Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

nayhan ben algılama zorluk çekiyorum önceden cin gibiydim leb demeden leblebiyi anlardım....
şimdi 2. kez tekrarlayınca ancak anlayabiliyorum..

nayhan ben algılama zorluk çekiyorum önceden cin gibiydim leb demeden leblebiyi anlardım....
şimdi 2. kez tekrarlayınca ancak anlayabiliyorum..

aynen bir kişi bişey anlattığında veya film izlerken anlamıyorum dikkatimi toparlayamıyorum söyleyeceklerimi unutuyorum..
size çok geçmiş olsun..

Ben de haşimatoyum ve vücudumda demir yok denecek kadar azalıyor.Bir sürü ilaç kullandm bi süre düzeliyorum herşey normal oluyo sonra tekrar demir seviyesi düşüyo çok sinir bozucu zaten tsh ım sürekli inip inip çıkıyo sıkıldm artık bu durumdan ya bi tam iyileşemedm:çok üzgünüm:senağlama

canım benimde iki yıldır ialcın dozu ayarlanamıyor.şimdi bağırsaklarımda emilim bozukluğu varmı ona baklıcak.bu da ilacın dozunu bozabilirmiş.kansızlık falanda yaparmış bu hastalık.

umarım doktorun demir ilacıyla tiroit ilacını aynı öğün kullanmaman gerektiğini söylemiştir...
çünkü demir ilacı tiroit ilacının emilimini bozuyomuş...yani içtiğin 2 ilaç ta hiçbi işe yaramıyo...tiroit ilacını sabah aç karnına demir ilacınıda öğlen tok karnına alsan daha faydalı olur senin için...

çok geçmiş olsun arkadaşım aynen çok sinir bozucu tshım benimde sürekli inip çıkıyoo doktor en son çıkışında ilacı 1e arttır 1 ay sonra tekrar kan ver ultrason çektir gel dedi bilmiyorum böyle ne olacak allah yardımcımız olsun...

zaten aklınızda bulunsun tiroid hormonu en çok sabah saat 6 ile 8 arasında çalışıyormuş ben de hergün o saatte içiyorum.Bu hastalığım bulunalı 1 yılı geçti benim de sürekli hastalanıyodum zaten sonrA ilaca başladk ondan sonraki evreyi bilirsnz zaten alışma süresi gerçekten çok zor geçti hergün hastaneye fln gidiyodm neyse bu sıkıntıları anlatıp da canınızı sıkmak istemem çok teşekkür ederm geçmiş olsun dilekleriniz için:) size de geçmiş olsun

kızlar ben de aranıza dün katıldım ben de artık bir hasimatoluyum.yaa insanın basına neler geliyormus.tamamını okuyamadım yazıların bogazıma bir yumruk dikildi sanki strese girdim.bneim troid bezim küçülmemiş tsh 17.esim doktor o fark etti guatr sandık önce meger buymus.ilaca basladım bugün.benim saclarım cansızlasmıstı ve ve solgundum 9 aylık ikizlerimden dolayı sanıyordum buymus meger.anladıgım kadarıyla dikkat edersek kötü olmayacaz ama hakkında pek bişey bilmiyorum.bazı sorularım olacak..
iyotlu tuz mu iyotsuz mu kullanacaz
herhangi bir perhiz var mı
ben dahiliye uzmanına giitm baska doktora gideyim mi.cevaplarsnz sevinirim
rumuz hashimato hosgeldin yar bogazımakafamçokkarıştı

kızlar ben de aranıza dün katıldım ben de artık bir hasimatoluyum.yaa insanın basına neler geliyormus.tamamını okuyamadım yazıların bogazıma bir yumruk dikildi sanki strese girdim.bneim troid bezim küçülmemiş tsh 17.esim doktor o fark etti guatr sandık önce meger buymus.ilaca basladım bugün.benim saclarım cansızlasmıstı ve ve solgundum 9 aylık ikizlerimden dolayı sanıyordum buymus meger.anladıgım kadarıyla dikkat edersek kötü olmayacaz ama hakkında pek bişey bilmiyorum.bazı sorularım olacak..
iyotlu tuz mu iyotsuz mu kullanacaz
herhangi bir perhiz var mı
ben dahiliye uzmanına giitm baska doktora gideyim mi.cevaplarsnz sevinirim
rumuz hashimato hosgeldin yar bogazıma

