yok canım istanbulda değilim ben...yanlış yönlendirmek istemem ama nükleer tıbbın tiroide baktığını hiç duymadım..
ben sadece aynı zamanda nodülüm olduğu için nükleer tıbba gidip sintigarfi vs yaptırdım o kadar...lütfen bir endokrin uzmanı bul be şimdiye kadar yapılmış tahlilleri de yanında götür.benim haşimoto teşhisi konulmadan tiroid bezlerini harap etti dahiliye doktoru..haşimotoda ilk başta yalancı şekilde bezler çok hızlı çalışıyomui,adam bana direkt hipertiroid dedi ve ilaca başlattı,sonradan perişan oldum titreme ağlama krizleri kas krampları vsss...bu arada bezler harap olmuş ve tiroid yetmezliği gelişmiş..çok şükür endokrine gittim de rahatladım..
hangi ilacı kullanıyosun zuzu??
Bu konuda husrev hatemi cok iyidir cok ciddi sekilde hastaliklari ele alip yardim eder.Bir de kosuyolunda metin özata var ikisini de tavsoye ederim.metin bey biraz soguk mizaclidir sebebini bilmiyorum:)bide cok fazls hastalik sorgular yani tiroid varsa insulin direnci de vardir kist vardir gibi hepsinin tetkini yapar.husrev hatemi ise daha babacandir ve yasindan dolayi sizi bidahaki gitmenizde baska hastalarla karistirabilir ama her sorunuza ictenlikle cevap verir.o da hastaligi her yonuyle ele alir ama hastasini urkutmeden.[/QUbu
bu bahsettiğiniz doktorlar acaba hastanedemi yoksa özel muayehanelerimi var...valla oğuk mizaçlı bir doktoradahiç tahammülüm yok sence hangisi....galiba benim arkadaşın değidiği gibi endokrine gitmem lazım böyle senelerim geçti hiç bir ilerleme olmadı
metin özata endokrin doktoru,televizyonda diinlemiştim kendisini..soğuk olsun ne var ki ama bak bir sürü test yaptırıp ilgileniyormuş..daha ne olsun??bence en önemlisi doğru teşhis,sonrasında tedavisi yapılır zaten..
metin özata endokrin doktoru,televizyonda diinlemiştim kendisini..soğuk olsun ne var ki ama bak bir sürü test yaptırıp ilgileniyormuş..daha ne olsun??bence en önemlisi doğru teşhis,sonrasında tedavisi yapılır zaten..
hımm anladım canım herhalde özel muayene ...aslında hastane olsa daha iyi olurdu sürekli gidicem çünkü maddi çok sarsıldım daha önce o açıdan sordum
bende şişli etfalde dahiliyeye gidiyorum.endokrine direk randevu alamıyosun dahiliyeci sevk ediyo gerek görürse.benim t3 t4 normal tsh da bi ara normale dönmüştü ben uzun süre ilacı kendi kendime bıraktım 4 aydır yeniden kullanmaya başladım ne oldular bilmiyorumbenimde antikorlarım yüksek.nodüllerim içinde 6 ayda bir ultrason çektiriyorum.küçülmğşlerid en son.
yalnız sonuçta bu iyileşen bir hastalık değil ki,neden ilacı kendi kendinize bırakıyorsunuz ki? elbet yeniden başlamanız gerekecek ve bu ilaçsız dönem de hormonları daha beter yapmaz mı?
üstelik nodülleriniz de varmış,ilaç çok önemli nodüller için..
hımm anladım canım herhalde özel muayene ...aslında hastane olsa daha iyi olurdu sürekli gidicem çünkü maddi çok sarsıldım daha önce o açıdan sordum
netten baktım da kendi muayenehanesi varmış,biraz pahalıdır mutlaka ama,bana göre önce iyi bir doktora gidip sağlam bir teşhisten sonra,kontroller için devlet hastanesinde yaptırabilrsin..
anladım çok geçmiş olsun..umarım daha iyisinizdir..kendi kendime bıraktığım dönemde hatırlamak bile istemediğim çok sıkıntılı bir dönem geçirdim başka bir rahatsızlıkla alakalı.tiroit kontrolerimi de aksattım o dönem hayatımda bir çok şeyi aksattığım gibi.nodülüm bir tane var ve kistik bir nodül ve küçülmeye de başlamıştı ilaç içmememe rağmen.buda iyiyye işaret:)
bende de 1 tane nodül var,biyopsi yaptırdım 2 kere,çok şükür temiz çıktı.artık sadece ultrasonla kontrol edicekler..
netten baktım da kendi muayenehanesi varmış,biraz pahalıdır mutlaka ama,bana göre önce iyi bir doktora gidip sağlam bir teşhisten sonra,kontroller için devlet hastanesinde yaptırabilrsin..
anladım çok geçmiş olsun..umarım daha iyisinizdir..
bende de 1 tane nodül var,biyopsi yaptırdım 2 kere,çok şükür temiz çıktı.artık sadece ultrasonla kontrol edicekler..
valla iki işte istemiyorum aslında tek dr iyi olur ama pahalı yahuu
anladım çok geçmiş olsun..umarım daha iyisinizdir..
