Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Şimdi arkadaşlar, öncelikle ben sadece bu başlığa yazmak için üye oldum, hashimoto hastalığı olan herkes bu yazıyı çok dikkatli ve ayrıntılarıyla okusun, okumakla kalmasın ömür boyu başucunda bulundursun.

Çünkü bu başlığı inceledimde, taş tedavisinden(o neyse) zem zem suyu içene, yok reiki yapandan bilmemne cevizi yiyene kadar binbir türlü saçmalık ve cehalet ne yazıkki insanımızı yine yanıltıyor bunu gördüm, bu saçmalıkları unutun ve bu başlığı sonuna kadar okuyun.

Şöyle ki hashimoto hastalığı vücudun kendi tiroid bezine saldırmasıdır ve sebebi tam bilinmemektedir, genetik bir hastalıktır ve ömür boyu ilaç tedavisi uygulanır, ilaç levothroxine (eutrox vb) dir peki bu ilaç nedir? bu ilaç tiroid hormonun Stok hormonu olan T4 içerir. aslında tiroid hormonu T1 T2 T3 ve T4 hepsini içerir bunlardan akitf olanı sadece T3 hormonudur. yani T3 tüm vücudumuzdaki bütün hücrelerin ihtiyacı olan hormondur ve eksikliği sebebiyle bir sürü semptom ortaya çıkar, işte hashimoto nun psikolojiden enerjiye hamilelikten kemik kas sorunlarına kadar çok geniş rahatsızlıklara vesile olmasının sebebi budur(T3 eksikliği). Kullandığımız ilaç ise T4 olup bu stok hormondur yani vücut T4 ü alır T3 e çevirir ve kullanır daha doğrusu çevirmesi beklenir.

Bir başka en önemli konu ise Hashimoto sadece hasihimoto değildir, tüm diger sistemleri de etkiler bunların en başında Böbrek üstü bezleri - Kortizol hormonu gelir. genelde hasihomo hastalarında Kortizol hormonuda düşük çıkar. Kortizol Tükrükte Kortizol testi ile (Kandan DEĞİL) sabah-öğle -akşam olarak ölçülmeli ve sonuçlar incelenmelidir. hashimoto hastalarının eger ilaç kullanıyor ve hala semptomları geçmiyor ise ilk yapması gereken tükrükte kortizol testidir.

Bnunu haricinde Demir bağlama oranı ve demir seviyesi hashimoto hastalarında düşüklük çıkabilir ve buda bir sürü semptomun ve rahatsızlıkların bir başka sebebidir.

Ayrıca yukarda anlattığım sadece T4 içeren bizim kullandığımız ilaçların tedavi ediciliği konusunda bazı hastalarda şüpheler oluşmakta bunun yerine, aslında eskiden beri kullanılan Kurutulmuş Tiroid ilacı (Armour vb.) doktor onayı halinde kullanılabilir (ama Türkiyede var mı bilmiyorum)

Sonuçta hashimoto tedavisinde sadece TSH oranına asla güvenilmemelidir, ayrıca sadece T4 ile yapılan tedavi uygun sonuçlar vermeyebilir, bu hastalıkta yapılması gereken testler şunlardır:

TSH
Serbest T3
Serbest T4

Anti TPO
TgAb

(4 demir testi:)
TIBC (Demir bağlama oranı)
Ferritin
% Saturation
serum demir

Tükrükte Kortisol Testi (Kandan DEĞİL) sabah-öğle-akşam

Vitamin D3 (25-hydroxyvitamin)
B12 ve Folate
Sodyum, Magnezyum, Kalsiyum, Potasyum, Glikoz
Cinsiyet hormonları

İngilizce biliyorsanız yada bilen bir tanıdığınız varsa mutlaka bu siteyi ayrıntılı şekilde okuyun ve hastalık hakkıdna ayrıntılı bilgilere ulaşın: Stop the Thyroid Madness™ - Hypothyroidism and thyroid mistreatment

Peki yukarıdaki testleri nasıl youmlamalıyız, burada:
Optimal Lab Values--how to interpret your results | Stop The Thyroid Madness

yahoo mail grubu da burada: Yahoo! Groups

ayrıca bazı durumlarda RT3 hormonuda ölçülmek zorunda olabilir. bu konunun da ayrıntısı şurada: Reverse T3 (also called Reverse Triiodothyronine) | Stop The Thyroid Madness