biz de sormuştuk iyotlu mu iyotsuz kullanalım diye ama bize doktor hiç farketmez dedi.Perhiz e gelince herhangi bir perhizi de yok.Dahiliyeye gidiyorum ben de ama eğer bulunduğunuz yerde araştırma hastanesi varsa bu konuyla ilgili endokrinoloji ve metabolizmik faaliyetler bölümü var hastanelerde orda daha detaylı ilgilenirler sizinle diye düşünüyorum ayrıca korkmayın ben 18 yaşındayım ve ilaca başlayalı 1 yılı geçti dikkat ettiğiniz sürece bişeyi yok hastalığımızın bazen de can sıkabiliyo o ayrı tabi benim de ilk bulunduğunda tsh ım 14 dü çabucak normal hale geldi ilaca ilk başladığınızda alışma evresi zor olabilir ama zorluğu alışıncaya kadar sonra sapasağlam olacaksınız :) tekrardan geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldiniz:)

Bilmezmiyim güzel kızım sabah 6'da kalkıyo acıkıyo ona mama yapmadan ilacımı hemen içiveriyorum. 1 saat yemek yememek gerekiyor haliyle erken içmek doğru olur. Ben bu hastalığımı 3 seneden beri biliyorum hala alışamadım ve hala yeni birşeyler öğreniyorum tiroitle ilgili kitaplar okuyorum. Estafurullah ne sıkması sonuçta ortak bir konuda sohbet ediyoruz bende yeni birşeyler öğreniyorum nihayetinde çok sağolun.

aslında ben daha bişey anlamıyorum sadece bu ara yüzüm solgun o kadar.daha neler olacak bilemiyorum.cok tesekkür ederim verdiginiz bilgiler için.aranıza hos buldum:))

bana doktor 20 dk sonra yiyebilirsn demişti bn 20 dk sonra yiyorum ilacı içtikten sonra.

kızlar antikorları düşürmenin bi yoluda iyotsuz tuz kullanmak...bana ilk doktorum her tür lahana,deniz ürünleri,saç boyası,öksürük şurupları içinde iyot bulunan herşeyi yasakladı...ama 2. dr um sadece iyotsuz tuz kullanmamı söyledi ...

bazı doktorlar iyotlu iyotsuz diye farketmez desede iyotsuz tuz kullanmanız gerekmektedir yani ben emzirdiğim için bebek iyot alabilsin diye doktorum iyotlu tuz kullan dedi onun dışında hep iyotsuz tuz kullandırdı ben de en başta dahiliye gittim ama sonra tatmin olmadım ve endokrin uzmanına gittim birçok kan değerlerimi o düzeltti.

merhabalar, ben de 1,5 aydır hipotiroid tedavisi görüyorum.... kullanıyorum.saç dökülmesi şikayetim çok ciddi boyuta ulaştığı için doktora gitmiştim.tedaviye başlayalı epeyi olduğu halde dökülmelerde hiç azalma olmadı.saçımın nerdeyse yarısını kaybettim.aynı sorunu yaşayanlar var mı? cözüm önerilerinizi bekliyorum!!

Son düzenleyen: Moderatör:
evet bende de aynı durum geçerliydi baya bi azaldı saçlarım ama tsh ım normale dönünce dökülmeler de azaldı.Eğer saç dökülmen durmuyosa başka nedenden de olabilr ama canım şöyel de bir durum var daha 1.5 ay diosn çok yenisin sen bnm amcam doktor o hep şunu derdi bana ilk başlarda snn kendini daha normal daha sağlıklı hissetmen 5 ay tam tamına sağlıklıym ii hissediorm demen için de 2 yıl geçmesi lazım demişti hormonlarla ilgili olduu için canım herşey yavaş yavaş gerçekleşio biraz sabret herşey düzene girecek çok çokkk geçmiş olsun

cok teşekkürler Nihalcim.yüreğime su serptin.bana 1.5 ay asır gibi geldi ama demekki henüz yolun çok başındayım.sana da çok geçmişler olsun.inşallah kurtulacağız bu hastalıktan.

mrb arkadaşlar hepimize geçmiş olsun bende bir haşimato hastasıyım ve bunu öğreneli 15 gün oldu bebek için tedavi görüorken bu tedaviyi şimdi dudurdum haşimatolu olupta hamile kalan varmı çok merak ediyorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…