Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

btrklc, bende haşimatoluyum. Çölyak'a hangi testen bakılıyor.

Arkadaşlar, bende bir süre selanyum kullandım ve 3 ayrı prof.'a da sordum, henüz kanıtlanmış bir şey olmadığını belirttiler. Ayrıca, anti-tpo değerimi hiç düşürmedi.

selenyum kanıtlanmış değil...sadece bi araştırmada selenyum kullananların kötü antikorları azalmış ama de kesin değil dedi...bende içtim bi ara ama şu an kullanmıyorum...
btrklc ceviz olayını bende duymuştum...ama madem doktor selenyum kanserı tetıklıyo dıyo neden ceviz ye diyo cevizdede selenyum var...?

kızlar benim dr yaptığımız araştırmalar gerek gittiğm amerikda selenyumun kanser riski artırabileceğini söyledi
.benim tek nodülüm var.bunun bile bile lades olabileceğini söyledi.bunun yerine ceviz ye dedi.
canım çölyak ilgili testimi 29 ocakda alıcam.kandan bakıldı ama neler istedi bunun için bilmiyorum.
o gün sonucuda göstercem gelişmeleri yazarmı.
kudra canım sağol yarın ilk işim bu brezilya fıstığından almak olacak.yerimsenibeni

internetten şu brezilya fıstığını araştırdım gerçekten selenyum zengini bi yemişmiş.28 gr berzilya fıstığında = 839 mcg selenyum varmış..neredeyse günlük ihtiyacımızın 3 katı...ben selenyum kullandığım zaman 100 mcglikten 3 tane içiyodum günde...ama bu fıstık normal kuruyemişcilerde bulunurmu BTR sen alınca yazarsın fiyatını filan he eşimede yediririm..

kızlar merhaba ben yeni üyeyim size bir şey sormak istiyorum ben de haşimato hastasıyım,bu hastalığı olup ta çocuğu olan varmı ya ben çok korkuyorum olmaz diye öyle duyumlarım var bana yardım edebilirmisiniz?

hoşgeldin canım....
hamile kalanlar var canım ama kalamaynlarda var ben BTR alarahan ve daha birçoğumuz hamile kalamıyoruz drlarda kesin bişey söylemiiyo kadın doğumcular etkilemez diyo endokrinciler haşimato hamile kalmayı zorlaştırır diyo...bende anlamadım

ya çok üzüldüm benimde adet öncesi kahverengi lekelenmeler oluyor hiç bir hormon ilacı bu durumu düzeltmedi haşimato bu duruma sebep oluyor diye düşünmeye başladım ve artık bebek istiyorum bu ay sonu düşünüyoruz ve olmaz diye çok korkuyorum... Allah yardımcımız olsun

kızlar sizde de oluyormu lekelenmeler adet öncesi ve bu antikorları düşürecek bi şeyler yok mu????Bende günde yarım tefor içiyorum.Başka ek bişeyler kullanan varmı aranızda antikorlar için??

lekelenmeyle haşimatonun alakası yok........ilaç adı vermek yasak.......antikorlar için selenyum kullandım ben bi ara ceviz ve brezilya fıstıgıda iyi geliyomuş önceki sayfaları okursan bilgi edinebilirsin...

teşekkürler nixcim peki senin neden bebiş olmuyor belli bişey varmı nedensiz mi?

kesinleşmiş bi nedeni yok ...benim haşimatom eşiminde sperm morfolojisi kötü...

İnşallah olur canım mutlaka hayırlı bir zamanı vardır zaman Allah bilir ne zaman vereceğini

bendede var arkadaşım haşimato hastalığı 2 ay önce öğrendim.aslında şöyle oldu.2007 temmuz ayında boğazımda şişlik nedeniyle gittim guatr diye şüphelendim.tsh,t3 ve t4 normal ama sağ lobda bir nodül mevcuttu doktorum ilaç verdi 3 ay sonra konrtole gel dedi gittim biraz büyüme vardı ilacı kullanmaya devam edelim dedi yine bi 3 ay sonra gittim biraz daha büyüme vardı biraz daha kullanalım ilacı nodülü hemen almak istemiyorum dedi ama ben başkaa bi doktoraa gittim.bu doktor zaten herşey ypılmış bide biyopsine bakalım dedi.biyopsi yaptırdım temiz çıktı.buarada kullandığım ilacı bıraktım.tabi bu arada benim nodül birken ikiye çıktı.bi süre sonra nodülüm ağırmayaa başladı sanki içinde bişeyleri oyuyorlar çok acı veriyodu başkaa bi doktora gittim vee kan tahlili ultrason derken bi haşimato hastalığınıda öğrenmiş oldum.ilaç verdi.hani tiroid hastalarına verlien şu meşhur ilaç.2 aydır kullanıyorum ama inanılmaz sıkıldım artık 1 ay sonra kontrolüm var bakalım ultrasoında kan tahlillerimde sonuç nasıl çıkıcak eğer bi küçülmee ve antikorlarda bi düşme yoksa en azından şu nodülü aldırıcam

.tsh,t3 ve t4 normal ama sağ lobda iki sol lobdada bir nodül mevcut doktor ilaç verdi ve 3 ay sonra tekrar görüşelim dedi ama doktor bana nödüllerin uyuyan cinsten diyelim şimdilik dedi ve iyotlu tuz ye dedi ama sitede baktım arkadaşlar iyotsuz tuz diyolar kafam karıştı benim nödüller 12mm 7mm 6mm olarak söledi doktor daha küçük dedi

