geçmiş olsun canım..bende dört ay önce öğrendim..üstelik 3 senedir tedavi oluyorum hiç bi doktor bu değere bakmadı..birde ona yandım anlayacağın..ama ümit verici olaylar var..bu topiği okuduysan buna rağmen hamile kalanlar var...ilaçla tedavi, ömür boyu sürecek, hamileykende ilaç içilecek..ilaçlarda antikorlarda bebeğe geçmiyor..önemli olan tsh değerin1-2 arasındaysa problem yok..bende ilk öğrendiğimde445 di tam tüp bebeğe gittiğim ay 600 e fırladı.. doktor metebolizma yapıyo dedi..baş düşmanı stresmiş..
topikte haşimatoluyum napacam diye yazanların mesajlarının altında şimdi hamilelik takvimleri var..
üzülmemeye çalış..ümit hep var..
aynı durum bendede var..önce kistlerle uğraştım, hadi kistler alındı ameliyat edildi bi daha çıktı, bi daha doğum kontrol hapı derken yine çıktı.. aspire etti aşılama yaptı bu sefer hadii luf..çatlamıyo yumurtalar..hadi onuda hallettik bu sefer haşemoto.. tutunamaz bebekler..ne tuhaf..hayat bişeyler çıkarıyo karşımıza..ama ümit hep var.Allah tan ümit kesilmez çünkü OL dedikten sonra olmayacak bişey yok. ama bizlerde elimizden geleni yapacağız..ben sinirlenen bi insan değilim ama ağlarım çok..demekki içerden içerden yiyordu bu hastalık beni..ağlayınca hep boğazımı sıkıyomuşlar gibi hissederdim..kaslarım kasılırdı..sonradan düşünüyorumda..hayatım boyunca hep zayıf oldum, hep üşüyen biri oldum, hep kansızdım bunların hepsini tek tek inceledim üstünde durdum..ama böyle bi hastalık kimin aklına gelirdiki..birinin akıl vermesi gerekirdi..nasip..gelen Allah tan..başım gözüm üstüne..Allah şifasınıda dermanınıda verir.inşallah..Sana da çok geçmiş olsun..stressiz bir hayat düşünemiyorum..çok çabuk sinirlenebilen biriyim..
Doktora gittim..bu değerin bir dahaki gelişinde 200lere-3000 lerede çıkabilir sıkıntı etme dedi..biz bu değere hastalığın adını koymak için bakıyoruz dedi..sen haşimatolusun dedi..önemli olan Tsh mış..levatrion kullanıyorum her sabah 1 tane devam dedi..klomen ve duphaston verdi dr..geçen ay kullandım olmadı..bu ayda kullanıcam..klomenim yeni bitti.. Bugünde Kadın doğuma gidicem nasipse..testlerde CA-125 değerim 29 çıktı muhtemelen doğum kontrol hapı vercek..bu böyle devam ediyor..hormon düzelir kist büyür..kist düzelir hormon fırlar...Rabbimden ümit kesilmez..tevekkülü daim kılsın Rabbim..zor imtihan..Rabbim şifalarımızı versin..
Geçmiş olsun canım şimdilik bende ilaç kullanmıyorum. Dr. 1 ay sonra kontrolden sonra Euthyrox 25 ml kullanmaya başlayacağımızı söyledi. Benimde tsh düşüktü. Benimde aklıma takılıyor niçin anti tpo değerleri düşmüyor. Evlimisin çocuğun varmı?
