Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sonuc olarak antikorların İLAÇ tedavisi yok,ama radikal beslenme değişiklikleriyle düşmesi mümkün. Doktorlarımızın tiptaki yenilikleri takip ettikleri kanaldan biri de tip kongreleri. Onları genelde kim düzenliyor? İlaç firmaları.onlar der mı beslenme düzeninizi değiştirin hastaligi yavaşlatın diye. Ama ne oluyor ? Hashimato Otoimmun bir hastalık antikorlar tiroid bezine saldırırsa hipotiroide gidiyor, tiroid hormonu alıyoruz. Antikorlar pankreasa saldırırsa bir tür seker hastaligi çıkıyor, insulin gerekiyor bu sefer de.
Açıkças hiç kolay değil, bütün bunları uygulamak, ama doğuma kadar Allah kısmet ederse bu şekilde besleneceğim. Yurt dışı araştırmalarda gluten intoleransı, tiroid antikorlarının yüksekliği ve tüp bebekte başarısızlık konusunda ciddi bağlantılar bulunmuş. Yaşınız 38 i geçtiyse, en az bir başarısız tüp bebek tedavisi geçirdiyseniz, tsh seviyeniz normal bile olsa antikorlarınızı ölçtürmenizi öneririm. Ben doktor değilim, ancak okuduklarımı ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ben de glutensiz beslenmeyi hayata geçirmek istiyorum. Ben et de tüketmediğim için biraz daha çeşidim az olacak. Buradan birbirimize destek olalım. Dün ultrasonda zavallı tiroid bezimin halini görünce çok üzüldüm. Onu kaybetmek istemiyorum
kızlar merhaba hepinize..
bende de 4 ay sonra sonunda doğru teşhis kondu ,haşimato..
önce hipertiroid dendi.ilaç kullnamaya başladım ama titreme üşüme ataklaırm oldu,kasılmalar kuvvetsizlik vs..başka doktor ilacı kesti,bu sefer ilaç çok gelmiş,hipotiroid dendi.en son iyi old. düşndüğüm bir endokrin uzmanı haşimato dedi..ben aylarca savruldum durdum düştü yükseldi derken..
neyse tsh 3,5 şu an doktorum ilaç vermicem henüz dedi. sık sık kontrol dedi. nodülüm vardı.onun için de biyopsi istedi..bir de antikor sayısı 1.000 üzerinde yüksek dedi..bana çok bişi ifade etmedi ama neyse..
benim en büyük sıkıntım,yorgunluk uyku hali vs dışında..kas ağrıları ve kramplar.. ben belimden ameliyatlıyım ve ondan sonra da çok sıkıntılı kramplı zamanlar geçirdim..şimdi çok korkuyorum tekrar olacak diye..ne olur bilen varsa,bu ağrılar haşimatodan mı,ne yapmak gerekli??bir de kas gevşetici alsam sorun olur mu acaba? doktoruma hepsini soramadım,ultrason teşhis vs derken..
Vejeteryanliga saygım büyük , ama glutensiz bir diet uygulayacaksaniz, etsiz bu çok zor. Tiroid için yurt dısı sitelerde pek çok kisinin uyguladığı diet paleo diet denilen bizde de tas devri dieti olarak bilinen diet.yani ilk insanlar gibi, ağırlıklı olarak sebze , et cesitleri ve abartılmamak koşuluyla meyve ile beslenmek. İşlenmiş gıdalar , paketli gıdalar vs yok. Yani etsiz bunu sürdürmek çok zor ve sağlıksız olabilir.bir de daha once de dediğim gibi bağırsaklardaki iyi bakteriler-probiotikler ve kötü bakteriler arasındaki dengenin bozulması konusu çok önemli .osman Müftüoğlu da kitabında bu konunun hashimoto gibi Otoimmun hastalıkları tetikleyebilecegini belirtiyor. Mesela bağırsak florası için de kemik suyu (kollestrolunuz yoksa) önerilen gıdalar arasında.en azından size onerebilecegim bağırsak probiotik dengesi için evde probiotik yoğurtla mayaladiginiz (1-2 marka var zaten) yoğurdu yemeniz. Dengenin bozulması da zaten gluten intoleransina sebep olabiliyor.