ASLA tecrübesiz doktorları dinlemeyin, TSH değelerine bakıp senin bişeyin yok sebebi başkadır diyenlerle vakit kaybetmeyin, bu konuda uzmanlaşmış çok fazla hasta görmüş ve tedavi etmiş bir doktor bulun (pahalı bile olsa). unutmayın bu hastalık tsh değerleri gerekli aralıkta olunca değil semptomlar tam olarak geçince tedavi olur.

mutlaka yukarıda link verdiğim sitelerden ayrıntıları öğrenin, herkese geçmiş olsun zorlu bir hastsalık, umarım herkes şifasını kısa sürede bulur.

hashimoto ile ilgili paylaşımınız için teşekkürler. linklerini verdiğiniz internet sityesinden ben de birkaç yazı okumuştum, ayrıca uzun süredir de (hastalığım olduğunu öğrendiğim zamandan beri) bu hastalışı araştırmaya çalışıyorum.

acaba sizce de hashimoto ile gluten sindirimi arasında da bir bağlantı var mı? internette ayrıca bu kou ile de ilgili bir çok yazı olmasına rağmen Türkiye'deki doktorların bu konu üzerinde pek durmadıklarını görüyorum.

evet gluten diyeti özellikle yüksek anti-TPO yu düşürmek için yapılıyor ayrıntılar burda: Celiac aka Gluten Intolerance and your Thyroid | Stop The Thyroid Madness

ayrıca çölyak hastası da olabilirsiniz onu da test ettirmek lazım, hashimoto ile baglantısı ise:

Why is Celiac Disease mentioned on this thyroid website: Because autoimmune diseases can go hand in hand, and there are a percentage of Hashimoto’s patients who also have Celiac! Conversely, those with Celiac have a higher risk of having hypothyroid (besides diabetes or rheumatoid arthritis). Estimates are that 10-14% of hypothyroids have Celiac, and it might be higher. It is proposed that if Celiacs control their disease by avoiding glutens, they can either stop a thyroid autoimmune attack, or prevent it from occurring!

evet gerçekten bu kadar yaşam kalitesini düşüren ama doktorların bu kadar bilgisiz oldugu başka hastalık yoktur herhalde. neyseki internet var ve gerçek bilgilere ulaşıyoruz, sitedeki hasta hikayelerini okuyun insanlar boş yere yıllarca sürünmüş

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslqr haşimato hastasi oldugumu bu gun ogrendim ve dr levotirion adlı ilac verdi 1 ay kullan tekrar geldedi birsürü test yapilicak bi ay sonra valal ne dicegimi ne yapicagimi bilmiyorum hepimizi allahim sifa versin uzgunum

Gluten intoleransi , tiroid antikorlarının yüksekliği ve tup bebek başarısızlığı arasındaki bağlantı ile ilgili yurt dısı sitelerde okuduklarımı ve kendi deneyimlerimi geçen sene Ekim ayından beri aktarmaya çalıştım. 7 ay boyunca probiotik yoğurtla mayalanmis ev yoğurdu dısında mayasız ve 9 ay boyunca da bir colyakli gibi tamamen glutensiz beslendim. Dikkat ettigim başka hususlar da oldu. 9 ayın sonunda tiroid antikorlarım çok yuksek seviyelerden ( anti tpo 600, anti tg 1184) hemen hemen normal düzeylere indi. Tsh ise 6 lardan düzenli olarak düştü , en son 0.48 çıktı. Ama en guzel sonuc bebeğimi kucağıma almak oldu. 9 ayın sonunda , hamileliğinin de son ayında kısıtlı olarak glutenli gıdalara başladım. Su anda da kısıtlı olarak yemeye devam ediyorum, bir gun yiyorsam , 2 gun yemiyorum gibi.probiyotik ev yoğurdu ve probiyotik bakteri tabletlerine ise devam ediyorum. Bı de şimdiye kadar yazmayı ağladığım bir besin daha var, soğuk sıkma organik Hindistan cevizi yagi, Arada ondan da tüketiyorum,yurt dısı sitelerde tiroid için öneriliyor.

