Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

benimki zaten gecikiyordu ilaçla düzene girdi canım
hastalığın kendisi düzensizlik yapıyor zaten ilaçla beraber düzelir biraz sabret
ilk ay çok iyi bir gelişme beklememek lazım ilaçlardan 3 aya kadar daha net farklılıklar görürsün
 
hmm tşk ederim gelmesi lazım hiç belirti yok bebekte düşündüğümüz için gecikmenin sebebi ne anlamadım acaba dedim aldığım tiroid hormonu mu yaptı
 
Bu haşimoto orta yaşLıLarda mı çok sık görüLüyomuş yani??
Benim yaşım 19 ama bende de var,yeni teşhis kondu daha bana,bikaç hafta oLdu henüz.
Ama ben ciddiye aLmadım henüz,yani canımı sıkmıyo bu durum,beni üzmüyo gayet iyiyim yanii Şeniz
SizLer de iyi oLun yaww Şeniz
 

aynen var ya boşveriyorum dememe bakma o anlık, ondan sonra gün içerisinde aynı hallerkafamçokkarıştıartık kocişimle emirhanım anladılar da fazla üstüme gelmiyolarkaydirigubbakcemile3.evet canım seni çok iyi anlıyorum daha seninki minnacık ,büyüğüne kadar sende bitiyon bu arada yani ben öyle oldum en azından.şimdi biraz büyüdüde laftan sözden biraz anlıyo en azından(kendimi kandırıyorum bu arada erkek çocuğu olduğu için minik bir canavardır kendileridelikafadulden maşaallah..) neyse idare ediyoz bi şöyle bi böyle.Allah cümlemizin evlatlarını ailelerine bağışlasın onlarsız asla olmuyo.bu arada canım toygar yöre alışveriş merkezinin hemen üstü :1rolleyes:
 

bu hastalığın yaşı yok canım doğumdan sonra bile gözükebiliyor
ciddiye alsan iyi edersin çünkü ciddi bir hastalık tedavisi yapılmazsa başka hastalıklara çeviriyo yaşın küçük olduğu için pek ciddiye almıyorsun ama bu hastalıkta yaş ilerledikçe tiroit bezi yok oluyor ve belirtileri fazlalaşıyor bizde iyiyiz ama sonuçta hastalık ve ömür boyu sürecek hastalık ve şahsen kendi adıma bende bıraktığı yan etkiler çok fazla sende üstüne düşsen iyi edersin..sengözlerimebaksanab
 

aynen bazen kendimi tanıyamıyorum sırf bu yüzden bi psikiyatrıya görüneyim diyorum bi sakinleştirici falan versin pasiflora şurup kesmiyor artık süprizzzzz erkek çocuğu zor ya allah sabır versin üç tane yiğenim var ikisi erkek beter haldeler gerçi bi tanesi kız o hepsinden beter bu devirde erkek kız farketmiyor sanırım artık :1no2: allah analı babalı büyütsün sana bağışlasın.
tamam yöreyi biliyorum oranın adının toygar olduğunu bilmiyodum onu da öğrenmiş oldum kaydirigubbakcemile3
 

:roflol:bende içiyorum bazen psiflora manak gibi bişiy oluyonlaelaelaelaelaeyon..ayy evet canım ya kıslarda erkekleri mumla aratıyolarmış bazı arkadaşlarım öyle diolar kaydirigubbakcemile3
ama yinede sanmıyorum erkek gibi olsunlar hepsinin farklı yeri...amin canım aminn seninkinde bağışlasın rabbim.bende bilmiyodum oraya taşındıklarında öğrenmiş oldum bende,farklı değiliz canımcım:1hug:
 

bana sadece uyku yapıyor onun dışında kesmiyo bile beni :roflol:
evet kesinlikle erkek çocuk çok daha hareketli laf dinlemez en basitinden erkek çocuğu giydir çıkar dışarı tanınmaz halde geri gelir kız çocukları öyle değil ama istisnalar da var tabi..
aminnnnnnnnnn :)
üsküdar güzeldir ama ben özlüyorum çoğu zaman bekarken işten çıkar kulağıma müziği takar haremden başlar doğancılardan eve dönerdim yürüyerek şimdi öyle bi şansım yok ne yazıkki biraz kıro dolu ama sahili havası bi başka üsküdarın..:dance:
 
Tiroid hücrelerine karşı vücudumuzun ürettiği antikorlar sonucu oluşan tiroid iltihabına Haşimato hastalığı denir.