Açıkçası et, balık, yumurta ve probiyotik yoğurt olmadan nasıl olacak, pek bilemedim. Probiyotik tablet ben de kullanıyorum, önce direkt tablet olarak, hamilelikten itibaren de kullandığım multi vitaminin içinde. Yalnız, mısır, beyaz pirinç ve patatese çok yüklenirseniz bu sefer de insülin direncinin ortaya çıkması riski var, beslenmenizde karbonhidratrların payı çok fazla , protein zayıf kalıyor. Baklagil çeşitleri bi alternatif olabilir, mesela bol yeşillikli bir piyaz Canan Karatay Hocanın da dediği gibi çok sağlıklı bir seçim. Bir de farklı cins tahıllara beslemenizde yer verebilirsiniz, karabuğday unu ve yemeği (buğdayla ilgilisi yok), kinoa, esmer pirinç gibi. Ben İlk 7 ay yulaf da pek tüketmedim, yulafla ilgili gluten açısından belirsizlikler var, şu anda haftada 2 gün probiyotik yoğurt içine kattığım yulaf yiyorum, ancak arada 2 gün ara veriyorum, birikim yapmasın diye, kan şekerini yükseltmemesi açısından iyi bir tahıl.
Açıkçası et, balık, yumurta ve probiyotik yoğurt olmadan nasıl olacak, pek bilemedim. Probiyotik tablet ben de kullanıyorum, önce direkt tablet olarak, hamilelikten itibaren de kullandığım multi vitaminin içinde. Yalnız, mısır, beyaz pirinç ve patatese çok yüklenirseniz bu sefer de insülin direncinin ortaya çıkması riski var, beslenmenizde karbonhidratrların payı çok fazla , protein zayıf kalıyor. Baklagil çeşitleri bi alternatif olabilir, mesela bol yeşillikli bir piyaz Canan Karatay Hocanın da dediği gibi çok sağlıklı bir seçim. Bir de farklı cins tahıllara beslemenizde yer verebilirsiniz, karabuğday unu ve yemeği (buğdayla ilgilisi yok), kinoa, esmer pirinç gibi. Ben İlk 7 ay yulaf da pek tüketmedim, yulafla ilgili gluten açısından belirsizlikler var, şu anda haftada 2 gün probiyotik yoğurt içine kattığım yulaf yiyorum, ancak arada 2 gün ara veriyorum, birikim yapmasın diye, kan şekerini yükseltmemesi açısından iyi bir tahıl.
Glutensiz diyete başladığımdan beri bende de aklıma gelmeyen konularda düzelmeler oldu, ama glutensiz diyetten midir, eutrox tan mısıdr, yoksa hamilelikten midir, emin olamıyorum. Mesela, 2. tüp bebek tedavimden sonra omzumda ağrı başlamıştı, ben de o süreçte spor yapmadığım için kireçlenme olmuştur deyip doktora gitmedim, 10 ay filan sürdü ağrı, 3. tüp bebek tedavisinden sonra hashimoto teşhisi konulunca ilaca başladım, bi kaç hafta sonra da York testi sonucuna göre çıkan buğdaysız ( ama ben full glutensiz uyguladım, arpa ve çavdar da tüketmedim ve evde mayalanmış probiyotik yoğurt hariç mayasız beslenmeye başladım. Ve 10 aydır geçmeyen omuz ağrım tamamen geçti. Benim antikor seviyem çok yüksekti, belki de tiroidin haricinde omuz eklemlerime de saldırıyordu otoimmun sistem , yaptığım diyet ve uygulamalar sonucunda ,( belki de eurhrox sayesinde) antikorlar düşünce omuz ağrım da hiç kalmadı. Bi de saçların çok dökülüyordu, o da çok azaldı, ama kimi de diyor hamilelik iyi gelir saçlara , lohusalık da tekrar dökülür diyorlar :)