- 30 Mart 2012
- 413
- 21
arkadaşlar ben kalp çarpıntısı nedeniyle gittim ama kalp doktoru dahiliyeye gönderdi orada tsh ım 7.56 çıktı ama bir teşhis konulmadı benim 1 ayda tsh değerim 4.30 a filan düştü.Ama doktor yine ilaca devam ded,bu seferde fazla gelmiş 0.56 gibi bir değere düştü.Bir nodül vardı 4 ay sonra gitiiğimde yokolmuştu ama bu seferde otoimnün tiroidi teşhisi konuldu ultrasonda,sanırım bu da haşimato demekmiş.Ben anti Tpo ya baktırmadım ve inanın hiçbişey anlamadım.Yazzdıklarınızın çoğunu okudum,anti tpo dan ortaya çıkmış çoğu kişinin haşimato olduğu ama benimki ultrasondan konuldu,uştrasondan nasıl teşhis edilebilir kitsh 40,30 yazanlar olmuş..hiçbişey anlamadım ya.Ben hep dahiliyeye gittim bu zamana kadar bir dahaki kontrolde endokrinolojiye gidicem ve hepsini sorucam hiçbişey anlamadım
Herkese merhaba,
Yorgunluk nedeniyle doktora gittim. Yapılan testlerde Hashimatodan şüphelendiler, genetiğimde de yok ama nerden çıktıysa artık.
TSH başta çok düşük daha sonra da 3 civarındaydı. T3 , T4 de sınırın altındaydı.
Nodülüm yok, ilaç da yazmadı endokrin uzmanı. Yalnızca takip ediliyor.
Ben de çok kafama takmıştım çünkü çocuk istiyorum. Son aylarda dere otu yemeye başladım ve çok şükür TSH ve serbestler dengelendi şu an. ATPO ve ATG ise hala yüksek. Dere otu yüksek TSH'ı düşürüp düşük olanı yükseltiyor. Sonuçta ilaçlar da bitkilerden yapılıyor. Eskiden pek yemezdim ama bir deneyin derim, zaten çok faydalı. Stresten uzak duralım kızlar Allah çaresiz dert vermesin, ben çok takmıyorum artık.
Aynı durumda olan arkadaşlar var mı?
arkadaşlar ben kalp çarpıntısı nedeniyle gittim ama kalp doktoru dahiliyeye gönderdi orada tsh ım 7.56 çıktı ama bir teşhis konulmadı benim 1 ayda tsh değerim 4.30 a filan düştü.Ama doktor yine ilaca devam ded,bu seferde fazla gelmiş 0.56 gibi bir değere düştü.Bir nodül vardı 4 ay sonra gitiiğimde yokolmuştu ama bu seferde otoimnün tiroidi teşhisi konuldu ultrasonda,sanırım bu da haşimato demekmiş.Ben anti Tpo ya baktırmadım ve inanın hiçbişey anlamadım.Yazzdıklarınızın çoğunu okudum,anti tpo dan ortaya çıkmış çoğu kişinin haşimato olduğu ama benimki ultrasondan konuldu,uştrasondan nasıl teşhis edilebilir kitsh 40,30 yazanlar olmuş..hiçbişey anlamadım ya.Ben hep dahiliyeye gittim bu zamana kadar bir dahaki kontrolde endokrinolojiye gidicem ve hepsini sorucam hiçbişey anlamadım
Ewt canım kullanmıyorum ve bugunde testim pozitif çıktı yani hamile kalmada bi zorluk olmuyo şükür rabbime cuma kontrole gideceğim tabiki sorarım hepimiz sağlıklı olalım inş....
niye vermedi bilmiyorum ama genelde aç karnına içilen bir ilaç var troide neden açmasın diye..ama tabi doktorunuz bilir..vardır bir sebebi..içine sinmiyorsa başka bir doktora git...bende gebelik sonrası çıktı bu hastalık yoğun bir saç dökülmesi nedeniyle gittim .hiç ummadığım şey çıktı genetik değil sıkıntıdan olabilceği söylenildi .kötü bir lohusalık geçirdim kendi kendimide bunalttım bebeğim gazlı bir bebekti sürekli ağlıyordu sonuç haşimato sormak istediğim doktorum ilaç vermedi 50 li yaşlara geldiğinde tiroid hormonu takviyesi dedi bide 6 ayda bir takip olucak sizce ilaç vermesi gerekli değilmidir hiç bilmediğim bir konu yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşlar bir süredir yoğunum konuyu takip edemiyorum, ancak hayatımda bir değişiklik oldu paylaşmak istedim. Kilo problemim vardı, pilates yaparak bir ayda 4 kg verdim. Spor yaparak zaten verilir diyeceksiniz ama ben uzun süredir kilo vermeye çalıştığım için çeşitli sporlarla uğraştım, veremedim. Pilateste başka birşey var, tiroid bezimi mi aktifleştirdi tekrar bilmiyorum ama rahatça kilo verdim, ben de hala çözebilmiş değilim.
Benim durumumda, yani haşimatolu ve kilolu olan varsa pilates yapmak yarayabilir
ben yaklaşık 6 yıldır bu hastalıktan şikayetçiyim. Çok iyi bir doktorum var. Aşırı kilo alma saç dökülmesi ve regl problemleri ile doktora gittim ve bu teşhis kondu. Malesef tedavisi sadece ilaç ve bir kere yakalandıysanız bir daha gitmiyor ancak düzenli ilaç kullanımı iyi beslenme ve spor ile düzene giriyor.
Çok geçmiş olsun. Uzun süredir bu rahatsızlıkla mücadele ettiğiniz için size bir kaç şey sormak istiyorum. Ben de A.tpo yüksek çıktı ve doktor Haşimato dedi fakat tsh'ım 3 olduğu içiğn herhangi bir ilaca gerek olmadığını şu an için sadece takip verdi. Özellikle bel bölgesinde kalınlaşma ve kilo sorunu bende de vardı geçen bahar liposuction oldum 10 kilo verdim görüntüm şu an bayağı zayıfım ama byu hastalık ilerlerse eğer tekrar kilo da sorun yaşarmıyım kaygılıyım. Bir de saç dökümü ile ilgili , dökülen saçlar tekrar yerine geliyormu tedaviye başlandığında. Ben de şu an saç dökülmesi yok daha doğrusu önceden beri saçım normalde çok dökülür ama yerine geldiği için şu anda saçımda bir azalma falan yok. Eninde sonunda bu hastalık ilerleyecek bu olumsuzluklar son derece tedirgin ediyor beni.