Tiroid Antikoru Nedir? Vücudumuzu mikroplara (bakteri, virüs vs) karşı koruyan bir sistem vardır. Buna "bağışıklık sistemi" (immün sistem) denir. Bu sistem, aynı sinir sistemi veya sindirim sistemi gibi bir sistemdir. Bağışıklık sistemi, akciğer, kemik iliği, dalak ve karaciğerde yerleşmiş bir grup hücreden oluşur. Bu hücrelerin ana görevlerinden biri de mikroplarla savaşmak için antikor dediğimiz molekülleri üretip kana vermektir. Üretilen bu antikorlar çok yararlıdır.

Ancak, bağışıklık sisteminin “yanlışlıkla” veya "şaşırarak" ürettiği bazı antikorlar (oto-antikorlar), tiroid hücrelerinde bulunan peroksidaz enzimi ile tiroglobulin isimli moleküle karşı etkili olurlar. Bunlara oto-antikor denilir. Bu antikorlar çok zaralıdır, çünkü tiroid hücrelerine gidip yapışır ve onları "aynı bir mikropmuş" gibi tahrip eder. Tiroi'de bir iltihabi durum ("tiroidit") ortaya çıkar. Bu iltihap ve harabiyet sonucunda hormon üreten tiroid hücreleri çalışamaz hale gelir, kandaki tiroid hormon (tiroksin) düzeyi düşer, TSH düzeyi artar.

Bu antikorların teşhiste en yaygın olarak kullanılanları anti-TPO (anti-tiroid peroksidaz) ve anti-TG (anti-tiroglobulin) antikorları olarak isimlendirilir. Bu antikorların ölçümü tiroid hastalığının türünün anlaşılmasında ve "tiroidit" hastalığının (tiroid'in iltihabı) tanısında çok önemli olabildiği gibi bu hastalığın daha sonraki takibinde de kullanılmaktadır.



Oto-antikorlar Neden Yükselir? Tam olarak bilinmiyor ancak tetikleyen faktörler sayılabilir. Üst solunum yolu enfeksiyonu, ani yoğun üzüntü, gerekmediği halde sürekli iyotlu tuz kullanımı suçlanan faktörler arasındadır. Antikor yüksekliği, ailsel geçiş (genetik) göstermektedir.

Oto-antikorlar Ne Yapar? Bu antikorlar yükselince, ya hastada hipotiroidizm (tiroid hormon yetmezliği: örneğin Haşimato hastalığı) veya daha seyrek olarak hipertiroidizm (zehirli guatr: örneğin Basedow Graves hastalığı) oluşabilir. Oto-antikorları yüksek olanlarda tiroid'in papiller kanseri daha sık görülmektedir.

Nasıl Tedavi Edilir? Sadece tiroid hormonu vermekle tedavi tamamlanmaz, bir yandan da antikorları düşürecek tedavi de uygulanmalıdır.



Haşimato Hastalığı hakkında bir diğer makalemiz;

Tiroit yetmezliği yapan hashimato hastalığı

Prof. Dr. Metin Özata
Endokrinoloji , Diabet ve Tiroit Uzmanı

Hashimoto tipi tiroit bezi iltihabı veya tıptaki adıyla "Hashimoto tiroiditi" bağışıklık sisteminin bir bozukluğu sonucu ortaya çıkar. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. 1912 yılında Japon bilim adamı Akira Hashimoto tarafından tanımlandığı için bu ad verilmiştir. Hashimoto tipi tiroit bezi iltihabı en fazla tiroit bezi yetmezliği yapan hastalıktır. Diğer bir deyimle tiroit bezi yetmezliğinin en önemli nedeni Hashimoto tipi tiroit bezi iltihabıdır.