çok teşekkür ederim iyiyim şimdi çok şükür.sizede çok geçmiş olsun.benim nodülüme biyopsiye gerek görmediler.1cmden 1-2mm büyüktü ve kistik nodüldü.en son ıltrasonda küçüldüğü görülünce yine 6 ay sonra ultrason dedi dr.eğer küçülmeyip büyümeye devam etseydi o zaman biyopsi gerekebilirdi.
valla iki işte istemiyorum aslında tek dr iyi olur ama pahalı yahuu
artık ne yazık ki iyi profların muayeneleri bu civarda..
ama senede 2 kere için de 700 tl çok pahalı sayılmaz:):) tabii tahlilleri de anlaşmalı yere yaptırırsa ,çok pahalı olabilir ama bilemiyorum dediğim gibi...:)
endokriden herhangi bir doktor da olabilir tabii ki,ben üniversite hastanelerini beğeniyorum..
çok teşekkür ederim iyiyim şimdi çok şükür.sizede çok geçmiş olsun.benim nodülüme biyopsiye gerek görmediler.1cmden 1-2mm büyüktü ve kistik nodüldü.en son ıltrasonda küçüldüğü görülünce yine 6 ay sonra ultrason dedi dr.eğer küçülmeyip büyümeye devam etseydi o zaman biyopsi gerekebilirdi.
teşekkür ederim..tek nodül olunca doktorum ,1 kere de olsa emin olmak adına yapalım dedi.ilk biyopsiye,tehlikeli olabilecek şeyler tesbit edildiği için 2. kere yapıldı,çok şükür temiz çıktı..
benimkinde değişiklik olmuyor,hep aynı boyutta:):)
artık ne yazık ki iyi profların muayeneleri bu civarda..
ama senede 2 kere için de 700 tl çok pahalı sayılmaz:):) tabii tahlilleri de anlaşmalı yere yaptırırsa ,çok pahalı olabilir ama bilemiyorum dediğim gibi...:)
endokriden herhangi bir doktor da olabilir tabii ki,ben üniversite hastanelerini beğeniyorum..
şimdi muayene oraya olayım tahlilleri devlet hastanesindemi yaptırayım diyosun?
şimdi muayene oraya olayım tahlilleri devlet hastanesindemi yaptırayım diyosun?
bilemiyorum ki...ben olsam öyle yapardım..6 yıldır sürünüyorum diyorsun,bilmediğin bir doktora gidip yine sürünmek de var işin ucunda..:):)
taşhis doğru olduktan sonra,6 ayda bir kontrolleri başka doktor da yapabilr bana göre,yani ilacın doz ayarlamasını...tabi gerekirse..
olmazsa bile 6 ayda bir senede 2 kere de ,hayatımızı çok etkileyen,duygularımızla oynayanbu hastalık için değer diye düşünüyorum ben:)
bilemiyorum ki...ben olsam öyle yapardım..6 yıldır sürünüyorum diyorsun,bilmediğin bir doktora gidip yine sürünmek de var işin ucunda..:):)
taşhis doğru olduktan sonra,6 ayda bir kontrolleri başka doktor da yapabilr bana göre,yani ilacın doz ayarlamasını...tabi gerekirse..
olmazsa bile 6 ayda bir senede 2 kere de ,hayatımızı çok etkileyen,duygularımızla oynayanbu hastalık için değer diye düşünüyorum ben:)
ya peki devlet hastanesine direk şu tahlilleri yaptırıcam diyememki nasıl olcak hiç yaptırmadım daha önce bilmiyorum o şekilde...
düşünsene bide dr diyomuşki her ay gelmen lazım muayene 350 tl amanınnnn:44::44::44::44::44:
ya peki devlet hastanesine direk şu tahlilleri yaptırıcam diyememki nasıl olcak hiç yaptırmadım daha önce bilmiyorum o şekilde...
düşünsene bide dr diyomuşki her ay gelmen lazım muayene 350 tl amanınnnn:44::44::44::44::44:
şimdi kan testi çok önemli olduğu için ilk gidişte büyük ihtimalle devlet hastanesini kabul etmeyecek,sizi laboratuvara yönlendirecektir.
ayrıca hangi doktor olursa olsun,ilk ,ilaca başladıktan 1 ay sonra kontrol ister mutlaka..sonrasında 3 veya duruma göre 6 ayda bir der....
ben,im demek istediğim daha sonra istemzseniz herhangi bri hastanenin endokrin bölümüne kontrolleri yaptırabilrsiniz..yani başka doktora geçiş yapıalbilrisonuçta sadece kan testi isteyip sonuçlara bakacak:)
anladım haklısın ya daha önce inanılmaz maddi anlamda sarsıldım o açıdan gözüm korktu tabiki sağlık bu ama işte.....
ben ilk gidişte 600-700 gözden çıkardım tahlillerle birlikte herhalde ondan sonra psikoloğa giderim birde orda bayılırım