Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Arkadaşlar ben de haşimatoluyum ve aynı zamanda hipotiroidiyim birçoğumuzda olduğu gibi. Enerjisiz ve bazen de tahammülsüz olmaktan şikayetlerim var, ve kilo problemim. İlaçları kullanıyorum ama bu belirtileri gösteriyorum. Stres ve kaygının bu belirtileri arttırdığını gözlemledim kendi hayatımda

Başlıkta çok güzel paylaşımlar okudum. Glutenle haşimato bağlantısı üzerinde duruluyor gerçekten ama hayata geçirmek zor biraz

paylaşımın için teşekkür ederim

herkesin bu hastalıkla ilgili tespit ve bulguları bendede var kilo, halsizlik, yorgunluk, stres, sinir,
umarım hepsinin üstesinden geliriz

hepimize geçmiş olsun

paylaşımın için teşekkür ederim

herkesin bu hastalıkla ilgili tespit ve bulguları bendede var kilo, halsizlik, yorgunluk, stres, sinir,
umarım hepsinin üstesinden geliriz

hepimize geçmiş olsun

bak sana bişey anlatayım..benim ankarada gittiğim doktor endokrinoloji alanında çok ünlü..aslında bu belirtiler haşimatonun değil troid hastalığının belirtileridir demişti..yani eğer ilaç kullanmıyorsan, tsh hormonlarını etkiliyor demektir.ilaclara devam..ömür boyu içicez naapalım:))

Herkese merhaba,

Yorgunluk nedeniyle doktora gittim. Yapılan testlerde Hashimatodan şüphelendiler, genetiğimde de yok ama nerden çıktıysa artık.
TSH başta çok düşük daha sonra da 3 civarındaydı. T3 , T4 de sınırın altındaydı.
Nodülüm yok, ilaç da yazmadı endokrin uzmanı. Yalnızca takip ediliyor.

Ben de çok kafama takmıştım çünkü çocuk istiyorum. Son aylarda dere otu yemeye başladım ve çok şükür TSH ve serbestler dengelendi şu an. ATPO ve ATG ise hala yüksek. Dere otu yüksek TSH'ı düşürüp düşük olanı yükseltiyor. Sonuçta ilaçlar da bitkilerden yapılıyor. Eskiden pek yemezdim ama bir deneyin derim, zaten çok faydalı. Stresten uzak duralım kızlar Allah çaresiz dert vermesin, ben çok takmıyorum artık.

Aynı durumda olan arkadaşlar var mı?

Geçenlerde 2 profesor konuşuyordu televizyonda, dediler ki sağlık bakanlığı guatrı önlemek için iyotlu tuz zorunluluğu getirdi, kadınlarımız 7 den 70 e haşimato oldu dediler. Karadeniz bölgesinde çok fazla karalahana tüketildiği için guatr yaygın, ancak iyotlu tuz kullanımı bölgesel olarak teşvik edilmeliydi görüşünü savundular. Öğrenciyken bize bu hastalığı niye öğretiyorlar , Türkiye'de çok az derken, şu anda kadınlar arasında haşimatonun ne kadar yaygınlaştığını anlattılar. Şu an naylonda poşette ekonomik satılan bütün tuzlar iyot ilaveli. Ancak, kalp , tansiyon hastaları vs için üreilen potasyum vs. katklı özel tuzlar iyotsuz. Bir de çekilmemiş, iri granül deniz veya himalaya tuzlarında iyot katkısız mevcut. Bu konuya endokrinoloğuma aktardım, o da hak verdi o iki profesöre. Ancak, "tiroid ilacı kullanmaya başladıktan sonra, iyotlu iyotsuz çok fark etmez, ama eğer ilaç kullanmasaydın, mutlaka iyotsuz kullan derdim" dedi. Bu forumu okuyup da eskaza haşimato olmayan varsa-çok sanmıyorum gerçi- en iyisi bir iyotlu bir iyotsuz tuz kullanmak olarak gözüküyor. Haşimatoda bir sürü faktör var, ama yıllarca iyotlu tuz yüklenmemiz de önemli bir faktör olarak gözüküyor.

evet ilaç aldığımdan beri geçti belirtiler yemekten sonra uyuklamıyorum artık :))
ablamda kilo aldıtan tirod hipo... muydu ondan vardı bende öyleyimdir diyordum.
her türlü diyeti yaptım 2 kilodan fazla verememiştim karatayda dahil inşallah dikkat ediyorum yine dr verdiği diyete ve hareket tabiii kurtulacağım kilolardan çok teşekkürler sanada canım bu konuda da desteğnii bekliyorum

çok haklısın..ben hatırlıyorum küçüklüğümden beri tuz alırken iyotlu mu diye özellikle bakardık..yoğurt alırdık son kullanmasına bakmazdık ama tuza bakardık:))

haşimatom var ama ben zayıfım ne zaman kg alcam :S

bende zayıfım,..kilo aldırdığı gibi aldıramıyorda:))

hamile kalmak istediğini görünce yazmak istedim.
dereotu prolaktini yükselttiği için hamile kalmak isteyenlere önerilmiyor.
ben bir ara yemiştim. prolaktinim biraz yükselmişti.
maalesef bir yerden düzeltirken diğerini bozmuş oldum.
dikkatli kullanmakta fayda var. ben dereotunu yapmıyorum artık.

