onu söyleyen dr halt etmiş canım, 4000 lerden 0.5 lere düşürdüm ben o antikorları kendi çabam ve de araştırmalarımla, o dr lar biraz araştırma yapsınlar da haşimoto ile selenyum arasındaki pozitif korelasyonu araştırsınlar biraz da öğrensinler azcık kendilerini geliştirmeyi...
süprizzzzz
canım kaju fıstığında da selenyum var ama ne yazık ki yeterli miktarda değil şöyle ki;
doğal olan besinlerde selenyum miktarı sınırlı ve de haşimotonun tedavisi için günlük 200 mcg. selenyum alınması gerekiyor en az 2 ay boyunca düzenli olarak, bunu da atıyorum kajudan karşılamaya kalksak günde 1 kilo kaju fıstığı tüketmek lazım ki bu hiç pratik değil ayrıca korkunç bir kalorı alımı söz konusu olur,
neticede selenyumun yükte hafif pahada ağır doğal kaynağı brezilya fıstığı bir tanesinde yaklaşık 100 mcg selenyum var dolayısıyla günde iki tane alınca olay bityor.
sorunumuz ise türkiye de maalesef bu ürün ithal edilmiyor, dolayısıyla en şanslı ülkeler, amerika ingiltere ve de diğer avrupa ülkeleri....
ben çok zor getirtebildim
Good sources of selenium: SELENIUM
(MICROGRAMS)*
Brazil nuts (3-4, 1/2 oz)** 272
Tuna, light, canned in water (3 oz) 68
Flounder or sole, cooked (3 oz) 50
Sardines, Atlantic, canned in oil (3 oz) 45
Halibut, cooked (3 oz) 40
Spaghetti, whole-wheat, cooked (1 cup) 36
Salmon, sockeye, cooked (3 oz) 32
Turkey, roasted (3 oz) 31
Cream of Wheat, cooked (1 cup) 31
Beef, cooked (3 oz) 30
Salmon, pink, canned (3 oz) 28
Ground turkey (3 oz) 32
Macaroni, enriched, cooked (1 cup) 30
Sunflower seeds, dry roasted (1 oz) 23
Chicken, cooked (3 oz) 21
Cottage cheese, 1% (1 cup) 20
Brown rice, long-grain, cooked (1 cup) 19
Oats, cooked (1 cup) 19
Special K cereal (1 cup) 17
Egg (1 large) 16
Whole-wheat bread (1 slice) 10
* Average values (values vary, depending on where the plant grew or what the animal ate).
** Limit Brazil nuts to two a day to avoid getting too much selenium.
valla ya buay yarım kilo kaju indirdim mideyecokacimcoookdtekincim sen nerelerdeydin şimdiye kadar gözüm yaaa :)
forumcak o kadar araştırdık ettik ama biz ki şimdiye kadar brezilya fıstığını kaju sanıyorduk,git gel kaju yiyorduk :))))))
Allah tarafından gönderildin de bize,biz de doğruyu öğrenmiş olduk,Allah razı olsun.
sağlıklı doğumlar.
kkdan ihrac bile ederiz yani=)))ben de bi bakayım buralardan kızlar
bi ipucu elde edersem haber vericem.
yani birimiz Türkiye sınırları içinde bulursa haberimiz olsun,orası ihya olur valla :))
hmmm ya da ben mi ithal etsem ne ,yeni bir girişimcilik fikri :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?