• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

onu söyleyen dr halt etmiş canım, 4000 lerden 0.5 lere düşürdüm ben o antikorları kendi çabam ve de araştırmalarımla, o dr lar biraz araştırma yapsınlar da haşimoto ile selenyum arasındaki pozitif korelasyonu araştırsınlar biraz da öğrensinler azcık kendilerini geliştirmeyi...
süprizzzzz

canım nasıl düşürdüm formülünü bize de ver bizde uygulayalım o halde sürekli düşük haldeyse antikorların sen düzeldin o zaman
ben çok selenyum kullandım değişen birşey olmadı ne yazık ki:(

canım kaju fıstığında da selenyum var ama ne yazık ki yeterli miktarda değil şöyle ki;
doğal olan besinlerde selenyum miktarı sınırlı ve de haşimotonun tedavisi için günlük 200 mcg. selenyum alınması gerekiyor en az 2 ay boyunca düzenli olarak, bunu da atıyorum kajudan karşılamaya kalksak günde 1 kilo kaju fıstığı tüketmek lazım ki bu hiç pratik değil ayrıca korkunç bir kalorı alımı söz konusu olur,
neticede selenyumun yükte hafif pahada ağır doğal kaynağı brezilya fıstığı bir tanesinde yaklaşık 100 mcg selenyum var dolayısıyla günde iki tane alınca olay bityor.
sorunumuz ise türkiye de maalesef bu ürün ithal edilmiyor, dolayısıyla en şanslı ülkeler, amerika ingiltere ve de diğer avrupa ülkeleri....
ben çok zor getirtebildim

bahsettiğiniz brezilya kestanesi ya da cevizi olmalı...
evet selenyum bakımından baya zengin bir besin..
tr de yok fakat olsada ithal malın kalitesine artık güven olmuyor..
çünki kendi ülkesinin dışına ihraç edilen mallar çoğunlukla kalitesiz ve son zamanlarda besinlerin genetiğiyle değişme söz konusu oldu maalesef...
kanser vakası almış başını gidiyor..organik, hormonlu,genetik, hibrit gıdalar vs.
bu tür kelimeler revajda olunca halkın sağlığında da kaymalar ve hastalıkların artması mevcut oldu...
.özellikle bağışıklık sistemi gibi rahatsızlıklar ön planda..bağışıklık sistem,ni güçlendirici bir çok besinler mevcut
bizm gibi dört mevsimi yaşayan her çeşit zengin gıdalara sahip olan ve bunun aksine hastalığın ardı arkası kesilmeyen toplum haline geldik.
.bunda bir tezatlık yok mu acaba?
gıda muhendisleri ve sağlık kurumları ne alemde ?

tüh tüh o kadar kajuyu boşuna yemişim meğer...bizim işyerindekiler yurtdışına gidince aldırırım brezilya fıstıgı umarım en yakın zamanda biri gider..

Good sources of selenium: SELENIUM
(MICROGRAMS)*
Brazil nuts (3-4, 1/2 oz)** 272
Tuna, light, canned in water (3 oz) 68
Flounder or sole, cooked (3 oz) 50
Sardines, Atlantic, canned in oil (3 oz) 45
Halibut, cooked (3 oz) 40
Spaghetti, whole-wheat, cooked (1 cup) 36
Salmon, sockeye, cooked (3 oz) 32
Turkey, roasted (3 oz) 31
Cream of Wheat, cooked (1 cup) 31
Beef, cooked (3 oz) 30
Salmon, pink, canned (3 oz) 28
Ground turkey (3 oz) 32
Macaroni, enriched, cooked (1 cup) 30
Sunflower seeds, dry roasted (1 oz) 23
Chicken, cooked (3 oz) 21
Cottage cheese, 1% (1 cup) 20
Brown rice, long-grain, cooked (1 cup) 19
Oats, cooked (1 cup) 19
Special K cereal (1 cup) 17
Egg (1 large) 16
Whole-wheat bread (1 slice) 10

* Average values (values vary, depending on where the plant grew or what the animal ate).
** Limit Brazil nuts to two a day to avoid getting too much selenium.

kızlar ben çok araştırdım dün bulamıyorum bu rezilya fındığını
napcam ya bulmak düşürmek istiyorum bian önce yaza evlenicem=(((

Good sources of selenium: SELENIUM
(MICROGRAMS)*
Brazil nuts (3-4, 1/2 oz)** 272
Tuna, light, canned in water (3 oz) 68
Flounder or sole, cooked (3 oz) 50
Sardines, Atlantic, canned in oil (3 oz) 45
Halibut, cooked (3 oz) 40
Spaghetti, whole-wheat, cooked (1 cup) 36
Salmon, sockeye, cooked (3 oz) 32
Turkey, roasted (3 oz) 31
Cream of Wheat, cooked (1 cup) 31
Beef, cooked (3 oz) 30
Salmon, pink, canned (3 oz) 28
Ground turkey (3 oz) 32
Macaroni, enriched, cooked (1 cup) 30
Sunflower seeds, dry roasted (1 oz) 23
Chicken, cooked (3 oz) 21
Cottage cheese, 1% (1 cup) 20
Brown rice, long-grain, cooked (1 cup) 19
Oats, cooked (1 cup) 19
Special K cereal (1 cup) 17
Egg (1 large) 16
Whole-wheat bread (1 slice) 10

