Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Haşimatoluyum ve 4 aylık kızım var :) Sırf haşimato değildim ayrıca evliliğimin başından beri polikistik over olduğum için nasıl olsa olmuyor diye korunmadık ve 1,5 sene çocuk olmadı sonrasında insülin direncim olduğunu öğrendim bi ara doktorlarla kafayı yiyodum sonrasında bir süre tedavime doktorumun söylediği şekilde devam ettim zayıflamaya çalıştım ve bu hastalıklarla çok zor ne yazık ki sonrasında hamile kaldım hamile olduğum süre zarfında 3 ayda bir tsh t3 ve t4 üme baktırdım hamilelikte haşimato hastalığı nasıl oluyor bilmiyorum kendini durduruyor hamilelik sonrasında tekrar çıkıyor ve tekrar zorlu bir tedavi gerekiyor şuan tshım bir iniyor bi çıkıyo doktorlara gidip geliyorum sürekli aldığım kilolarda kaldı ne yazık ki olmaz diye sıkıntı yapma yüce rabbim herkesin gönlüne göre versin.

merhaba arkadaşlar..bende bundan 1 ay önce halsizlik,üşüme,sinirlilik,üzerine dahiliye doktoruna gittim.tahlillerde t3 =3, t4=1,21 tsh=4,08 çıktı ama anti-tpo =324,1 çok yüksek çıktı,bide sağ lobda soliter nodül varmış.dr.bu sonuca göre hipotroid dedi.lavatron ilacını sabah yarım almamı ve bir ay sonra kontrole gelmemi söyledi.başkada bişiy demedi:sm_confused: ben internetten araştırdım dr. mete özata benim gibi anti-tpo yüksek çıkanların haşimato hastası olduklarını öğrendim vede burdan sizi okuyarak dahada anlamış oldum.arkadaşlar benim gibi test değerleri olan varmı ben haşimatomuyum acaba?bide dahiliye dr. gitmek istemiyorum istanbul anadolu yakasında iyi bir endokrinoloji dr.varmı,ben bağkurluyum özele gideceğimi pek sanmıyorum şu aralar...yardımlarınızı bekliyorum lütfen arkadaşlar ALLAH hepimize sağlık ve şifa versin inşallah...:Saruboceq:hepinizi öpüyorumŞeniz

semiror, küçük hastanelerde endokrin olmuyo ..araştırma hastanesine gitmen lazım...anadolu yakasında oturmuyorum ama googleden bi arat istersen...hepimize geçmiş olsun..

Merhaba
Bende doktora gittiğimde anti tpo ve tpa değerlerim çok yüksekti aynı sizin gibi nodül vardı nodülü önemsiz buldular bana da ilk gittiğim dahiliyeci levotiron verdi sonrasında geçmedi hiçbirşey bir çok doktora gittim en sonunda metin özatayı buldum ve ona gittim metin bey beni düzeltti diyebilirim halen ona gidiyorum sende haşimatosun evet ama bi ultrason çektirmen gerekiyor bağkurunun geçeceği iyi bir doktor bilmiyorum ne yazık ki metin beye git diycem ama onunda 250 tl muayenesi ama adam hakkını veriyor. geçmiş olsun.

arkadaşlar merhaba.
1 aydır ilaç kullanıyorum tsh ım yüksek çıkmıştı 5.5 tu.2hafta önce yine baktık 4.88 olmuş
bugün ultrason vardı.nodül guatr falan yok ama iltihabik bi durum gözüktü fakat küçükmüş ilaç kullanmaya devam edicem.bu zamana kadar hipotiroid vardı şimdi haşimato da var diolar...

haşimatosu olanlar hep kilo alıyorlarmış.ama ben çok zayıfım aksine levitrona başlayalı 15 gün oldu müthiş derecede iştahım ARTTI SİZİNDE ÖYLEMİ OLUYO....

haşimatosu olanlar hep kilo alıyorlarmış.ama ben çok zayıfım aksine levitrona başlayalı 15 gün oldu müthiş derecede iştahım ARTTI SİZİNDE ÖYLEMİ OLUYO....

cnaım ben de aynı kilodayım.boyum 1,58 hep 54 kilodayım.ben gerçi haşimatolu olduğumu 2 yıldır biliyorum.önceden de çok kilolou değildim.zaten dr umda kiloma dikkat etmemi istiyor.çünkü ailemin tümü şeker hastası benim de hipoglisemim var.

