Hasta Bakımı İçin Devletten Ücret Alabilir Miyim ?

2si1arada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
1.637
755
123
Selam kızlar sizlere bir sorum olacak bir siteye sordum az önce cevap alamadım aklıma siz geldiniz fikriniz olabilir belki . Annem bundan yaklaşık 5 ay önce hastaneye kaldırıldı yoğun bakımda yattı bir haftaya yakın çok şükür durumu o haline göre çok iyi Allah göstermesin öyle günler bir daha ,anneme bakmak için işten çıktım annemle ilgilenecek kimse yok çünkü, tek çocuğum.Babamın emekli maaşı var ayriyetten de çalışıyor toplam geliri 3,5 bin falan, annemin de emekli maaşı var ama o çok almıyor 900 tl civarı , yaklaşık 4.5 bin gelirimiz var yani aylık, ama babam pek ilgilenmiyor bizimle evin tüm ihtiyacı annemin 900 tl lik maaşıyla karşılanıyor karşılanmaya çalışılıyor diyelim. Annemin ek masrafları da derken parayı zor yetiriyoruz, kişi başına 1000 tl den fazla düşüyor ailemizde ama gelin görün annemle bana sorun cebimde 60 tl var, galiba alamayız değil mi , kişi başına fazla gelir düştüğü için, bu gelir dağılımında emekli maaşları da katılıyor mu bilginiz var mı , eğer emekli maaşları katılmazsa , sadece babamın maaşı katılsa alabiliriz belki. Fikri olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Annenizin de maasi var babanizin da
Bu durumda devletten para alamazsiniz,cok muhtacsaniz ise girin calisin annenize kazancinizla bakici tutun daha guzel, hem kariyerinizden olmayin hem de annenize gul gibi bakilsin

Annenizin de maasi var babanizin da
Bu durumda devletten para alamazsiniz,cok muhtacsaniz ise girin calisin annenize kazancinizla bakici tutun daha guzel, hem kariyerinizden olmayin hem de annenize gul gibi bakilsin
Çalışmam mantıksız olur kendi maaşımı bakıcıya verdikten sonra niye çalışayım ki , hiç kariyerimi düşünmüyorum annemi düşünüyorum sadece.

Mumkun degil alamazsiniz. Annenizin raporu var mi? Yuzde kac?
Ayrica eve giren resmi rakam ortadayken verilmez.
Babaniz neden yardimci tutmuyor? Aldığı parayi ne yapiyor?

Çalışmam mantıksız olur kendi maaşımı bakıcıya verdikten sonra niye çalışayım ki , hiç kariyerimi düşünmüyorum annemi düşünüyorum sadece.
Yanlis dusunuyorsun
Hastaya baka baka kafayi yer insan, sen kendin de hasta olursun. Gerekirse verirsin maasini annene guzelce senin evinde bakilir mis gibi

Mumkun degil alamazsiniz. Annenizin raporu var mi? Yuzde kac?
Ayrica eve giren resmi rakam ortadayken verilmez.
Babaniz neden yardimci tutmuyor? Aldığı parayi ne yapiyor?

%90 civarlarında annemin raporu . Babamın ne yaptığı belli değil bizle ilgilenmiyor dışardan gören bir şey zannediyor akrabalara falan sorsanız babam çok efendi çok ilgili ama gelin bize sorun evin pazar parası annemden yemesi içmesi temizlik masrafları annemin ek ihtiyaçları derken annem maaşını zor yetiriyor babam anca faturaları ödüyor eve pek bir şey almaz yemek için nadiren alır.

Yanlis dusunuyorsun
Hastaya baka baka kafayi yer insan, sen kendin de hasta olursun. Gerekirse verirsin maasini annene guzelce senin evinde bakilir mis gibi

Hiçte kafayı yemiyorum ayrıca başkasına güvenemem benim baktığım gibi bakamaz. annem kendisini gezdiriyor çok şükür ayakta ama hasta yani. bakıcıya maaş vermek için mi gece gündüz çalışıcam yok olmaz.

hayır alamazsınız
kişi başına düşen geliriniz çok yüksek bu maaşı almak için
üstelik annenizin engelli raporu olması gerekiyor bakım parası alabilmeniz için

Devletten maas almayi dusunmektense daha iyi
Madem anneniz ayakta gezinebiliyor o halde kendisine bakabilir
Bu arada evine para vermeyen bir babayi devlete belgeleyemeyeceginiz icin devletten maas alamazsiniz

Bu arada annenize allah uzun omurler versin 40 yil daha yasasa 40 yil evden cikmayip calismayip ona mi bakacaksiniz?

maaşı alamazsınız. gerekli şartları okuyun internetten, karşılamadığınızı göreceksiniz.

babanızı ikna edemez misiniz? yani 3-5 bin lirayı tek başına mı yiyor.

Devletten maas almayi dusunmektense daha iyi
Madem anneniz ayakta gezinebiliyor o halde kendisine bakabilir
Bu arada evine para vermeyen bir babayi devlete belgeleyemeyeceginiz icin devletten maas alamazsiniz

Devletten maaş almayı keyfim için istemiyorum . Annem ayakta ama bu onun sağlıklı olduğunu göstermez illa yatalak mı olması lazım annemin banyosunu ben yaptırıyorum kendi tek başına giremiyor. Tuvalete bile zor gidiyor çoğu zaman ben götürüyorum ben uyurken beni kaldırmıyor geceleri kendi başına gidiyor kaldır diyorum ama kıyamıyor kaldırmıyor , kaç kere düştü haberiniz var mı ,ayağa sadece tuvalete gitmek için yada mutfağa gitmek için kalkar onun dışında kadında derman yok .

maaşı alamazsınız. gerekli şartları okuyun internetten, karşılamadığınızı göreceksiniz.

babanızı ikna edemez misiniz? yani 3-5 bin lirayı tek başına mı yiyor.

Evet tek yiyor naptığı belli değil annem bir şey sorsa bağrıp çağrıyor ben bir şey sormuyorum artık bunaldım sıkıldım kendisinden.

hayır alamazsınız
kişi başına düşen geliriniz çok yüksek bu maaşı almak için
üstelik annenizin engelli raporu olması gerekiyor bakım parası alabilmeniz için
Evet annemin raporu var, ben belki emekli maaşları eklenmez diye düşünmüştüm ama saçma düşündüm tabi haklısınız .

Evet tek yiyor naptığı belli değil annem bir şey sorsa bağrıp çağrıyor ben bir şey sormuyorum artık bunaldım sıkıldım kendisinden.

bu durumda yetinemiyorsanız sizin işe girmeniz daha mantıklı. önceki yroumlarda olmaz filan demişsiniz ama annenizin bakıcılık bi durumu var mı?

Eve nasıl üç kuruş daha sokarım hesabına girmişsiniz. Yok annemi düşünüyorum havalarına girip milleti tersliyosunuz sonra. Anneniz gezebiliyorsa zaten sizin bütün gün evde durmanızı gerektirecek bir şey olmaz. Yemeğini hazırlarsınız tuvaletine gider gelir. Haftada iki gün kadın tutup evi temizletirsiniz. Bu düzeni tercih etmeyebilirsiniz. Sizin tercihiniz ama devletin bakış açısıyla yaklaşılıyor olaya şu an.

Şu an bir şekilde geçinemediğinizi çalışmak zorunda olduğunuzu fakat annenizin bakıma muhtaç olduğunu ispatlamanız lazım. Öyle bir durum yok. Evde iki emekli var. Babanızın eve para vermemesi devleti bağlamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…