak bir durumum yok ben kendi kendime bakıyorum ancak o kötü hallerimi görmesini asla istemiyorumSevgilimin hastalığının olması beni etkilemez. Sağlık bu her an herkeste bir hastalık çıkabilir. Ama saklaması çok ciddi bir problem. Karşındakini kandırmış oluyorsun. Hele bir de evlenene kadar söylememek bence aradaki güvenin sarsılmasına sebep olur.
Kendisi benim bu konu hakkındaki görüşlerimi biliyor, hiçbir zaman evlenmek istemediğimi söylemiştim ona. En önemli sebebi hastalığım. Hastalık atak dönemine geçtiğinde ailem bakıyor bana, onun bu duruma düşmesini istemiyorum. Gerçi bakılacak bir durumum yok ben kendi kendime bakıyorum ancak o kötü hallerimi görmesini asla istemiyorum
Geçmiş olsun ama hastalık saklanacak bir konu değil.Merhabalar. Bu buradaki ilk konum. Yıllardır takip ediyordum siteyi, başlık açmak bu güne kısmetmiş.
Konuyu özetlemek gerekirse ülseratif kolit hastasıyım ve erkek arkadaşım bunu bilmiyor. Ve ben de kendisine söylemeye çekiniyorum. Öyle biri değil biliyorum ama her kadın sevgilisinin gözünde çekici olmak ister, ve benim hastalığım ne yazık ki şeker, veya tiroid gibi bir şey değil, araştırırsanız nasıl seyrettiğini göreceksiniz.
Erkek arkadaşımla tanıştığımdan beri yani 3 senedir mucizevi bir şekilde remisyonda olan hastalığım diş apsesi için kullandığım antibiyotikler ve ağrı kesiciler yüzünden tekrar atak hale geçmiş durumda ve ben şu an gerçekten çok kötüyüm. Evden dahi çıkamıyorum, işimi gücümü her şeyi iptal ettim. Erkek arkadaşımı da kendimden uzaklaştırdım çünkü hiç bitmeyen mide bulantıları ve kanama yüzünden konuşacak halim yok, cildimin rengi sarı kahverengi arası bir renk oldu ve saçlarım elime geliyor, kısacası çok kötü durumdayım. Atak dönemi geçene kadar da bu acıyı çekeceğim. Kendisi ilk aşık olduğum kişi, sanırım çekinme sebebim bu. Daha önce rahat rahat söylediğim birçok kişi oldu hatta normalde çekinmem de arkadaş ortamında falan. Ama ona gelince çekindim işte. Biliyorum yanlış ama böyle oldu. Bu durumla ilgili buraya fikir almak için konu açtım. Değerli yorumlarınız benim için önemli. Şimdiden teşekkürler
Söyledim ancak diş ağrısı dayanılmaz bir boyuta gelmişti ve iltihap kurumadan o dişi çekemezdi. Flagyl işe yaramayınca mecburen o antibiyotiği yazdı. Ve bana daha az dokunacak bir şey yazmasına rağmen bu hale geldimGeçmiş olsun ama hastalık saklanacak bir konu değil.
Ülseratif kolitte şuan geçirdiğiniz gibi dönem dönem ataklar geçireceksiniz atak donemlerinde en azından yanınızda olursa ne yapacağını bilsin panik olmasın bu hastalıkta antibiyotik kullanmak çok sıkıntıli diş doktorunuza soylemediniz mi acaba.
Merhaba. Bana 19 yaşımda ilk teşhis konduğunda pankolit olarak kondu zaten. Tüm bağırsak tutumluydu. Atak döneminde cildim sarı kahverengi arası bir renk oluyor(normalde beyaz tenliyim) ve sürekli bir mide bulantısı oluyor, istifra ediyorum ve midem boş olduğu halde de kusuyorum sanırım safra da istifra ediyor olabilirim. Takibimi normalde çapa'da yapıyordum ama uzun süre gitmedim ve çok boşladım. Evden çıkabilir hale gelir gelmez mutlaka gideceğim. Mesajınız için çok teşekkür ederim müthiş moral oldunuz banaöncelikle acil olan konu:
cildimin rengi sarı kahverengi arası bir renk oldu- bu neden?
karaciğer ya da safrayla ilgili bir tutulumun mu var? pankolit misin? atak dönemini kim takip ediyor?
