- 19 Şubat 2012
- 2.583
- 4.406
Arkadaşlar benim de tiroidlerim çalışmıyordu,ama doktorum hiç kesin bişey söylemiyordu,ben hep internetten bakıyordum tahlil sonuçlarıma filan herneyse...ben de doktorumu değiştirdim,maşallah o pat pat herşeyi söylüyor,haşimatoymuşumAma burada okuduğum kadarıyla haşimato olduğunuz anti tpo diye bir değere bakılarak belirlenmiş,ben de o değere bakılmadı,ultrasonda teşhiş edildi kronik tiroid diye,sadece tsh-t3-t4 değerlerine bakıldı.Anti tpo ya mı bakılarak kesin belirleniyor bu hastalık?Bir dahakine doktoruma söyliyim de ona da baksınlar.Daha önce de başka konuda birisi anti tpo'ya bakılarak belirlendiğini söyledi,ama ultrasondan koydular benim teşhisi,doktor da direkt haşimtosun dedi.
en son endokrinci uzmanına mı göründün. anti tpo ya bakmadan sadece ultrasona bakarak teşhisi koyması uzmanlık alanıyla ilgili olabilir. ancak bakılması da gerek herhalde. sorup cevabını da yazarsan bizi de bilgilendirmiş olursun. dr un yemek içme ile ilgili önerilerde bulundu mu..
Hem renkli ultrasondan hem de anti tpo kan testinden anlaşılabiliyor hasimoto, bende gerçi ikisine de bakmışlardi. Renkli ultrasonda Otoimmun saldırı altındaki bölgeler kırmızı olarak çıkıyor , diğer bölgeler mavi veya yeşil .
merhaba,
dr a sonuçları nihayet gösterdim. haşamito yani kronik troitsin ilacını da sürekli kullan dedi.
internetten araştırdığıma göre bazı yerlerde iyot eksikliğinde bazı yerlerde de iyot fazlalığında oluyormuş.
ben birşey anlamadım. doğruyu bilemedim.
dr bizzat iyotlu mu iyotsuz tuz mu kullanmamız gerekir.
havadansudan iyotsuz kullanmamızı dr mu söyledi.. bir de şöyle birşey var.. öyle olsada tuz iyi mi oluyormuş yani tuzsuz kullanmak en doğrusu mu?
merhaba arkadaşlar bugün kontrol amaçlı doktora gittiğimde bende haşimato olduğumu öğrendim. iki sene once tıroıt yetmezlıgı sebebıyle tedavı gormustum ama degerler düşünce ara vermiştik bu sefer ultrasonda falan da bakıldı 3 mm capında bı nodul olmus doktor zararı olmaz dedi ama bu hastalık hakkında pek bı bılgım yok devamlı vucudum şiş ve 10 kılo fazlam var veremıyorum 57 kıloda bı kızdım yaşım yirmi 22 şuan 68 -69 gidip geliyorum..
rabbim hepimize şifa versin bütün hasta arkadaşlarıma rabbim acil şifalar versin
beslenmenızde ozellıkle dıkkat ettıgınız bırseyler varmı ve kılo verebılenlerbenle iletişime gecebilirlerse cok sevinirim.
onu bu forumda daha önce biri daha demişti renkli ultrasondan da belli oluyor diye,ama benim renkli ultrason da değil cnm,sadece tsh,t3,t4 değerleri alındı kan testinde de
off bu doktorlar ya , belki de değilim,nasıl sadece bu iki sonuca göre pat diye haşimatosun derlerinşallah bir dahakine unutmam söylemeyi, bir anti tpo ma bakıversinler zahmet olacak onlara ama
Açıkças hiç kolay değil, bütün bunları uygulamak, ama doğuma kadar Allah kısmet ederse bu şekilde besleneceğim. Yurt dışı araştırmalarda gluten intoleransı, tiroid antikorlarının yüksekliği ve tüp bebekte başarısızlık konusunda ciddi bağlantılar bulunmuş. Yaşınız 38 i geçtiyse, en az bir başarısız tüp bebek tedavisi geçirdiyseniz, tsh seviyeniz normal bile olsa antikorlarınızı ölçtürmenizi öneririm. Ben doktor değilim, ancak okuduklarımı ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.