Bu hastalık otoimmün hastalıklar dediğimiz hastalıklardan birisidir.Otoimmün hastalıklarda vücut kendi dokusunu yabancı doku olarak algılayıp onu yok etmek ister ve vücut içinde bir savaş oluşur. Hashimoto tiroiditinde de vücut tiroit bezini yok etmek ister. Vücudumuz tiroit bezini yok etmek için çok miktarda anti-TPO antikoru ve anti-tiroglobulin antikoru üretir. Bu antikorlar tiroit bezine bağlanarak tiroit hücrelerini harap ederler. Bu arada tiroit bezine birçok iltihap hücresi birikir. İltihap sonucu tiroit hücreleri tahrip olarak azalınca da bez küçülür ve hormon yapacak hücre kalmaz ve sonunda tiroit hormon yetmezliği ortaya çıkar. Bu hastalarda yıllar içinde tiroit bezi gittikçe küçülür. Başlangıçta ufak bir guatr ve kanda anti-TPO antikor yüksekliği varken TSH, T3 ve T4 hormonları normaldir. Daha sonra zaman içinde hastalık ilerledikçe önce başlangıç halinde tiroit yetmezliği (sadece TSH yüksek, fakat T3 ve T4 normal) sonra tam tiroit yetmezliği (TSH yüksek, T3 ve T4 hormonları düşük) gelişir.

Hashimoto hastalığı başlangıcında tiroit bezinde büyüme yani guatr vardır; daha sonra tiroit bezi yavaş yavaş devam eden harabiyet nedeniyle yıllar içinde küçülerek sanki yok olur.

Kimler Risk altındadır?

Hashimoto hastalığının nasıl başladığı tam olarak bilinmiyorsa da genetik eğilim önemlidir. Ailesel özellik gösterir. Aynı ailenin üyelerinde sık görülür. Hashimoto tiroiditi olan hastalarda kuvvetli bir genetik geçiş vardır ve bu hastaların birinci dereceden akrabalarında tiroit antikorları (anti-TPO ve anti-tiroglobulin) yüksek olarak bulunur ve hastalık ailenin diğer üyelerinde de sıklıkla ortaya çıkar. Bu nedenle Hashimoto tiroiditi varsa ailenin diğer üyelerinde de tiroit tetkikleri yapılmalıdır.

Hashimoto tiroidit sıklığı iyot alımı arttıkça artmaktadır. ABD ve Japonya gibi iyot alımının yüksek olduğu ülkelerde sıklığı yüksektir.

Sıklık:
Toplumun % 2?sinde bulunur. Hashimoto hastalarının % 95?i kadındır. Tüm yaşlarda ortaya çıkarsa da 30-50 yaş arasında sıktır. Kadınlarda erkeklere göre 15-20 kat daha fazla görülür. Ergenlik çağındaki kızlarda sıklığı % 0.8-1.6?dır.
Anti-TPO antikorunun kanda yüksekliği yaşla birlikte artar ve 70 yaş ve daha büyük kadınların % 33?ünde bu antikor yüksek olarak bulunur.
Anti- TPO ve anti-tiroglobulin antikorlarının ve sadece TSH?nin yüksek olduğu kadınlarda tiroit bezi yetmezliği yani tiroit hormon azlığı her yıl % 5 oranında gelişir.

Şikayetler:

Çoğu hastanın hiçbir şikayeti yoktur. Bazı hastalarda küçük bir guatr ve anti-TPO antikor yüksekliği vardır. Bazen tiroit bezi yetmezliği (tiroit hormon yetmezliği-hipotiroidi) ile doktora başvururlar.

Yaş ilerledikçe Hashimoto?lu hastalarda hipotiroidi (tiroit bezi yetmezliği) sıklığı artar. Hashimoto?lu hastalarda lastik sertliğinde bir guatr vardır. Çok nadiren tiroit bezi sert olabilir. Tiroit bezinde ağrı veya hassasiyet yoktur. Genellikle tiroit büyümesi sessiz olur ve şikayet bulunmaz. Bu hastalar doktora genellikle guatr nedeniyle veya tiroit hormon azlığının neden olduğu halsizlik, bitkinlik, el ve yüzde şişme, ses kalınlaşması gibi şikayetler nedeniyle başvururlar.