canım anti ypo değerin yüksekse haşimato hastasısın ne yazıkki..ama üzülme..tedavisi var..haşimato senin vücüdunun troid bezini yabancıymış gibi algılayıp antikor üretmesidir..senin anti tpo değerin hiç düşmeyecek.. o değeri kafana takma..önemliolan tsh ve serbest t3 t4 değerin...bu hastalık için veriilen ilaçlar anti tpo değerini düşürmez, sadece troide zarar vermesine engel olur..bu ne denle troid değerlerin önemli..ama tüp bebekten önce bu değerlerin ölçülmesi gerekir..çünkü bu hastalk tutunmamasına nedn oluyor veya düşüğe ne yazıkki..ama hamile kalamazsın diye bişey yok benim doktorumun karışı haşimatoluydu ve iki çocukları vardı..sen tsh larını ölçtür mahakkak..merhba arkaaşlar ben 1. tüp bebekdenemesi başarızlıkla sonuçlanan tüp bebek hastasıyım.. mormalde dondurulmuşlarla cuma günü transferim olucaktı ama birkaç gün önce tesadüüfen boğazımda bi kitle hissettim dr a gittim.. ultrason ve tahlil yaptırdım. 3 nodül var 2si çok küçük biri büyük .. kandaki değerlerde ise sadece anti tpo yüksek çıktı dr hiç bişey söylemedi sadece biyopsi istedi .. sen istersen tedaviye devam edebilirsin gibi saçmaladı. biopsinin sonucuna göre sana ilaç vericem dedi.. napıcağımı bilemedim ben şimdi. tüp bebek dr umda endokrin uzmanınn görüşünü esas alıyo vallaha kafayı yemek üzereyim madem bu anti tpo nun tedavisi yok ne ilacı vercek bana bu arada anti tpo değer 152.. benimle aynı durumdas olan yada bilgisi olan var mı??*
canım anti ypo değerin yüksekse haşimato hastasısın ne yazıkki..ama üzülme..tedavisi var..haşimato senin vücüdunun troid bezini yabancıymış gibi algılayıp antikor üretmesidir..senin anti tpo değerin hiç düşmeyecek.. o değeri kafana takma..önemliolan tsh ve serbest t3 t4 değerin...bu hastalık için veriilen ilaçlar anti tpo değerini düşürmez, sadece troide zarar vermesine engel olur..bu ne denle troid değerlerin önemli..ama tüp bebekten önce bu değerlerin ölçülmesi gerekir..çünkü bu hastalk tutunmamasına nedn oluyor veya düşüğe ne yazıkki..ama hamile kalamazsın diye bişey yok benim doktorumun karışı haşimatoluydu ve iki çocukları vardı..sen tsh larını ölçtür mahakkak..
ölçtürdün canım. bu arada bilgilendirme için teşekkürler. ölçtürmez olurmuyum serbest t3 : 2,49 serbest t4 : 1,01 tsh :2,3 anti tpo : 152 degerler bu ama nodül elime gelio illa biopsi dedi sonra ilaç vercem edi az önce dr dan geldim tüp bebek merkezinden yani; ona göre bi sıkıntı yokmuş endokrinci uygundur derse transferi yapalım dedi ama ben bir ay erteleyeyim diyorum.. napcam bilmiyom davul gibi gerildim çok stresliyim
bana doktorun söylediklerini söylüyorum sana... bu hastalık genetiktir.. babadan oğula geçer ama hamileyken antikorlarda ilaçta bebeğe geçmiyormuş..hatta bebeği emzirirken bile içebilirsin ilacı..150 mgr ın altındaki dozlar için..haa sen kızını tahliller,n, zaten yaptırıyorsun..bişeyde yokmuş..takip etmişsin ne güzel..devam et bencekızlar bende haşemato olduğumu hamileliğmin 5.haftasında öğrendm ve acil hapa başladım,hala içiyorum,kızım 2.5 yaşında,onada sürekli tahlil yaptırıyorum,ama son tahlilde tsh 4 çıktı,referans arası doktor çok normal dedi ama içim rahatlamıyor,sizde bebeğine geçen warmı haşematonun?
Antikor sayısını düşürmek için önerilerden biri de uygun dozda selenyum kullanımı. Gıdalardan almak en iyisi, en çok da brezilya fındığında varmış. Ben de aldım, ama iki gün sonra ağzıma küflü bir tat geldi, attım çöpe, sonuçta brezilyada gelen bir kuruyemiş ne kadar taze kalabilir ki, küf olayı çok daha ciddi sağlık problemlerine yol açabilir, doktorlarımızla görüşüp, uygun bir doz tavsiye ediyor mu, öğrenmek en iyisi.
Bir de yemeklerden yarım saat önce , yemekte ve yemekten iki saat sonrasına kadar su içmek önerilmiyor. Zaten bazı gıdalar sindirilmeden kana karışıyor, su içilirse yemekte ve hemen sonrasında, mide asidi seyreleceğinden, sindirim iyice zorlaşacak. En iyisi yemekleri iyice çiğnemek, ve yemek esansında mümkün olduğu kadar su içememk gibi görünüyor.
Kronik hastalıklarda bir konu da alkali su içmek olarak belirtiliyor, bu konuda Türkçe sitelerde de pek çok kaynak mevcut.
Ben tıp mensubu değilim, o yüzden kimseye şunu yapın , bunu yapmayın diye öneride bulunamam, ama özellikle yabancı sitelerde okuduklarımı paylaşmak istedim, umarım bebek isteyen herkes sağlıklı bebeklerini dünyaya getirir.
selam üye olalı epey oldu ama sadece okuyordum pek yorumda bulunmuyordum
12 gün önce haşimato ve insülin direnci teşhısi kondu bende haşimato ile ilgili konu oluca paylaşımda bulunmak istedim
diğer arkadaşların yazdıklarından bilglindim ama doktorum diyabetik diyet verdi onun dıışında yasak yenmemesi gereken yiyecekler nelerdir paylaşırsanız sevinirim
iyot konusunda kafam kariştı