Gluten intoleransi , tiroid antikorlarının yüksekliği ve tup bebek başarısızlığı arasındaki bağlantı ile ilgili yurt dısı sitelerde okuduklarımı ve kendi deneyimlerimi geçen sene Ekim ayından beri aktarmaya çalıştım. 7 ay boyunca probiotik yoğurtla mayalanmis ev yoğurdu dısında mayasız ve 9 ay boyunca da bir colyakli gibi tamamen glutensiz beslendim. Dikkat ettigim başka hususlar da oldu. 9 ayın sonunda tiroid antikorlarım çok yuksek seviyelerden ( anti tpo 600, anti tg 1184) hemen hemen normal düzeylere indi. Tsh ise 6 lardan düzenli olarak düştü , en son 0.48 çıktı. Ama en guzel sonuc bebeğimi kucağıma almak oldu. 9 ayın sonunda , hamileliğinin de son ayında kısıtlı olarak glutenli gıdalara başladım. Su anda da kısıtlı olarak yemeye devam ediyorum, bir gun yiyorsam , 2 gun yemiyorum gibi.probiyotik ev yoğurdu ve probiyotik bakteri tabletlerine ise devam ediyorum. Bı de şimdiye kadar yazmayı ağladığım bir besin daha var, soğuk sıkma organik Hindistan cevizi yagi, Arada ondan da tüketiyorum,yurt dısı sitelerde tiroid için öneriliyor.

Sizin önceki yazınızı okumuştum ve dikkatimi çekmişti....Haşimato bende de çıktı maalesef ama TSH'ım 3'den yukarı çıkmadı hiç, ST3 ve ST4'de normal bende ATPO ilk ölçtürdüğümde 71 sonraki 3 ayda yine aynı değer çıktı fakat son ölçtürdüğümde 1300 gibi bir değer çıktı....Doktorum ilaç vermiyor TSH bozulmadığı sürece ilaç yok sadece takip ediyor şimdilik ben bu arada hastalığın ilerlemesini istemiyorum....Brezilya fındığını okumuştum önceki sayfalarda günde 2 tane yiyorum selenyum belki antikoru düşürür diye ama test sonucuna göre etkili olmamış görünüyor....Gluten diyeti benim yapabileceğim bir şey gibi görünmüyor. Uygulama da biraz esnek davransam yine de da faydası olurmu acaba merak ediyorum. Markette glutensiz ürünler satıldığını görmüştüm, makarna, un gibi ürünleri glutensiz alsam ama bir Çölyak hastası kadar titiz olamam,(glutenli ürünlerle glutensiz ürünlerin mutfakta ayrı olarak saklanması v.s) Çölyak hastaları için hava dan solusa bile gluten den olumsuz etkilenir diyorlar...Ben çölyak hastası olmadığım için uygulayabildiğim kadar yapsam yine de bir yararı olur mu acaba? Bir de "soğuk sıkma organik Hindistan cevizi yagi" ürününe baktım nette, saça uygulanır diyor, yenebiliyor mu bu ürün? Siz nasıl kullandınız, detaylandırırsanız sevinirim.

Sanırım Dr kazarian, tiroid konusunda araştırmaları olan bir Dr, bir sözü vardı , %99 hamilelik olmayacağı gibi %99 glutensiz beslenme de ise yaramaz, ya hamilesinizdir ya değil, ya glutensiz besleniyorsunuz ya da değil diyordu. Ben de 9 ay %100 glutensiz beslendim, ama kısıtlamak da ise yarar mı bilemiyorum açıkcası. Cunku metabolizma temizlenene kadar , bir parca gluten Bile otoimmun ataga yol acabiliyormus. Kısıtlı olarak, Canım çok hamurisi çektiğinde glutensiz makarna , bisküvi vs tükettim ancak onlar da genelde pirinc ve misir bazli oldukları için çok tüketimi kan şekerini yukseltebilir. Karbonhidrat ihtiyacını baklagillerden sağlamak daha sağlıklı. Yemeklik olarak soğuk sızma organik Hindistan cevizi yagi internette satılıyor , belli bir ısinin altında katı hale donüyor, ben katı halde iken tereyağı gibi misir ekmegi üzerine sürerek veya tavada uzerine yumurta kırarak tüketiyorum , ancak hiç bir gıdanın , sifali otun vs bu hastaligi tek basına geriletecek mucizevi bir çözüm olduguna da inanmıyorum açıkcası. Su anda % 100 glutensiz beslemiyorum artık, kusitli tuketiyorum , ama değerlerim tekrar bozulacak mı, yoksa kalıcı olarak mı düzeldi bilemiyorum.