Hashimoto Tiroiditi ile Birlikte Sık Görülen Hastalıklar

Hashimoto tiroiditi olan hastalarda diğer otoimmün hastalıklar sıklıkla birlikte olur. Bu hastalıklar aşağıda verilmiştir:

- Graves hastalığı
- Tip 1 şeker hastalığı
- Addison hastalığı (böbreküstü bezi ?kortizol yetmezliği)
- Testis ve yumurtalık iltihabı
- Paratiroit hormon azlığı
- Hipofiz bezi iltihabı
- B12 vitamin eksikliğine bağlı kansızlık
- Vitiligo (ciltte beyaz alanlar olması)
- Romatoit Artrit (küçük eklem iltihabı)
- Trombosit isimli kan hücre azlığı
- Myastenia gravis (kaslarda ağrı ve güçsüzlük yapan bir kas hastalığı)

Hashimoto tiroiditi; hipogonadizm (seks hormonlarında azalma), Addison hastalığı (böbreküstü bezi yetmezliği), diyabetes mellitus (şeker hastalığı), hipoparatiroidizm (paratiroit hormon düşüklüğü-kalsiyum düşüklüğü) ve pernisiyöz anemi (B12 vitamini eksikliğine bağlı kansızlık) ile birlikte sık görülür.
Çocuklarda Hashimoto hastalığı olursa büyüme gecikmesi, kemik yaşında gecikme ve yüksek kolesterol düzeyleri saptanır.

Laboratuvar Bulguları:

Hashimoto tiroiditinden şüphelenildiğinde, anti-TPO antikoru, T3, T4 ve TSH hormon tetkiklerine bakılır. Hashimoto tiroiditli olguların yaklaşık % 80?inde tanı konduğunda normal T4, T3 ve TSH düzeyleri saptansa da tiroit bezinde hormon yapımı azalmaya başlamıştır.

Anti-TPO antikorlar hastaların % 95?inde ve anti-Tiroglobulin antikorlar % 60?ında yüksek olarak bulunur. Anti-TPO antikoru yüksek hastaların % 25-50?sinde tiroit bezi yetmezliği başlangıç halinde olabilir, yani TSH hormonu yüksek, fakat T3 ve T4 hormonu normaldir.

Hashimoto Tipi Tiroit İltihabında Tedavi:

Hashimoto tipi tiroit iltihabını yok edecek bir tedavi şekli veya hastalığı tamamen ortadan kaldıracak bir tedavi yolu maalesef yoktur. Yapılan tedavi sadece guatr ve tiroit bezi yetmezliği varsa onun tedavisi şeklinde olur.

Guatrı olan veya tiroit bezi yetmezliği olan kişilerde tiroit hormon ilaçları olan Tefor veya levotiron ile tedavi yapılır ve ilaç dozu serum TSH düzeylerini normale getirecek şekilde doktorunuz tarafından ayarlanır. Burada amaç TSH düzeyini 1.5-2.5 IU/L olacak şekilde ayarlamaktır. Yaşlı hastalarda veya koroner kalp hastalığı olanlarda tedaviye çok düşük dozlarda başlanır ve 4-6 haftalık aralıklarla artırılır. Kadınların çoğunda gebelik süresince dozda % 25-50 oranında bir artış gerekir.

Hipotiroidi olmasa bile guatrı olan Hashimoto hastaları tiroit ilacı tedavisinden fayda görür ve guatrları küçülür. T4 ve T3 hormonu normal, ancak TSH hormonu yüksek olan hastalarda TSH >4 IU/L ve anti-TPO yüksek ise küçük dozda ilaç tedavisi yapılır. Hipotiroidizm nedeniyle Tefor veya Levotiron ilacını 1 yıldan fazla kullanan Hashimoto tiroiditli olguların çok azında hastalık kendiliğinden düzelebilir. Özellikle aşırı iyot kullanımı sonrası hipotiroidi gelişenlerde, ve doğumdan sonraki bir yıl içinde hastalığı ortaya çıkanlarda ilaç dozu azaltılarak hastalığın düzelip düzelmediği kontrol edilir. Bezi küçülmüş hastalarda hastalığın düzelme olasılığı yoktur.