Ben de dereotu kuru yapiyorum, prolaktinin yukselmesi ne anlama geliyor, gebe kalmaya calisiyorum, prolaktinin yukselmesi ne anlama geliyor?

Ben de dereotu kuru yapiyorum, prolaktinin yukselmesi ne anlama geliyor, gebe kalmaya calisiyorum, prolaktinin yukselmesi ne anlama geliyor?

prolaktin süt hormonudur..bu hormon yüksekse gebe kalınması zordur..emziren annelerde prolaktin hormonun yüksektir..hani süt sürer derlerya korunmaya gerek kalmaz..

Hashimato, Otoimmun bir hastalık, bağışıklık sisteminin bazı sebeplerle kendi troid dokularına saldırması. Belli Bir sure sonra troid hasar görüp yeteri kadar hormon üretemezse bu duruma da hipotiroid deniyor.hashimato sebep , hipotiroid sonuc. Ama hipotiroidin hashimatodan başka da sebepleri olabiliyor.

şimdi bizlerde ikiside var anlamına mı geliyor bu.

Hashimato genelde hipotiroid olduktan sonra belirti verdiği için , o zaman anlaşılabiliyor. Genelde hipotiroid anlaşıldıktan sonra ( tsh yüksek çıkınca ) , haşımato taramasına gidiliyor. Hipotiroidin başlıca sebeplerinden biri hashimato , ama başka sebepleri de olabiliyor. Ama bazen , check uplarda antikorlara da bakılıp Hashimato teşhisi konup, ancak henüz tiroid bezi fazla zarar görmediği için hipotiroid aşmasına geçilmemiş olabiliyor, bir arkadaşımın böyle mesela. Check up ta antikorları yüksek çıkıyor, ama henüz tsh normal, yani hipotiroid yok . Artık sizinki hangi aşamadaysa.

bende hangi gruba sokacağımı bilemedim antikorlar çok yüksek tsh de yüksek t3 t4 normal ne oluyor yani? teşekkür ederim bu arada cevapladığınız için

arkadaşlar ben kalp çarpıntısı nedeniyle gittim ama kalp doktoru dahiliyeye gönderdi orada tsh ım 7.56 çıktı ama bir teşhis konulmadı benim 1 ayda tsh değerim 4.30 a filan düştü.Ama doktor yine ilaca devam ded,bu seferde fazla gelmiş 0.56 gibi bir değere düştü.Bir nodül vardı 4 ay sonra gitiiğimde yokolmuştu ama bu seferde otoimnün tiroidi teşhisi konuldu ultrasonda,sanırım bu da haşimato demekmiş.Ben anti Tpo ya baktırmadım ve inanın hiçbişey anlamadım.Yazzdıklarınızın çoğunu okudum,anti tpo dan ortaya çıkmış çoğu kişinin haşimato olduğu ama benimki ultrasondan konuldu,uştrasondan nasıl teşhis edilebilir ki tsh 40,30 yazanlar olmuş..hiçbişey anlamadım ya.Ben hep dahiliyeye gittim bu zamana kadar bir dahaki kontrolde endokrinolojiye gidicem ve hepsini sorucam hiçbişey anlamadım

evet endomrinoloğa gitmen daha doğru olur..sendeki tesbit edilmeden hastalığının ilerlemesinden kaynaklı sanırım..yani anti tpo dan başlayıp sona gitmemişler sondan başa gelip bu tanıyı koymuşlar.bak ben 3 sene bebek ve tüp bebek tedavisi gördüm..tsh bu tedavilerde önemlidir diye her kan testimde ölçüldü ama tsh t3 t4 ler hep normaldi..en son gittiğim doktorum ki ona yeni başlamıştım bütün tahlillerin yanında enti tpo denen bu testi de istedi ve benim haşimato olduğum ortaya çıktı..yani buna bakılmasaydı ve bende o sıralar doktorlarda geziyor olmasaydım benim kide troide bozacaktı..

benim ankarada gittiğim çok meşhur bir endokrinolog...bana hepsini anlattı..haşimoto şudur..senin vücudun, yine senin vücudunun bir parçası olan troid bezini sanki senin değilmişte başkasının troidiymiş gibi görüp:) onu yabancı bir madde zannedip bağışıklık sistemin tarafından savaş açıyor.. yani kendi bağışıklık sistemin kendi antikorlarını troid bezinin üstüne salıp troid bezini öldürmeye çalışıyor..işte bu antikorlara anti tpo deniyor.b...

bu hastalığın henüz bulunabilmiş bir çaresi yok..benim doktorumun anlattığına göre şuanki teknolojiye bile rağmen, anca senin bağışıklık sistemini çökertirsek, senin bağışıklık sistemin troidinle savaşmayı bırakır..ama bağışıklık sistemini çökertirsek başına başka neler neler gelebileceğini tahmin edersin sanırım..
bu nedenle bu hastalığı tedavi edemeyiz. anti tpo nun 1000 yada 5 olması farketmez, her halükarda sen haşimatosun..yapılacak tek şey antikorların troidi yaralamasına izin vermemek ..buda ilaçla oluyor..her sabah aç karnına içtiğimiz ilaçlarla, bu seferde biz kendi antikorlarımızla savaşıyoruz kiiiiiii tiroidi üzmesin:))) anlayacağın durum bu..bi anlamda yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkar olayı da denebilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…