çok teşekkür ederim canım ilgilendiğin için,evet araştırıyorum mihribahsultan hastanesinde varmış haftanın 2 günü geliyomuş sabahları galiba ona gidicem çünkü biraz daha ekonomik geldi bana. bakalım iyi dr. inşaallah ...olmazsa senin dediğin gibi metin beye gidebilirim.şu aralar biraz sıkıntım varda..doktor çok önemli yaaaŞeniz

semiror, küçük hastanelerde endokrin olmuyo ..araştırma hastanesine gitmen lazım...anadolu yakasında oturmuyorum ama googleden bi arat istersen...hepimize geçmiş olsun..

teşekkür ederim canım....araştırdım bi mihribahsultanda buldum o da özel ama biraz daha uygun bakalım nasıl olcak bilgilendiririm burdan iyimi diilmiŞeniz

canım çok teşekkür ederim bende 1.62 boyundayım ve 48 kiloyum bir haşimotolu için çok zayıfım aman böyle kalayım valla...:CüvCüv:

Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Mihribansultan hiç yabancı gelmedi nerdeydi acaba? Bu haşimato ciddi unutkanlıkda yapıyo bunadım iyice..
Nasıl istiyorsan ama ben çok doktor değiştirdim özellikle kadın doğumcular beni iyice bunalıma sokmuştu şimdiki doktorlarımdan çok memnunum :) Haklısın kriz de var insanlarda nakit yok ne yazık ki ama ben başka doktora da gitmek istemiyorum çünkü dönüp dolaşıp gene metin beye gidiyorum..

canım mihribahsultan üsküdarda vapur iskelesinin orda..ayy hiç sorma bende bunadım valla hiç bişey hatırlamıyorum çok zorlanıyorum 1 senedir var yaklaşık bu bende ne olcak bilmem Allah sonumuzu iyi etsin..aynen kriz kriz krizz....ya bişiy dicem metin bey ne gibi bir tedavi uyguladı sizde yani başka ilaçlarmı verdi çok öğrenmek isterim sorun olmazsa sizin için..
haftaya ilk kontrolum var bakalım nasıl çıkıcak sonuçlar ona göre haraket edicem artık.. elele atlatıcaz bu sorunlarımızı inşaallahkaydirigubbakcemile5

Bende eski Üsküdarlıyım evlenince mühit değişti tabe diyorum çünkü yabancı gelmiyo :) Bazen günlük işlerimi bile olumsuz etkiliyo unutkanlık Buda beni daha fazla yıpratıyor..
Anlatırım tabi ama başından anlatayım istersen biraz uzun ama.. Ben ilk evlendiğimde mantar olmuşum bunun için kızılaya doktora gittim ilaç verdi birde nasıl korunduğumuzu sordu bende korunmadığımızı söyledim bana hap verelim dedi bende sigara içiyorum dedim o zaman iğne yazayım dedi bende zararsız diye yazın dedim ve bu iğneyi vuruldum dünyam döndü iğne olduğum kalçam sürekli ağrıdı bu ağrı ayağıma kadar ind adetlerim düzensizleşti, psikolojim değişti.. bununla birlikte polikistik over olduğumu öğrendim halbuki adetlerim bu zamana kadar çok düzgündü delta hospital kadın doğumcu bayan bana sürekli doğurmam gerektiğini söyledi bende bu kiloyla mümkün olmadığını söyledim neyse.. bir sürü test istedi bu testlerde anti tpo ve tpa yüksek çıktı ve tiroit hastası olduğumu öğrendim ama haşimato denmedi o doktor bana levotiron verdi.. kullandım hiçbirşey değişmedi bu arada doğum kontrol hapı falanda içtim adetlerim düzelsin diye stres topu oldum deştikçe bişey çıkıyodu bişey çıktıkça strese giriyodum süprizzzzz sonra başka bir dahiliyeciye gittim o da bir sürü tahlil istedi kartal devlet hastanesine yönlendirdi beni kendisi oranın doktoru necmi kurt orda tahlilleri yaptırırken fenalık geçirecektim kasap gibiler delikafadulden
necmi kurt çıkan tahlillerden haşimato olduğumu söyledi ilacı değiştirmedi ve altı ayda bir tahlil istedi pek ilgilenmedi anlayacağın sonraki gittiğimde de saçma sapan davrandı bir daha gitmedimm lülülülülülü
sonra başka bir kadın doğumcuya gittim o da bir sürü test istedi bunlardan biri de prolaktindi oda yüksek çıktı stresten bile yüksek çıkabilir beyninde tümör varsada yüksek çıkabilir benden mr istemeden dostinex diye bi ilaç yazdı ki bu ilaç eğer beyinde tümör varsa bu tümörü büyültüyo ve çocuk olursa çocuğa zararla olmaması gerekiyor.. bu ilaç benim prolaktin seviyemi dibe vurdu... :sm_confused: bu kadından da nefretlik geldi kollarım mosmor olmuştu kan vermekten ve internetten metin beyi buldum aynı zamanda o zamanlar gatanın doktoruydu şimdi emekli oldu. Adamın kitaplarını aldım okudum hayretler içinde kaldım sonrasında randevu aldım gittim adam tontondu o zaman şimdi zayıfladı bayıldım adama önce ilacı değiştirdi eutrox yazdı bir sürü tahlil istedi şeker yüklemesi yaptırdı kanda selenyuma baktı düşük çıktı! insülin direncim olduğunu buldu bunun için kilo veremediğimi söyledi. Günde beş tane ilaç içer oldum sabah eutrox öğlen solgar selenyum akşam yemekten önce novanorm yemekten sonra glugafenedi sanırım.. bunların hepsini harfiyen uyguladım tshım normale girdi prolaktinimde normale girdi ilacı bıraktırdı tabi ki.. karaciğerimde yağlanma tespit etti acil kilo vermem gerekiyordu ama kilo veremedim sonrasında 6 ayda bir tshımı görmek istedi yaptırdım sürekli takip ettim ve hamile kaldımm :) daha bilmek istersen anlatırım bitmez bu hikaye çünkü doktor çok önemli...