* Average values (values vary, depending on where the plant grew or what the animal ate).
** Limit Brazil nuts to two a day to avoid getting too much selenium.

kızlar kırmızıyla yazılan yere dikkat edin.günde 2 taneden fazla almamaz lazım

evet burcu günlük limiti 2 taneymiş...
yiyecekler arasında selenyum en fazla brezilya fıstıgında varmış..
benim bunu hmn bulmam lazım..

Son düzenleme:
ama bana bu düşürcekmiş gibi geliyo, yani içimde bi his var bütün dertlerim sona ericek sanki
inşallah hepimiz buluruzda faydasını görürüz

ya burcu belki sen aydında bulamazsın ama istanbulda kesin vardı bu çok lüks marketler var burda ...marketlerde olmasa bile mısır çarşısında vardır kesin..

dtekincim sen nerelerdeydin şimdiye kadar gözüm yaaa :)
forumcak o kadar araştırdık ettik ama biz ki şimdiye kadar brezilya fıstığını kaju sanıyorduk,git gel kaju yiyorduk :))))))
Allah tarafından gönderildin de bize,biz de doğruyu öğrenmiş olduk,Allah razı olsun.
sağlıklı doğumlar.

Son düzenleme:
birimiz bulsa zaten aldıgımız yerden diğerlerine havale yoluyla sipariş yaptırabiliriz.
kızlar arayalım hepberaber, bende izmirden baktırcam

dtekincim sen nerelerdeydin şimdiye kadar gözüm yaaa :)
forumcak o kadar araştırdık ettik ama biz ki şimdiye kadar brezilya fıstığını kaju sanıyorduk,git gel kaju yiyorduk :))))))
Allah tarafından gönderildin de bize,biz de doğruyu öğrenmiş olduk,Allah razı olsun.
sağlıklı doğumlar.
valla ya buay yarım kilo kaju indirdim mideyecokacimcoook

doktorlar antikorların kesinlikle düşmeyeceğini düşünüyorlar ama ben inanmak istemiyorum açıkçası

sonuçta ayette mi hadiste mi ne geçiyor,şifasız hastalık yoktur diye
şifası var ama bulamamışlar sadece
ama bu olmadığı anlamına gelmez
"yok" başka bişey,"bulamadık" başka bişey

doktora gittim,selenyum kiminde işe yarıyor kiminde yaramıyor dedi,kanıtlanmış bişey yok dedi,dereotu işe yaramaz dedi,sadece sigara içme ve sakin bir hayat çizgin olsun dedi,antikorlar önemli değil,onlar iner çıkar dedi.

ama sonuçta olumlu sonuç alanlar varmış,benim de amacım kesin sonuç,kendim alternatif çabalarıma devam edicem,selenyumumu da yicem dereotumu da.
sonuçta bizim sorunumuz tiroidde değil bağışıklık sisteminde,gidip tiroide saldırıyo gıcık.
kan testi yaptırcam yakında,anti tpoyu yazmadı teste,ama merak ediyorum dedim,gerek yok dedi,düşünme dedi :)

bu arada brezilya fıstığı ebayde var.ben daha önce üye olmuştum orda satış yapayım diye ama kısmet olmadı bari alış yapayım :) daha önce hiç yabancı bi siteden de almadım ama bakalım araştırayım biraz nasılmış sistemleri.

Son düzenleme:
ben de bi bakayım buralardan kızlar
bi ipucu elde edersem haber vericem.

yani birimiz Türkiye sınırları içinde bulursa haberimiz olsun,orası ihya olur valla :))
hmmm ya da ben mi ithal etsem ne ,yeni bir girişimcilik fikri :))))

ben de bi bakayım buralardan kızlar
bi ipucu elde edersem haber vericem.

yani birimiz Türkiye sınırları içinde bulursa haberimiz olsun,orası ihya olur valla :))
hmmm ya da ben mi ithal etsem ne ,yeni bir girişimcilik fikri :))))
kkdan ihrac bile ederiz yani=)))
ağacını dikeyim evin bahçeine tutarmıki acaba:lepi:

begonya ebaydan aldıgında odemeyı nasıl yapıyosun?
kargo parası cok tutuyomu?
ebayda buldum bende fıstıgı 1 kg si 10.64 $ ...fiyatıda iyi..

Back