Selam luka,merhaba Salix:) Tüm yazdıklarını baştan sona okudum.Umarım haşimatolu herkes bu yazdıklarından faydalanır çok önemli şeyler yazmışsın.Ben mesela antikorların kahveye karşı da saldırıya geçebileceğini bilmiyordum..Sana yine bir iki sorum olacak:44:
Sen yoğurdunu bu activia yoğurtla mı mayalıyordun yoksa eczanelerde satılan toz probiyotiklerle mi?Eğer sana zahmet olmazsa karabuğdaylı mısır ekmeğinin tarifiyle yoğurt tarifini paylaşabilirsen çok makbule geçer:)
Ben sabahları 2 yemek kaşığı karabuğday ununu biraz suyla karıştırıp krep kıvamında sıvı hale getiriyorum daha sonra hindistanc. yağı ile yağladığım krep tavasında önlü arkalı pişiriyorum:) bu da benim basit ekmek tarifim
Ben de hashimoto çıkınca yabancı sitelere girdiğimde bu hastalık ve gluten arasındaki iliskiyi yazan o kadar çok yazı okumama rağmen türkce sitelerde çok çok az bu konuya deginildigini görünce çok şaşırdım. Hele bizim forumda daha once bahsedildi mı hatırlamıyorum. Genel bakış acısı , doktorların ki gibiydi, hapını iç, tsh in düzelsin , antikorları düşürecek bir Yontem yok. Ben farklı bir bakış acısı getirmek istedim.Annemin misir unu ve karabugday unu ekmek tarifine gelirsek:)
Malzemeler
3 yumurta
1 yemek kasığı seker ( seker problemi yoksa)
1 çay kasığı tuz
1 su bardağı probiotik yogurt
1su bardağının dörtte 1 i kadar zeytinyağı
1.5 su bardağı misir unu
Yarım bardak karabugday unu
1.5 çay kasığı karbonat
1lmon
3 yumurtayı sekerle cirptiktan sonra
Sırasıyla yogurt yağ ve unlar konacak. Karbonatla limon kabartildiktan sonra karışıma kat. Yargılanmış borcama dökülecek. Soguk fırına konacak,150 derecede üstü kızarana kadar pişecek.
Biz o zaman aktivya ile mayalarım, probiotik toz ile çok sulu oldu, ama belki başka markalara denenebilir tabi.
Bu ara Isparta üniversite sinin gercek turk tipi probiotik. Yoğurdu ile mayaliyorum, biraz daha uzun ısı var, ama çok lezzetli oluyor.kefirdanem.com dan aldım,oradan kefir de aldım, çok iyi çalışıyorlar.