- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.203
- 498
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Neden kötü hissediyorsunuz ki. Her istediğinin olmayacağını öğrenmeli. Saçma şeyler de tutturmamalı. İleride sosyal yaşantısında kimse aman istediği olsun demez. Bazı davranışlarının karşılığını almalı.Arkadaşlar şu an yazamıyorum gece müsait olunca tek tek cevap vereceğim. Az evvel kustuğu yorgan ve nevresimleri kurusun diye balkona asmak istedim. Hayır asma asma istemiyorum deyip tuttutunca içimden bir canavar çıktı. Yirmi gündür tuttuğum canavar. Bağırdım, elimdeki çarşafları fırlattım. "ben senin annenim" ile başlayan bir zılgıt çektim. Hatta direnince kolundan tutup odasına götürdüm. Şoka girdi. Sustu, sesini çıkarmadı. Nefret ediyorum bunu yaptığım için kendimden ama durdu. Sakince oturuyor şimdi.
Çocuğum var aynı senin gibi düşünüyorum demeye geldimGecmis olsun. Cocugu olmayan bir insan olarak soyleyeceklerimden linc yemeye hazirim ama bana boyle cocuklar simarikliktan yapiyor gibi geliyor.
Nerede boyle herseyi konusarak cozmeye calisan, ses yukseltmemeye calisan veya yeterince sert ceza vermeyen ailenin cocugu varsa onlar boyle etrafa insanlara saldirgan davraniyor. Karakter olarak uslu olanlardan bahsetmiyorum onlar cogu koşulda uslu zaten ama huysuz cocuga bir de yumusak aile oldugu zaman boyle zivanadan cikiyor o cocuk. Siz de acaba yumusak olabilir misiniz?
Ben uzman filan degilim sadece kendi gozlem ve fikirlerim bunlar.
Gunumuzde "hık" desen birşey travmasi geciriyor cocuklar simdi, bin tane sendrom filan hic oralara girmiyorum...
Tekrar gecmis olsun
İdrakcigim ben bunu oğluma yaptığımda koyduğum odasını da elinin tersiyle yerle bir edip, bütün oyuncaklarını vs ne varsa yerlere çalıp, bir de anirarak ağlayıp, üstüne de yardım edin diye bağırirdiArkadaşlar şu an yazamıyorum gece müsait olunca tek tek cevap vereceğim. Az evvel kustuğu yorgan ve nevresimleri kurusun diye balkona asmak istedim. Hayır asma asma istemiyorum deyip tuttutunca içimden bir canavar çıktı. Yirmi gündür tuttuğum canavar. Bağırdım, elimdeki çarşafları fırlattım. "ben senin annenim" ile başlayan bir zılgıt çektim. Hatta direnince kolundan tutup odasına götürdüm. Şoka girdi. Sustu, sesini çıkarmadı. Nefret ediyorum bunu yaptığım için kendimden ama durdu. Sakince oturuyor şimdi.
Bayıldım ufaklığa.Oğlumda zor bir çocuktu, 2 yaşındayken istediği olmadığında kafasını duvarlara yerlere vururdu. Canının acımaması mümkün değil, duvardaki ses yankılanırdı neredeyse. Çizgi film izlerken bile, koltukta sabit oturamazdı. Ya tepesinde gezinir, ya kafasını aşağıya uzatıp amuda kalkar pozisyonda izlerdi. Aynı senin ki gibi tüm sokak esnafı tanırdı bizimkini, otobüste tanıştığı amca/teyzelere evde ne var ne yok anlatırdıHatta evde bir gün çocukları oynatıyorduk, babamız at olmuştu bizimki kovboy. Şakacıktan bende eşimin sırtına binmiştim. Kalktı bunu otobüste “babam dün akşam at oldu, annem onun üstüne çıktı” diye anlatmıştı, koca otobüste kıpıkırmızı olmuştum.
Aynı senin gibi eşime çaresizce “ben artık bu çocuğa bakamıyorum” dediğimi biliyorum. Bir gün annem bendeydi yine böyle dertlenirken “karnına geri sokamayacqğına göre bakacaksın” demişti.
Benim sıpa 13 yaşında bir ergen artık. Özgüveni yüksek, çok zeki, kendilerini her ortamda çok rahat ifade edebilen çocuklar oluyorlar. İlkokuldayken eğitim sistemini eleştirip, biz niye Finlandiya eğitim sistemini uygulamıyoruz diye okul müdürüne sormuşluğu var. Kim olursa olsun istediğini şak diye söyler, istemediği bir şey olsun feriştahı gelse yaptıramaz. Ama vicdanlı ve merhametlidir de, daha bir arkadaşının canını yaktığı ile ilgili şikayet almadım. Geçenlerde okula 3D mi 5D mi gezici film otobüsü gelmiş. Harçlıkları yok diye 5/6 arkadaşına bilet almış, haftalığının yarısı gitmiş “Bu senin seçimin ben bu hafta başka para vermem” dedim “sandviç yapar götürürüm” dedi, eyvallahıda yok kimseye
8. sınıfta ve ne yaptım ettiysem ödev sorumluluğunu yükleyemedim çocuğa. “Ödev daha iyi öğrenmen için, öğretmene faydası yok” diye hala bir ümit anlatırım “ben konuyu anladım zaten, niye boşuna tekrar yapayım” der yapmaz. Sınav dönemi harıl harıl çalışmaz, üstten bakar kapatır. “Notunu görünce konuşcaz” derim 95/100 le geliyor eve. Lisede üniversitede konular daha ağır, düzenli çalışmazsan başarılı olamazsın diyorum bu seferde, “o zaman daha çok çalışırım, şimdi yormıyım madem kendimi” diyor.