Hashimoto Tiroiditi Olan Hastaların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar:1) İyotlu tuz ve iyotlu öksürük şurubu kullanmayınız.2) Selenyum desteği alabilirsiniz. Kanda selenyum ölçümü yaptırıp eksiklik varsa günde 100-200 mikrogram selenyum hastalığınız için faydalı olabilir3) Tiroit hormon ilaçlarını (Tefor veya Levotiron) aç karna içiniz. Midenizde ağrı yapıyorsa tok karna alın, ancak en iyisinin aç karna alınması olduğunu unutmayınız. Aç karna alınan ilacın emilimi daha iyi olur.4) İlacınızı her zaman aldığınız öğünde almayı unutursanız bir sonraki öğünde alın, Bir gün önce almayı unutmuşsanız ertesi günü sabah ve akşam 2 kez alın. 5) İlacı aldığınız öğünde başka ilaç almamaya çalışın. Özellikle kalsiyum, demir ve mide ilaçları tiroit ilacının emilimini bozar. 6) Gebe kalmayı düşünen kadınlar doktoruna mutlaka ilaç konusunda danışmalıdır. Gebe kalınca da tiroit ilaçları alınacaktır. Çocuğa zararı yoktur. Tiroit ilacı almazsanız düşük riski artar. Doğum sonrası da kontrollerinizi yaptırınız.

KAYNAK:
Prof. Dr. Metin Özata, Tiroit Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey, Epsilon Yayınevi, 2004 (Baskıda)
 
Düşünce ve duygularımız, içinde yaşadığımız gerçeğin zihnimizde yansıyan tasarımıdır. Misal; sevinç, hüzün, öfke ve masumiyet adına şahsına münhasır olarak sunduğumuz her şey. Nesnel gerçekten alarak nesnel gerçeğe verdiklerimiz, hormon adını verdiğimiz moleküllerin yine nesnel olan işlevleri sayesindedir. En sık kadınlarımızda görülen ve Tiroid hormonlarını depresyona uğratarak, ruhsal depresyon ile birlikte pek çok olumsuzluklara neden olan Haşimato Hastalığında yaşadıklarımız da aynen öyle.

Haşimato Hastalığı, tiroid bezinin müzminleşmiş bir iltihabıdır.

Hakaru Haşimato adlı bir Japon doktoru tarafından tanımlandığı için onun adıyla anılmaktadır.

Tiroid bezinin iltihaplanmasına genel olarak Tiroidit adını vermekteyiz. Bunun pek çok nedenleri olabilir: Bakteri, virüs, ışın tedavisi, iyot eksikliği ve henüz bilemediklerimiz… Haşimato Hastalığı, bilinmeyen medenlerle ortaya çıkmaktadır.Tiroidit, yeni doğandan yaşlılığa kadar hayatımızın her döneminde görülebilir.

Haşimato hastalığı da bunlardan biri olup, “nedeni bilinmeyenler” arasında telaffuz edilir ve burada sözü edilen iltihap, irin ya da cerahat değildir. Hastalık, öldürücü değildir ama tanı konup tedavi edilmezse kelimenin tam anlamıyla süründürebilir. Haşimato, kadınlarda erkeklerden daha sık görülmektedir. Bu hastalığı 1 erkeğe karşın 10 kadında teşhis etmekteyiz. 30 ile 60 yaşlar arası, hastalığın en sık görüldüğü dönemlerdir.

İyot eksikliği, Haşimato Hastalığının en başta gelen hazırlayıcılarından biridir. Tiroid hormonlarının ham maddesi iyot dur. İyot olmadan ne tiroid bezimiz doğru çalışır ne de hormon sentezleyip kana salabilir. İyot, başta tuz olmak üzere gıdalarla alınması gereken bir elementtir.

