Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

bende vitiligo kansızlık vardı araştırma hastanesine dahiliye servisine gittim orada bütün tahliller yapıldı antikorlara da bakıldı. ultrasonada gönderdi ve teşhis koymak için endokronojiye sevketti ikisi birlikte koydu teşhisi. o kadar normal hastaneye gittim yıllarca kimse böyle araştırmadı. araştırma hastanesine gidin mutlaka...

Hashimoto teşhisini hem antikorlara hem de ultrasona bakarak koyabiliyorlar. Renkli ultrasonda troit bezi saldırı altındaydı yogun kırmızı olarak gözüküyor.

Kızlar bende 4 senedir hashimoto hastasıyım moral çok önemli yüksek tutmanız gerekli yaklaşık altı aydır ilaç bile kullnmıyrum sonuçlarım çok iyi durumumda iyi doktorum da öyle kontrol altındayım üç ayda bi kontrole gidiyorum ist da oturan ve doktorundan memnun olmayan arkadaşlar varsa mesaj atsın doktor önerebilirim...

Selam, ilaç kullanmayı bırakmanıza çok sevindim. Antikorlarınız ve tsh degerleriniz nasıldı merak ettim , kactan kaça düştüler?

benim TSHım 5.2 antikorum 519 haşimoto mu oluyorum doktor haşimoto musun dedi yoksa aday mısın dedi anlamadım şaşkınlıktan???

sen şu anda hamilesin canım dereotu yerken prolaktin yükseliyor gebe kalmak zorlaşıyor yazmış bazı arkadaşlar sen gebe kalmaya çalışırken mi yedin dereotunu bizi aydınlatırsa senirim bende gebe kalmaya çalışıyorum ve dereotuna başlamıştım (

ben bir hasstanede TSHa baktırdım yüksek çıktı kurumuma götürdüm oradaki endokrinci tek başına anlam ifade etmiyor antikora bakalım ancak öle yorum yapabilirim dedi senin ona bakmadan nasıl tedavi başlar ben anlam veremedim başka bir doktorada gitmeni tavsiye ederim :)

Ben ilk halsizlik ve zayıflamayla gittim iki hastaneye gittim anlamadı başka başka teşhisler koydu en son bi hastaneye gittim dahili ye bölümüne doktor muayene etti ve anlamış sonra bi sürü tahlil falan ve hopp dahiliye doçentine sevk edildim hashimoto ilaç kullanmaya başladım euxhoruk diye bi ilaç 25 mg üç sene aralıksız kullandım geçen sene ramazandan önce gittim doçent doktorum afganistana gitmişti aynı hastanede bulunan bi doktor arkadaşı var onun yanına git ben yoğun olcağım o düzenli kontrel eder dedi bende gittim sonra doktor ilacı hiç kestiniz mi dedi hayır dedim bi kesip bakalım ilacı içmesen değerler nasıl oluyo vücudunu etkiler mi falan ilacı kesti sonra tekrar gittim ultrason için minik minik bi kaç nodul var ama onuda kontrol edeceğiz şuan korkulacak bişey yok dedi o zamandan beri ilaç kullanmıyorum üç ay da bir kontrole gidiyorum 15 ocakta gittim en son ya bu ayın sonunda yada diğer ayın başında tekrar gideceğimm ayrıca doktora hamile kalmam da bi sakınca var mı dedim yok dedi inş yoktur bu arada değerler kaçtan düştü hatırlamıyorum merak ettiğiniz bişey olursa söyleyin bana doktoruma sorarım sizin için

Arkadaşlar bir süredir yoğunum konuyu takip edemiyorum, ancak hayatımda bir değişiklik oldu paylaşmak istedim. Kilo problemim vardı, pilates yaparak bir ayda 4 kg verdim. Spor yaparak zaten verilir diyeceksiniz ama ben uzun süredir kilo vermeye çalıştığım için çeşitli sporlarla uğraştım, veremedim. Pilateste başka birşey var, tiroid bezimi mi aktifleştirdi tekrar bilmiyorum ama rahatça kilo verdim, ben de hala çözebilmiş değilim.

