Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

haşimato hastası olupta tüp bebek tedavisinde farklı yontemler uygulayan varmı ben 1 ay sonra tup bebek yapacagım tpo tglerım 3000 5000 lerde.

haşimato hastası olupta tüp bebek tedavisinde farklı yontemler uygulayan varmı ben 1 ay sonra tup bebek yapacagım tpo tglerım 3000 5000 lerde.

Selam, başarısız bir kac tup bebek tedavisinden sonra gida intolerans testi yaptırmış , buna gore cok kati bir beslenme uygulamis , bir ay sonraki tup bebek tedavisinde de hamile kalmıştım, antikorlarım da düşmüştü. İlgilenirseniz önceki yazılarıma goz atabilirsiniz, çok detaylı yazmıştım yaptıgım her şeyi , bol şans dilerim.

3 ay önce tesadüfen haşimato hipotiroidi hastalıgımın oldugunu ögrendiğim hormon degerlerim TSH 5.14 çıkmıştı normalinin 2nin altında olması gerekiyormuş galiba levoktiroksin diye bir ilaç yazdı doktor 1 ay kadar kullandım kontrole gittim degerlerimin 1.20 e düştüğünü fakat ömür boyu içecegimi söyledi.Bu hastalık beni çok etkiledi saç dökülmesi başladı 23 yaşındayım 50 kilo olan ben bu hastalık yüzünde 43lerde geziniyorum aşırı derecede kilo kaybı yaptı halada devam ediyor aşırı agresif içine kapanık unutkanlıgı olan bir insan oldum ne yapacağımı bilmiyorum ne illet bir hastalık bu ya ömür buyo bir ilaca baglı kalmak ne demek ya bu hastalık hakkında bilgisi olan varmı acaba.

Son düzenleme:
Kızlar ben de hipertiroid hastasıydım bugün doktor aynı zamanda haşimato olduğumu söyledi bunun bir tedavisi var mı ne olacak hormonlarım normal seviyede ama hala saç dökülmem var haşimatodan mı bilmiyorum bunun için ne yapılabilir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım geçmiş olsun ben 50 kilodan 39 bile düştüm.En kötüsüde başka hastalıklara davetiye çıkarıyo resmen. Hazır gıdaların hepsinden uzak durman lazım. Önceki sayfada bi arkadaş GAPS diyetinden bahsetmiş bana makul geldi açıkçası sonbaharda uygulamayı düşünüyorum sende bi araştır istersen.

Benimde hormonlar normal ama saç dökülmesi yapıyo malesef. İstersen şu konuya bi bak belki işine yarar ben daha denemedim ama http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=405096 geçmiş olsun canım.

Son düzenleme:
Hanimlar merhaba.
Ben de hasimato hastasiyim fakat t3,t4 ve tsh degerlerim normal. Boyleyken de ilac alinabilir mi ve faydali olur mu ? Benim gibi olanlarin tedavisi nasil ?

Hanimlar merhaba.
Ben de hasimato hastasiyim fakat t3,t4 ve tsh degerlerim normal. Boyleyken de ilac alinabilir mi ve faydali olur mu ? Benim gibi olanlarin tedavisi nasil ?

Hasimatonun bir tedavisi yokmuş canım sadece takipte kalınmalıymış hormonları bozabildiği için

Hasimatonun bir tedavisi yokmuş canım sadece takipte kalınmalıymış hormonları bozabildiği için

Bu antikorlari dusurmenin yolu yok yani , besin takviyesi - diyette ise yaramiyor degil mi ?

Canim cevabin icin cok tesekkur ederim. Gun icerisinde bazen cok az aktivite yapsam bile inanilmaz yorgun oluyorum, cabuk sinirleniyorum, kas agrilarim oluyor ve 23 yasindayim. Hasimatonun etkileri oldugunu duyunca cok sasirdim ben de kendimi tembel saniyodum :))
Bu etkilerine antikorlar hormonlarin isleyisini bozana kadar katlanmaya devam edicem yani..

Canım bende öyleyim sürekli yatmak istiyorum hiçbir şey yapamıyorum doktorla görüştüm hormonları etkilemiyorsa sorun yok dedi ama tabi bitkisel çareleri olabilir antikorları azaltan denemekte fayda var

Kan testinde tsh, t3, t4 normal düzeyde olsa bile eğer hayat kalitenizi bozan sağlık sorunları yaşıyorsanız, ilaç tedavisine başlanabilir. Bunları çekmek zorunda değilsiniz iyi bir endokrin uzmanı bulun. Aynı hastalık ben de de var maalesef. Bir süre 1-1,5 yıl kadar ilaçsız takip sürecinde kaldım. Benimde hormonlar normal düzeyde , anti tpo yüksek. Fakat ben de küçük tansiyonum da yükselmeler olmaya başladı, saçlarım çok dökülmeye başladı, en son 5 ay önceki kontrolümde dr küçük dozda ilaç tedavisine başladı çünkü vücuda zarar vermeye başlamıştı. Bu hastalık vücudu içten içe çökertiyor benimde kan testinde her şey normal ama sadece test sonuçlarına göre değil, iyi bir muayene ile sizde yarattığı kötü etkilere göre de değerlendirme yapılmalıdır.

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bende asiri yorgunluk surekli uyuma hali var. Ayin 14unde doktorla konusacagim, umarim bi sekilde yardimci olur en azindan su yan etkilerinden bi nebze olsun kurtulayim..

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bende asiri yorgunluk surekli uyuma hali var. Ayin 14unde doktorla konusacagim, umarim bi sekilde yardimci olur en azindan su yan etkilerinden bi nebze olsun kurtulayim..

Hallettin mi canım konuştun mu doktorla

Yok canim randevum 14unde. Nodulum var mi diye de bakilacak..

Hmm peki canım bende gideceğim bu hafta yine saç dökülmem çok fazla haşimatoya bir çare bulun diyeceğim de sordum sen ne yaptın diye :)

Ben normalde Vanda oturuyorum arkadaşlar tabi ki haşimato hastasıyım. Ailem İstanbulda şu anda yazın iyi bir hocaya görün diye ısrar ediyorlar. Bu arada hormonlarımın artık sabit değere yani en fazla 2.5 tsh a çekilmesi lazım hamile kalmak istediğim için

İstanbulda kime görünebilirim. Ve muayene ücretini -tabi ki sağlıktır ama- verdiğimizde ilacı değiştirmek dışında bana ne kazandırır? Çünkü gidiyoruz ve tsh t4 isteyip gerekirse ilacı değiştirip postaladılar beni hep.

merhaba herkese...
istanbulda tiroid konusunda iyi bir doktor lazım acildir..özel ya da araştırma hastanesi olabilir..avrupa yakası olursa iyi olur..
sizler devamlı gidiyorsunuz ,iyi doktor biliyorsunuzdur mutlaka:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…