Bu iyotlu iyotsuz tuz olayı benimde kafamı karıştıryo guatr sonuçta iyot eksikliğinden dolayı olmuyor mu biz neden iyotsuz tuz yiyoruz CADIARZU
Birde brezilya fıstığı dediğiniz kaju fıstığımı oluyor benneyaptımki öyleyse migroslarda bulabiliriz

alintı
Kaju ya da "Hint fıstığı" nın bilimsel adı "Anacardium occidentale" dir.Dünyada üretimi ve ticaretini yapan ülkelerden birinci sırada Hindistan , ikinci sırada Brezilya yer almaktadır
Kaju ağacı tropikal sıcaklığı sevdiği için bu ülkelerde üretimi oldukça gelişmiştir

Kaju , çok iyi bir bakır (35 gr yendiğinde günlük ihtiyacın %38 ini karşılar) ve iyi bir magnezyum (35 gr yendiğinde günlük ihtiyacın % 22,5 unu karşılar) , triptofan (35 gr yendiğinde günlük ihtiyacın % 22 karşılar) fosfor (35 gr yendiğinde günlük ihtiyacın %16,8 karşılar) kaynağıdır.

Ayrıca çinko , selenyum , mangan , demir bakımından da zengindir. Kaju kalorisi yüksek bir besindir ve 35 gr'ı yaklaşık 201 kaloridir.Bu nedenle tüketirken fazlaya kaçılmamalıdır.
Kajunun içerdiği yağın büyük kısmı (yaklaşık % 75) sağlığa faydalı olduğu bilinen
doymamış yağ asitlerinden oluşur.Bu doymamış yağ asitlerinin çok büyük bir oranını da sağlığımızın dostu tekli doymamış yağ asitlerinden olan oleik asit oluşturur.

Tekli doymamış yağlar yazımdan bu yağların sağlığımıza faydalarını inceleyebiliriz . Tekli doymamış yağlar zeytinyağında da bolca bulunur ve kalp sağlığı ve genel sağlığımızın koruyucusudur.

canım bende aynı şeyi merak etmiştim.bu da selenyum içeriyor.sanırım brezilya fıstığı ve kajuu aynı şey:1hug:

bilen anlayan varsa brezilya fıstığı nasıl bişey anlatsın .kuruyemişçiye gidip rezil olmayalım sonra

bilen anlayan varsa brezilya fıstığı nasıl bişey anlatsın .kuruyemişçiye gidip rezil olmayalım sonra

bebişim günaydın yukarda yazmıştım.
bence ikisi aynı brezilya fıstığı=kajuuŞeniz

alintı

16. yy başlarında Portekizliler Brezilya'yı istila ettiklerinde kaju ağacını da keşfetmisler. Portekizli denizciler kaju tohumlarını Brezilya'dan batı Afrika kıyılarına taşıyarak bu topraklara ilk yerleşen Portekizlilerin orada yetiştirmelerini sağlamışlar. Kajunun batı Afrika'yla tanışması ve yayılış hikayesi böyle başlıyor. Kaju ağacının yayılımı için yağışlı ve nemli ekvator iklimi çok elverişli. İklimi dolayısıyla kaju ağacı batı Afrika kıyılarına kolayca adapte olup hızla yayılmaya başlamış. Afrika'nın batı kıyısında Gabon, Angola ve Namibya gibi ülkelerden de doğu Afrika'daki ülkelere, Mozambik, Kenya ve Tanzanya'ya da yayılmış.
Kaju ağacı Brezilya ve Afrika dışında Hindistan'da da yetiştiriliyor. Günümüzde dünyanın en büyük kaju üreticisi ve ihracatçısı Hindistan'da Kerala Kaju Birliği. Brezilya ise kaju üretimi ve ihracatında dünya ikincisi. Afrika ise bu sıralamada üçüncü. Hindistan'ın hasat zamanı Mayıs, Brezilya'nın ise Ekim ayı, yani bu sayede dünya kaju fıstıksız kalmıyor.
FAYDALARI;
-Vücudu hastalıktan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen bir mineral olan selenyum içerir. Yine bu mineral, vücudu kimi metal zehirlenmelerinden korur, kansere karşı direnci arttırır.
-Özellikle hamilelerde takviyesi gereken demir mineralini içerir.
-İçerdiği D vitamini kemiklerin güçlü olmasını sağlar, kemik hastalıklarının oluşmasını önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
-İçerdiği magnezyum minerali ile vücudumuzdaki kemik ve sinir dokusunu, kasların çalışmasını ve kalp atışlarını düzenler; adet dönemi gerginliğini azaltır.
-Vücut direncinin arttıran, yaraların iyileşmesini sağlayan, sperm hareketlerini arttıran, büyüme, gelişme ve gebelik dönemlerinde etkili olan çinko mineralini içerir.
Ayrıca pahalı olduğunu dile getirenlere söyleyebileceğim şey ise; Kaju fıstığının diğer fıstık çesitlerinden daha pahalı olma nedenlerinden biri her iklimde yetiştirilememesi ve her kaju elmasından ancak bir adet kaju fıstığı üretilebilmesi. Toplanan kaju elmalarından çekirdekleri ayrılarak üzerlerindeki kabuk çıkartılıp kavrularak evlerimize ulaşacak şeklini alıyor.Kuru yemişçilerde tuzsuz ve kavrulmamış olarak daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.Ambalajlanmış ve işlemden geçenler muhakkak biraz daha pahalı olacaktır.Ortalama olarak maximum ve minimum fiyatı ise 29-15 YTL arasındadır.Umarım bilgilerim işinize yaramıştır.

nixcim bak birde bunu buldum.kaju elmalarından bahsediyor bence aynıa.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…