Sanırım Dr kazarian, tiroid konusunda araştırmaları olan bir Dr, bir sözü vardı , %99 hamilelik olmayacağı gibi %99 glutensiz beslenme de ise yaramaz, ya hamilesinizdir ya değil, ya glutensiz besleniyorsunuz ya da değil diyordu. Ben de 9 ay %100 glutensiz beslendim, ama kısıtlamak da ise yarar mı bilemiyorum açıkcası. Cunku metabolizma temizlenene kadar , bir parca gluten Bile otoimmun ataga yol acabiliyormus. Kısıtlı olarak, Canım çok hamurisi çektiğinde glutensiz makarna , bisküvi vs tükettim ancak onlar da genelde pirinc ve misir bazli oldukları için çok tüketimi kan şekerini yukseltebilir. Karbonhidrat ihtiyacını baklagillerden sağlamak daha sağlıklı. Yemeklik olarak soğuk sızma organik Hindistan cevizi yagi internette satılıyor , belli bir ısinin altında katı hale donüyor, ben katı halde iken tereyağı gibi misir ekmegi üzerine sürerek veya tavada uzerine yumurta kırarak tüketiyorum , ancak hiç bir gıdanın , sifali otun vs bu hastaligi tek basına geriletecek mucizevi bir çözüm olduguna da inanmıyorum açıkcası. Su anda % 100 glutensiz beslemiyorum artık, kusitli tuketiyorum , ama değerlerim tekrar bozulacak mı, yoksa kalıcı olarak mı düzeldi bilemiyorum.

peki tekrardan glutenli gıdalar yemege başlamaya siz kendiniz mi karar verdiniz yoksa yaptığınız diet sonucu belli bir süre sonra artık az da olsa glutenli gıdalar tüketmeye başlayabiliyor musunuz? 7-8 aylık yapılacak bir diet gluten hassasiyeti için bir çözüm olabiliyor mu?

haşamito vücudun kendi troit bezine saldırması..ve bunun sebebi bilinmiyor. acaba bu gıda intolaransı olabilir mi.. yani gluten veya diğer gıdaları tüketince saldırıyor olabilir mi.

ben üç sene önce gıda intolaransı testi yaptırmıştım. gluten 3 derece yumurta 4 (yüksek seviye) ve diğer yiyecekler de vardı.

bir sene gluten hiç yemedim. sonra arada yedim. tsh i yüksek olunca ilaç kullanmaya başladım. diyetle birlikte ilaç tedavisi yaptım değerler düştü.

ancak şimdi bir iki aydır diyeti bıraktım . 75 lik ilaç içmeme rağmen aynı seviyede.tabi bu dönem içinde çok büyük stres altındaydım. çok kötü günler geçirdim ve geçiriyorum.

diyeti bırakmamın nedeni. gastrolojiye gitmiştim. çölyak testi yaptırdım. temiz çıktı.. tabi şöyle bir durum var. çölyak olmamak gluten intolaransının olmaması anlamına gelmiyor.. ya da bilmiyorum :)

şimdi bu sonuçlara bakılınca sanki ilgisi varmış gibi geliyor..

bu günden itibaren tekrar glutene dikkat edecem.. 100 lük içiyorum inşallah düşürürüm..

bu konuda bilgisi olan ve durumuma yorum yapan olursa sevinirim.

bende haşimotoluyum. levetiron 50mg 'ı sabahları yarım alıyorum.
gıda intolaransı testi hiç yaptırmadım ve ilk kez burayı okuyunca duydum.doktorum hiç bu testten bahsetmedi. haftaya kontrolüm var bende bahsedeyim bakalım ne diyecek?*

bende haşimotoluyum. levetiron 50mg 'ı sabahları yarım alıyorum.
gıda intolaransı testi hiç yaptırmadım ve ilk kez burayı okuyunca duydum.doktorum hiç bu testten bahsetmedi. haftaya kontrolüm var bende bahsedeyim bakalım ne diyecek?*

doktor önermedi. karnım çok ağrıyordu. halsizlik,yorgunluk,akneler vs vardı. ben özelden yaptırmıştım. şu pahalı olanlardan iyi mi kötü mü bilmiyorum dr lar birşey demedi. önemsemedi. (gastroloji)

endokrinciye sormadım. cevabını alırsan buraya da yazar mısın? bir de tsh senin kaç? yani tsh normal olunca bile anti tpoyu da takip ettirmek gerekiyormuymuş?