Şişmanlık
Haşimato Hastalığı; halsizlik, yorgunluk, kabızlık, uykuya eğilim gibi yakınmalara yol açar. Adet düzensizliği, cinsel performans azalması hatta kısırlığa neden olabilir. Hastalar kolay kilo veremezler. Bunun nedeni vücutta biriken su yani ödemdir. Rejime karar verdiyseniz bu işe mutlaka tiroid hormonlarınızı ölçtürerek başlayın. Gözden kaçan bir hipotiroidi ile yapılan rejimden iyi bir sonuç alamayacağınız gibi zarar da görebilirsiniz.

Bu hastalıkta kan kolesterolü yükselir. Farkına varılmaz ise boş yere kolesterol düşürücü ilaçlar kullanılır. Neticede gerçekten bir kalp-damar hastalığı yerleşebilir.

Depresyon

Haşimato Hastalığı ile birlikte olan hipotiroidi, ruhsal durumu olumsuz etkiler. En sık depresyona neden olur. Bıkkınlık, karamsarlık, içe kapanma davranışları ortaya çıkar. Panik ataklara yol açabilir.

Nodül

Uzun süren iyot açlığı ya da yetersizliği, tiroid bezinde dejenerasyona yol açar. Yani bez, eğri büğrü ve yumru şekiller alır. Bu yumrulara nodül adını veriyoruz. Nodüllerin tek ya da çok oluşu büyük önem taşır. Hele çocukluk ya da ergenlik çağında tek nodül var ise kesinlikle hafife alınmaz. Son derece ciddi takip ve tedavi gerekir.

Haşimato hastalığında yalancı nodüller ortaya çıkabilir. Tedavi edildiği sürece bu nodüller küçülür ve kaybolur. Ancak 1 cm den fazla büyümüş ve soğuk karakterde nodüller risk taşır. Böyle durumlarda ince iğne ile biyopsi yapılarak muhtemel bir kanser riskine karşı tetkik edilir. Bu tür risk taşıyan nodüller, tüm tiroid bezinin çıkarılması esasıyla ameliyat edilirler.

Tiroid nodüllerinin takibi ultrasonografi ile yapılır. Nodüllerin soğuk, ılık ya da sıcak karakterleri; işlevleri olarak tanımlanır. Bu işlevler, tiroid sintigrafisi dediğimiz yöntemle ortaya konur. Soğuk nodüller kist karakteri taşıyor ise pek büyük tehlike arz etmezler. Ancak, kist görünümü vermeyen tek, dolgun görünümlü soğuk nodüller az da olsa kanserleşme riski taşıdıklarından ameliyatları gerekir.

Zeka donar

Nodüller kadar tiroid hormon düzeylerinin düşüklüğü de çocukluk çağında eş derecede önemlidir. Bu nedenle hormonların ölçümü ve takibi son derece önem taşır. Çünkü bu hormonların eksikliği bedensel gelişmeyi ve entellektüel performansı doğrudan etkiler. Bu etki okul başarısına ve ruhsal davranışlara yansır. Kıssadan hisse: Çocuğunuzun beden gelişimi ya da entellektüel performansı konusunda kaygılıysanız bu yazdıklarımı doktorunuzla paylaşın.

Haşimato Hastalığında, asıl görevleri vücudumuzu savunmak olan antikorlar, bilinmeyen bir nedenle tiroid bezine saldırırlar. Bu durumda tiroid bezi en temel gereksinimimiz olan hormonları üretemez. Bu hormonların eksikliğinden doğan belirtiler, hastalık olarak ortaya çıkar.

Tiroiditler arasında özellikle Haşimato teşhisinde otoantikorların ölçülmesi büyük önem taşır. Haşimatoya özgün otoantikorlar, Anti TPO ve Anti TG dir. Bu antikorların biri ya da her ikisinin yüksekliği hastalığın tanısını kesinleştirir. Ayrıca “Zehirli Guatr” denilen hastalıkta da otoantikorlar yükselir.