canım yaa..gerçekten çok şeyler atlatmışsın geçmiş olsun.:teselli:.Allah doğru insanların eline düşürsün gerçekten kasap gibi üstünde test yapıyolar bazı doktorlar ya yok canım niye istemiyim ki, isterim tabiki birbirimize dertlerimizi anlatarak,deneyimlerimizi paylaşarak atlatıyoruz herşeyi,bilgimiz gelişiyo canımkaydirigubbakcemile5
benim bir oğlum var 6 yaşında ikinciyi düşünüyoduk 1 senedir olmuyo,bende eşimden kaynaklanıyo(varikosel var) sanıyodum.meğer bende de sorun varmış yeni öğrendim yani bizimki katmerli oldu anlıcan:çok üzgünüm:çocuk işi bizim için daha da zorlaştı.hayırlısı ama takmıyorum napimm buda kısmet.şimdilik kendimi düzeltiyimde önemli olan bu . ,say say bitmez yane..neyse! bu arada bende doğma büyüme ve halen yaşama üsküdarlıyım :)) a.s.

ben daha 26 yaşındayım 3 senedir bunlarla uğraşıyorum işte... hiç sorma ama başlangıç o kızılaydaki doktor bozuntusunda! birde işin kötü tarafı hepsinin muayenesine gittim :1no2:
maşallah allah bağışlasın. hiç stres yapma stres yaptıkça herşey daha kötü oluyor inşallah ikincisinide alırsın kucağına önce senin sağlığınkaydirigubbakcemile3
üsküdarın neresindensin ben selimiyede oturuyodum annemler hala orda :)

evet canım stres insanı bitiriyo..bende de maşallah hiç yok kaydirigubbakcemile3 asabiydim zati bu hastalık dahada beter yaptıkafamçokkarıştı.neyse ama her şeyi boş vermeye çalışıyorum.5 aydır da sigara içmiyorum onunda etkisi olabiliraminn canım inşaallah hayırlısıyla ikinci bebişlerimizde olur.. bu arada canım bende 28 yaşındayım. senin o güsell prensesinide yerim yerim yerimmcokacimcoook çook tatlı maaşaalllah.:ecrin_bebek:.üsküdarın içinden toygar da annemler oturuyo bende evlenince burhaniye ye geldim:çok üzgünüm:ama bi münübüs hep ordayım şakkıdı

al benden de o kadar inan en basitinden geçen yaz sular niye kesiliyor diye kafayı yiyodumm en basitinden :):sm_confused: bende çok sinirli bir yapıya sahibim sinirlenince gözüme perde iniyo karşımdakini görmüyorum bile senağlama kim olursa olsunn gözüm dönüyoo hele evlendikten sonra daha da beter oldum... boşvermeyi başarabiliyosan ne mutlu sana ben iki gün sonra tekrar özüme dönüyorum :teytey: canım benim ben daha 2 olsun istemiyorum önce bi kendimi düzelteyim :) sorma çok tatlı ama çok cimcim:) bu cimcime bakarken bile sabır çekiyorumm :Saruboceq: nerde kaldı ikincisini düşünmek.. ama şükürler olsun sağlıklı olduğu için ben sigarayı hiç bırakamadım:1no2: tebrik ederim seni hihoyyyt
bende şuan maltepede oturuyorum arada gidiyorum anneme beni eşim bırakıyo çünkü çocuk küçük çok zorlanırım.. bu arada toygar neresi ki?:sm_confused:

arkadaşlar 1 aydır tiroid hormonu kullanıyorum
sizler kullandığınızda ilk ay adetinizi geciktirmişmiydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…