doktor önermedi. karnım çok ağrıyordu. halsizlik,yorgunluk,akneler vs vardı. ben özelden yaptırmıştım. şu pahalı olanlardan iyi mi kötü mü bilmiyorum dr lar birşey demedi. önemsemedi. (gastroloji)

endokrinciye sormadım. cevabını alırsan buraya da yazar mısın? bir de tsh senin kaç? yani tsh normal olunca bile anti tpoyu da takip ettirmek gerekiyormuymuş?

tsh :0.041) diğer ay antipoya bakmamış ama sürekli antipoyada bakıyordu..

kızlar peki,bu yabancı makalelerden de araştırdığım gibi fibromiyalji var bende..
ama çözümü yok gibi.. her bölüm en son psikolojiye bağlıyor aynen makalelerde dedikleri gibi.stres sıkıntı yok ...ama bu kas ağrıları kramplar,beni bitirrdi. devamlı tutulup kalıcam endişesiyle yaşıyorum...ilaçlar faydasız..
benim gibi fibromiyalji olan var mı?
bilmeyenler için söyleyeyeim,haşimato ile beraber çıkan bir hastalık,çok doktor anlayamıyor,süper kadın hasatlığı olarak geçiyor:)neyse ayrıntısı çok isteyene anlatırım..:)

kızlar peki,bu yabancı makalelerden de araştırdığım gibi fibromiyalji var bende..
ama çözümü yok gibi.. her bölüm en son psikolojiye bağlıyor aynen makalelerde dedikleri gibi.stres sıkıntı yok ...ama bu kas ağrıları kramplar,beni bitirrdi. devamlı tutulup kalıcam endişesiyle yaşıyorum...ilaçlar faydasız..
benim gibi fibromiyalji olan var mı?
bilmeyenler için söyleyeyeim,haşimato ile beraber çıkan bir hastalık,çok doktor anlayamıyor,süper kadın hasatlığı olarak geçiyor:)neyse ayrıntısı çok isteyene anlatırım..:)

belirtili neler.? bende bitmeyen kulunçlar, boyun omuz ağrıları var. kas gevşeticiler, merhemler vs ama yine de rahatlatmıyor.:KK43:((((

belirtili neler.? bende bitmeyen kulunçlar, boyun omuz ağrıları var. kas gevşeticiler, merhemler vs ama yine de rahatlatmıyor.:KK43:((((

vücudun belli noktalarında özellikle ağrı oluyor.sırt bölgesinde,kalça kemikleri,omuzlar boyun,bacaklar...11 tane noktası var..teşhis d ebu noktalar baskı uyuglayark konuluyo.ama ne yazık ki her doktor bilinçli değil.
özellikle stresli dönemlerde azıyor,ufak kas krampları kemik ağrıları,sabah kalktığında dayak yemiş gibi uyanma..bacaklarda güç kaybı..gibi belirtileri var..kas gevşetici,ağrı kesiciler genel olarak rahatlatmıyor...
fizik tedavi işe yaramıyor,kesin teşhis konulamadığı için en son psikiyatriye yöneltiyorlar..:):)
spor önemli,hareketlerle beraber kaslar da açılıyor,tiroidin çalışması da kolaylaşıyor...haşimato bu hastalığa yakalanmayı kolaylaştırıyor..
genellikle her işe yetişmeye çalışan kadınalrda görülüyor ve yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor..
o yüzden adı süper kadın hastalığı....:)

peki tekrardan glutenli gıdalar yemege başlamaya siz kendiniz mi karar verdiniz yoksa yaptığınız diet sonucu belli bir süre sonra artık az da olsa glutenli gıdalar tüketmeye başlayabiliyor musunuz? 7-8 aylık yapılacak bir diet gluten hassasiyeti için bir çözüm olabiliyor mu?

York testi yaptırdığımda maya ve bugday intoleransi çıktı. Mayayı 6 ay , (evde mayalanmis probiyotik yogurt hariç) buğdayı 9 ay tüketmemem önerildi. Gerçi onlar tiroidle ilgili bir sey söylemiyorlar. Ben de maya yasağına yaklaşık 7 ay , bugday yasağına da 9 ay uydum. Zaten
9 aylık yasak bittiğinde de hamileliğinin son ayına gelmiştim, antikorlarim hemen hemen normal seviyelere inmisti , bebeğimin anne karnında glutenle tanışmasını istedim, kısıtlı olarak tüketimine başladım. Ancak hasimatoyu geriletmek için bugday ve maya konusu hariç , kullandığım dis macununa kadar bir sürü sey yaptım.ilginenen olursa önceki yazılarımdan da bakabilirler.