Benim durumumda, yani haşimatolu ve kilolu olan varsa pilates yapmak yarayabilir

Bu hafta içinde hormon testleri yaptırdım sonuçlarım FT3 4,82 Ref aralığı 3.1-6,8 pmol/l FT4 14,99 Ref aralığı 12.0-22.0 pmol/L , TSH 3,09 Ref aralığı: 0.27-4.2 Anti TPO: 73,07 Ref aralığı: 0-35 IU/ml. Bu değerlere göre doktorunm Haşimato hastası olduğumu ama TSH'mın normal değerlerde olduğunu, tiroitlerimin şu an çalıştığını söyleyerek ilaca gerek olmadığını sadece takip yapılacağını söyledi. Bakslım sonrasında nasıl seyredicek bu rahatsızlık inşallah daha da ilerlemez. Bu forumu baştan beri okumaya çalışıyorum ama süreci gördükçe korkmuyor değilim.

Yeşimm 1988 çok geçmiş olsun. İlacı bir zaman sonra bırakmanız dikkatimi şekti bildiğim kadarıyla Haşimato hastalığı ömür boyu süren ve iyileşme ihtimali pek olmayan bir rahatsızlık. Siz iyileştiniz mi? Eğer öyleyse süper. Doktorunuz sorarmısınız antikorları düşürmenin bir yolu varmı? Çok teşekkürler.

Ewt canım kullanmıyorum ve bugunde testim pozitif çıktı yani hamile kalmada bi zorluk olmuyo şükür rabbime cuma kontrole gideceğim tabiki sorarım hepimiz sağlıklı olalım inş....

Ewt canım kullanmıyorum ve bugunde testim pozitif çıktı yani hamile kalmada bi zorluk olmuyo şükür rabbime cuma kontrole gideceğim tabiki sorarım hepimiz sağlıklı olalım inş....

Çok teşekkürler. Bu arada, bu formu baştan sona okumaya çalışıyorum ve 89. sayfada "dtekin" isimli kullanıcı günde 2 adet Brezilya fıstığı yiyerek antikorları düşürdüğünden bahsediyor. Ben de bu Brezilya fıstıpını araştırdım ve Malatya Pazarında buldum.Brezilya Cevizi olarak geçiyor selenyum ve çinko açısından son derece zengin bir ürün.Eski sayfalarda bahesdildiği gibi cam kavanozda zeytinyağının içinde bekletiyorum ve her gün 2 tane yemeye başladım. 2-3 ay düzenli yapıcam bakalım inşallah antikorları düşürmeyi başarırım.

bende gebelik sonrası çıktı bu hastalık yoğun bir saç dökülmesi nedeniyle gittim .hiç ummadığım şey çıktı genetik değil sıkıntıdan olabilceği söylenildi .kötü bir lohusalık geçirdim kendi kendimide bunalttım bebeğim gazlı bir bebekti sürekli ağlıyordu sonuç haşimato sormak istediğim doktorum ilaç vermedi 50 li yaşlara geldiğinde tiroid hormonu takviyesi dedi bide 6 ayda bir takip olucak sizce ilaç vermesi gerekli değilmidir hiç bilmediğim bir konu yardımcı olursanız sevinirim

niye vermedi bilmiyorum ama genelde aç karnına içilen bir ilaç var troide neden açmasın diye..ama tabi doktorunuz bilir..vardır bir sebebi..içine sinmiyorsa başka bir doktora git...