Evet zorluyorlar ama uzun vadede iyi oluyor bazı özellikleri. Büyüdüğünde ne yapar eder ekmeğini kazanır, ayakları üstünde durur, diye konuşuruz babasıyla. İnadı, korkusuzluğu, özgüveni, çok bilmiş halleri ile ebeveynleri olarak bizi çok yorduğu da oluyor ama uzun vadede ümitliyim oğlumdan.
Ayni benim oglum. Masallah oglunuza. Bizimki de 9 yasında. Bu cicuklar bebeymen daha bizi kullanmayi ogreniyir sanirim.Oğlumda zor bir çocuktu, 2 yaşındayken istediği olmadığında kafasını duvarlara yerlere vururdu. Canının acımaması mümkün değil, duvardaki ses yankılanırdı neredeyse. Çizgi film izlerken bile, koltukta sabit oturamazdı. Ya tepesinde gezinir, ya kafasını aşağıya uzatıp amuda kalkar pozisyonda izlerdi. Aynı senin ki gibi tüm sokak esnafı tanırdı bizimkini, otobüste tanıştığı amca/teyzelere evde ne var ne yok anlatırdıHatta evde bir gün çocukları oynatıyorduk, babamız at olmuştu bizimki kovboy. Şakacıktan bende eşimin sırtına binmiştim. Kalktı bunu otobüste “babam dün akşam at oldu, annem onun üstüne çıktı” diye anlatmıştı, koca otobüste kıpıkırmızı olmuştum.
Aynı senin gibi eşime çaresizce “ben artık bu çocuğa bakamıyorum” dediğimi biliyorum. Bir gün annem bendeydi yine böyle dertlenirken “karnına geri sokamayacqğına göre bakacaksın” demişti.
Benim sıpa 13 yaşında bir ergen artık. Özgüveni yüksek, çok zeki, kendilerini her ortamda çok rahat ifade edebilen çocuklar oluyorlar. İlkokuldayken eğitim sistemini eleştirip, biz niye Finlandiya eğitim sistemini uygulamıyoruz diye okul müdürüne sormuşluğu var. Kim olursa olsun istediğini şak diye söyler, istemediği bir şey olsun feriştahı gelse yaptıramaz. Ama vicdanlı ve merhametlidir de, daha bir arkadaşının canını yaktığı ile ilgili şikayet almadım. Geçenlerde okula 3D mi 5D mi gezici film otobüsü gelmiş. Harçlıkları yok diye 5/6 arkadaşına bilet almış, haftalığının yarısı gitmiş “Bu senin seçimin ben bu hafta başka para vermem” dedim “sandviç yapar götürürüm” dedi, eyvallahıda yok kimseye
8. sınıfta ve ne yaptım ettiysem ödev sorumluluğunu yükleyemedim çocuğa. “Ödev daha iyi öğrenmen için, öğretmene faydası yok” diye hala bir ümit anlatırım “ben konuyu anladım zaten, niye boşuna tekrar yapayım” der yapmaz. Sınav dönemi harıl harıl çalışmaz, üstten bakar kapatır. “Notunu görünce konuşcaz” derim 95/100 le geliyor eve. Lisede üniversitede konular daha ağır, düzenli çalışmazsan başarılı olamazsın diyorum bu seferde, “o zaman daha çok çalışırım, şimdi yormıyım madem kendimi” diyor.
Evet zorluyorlar ama uzun vadede iyi oluyor bazı özellikleri. Büyüdüğünde ne yapar eder ekmeğini kazanır, ayakları üstünde durur, diye konuşuruz babasıyla. İnadı, korkusuzluğu, özgüveni, çok bilmiş halleri ile ebeveynleri olarak bizi çok yorduğu da oluyor ama uzun vadede ümitliyim oğlumdan.
Arkadaşlar şu an yazamıyorum gece müsait olunca tek tek cevap vereceğim. Az evvel kustuğu yorgan ve nevresimleri kurusun diye balkona asmak istedim. Hayır asma asma istemiyorum deyip tuttutunca içimden bir canavar çıktı. Yirmi gündür tuttuğum canavar. Bağırdım, elimdeki çarşafları fırlattım. "ben senin annenim" ile başlayan bir zılgıt çektim. Hatta direnince kolundan tutup odasına götürdüm. Şoka girdi. Sustu, sesini çıkarmadı. Nefret ediyorum bunu yaptığım için kendimden ama durdu. Sakince oturuyor şimdi.
Aha benimki.Beni bir sen anlarsın zaten. Bak geçen hafta markete gittik. Normal çocuk ne yapar ne için tutturur markette? Bir oyuncak ya da gıda ister alınmaz ise tutturur. Bizim sıkıntımız o değil. Yani o da var ama kesinlikle taviz vermiyorum sonunda ikna oluyor. Yoğurt lazımdı yoğurt aldım ve marketin ortasında kendini yerlere attı yoğurt alma yerine koy diye. Böyle Manasız, saçma sapan konularda inatlaşıyor. Yoğurdu alıp almamamın ona zerre etkisi yok. Ama bu yüzden inatlaşıyor. Evde bir şekilde idare ediyorum ama dışarıda? Kendini kaybetmiş yerlere atıp böğüren bir çocukla ne yapacağımı şaşırıyorum.
Bir de esnaf çok seviyor oğlumu. Aktif, sosyal ve konuşkan olduğu için "ya çok zeki bu çocuk" diyerek seviyorlar. Tamam kötü niyetli değiller ama verdikleri tavizler yüzünden (kasaya geçmesi, reyon arkasına geçmesi vs) diğer marker ve dükkanlarda da aynı şeyi yapmak istiyor. Gel de öğret bu çocuğa yapmaması gerektiğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?