Hasta Bakımı İçin Devletten Ücret Alabilir Miyim ?

bu durumda yetinemiyorsanız sizin işe girmeniz daha mantıklı. önceki yroumlarda olmaz filan demişsiniz ama annenizin bakıcılık bi durumu var mı?

Annemin durumu iyi değil .İşe girsem kazancımı bakıcı kadına vericem ve benim gibi bakamayacak ayrıca annemin ilaçları iğnesi kadın bunlara zor ayak uydurur , ben güvenemem kimseye.

Annemin durumu iyi değil .İşe girsem kazancımı bakıcı kadına vericem ve benim gibi bakamayacak ayrıca annemin ilaçları iğnesi kadın bunlara zor ayak uydurur , ben güvenemem kimseye.

o zaman yetinmekten başka çare yok zira bu şartlar altında devletten maaş almanız imkansız.

Ben havalara girmiyorum ben annemi düşünüyorum , kimseyi de terslediğim yok .İş sadece tuvalete gidip gelme meselesi değil yatakta otururken yatarken şekeri düşse ne olacak evde tek başına nasıl kalkıp ağzına iki lokma ekmek koyacak ,annemin şekeri 25 e kadar düştü ve resmen komaya girdi , tepkisiz cevap veremez oldu , hiçbir şeyi hatırlamıyor o ana dair ,böyle kaç kere tekrarlandı , ayrıca annem de şekere ek olarak ,böbrek rahatsızlığı , kalp yetmezliği , hipertansiyon da var. 1 hafta boyunca yoğun bakımda yattı akciğerlerinde ödem oluştu .kalp damarları tıkalı , doktor anjiyo bile yapamıyor çok bitkin olduğu için aslında ameliyet olması lazımmış ama kaldıramaz ameliyatı diyor bu yüzden Çok düzenli titiz bakılması lazım , bakıcı ilaçlarıyla iğnesiyle ilgilenebilecek mi ?

Evet annemin raporu var, ben belki emekli maaşları eklenmez diye düşünmüştüm ama saçma düşündüm tabi haklısınız .
Emekli maaşları eklenir çünkü resmi maaş gözükür.

Bu işten sizden daha iyi anlayan insanlar var. Benim babanem kanser hastasıydı. Hemşire bir kız tutmuştuk. orası ayrı bir konu. Ama siz kendiniz bakmayı tercih ediyorsunuz. Eve 4500 lira giriyor. Annenizin hastalıklarını anlatmanıza gerek yok bu durumda. Siz Çalışsanız geliriniz 6bine çıkar mesela. Anneyle baba boşanır. Eve tek emekli maaşı yetmez. O zaman yapabilirsin böyle bir şey.

sosyal çalışmacıyım ben cevap vereyim , annenin emekli maaşı olması babanın olması vs. önemsiz, eger annen kendıne bakamayacak durumdaysa devletten bakıcı parası alırsın sıkıntı olmaz, sen yeter ki annene bak yani devlet bu konuda yardımcı oluyor özellikle yakını baksın ister devlet , hemen başvuru yap , evıne sosyal hizmet uzmanları gelir , rapor tutar gerçekten annenın kendıne bakıcak durumu var mı yok mu ona göre hasta bakıcı paranı alabılırsın.

Yaptığınız yorumdan dolayı annemin hastalıklarını açıklamak durumunda kaldım çünkü gerçekten tek başına bırakmak çok tehlikeli . Ben çalışsam evet dediğiniz gibi gelir 6 bine çıkar ama ben çalıştıığım parayı bakıcıya vericem , ayrıca dediğim gibi babamın desteğini görmüyoruz babam çalıştıığını kendine harcamayı tercih ediyor , yani ben çalışsam da bir getirisi olmayacak . Ben keyfimden çıkmadım sonuçta işten.

Gerçekten böyle mi internetten de araştırdım biraz kişi başına düşen gelirin belli miktarı geçmemesi lazımmış .

İşte aynı yere geliyoruz tek çare boşanmaları. Evin harcamalarını annenin maaşından ödüyorsan babanı da besliyorsun demek adamın cebinde 3500 varken.

Gerçekten böyle mi internetten de araştırdım biraz kişi başına düşen gelirin belli miktarı geçmemesi lazımmış .
iyide baban destek olmuyormuş ? bunlarıda göz önunde alıyorlar merak etme, öncelikle annenin hayet raporu olması lazım öyle bir raporu varmı ? kendıne bakamayacak durumda dıye rapor şart, sadece annenın aldıgı 900 tl ile ev mi geçinir? hasta bakıcı parası sana verılıyor zaten annene değil.

