ya çok üzüldüm benimde adet öncesi kahverengi lekelenmeler oluyor hiç bir hormon ilacı bu durumu düzeltmedi haşimato bu duruma sebep oluyor diye düşünmeye başladım ve artık bebek istiyorum bu ay sonu düşünüyoruz ve olmaz diye çok korkuyorum... Allah yardımcımız olsun
Bulut, benimde hep adet öncesi kahverengi akıntılarım oluyor. Hatta ca-125 değerimde yüksek çıkınca endometriozis kisti olabilir düşüncesi doğdu ama ultrasonda görünen bir kist yok. Ayrıca, 5-6 senedir bu akıntılarım var ve o zamanlar ca-125'im normal değerlerdeydi. Ben artık bunu haşimatoya yordum.:1closedeyes:
Arkadaşlar kan tahlili sonuçlarımı aldım yeni ve Antikorlarım çok yüksek çıktı.Ultrason sonucumda iltihap gözüktü ve tiroit bezim harap olmaya başlamış, sol lobda bantlar oluşmuş..T3,T4,TSH hepsi çok yüksek..Doktor hem haşimoto hastalığı dedi, hemde hipotiroid...senağlamasenağlamasenağlama
Canım çok sıkkın ve çok korkuyorum...İlaç ayarlaması yapamadı çünkü çok yüksek , sağlığını tehlikeye atamayız dedi..Çok az rastlanan bir durummuşş benimkisi, genelde hemen ilaca başlatıyorlar..Şimdi ay sonunu bekliyorum tekrar kan tahlil vercem...
Moralim çok bozuk kızlar...Yavaş yavaş kilo almaya başladım, sürekli yorgun hissediyorum kendimi, bütün gün uyusamda dinlenemiyorum...vücudumda ödem yaptı,Çok berbat durumdayım...
Paylaşmak istedim arkadaşlar,belki yardımcı olacak arkadaşlarım vardır..
Hoşçakalın.:a015::a015:
Arkadaşlar çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..
Benim doktorumda bana bir ay süre verdi, vücut dinlensin dedi, sonra kan tahlili ve hemen ilaca başlıycaz dedi..Ömür boyu hap içeceğim doğrumu?doktor fazla açıklama yapmadı...[/Qilk başta ömür boyu hap düşüncesi kötü dimi ben aglamıştım gata tedavime orda başladım neden bi ilaca baglı yaşamam gerekiyo diye ama yanıma bi anne oturdu iki tane liseli çocugu var ama ikisininde böbrekleri çalışmıyomuş ömür boyu diyaliz ya bizler en azından mercimek tanesi kadar bi ilaç kolay bulunur ve ucuz ömür boyu baımlı olsak nolur boş ver buna şükür demek lazım dimi
nix peki bir şey soracağım kahverengi akıntım 5-6 aydır yok demişsin nasıl geçti??
vallahi ben bişey yapmadım ama yaklaşık 9 aydır tsh ım normal seviyesinde...ve adetim hiç aksamıyo saat gibi düzenli 28. günde geliyo ...farjettiklerim bunlar ama ilaç filan kullanmadım
Canım bende de hipotiroidi var. Bir ara inanılmaz kilo almıştım, diyetisyene başladım. Sanıyorum 3 yıl kadar önceydi, diyetisyen çok sayıda tahlil istedi. TSH ve prolaktinimin yüksek olduğunu, tedavi olmam gerektiğini söyledi. Önce evimizin yanındaki bi özel hastaneye gittim, doktor önemli bişiy değil, 3 ay sonra gel dedi( ünlü ama çok pahalı olmayan bi hastane) Bu arada ben 3 aya yakın hiç kilo veremedim, diyetisyene de boşuna gitmiş gibi oldum. 3 ay sonra tavsiye üzerine Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'ye gittim. Hemen yarım... tedaviye başladı, sonra bire çıkardı. Bu arada önceki doktor kilonu etkilemez demişti, Hatemi Bey tedavi olmazsan tabi ki kilo veremezsin dedi. Tedaviye başlayınca gayet güzel kilo vermiştim. Şu an günde bir levotiron, haftada yarım ....kullanıyorum. Canım diyeceğim o ki gittiğin doktor çok önemli. Umarım bu geçen sürede tahlillerin ve sağlığın düzene girmiştir. Doktor arayan arkadaşlar için de Hatemi Beyi tavsiye ederim, bi prof için fiyatı çok uygun, ben tahlilleri Numuneye bağlı küçük bi polikilinikte yaptırıp götürüyordum, hiç problem olmadı.