sonrasında:
bak ablacım ben 15 senedir ülseratif kolitliyim
üstelik de teşhis alamadım ilk, sürüm sürüm süründüm 2-3 sene
anlıyorum. bu hastlalıkla yaşamanın kolay olmadığını da biliyorum. ben başka ülkede yaşaıyorken ülkeye döndüm. iş değiştirdim. insan neler yaşıyor biliyorum.
inan yani damdan düşenin halini damdan düşer anlar, çok iyi anlıyorum seni.
ama buna rağmen ben bu süreçte büyük oranda tek başıma yaşadım (çok kötü olduğum ve sürekli tedavi gördüğüm bir süreç hariç)
bak yine tek başıma yaşıyorum
üstelik bende migren de var
bu hastalğım sürerken ortodontik tedavi de oldum, bi sürü ülke de gezdim.
hayat devam ediyor yani atakların çok ağır geçiyorsa tabii evde kalman gerekir belki yatarak tedavi gerekir ama hayattan kopma, kendini kapatma
erkek arkadaşım baştan beri biliyordu
hala bilir, yani ne biliyim arada gündem olur (atak zamanlarımda elbette)
ama bizim ilişkimizde inan mesela ülkedeki enflasyonu çok daha fazla konuşmuşuzdur, ya da başka herhangi bir genel konuyu, öyle ilişkiye engel aman bilmesin deniecek birşey değil bu.
üstelik de 3 yıl olmuş...aşığım diyorsun. evlen veya evlenme neden bunu (bunu dediğim dürüst, şeffaf olamamayı) kendine bir yük ediyorsun? söyle. ne olacaksa olur. kendine dikkat et.
geçmiş olsun.
rica ederim ablacım daMerhaba. Bana 19 yaşımda ilk teşhis konduğunda pankolit olarak kondu zaten. Tüm bağırsak tutumluydu. Atak döneminde cildim sarı kahverengi arası bir renk oluyor(normalde beyaz tenliyim) ve sürekli bir mide bulantısı oluyor, istifra ediyorum ve midem boş olduğu halde de kusuyorum sanırım safra da istifra ediyor olabilirim. Takibimi normalde çapa'da yapıyordum ama uzun süre gitmedim ve çok boşladım. Evden çıkabilir hale gelir gelmez mutlaka gideceğim. Mesajınız için çok teşekkür ederim müthiş moral oldunuz bana
Asacol ve imuran kullanıyorum ilaç olarak. Atak döneminde ilaçları asla midem almıyor bu arada. Az önce ilaçları istifra ettiğim için tekrar içtim, inşallah bu seferki kalır midemde. Koku hassasiyeti de oluyor, siz çok iyi anladınız beni, zaten yaşayan anlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun, atak döneminde bildiğiniz ölmek istiyorum Allah'ın gücüne gitmesin. Tek istediğim şu dönemi atlatmak. Ama bu sefer boşlamayacacağım gidip değerlerime baktıracağımrica ederim ablacım da
mutlaka karaciğer kanallarına ve safra yoluna baktır asla ihmal etme, gerekirse İBH'de değil hepatolojide baktır.
kanama normal -kan paneli de her yıl ver derim. belki anemik oldun artık, bilmiyorsun.
mide bulantısı, istifra, koku hassasiyeti de bir derecede normal, bende de kısmen oluyor ama sürekli olmuyor, rengim de kilo verdiğim ateşim çıktığı için filan soluyor ama öyle sarı olmuyorum mesela
ÜK ile sararan da yok benim bildiğim
ilaç olarak şunu alıyorum dersen onun yan etkilerine bakayım, benim ilaçlarım beni en çok kuruttu mesela saçlarım avuç avuç döküldü, tüm cildim gözlerim filan kurudu, bunlar da sık görülen sorunlar.
emin olmak için sende safra /karaciğer meselesinin takibi yapılmalı atlama onu aman diyim.
Kız utandığı için söylemiyor, bağırsakları ile ilgili problemli bir hastalık. Her hastalığı olan insana da sen kendini karşındakine yamamaya çalışıyorsun iması yapmak hoş değil.Sevgilimin hastalığının olması beni etkilemez. Sağlık bu her an herkeste bir hastalık çıkabilir. Ama saklaması çok ciddi bir problem. Karşındakini kandırmış oluyorsun. Hele bir de evlenene kadar söylememek bence aradaki güvenin sarsılmasına sebep olur.