pilatesi bıraktığınız sürece tekrar kilo alınıyor
troid ilacını nasıl her gün düzenli kullanılıyorsa
pilates sporuda düzenli yapılması gerek
ancak o şekilde kilonuzda denge oluşur
ayrıca sadece fiziksel anlamda değil vucudu içtende de tedavi etmek gerekir
vucuttaki zehirli atıkları atıp detoks yaparak, karaciğeri temzleyerek sonuca daha kaliteli ulaşırsınız..
pilates vucuttaki tüm organları çalıştırıyor kasları geliştiriyor
ilk başta hareketlerde zorlanma oluyor ama sonraları vucut alışıyor sıkılaşıyor
tüm metobolizma çalıştığı için rahatlama ve yorgunluk kalmıyor
önmli olan istikrarlı yapmak..yemek uyumak gibi hayatın bir parçası yapmak gerek netice alabilmek için..
sağlıcakla..

ben yaklaşık 6 yıldır bu hastalıktan şikayetçiyim. Çok iyi bir doktorum var. Aşırı kilo alma saç dökülmesi ve regl problemleri ile doktora gittim ve bu teşhis kondu. Malesef tedavisi sadece ilaç ve bir kere yakalandıysanız bir daha gitmiyor ancak düzenli ilaç kullanımı iyi beslenme ve spor ile düzene giriyor.

Çok geçmiş olsun. Uzun süredir bu rahatsızlıkla mücadele ettiğiniz için size bir kaç şey sormak istiyorum. Ben de A.tpo yüksek çıktı ve doktor Haşimato dedi fakat tsh'ım 3 olduğu içiğn herhangi bir ilaca gerek olmadığını şu an için sadece takip verdi. Özellikle bel bölgesinde kalınlaşma ve kilo sorunu bende de vardı geçen bahar liposuction oldum 10 kilo verdim görüntüm şu an bayağı zayıfım ama byu hastalık ilerlerse eğer tekrar kilo da sorun yaşarmıyım kaygılıyım. Bir de saç dökümü ile ilgili , dökülen saçlar tekrar yerine geliyormu tedaviye başlandığında. Ben de şu an saç dökülmesi yok daha doğrusu önceden beri saçım normalde çok dökülür ama yerine geldiği için şu anda saçımda bir azalma falan yok. Eninde sonunda bu hastalık ilerleyecek bu olumsuzluklar son derece tedirgin ediyor beni.

merhabalar,
benim de anti tpo yüksek çıktı.. bu yönde nedir nasıl tedavi yapıyorsunuz..bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşır mısınız..

benim tsh daha önce 15 lerdeydi ama 3-4 aydır ilaç kulanıyorum şimdi 1,65 çıkmış. ultarasondan sonra dr a tüm sonuçları göstereceğim. netten baktım haşimoto gibi yazıyor. bakalım ilaca devam ettirecek mi..

saç dökülmesi ben de önceden çoktu. ilaçtan sonra geçti. ama dün vs sanki tekrar başladı diye korktum ama bende çok dökülmenin görüntüsü yok.yenileri çıkıyordu.. saçıma zeytin çok iyi geliyor. sanki yemediğim zamanlar dökülüyormuş gibi geliyor ama bilemiyorum tabi..ben yeyim de:)

bel bölgesinde kalınlaşma aynen bende de var. üstelik alerjim olduğu için çok yemiyorum. 36 bedendim maalesef şimdi 38-40 lardayım. neyse sağlık olsun.. inşaallah sonuç ve takiplerde iyi haberler alırız.

Son düzenleme:
Anti Tpo ile ilgili bir tedavi yokmuş ama geçmiş sayfalardan okuduğum kadarıyla Brezilya Cevizi yemeye başladım günde 2 tane yoğun selenyum ve çinko içeriyor, anti tpo'yu düşürdüğü söyleniyor. Bakalım deneyip göreceğiz. 3 ay sonraki tahlilde işe yarayıp yaramadığı belli olur.

mutlaka düzenli beslenme spor yapmalısınız. kilo almamanız gerekiyor. İlerleyip ilerlemeyeceğini bilemezsiniz olumlu düşünün her şey iyi olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…