kızlar dr şüphe ettiği durum sanırım gerçekleşcek.beni gastroloji uzmanına sevk etti.
endomysıum/gliadin ıgA negatif
endomysıum/gliadin ıgG negatif
GLİADİN ıgA pozatif 41,956
GLİADİNıg g negatif
fakat şu pozatif şey yüzünden gitcem gitmem lazım çünkü ilaç emilimini bozuyormuş bu hastalık bakalım ne çıkcak.dr çok yüksek değil ama araştırılsın dedi.
sanırım ÇÖLYAK OLDUM
bu da sanırım haşimatonun yanında görülebilecek rahatsızlıklardan biriymiş.
umarı ileri boyutta değildir.pazartesi dr dayım bakalım:çok üzgünüm:
Bildiğim kadarıyla çölyak hastalığı zor bir hastalıkHastalıkların hepsi aynı çölyak hastalığını tedavisi yorucu allah şifa ve sabır versin çok geçmiş olsun. sanırım strese dayalı bir hastalık?
aynen canım üzüntü stres hamilelik bunun gibi sebeblerde çıkabiliyormuş.bende kasım ayında düşük yapmışltım:çok üzgünüm:
kızlar dr şüphe ettiği durum sanırım gerçekleşcek.beni gastroloji uzmanına sevk etti.
endomysıum/gliadin ıgA negatif
endomysıum/gliadin ıgG negatif
GLİADİN ıgA pozatif 41,956
GLİADİNıg g negatif
fakat şu pozatif şey yüzünden gitcem gitmem lazım çünkü ilaç emilimini bozuyormuş bu hastalık bakalım ne çıkcak.dr çok yüksek değil ama araştırılsın dedi.
sanırım ÇÖLYAK OLDUM
bu da sanırım haşimatonun yanında görülebilecek rahatsızlıklardan biriymiş.
umarı ileri boyutta değildir.pazartesi dr dayım bakalım:çok üzgünüm:
canım geçmiş olsun korkma hemen öyle çölyaklısın demez sana kimse çünkü çok araştırılıyor.ama tabi senin gittiğin hastaneye bağlı birazda.ben tıp fakültesine gittiğim için çok araştırıldı.
benim bütün rahatsızlıklarım ikizlerimi dünyaya getirdikten sonra çıktı ortaya.şimdi çölyakın bana açtığı hastalıklar,haşimato,osteomalazi(kemik erimesi)hipokalsemi(kalsiyum eksikliği)d vitamini eksikliği,b 12 vitamini eksikliği.
bunların hepsi için tedavi gördüm.şimdi sadece d vitamini ve haşimato için tedavi görüyorum.çölyak için zaten ömür boyu diyet.
canım hem çölyaklı olunmaz çölyaklı doğulur ay fanatik gibi yazdım bende yani genetik bir hastalık doğuştan.şimdi benim çocuklarda da araştırılacak.birde kadınlarda doğuştan varolan çölyak hastalığı doğum yaptıktan sonra çıkarmış.bende olduğu gibi yani ben 27 yaşına kadar çölyaklı yaşamışım ama haberim olmadan.ama küçüklüğümden beri doktordan çıkmadım sarı kuru birşeydim hep karnım ağrırdı.arada bir ishal olurdum ama bir hafta filan sürerdi.en son doğumdan sonra öyle bir ishal oldum ki anlatamam tam 1 ay aralıksız eridim bittim.ikiz doğurdum ve 43 kiloya düştüm.ama teşhis konduktan sonra çok kilo aldım ve herşey düzene girdi dedik şimdide mısır ekmeği yemekten kolestrolüm çıktı.haşimato aşırı kilo aldırdı adet 3-4 ayda bir oldum.şimdi adet düzenim iyide kolestrol delirtcek beni.
arkadaşım bunları senin moralinii bozmak için yazmıyorum sakın yanlış anlama.sadece bilgin olsun.ben yine de dermansız dert vermediği için çok şükür ediyorum allaha.
bende b12 eksikliği vardı iğne kullandım geçti...2 haftadırda göz kuruluğu var...kendimi çok bitkin hissediyorum...o bıktım ilaç kullanmaktan...