York testi yaptırdığımda maya ve bugday intoleransi çıktı. Mayayı 6 ay , (evde mayalanmis probiyotik yogurt hariç) buğdayı 9 ay tüketmemem önerildi. Gerçi onlar tiroidle ilgili bir sey söylemiyorlar. Ben de maya yasağına yaklaşık 7 ay , bugday yasağına da 9 ay uydum. Zaten
9 aylık yasak bittiğinde de hamileliğinin son ayına gelmiştim, antikorlarim hemen hemen normal seviyelere inmisti , bebeğimin anne karnında glutenle tanışmasını istedim, kısıtlı olarak tüketimine başladım. Ancak hasimatoyu geriletmek için bugday ve maya konusu hariç , kullandığım dis macununa kadar bir sürü sey yaptım.ilginenen olursa önceki yazılarımdan da bakabilirler.

tekrar glutenli gıdalar almaya başladıktan sonra hashimoto ile ilgili herhangi bir test yaptırdınız mı?

ben de şuan gluten dietine başladım, yaklaşık bir hafta oldu. glutensiz un, makarna, biskuvi marketten ne bulduysam aldım :) diete yeni başlamışken benim merak ettiğim konu 9 aylık dieti uyguladıktan sonra artık glutenli gıdalar tekrardan tüketmeye başlayabilir miyim yoksa 9 ay geçtikten sonra da hashimotonun ilerlememesi gluten dietine devam edilmeli mi?

Salix, çok isabetli ve değerli paylaşımların var. Fırsat bulunca geriye doğru okuyacağım, teşekkürler. Ben test yaptırmadım ama eminimki barsaklarımla ilgili bir sorunum var ve bazı gıdalara da alerjim var. Yıllar sonra bir sürü tedavinin ardından bir detoks programının bitiminde kendiliğimden hamile kalabildim ama yine düşükle sonuçlanmıştı. Ama detoks süresince unlu, şekerli gıdalar yoktu. Sebze, meyve suları, kuruyemişler vardı. 1 haftalık detoks sırasında şişkinliklerim, bacaklarımdaki müzmin ödemim gitmişti, antikorum bile o dönemde ilk defa çok düşmüştü. Belki glutensiz beslensem gebe de kalabilirim, 43 yaşıma rağmen:KK66: Ne dersin?

Allah bize şifa versin. Daha kötü hastalıklardan korusun. Bu hastalık çoğu kadında var.. Hatta farkında olmayan kadınlar da mevcut.

Salix, çok isabetli ve değerli paylaşımların var. Fırsat bulunca geriye doğru okuyacağım, teşekkürler. Ben test yaptırmadım ama eminimki barsaklarımla ilgili bir sorunum var ve bazı gıdalara da alerjim var. Yıllar sonra bir sürü tedavinin ardından bir detoks programının bitiminde kendiliğimden hamile kalabildim ama yine düşükle sonuçlanmıştı. Ama detoks süresince unlu, şekerli gıdalar yoktu. Sebze, meyve suları, kuruyemişler vardı. 1 haftalık detoks sırasında şişkinliklerim, bacaklarımdaki müzmin ödemim gitmişti, antikorum bile o dönemde ilk defa çok düşmüştü. Belki glutensiz beslensem gebe de kalabilirim, 43 yaşıma rağmen:KK66: Ne dersin?

Ben de 41 yasımda tup bebek yontemi ile hamile kaldım ve Allah'a şükür sağlıklı bir bebek dunyaya getirdim. Amh yumurta rezervim 0.1 çıkmıştı, çok dusuk yani. İnşallah senin de olur.

Ben de 41 yasımda tup bebek yontemi ile hamile kaldım ve Allah'a şükür sağlıklı bir bebek dunyaya getirdim. Amh yumurta rezervim 0.1 çıkmıştı, çok dusuk yani. İnşallah senin de olur.

Salix, allah bağışlasın. Bebeğinin ömrü uzun, sağlıklı ve mutlu bir geleceği olsun. Darısı da başıma olsun. :) Benim de amh 0,1, gelecek ay son kez tüp bebek tedavisine gireceğim. Beslenme ile ilgili tavsiyelerine ihtiyacım var, eğer vaktin olursa, çok sevinirim. Kilo problemim de var, umarım bu kez başarılı olurum.

X