Hastalığın başlangıcında bezin içindeki tüm hormonlar kana salındığı için hormon fazlalığına ait bulgular vardır. Bu demektir ki başlangıçta terleme, çarpıntı ve zayıflama ile karakterize hipertiroidi bulguları hakim iken yerleştiği dönemde ise tam tersi halsizlik, kabızlık ve kilo alma gibi hipotiroidi bulguları hakimdir. Hastalığın başlangıcında hemen hipertiroidi tedavisi uygulamak, hormon eksikliğine ait tablonun yani hipotiroidi’nin yerleşmesini hızlandırır. Bu nedenle takip ve tedavide ılımlı ve esnek olmayı öneriyoruz.

Tiroid bezinin sentez ettiği hormonun ismi Tiroksin’dir. Tiroksin, kanımızda T4 ve T3 adını verdiğimiz formlarda bulunur. Bu hormonların kanımızdaki seviyesini ise beynimizden salgılanan ve TSH adı verilen bir hormon düzenler. Serbest T3, T4 ve TSH düzeylerini ölçerek hormonların düzeyi hakkında bilgi sahibi oluruz.



Ne yapmalıyız?

*Stresten uzak durun

*Dengeli beslenin

*İyotlu tuz kullanın



Kanser riskli nodüller

*Soğuk nodül

*Çocuk ve ergende nodül

*Kireçlenmiş nodül


KAYNAK : DR. TUNCAY FİLİZ
 
NAYHANCIM verdiğin bigiler içiçn çok teşekkürler....bende sürekli araştryrm elime farklı bilgi geçarse paylaşırım mutlaka
 
nayhancım benim kafam karıştı:bbo:.iyotlu tuzmu iyotsuz tuzmu anti tg ve antitpo yüksekliği için iyotsuz tuz deniliyor.CADIARZU
 
nayhancım benim kafam karıştı:bbo:.iyotlu tuzmu iyotsuz tuzmu anti tg ve antitpo yüksekliği için iyotsuz tuz deniliyor.CADIARZU


Canım öncelikle adım Neşe :dance:
Ben bulduğum yazıları paylaştım. Haşimato hastalarının kesinlikle iyotsuz tuz kullanmaları gerekiyor Metin bey bana hep iyotsuz tuz kullandırdı yazısında da yazıyor yalnız hamilelik sonrasında emzirirken iyotlu tuz kullandırdı o da bebek iyot alsın diye :)a.s
 

evet kesinlikle üsküdarın havası bi başkaa.s dediğin gibi tip tip insanlar doluştu özellikle yaz akşamlarında sahile hiç gidilmiyo bi kere gittik eşimle bi daha töbe dedik iğrençtii herşey var yanii alenii artık.... anlamışsındır:1ninca:
 
bu arada verdiğin bilgiler çok harika... bende bunları okuyunca anlamıştım haşimatoo olduğumusenağlama
:enbuyukkk:
 
:dance:
:) yazın hele çekirdek çıtlatanlarla doludur orası hihoyyyt
ben uzun süredir gidemiyorum hamilelik çocuk derken kaldı yaza inşallah..
aleni evet ama görmüycen artık çünkü onlar her yerde ne yazık ki görmiycen havasını soluycan manzaranın keyfini çıkarıcan bide yersen kumpir yiycen evine gelicen.

Bende bahsetmiştim ya metin beye gitmeden önce kitabını almıştım iki tane hemde bi tanesini çözememiştim metin bey onu ben doktorlar için yazdım sen okuma demişti :dance:
biraz olsun yararlı olabildiysem ne mutlu banayerimseniben
 
ya çok kötüyüm adetin 21.günü her seferinde ateş basması oluyor ve lekeler geliyor doktorlar herşey normal diyor bende haşimato hastasıyım ondan mı oluyor acaba ya bu ay yine oldu ateş basması menapozda olur yoksa ben menopazamı giriyorum ama daha 24 yaşındayım Allahım nedir bu ya senağlama
 

bi kadın doğumcuya gitmeni tavsiye ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…