İşte aynı yere geliyoruz tek çare boşanmaları. Evin harcamalarını annenin maaşından ödüyorsan babanı da besliyorsun demek adamın cebinde 3500 varken.
Evet babamı da annem besliyor maaşıyla ama hala yemek beğenmez her gün et istiyor o kadar paran varken al getir yapalım ,boşansalar da annemle ayrı bir eve çıkacağımız için kira derdimiz olacak ayriyetten evin faturaları , oda bir çare değil yani. Boşansalar ben devletten maaş alsam bu sefer para da kira ve faturalara gidecek.

Evet var yüzde 90 raporu var , babamın öğrenmemesi lazım ama , öğrenirse o parayı da alır elimizden.

bakım parası alamazsın muhtemelen ama yatalak bir durum varsa hasta bezini ,beslenmesi mama sıvı besin ise veriyorlar, bunları doktr. heyet raporu ile alıyorsun. diye biliyorum.
birde düşüneyim hımm ; şimdi sen çalışmıyorsun ve babanın sgk sına otomatik geçmiş olman gerekiyor.
acaba iş yok güç yok işsizlik maaşı filan da almıyorsundur istifa ettiysen (eger işten çıkartma gibi gösterildiysen işsizlik maaşı alırsın) eger babanın üzerine geçirilmediysen kendini geçirmeni tavsiye ederim. neden? çünkü su anda sgk genel sağlık sigortası altnda bir uygulama yapılıyor. bu durumda sen en az limitten her çalışmadığın ay sgk ya borçlanıyorsun.( miktarı atıyorum son primlerden haberim yok) bu borca da aylık faiz işletirler. gelir testine girip hiç gelirinin olmadığını veya bunu ödemeye de yetersiz olduğunu ispatladığın taktirde borcun silinebilir veya cok az bir miktara cevirilebilir (+ekleme yapayım bu gecen senenin uygulaması idi. son mevzuat tıorba yasalar ile ne oldu bilmiyorum) para alabilir miyimden önce cebinden para çıkmasın önce bunu dikkat edelim.
şimdi ana konuya gelelim : e-devletten sgk durumunu kontrol et. babanın üzerinde misin öğren. değilsen önce muhtara git ve kendin için fakirlik belgesi alıp alamacagını sor. he yok derse olay kapanır. fakirlik belgesi ile belediyeler maddi yardım, kömür, gıda, gibi belli aralıklarda veya düzenli yardım verirler.
birde annen için bakıma muhtaçlıktan faydalanmayı da sor ama maaşı olduğu için verileceğini sanmıyorum.
*muhasebeci filan değilim sadece bir mevzu olmuştu gecen sene. incelemiştim. bilgiler eksik- yanlış olabilir. çünkü bazı maddeler yoruma acık oluyor yanlış yorumlamış olabilirim.

Evet var yüzde 90 raporu var , babamın öğrenmemesi lazım ama , öğrenirse o parayı da alır elimizden.
raporu varsa geriye bir tek başvurman kalmış, güzelce durumunu anlatırsın , babanın öğrenmemesi mümkün değil onunlada mutlaka konuşulur , uzmanlar senı haklı görurse bakım paranı alırsın senın hesabına yatar para, babanın alması imkansız zorla alırsada hukuk yoluna başvurursun.

eve giren parayı net dikkate alıyolar. kişiye göre subjektif bi uygulama yok benim bildiğim kadarı ile. eğer varsa da suistimale çok açık olur. bence bi hata var burada. zamanında benim aldığım krediyi bile aile gelirine katıyolardı. babanın maaşını nasıl katmayacaklar şimdi?

alternatiflerden bir diğeri de..İstanbul da kesinlikle var biliyorum da başka hangi şehirler var onu bilmiyorum.
bakıma muhtaç hastaların bakıldgı gene rapora tabii hastaneler var. sgk karşılıyor. 7/24 hemşire+doktor eşliğinde bakılıyor. para verirsende cüzi bir rakam veriyorsundur. senden extra istedikleri eldiven, pamuk, bez vs.. filan
hem sen bu arada anneni güvenli bir yere koymuş olursun. hem bir işe girmiş iş çıkışı da annene gidersin. hemde yapılan tamammmeen kurallara uygun olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…