- 1 Haziran 2018
- 5.292
- 15.664
- 248
- Konu Sahibi maydanozca04
-
Doktor içmene gerek yok demişti bir kaç ay oldu ama benim içim rahat değil bakalım nasıl çıkıcak değerlerimSize de geçmiş olsun peki boğazda hiçbirşey yokken de hipo tiroidi olabiliyormuş haa cok şaşırdım buna iste bendeki tiroidit..tiroit bezi iltihabı oluyor işte. Peki neden su sıralar içmiyorsunuz?
Doktora sormadan mi içmiyorsunuz kendiniz mi istemediniz?
Bence icin. Doktor içme gerek yok derse içmezsiniz. Yaaa cok teşekkür ederim bu arada moral verdiniz evham yapmamam lazim gerçekten ❤❤
Haşimato tiroiditi var bende.İlk ilaç kullanmaya başladığımda dozajı fazla geldiğinden bende de kalp çarpıntısı oluodu.Daha snra dozaj düşürüldü ve benim çarpıntım geçti.Belki hamilellikten ya da farklı bi sebepten değerlerinizi değişmiş olabilir.Kan testinde belli olur. Geçmiş olsun ve hayırlı olsun:)Haşimato olanınınız varsa lütfen bana yardım edin lütfen. 24 yaşındayım Eutrox kullanıyorum 50 mg. Coronadan dolayı doktora gidemiyorum. Gecikmeyi haşimatoya ve kullandığım ilaca bağlamıştım ama sanırım hamileyim. Diğer başlıklarda sorularıma cevap verilmediği için burdan yazıyorum. Dahiliyeye ve kadın doğuma gideceğim ama ondan önce gitmekten çok çok korkuyorum. Haşimato ben de kalp sıkıntısı yaratıyor şu sıralar çarpıntım oluyor uyutmuyor bunu yaşayan var mı?
Ben de hasimato hastasiyim. Gebelikte ilac dozu degisebiliyor artip azalabiliyor. Hem gebeligin kesinlesmesi icin hem de bi tsha bakilmasi icin maske eldiven takip hastaneye gidin benceHaşimato olanınınız varsa lütfen bana yardım edin lütfen. 24 yaşındayım Eutrox kullanıyorum 50 mg. Coronadan dolayı doktora gidemiyorum. Gecikmeyi haşimatoya ve kullandığım ilaca bağlamıştım ama sanırım hamileyim. Diğer başlıklarda sorularıma cevap verilmediği için burdan yazıyorum. Dahiliyeye ve kadın doğuma gideceğim ama ondan önce gitmekten çok çok korkuyorum. Haşimato ben de kalp sıkıntısı yaratıyor şu sıralar çarpıntım oluyor uyutmuyor bunu yaşayan var mı?
Evet sintigrafi çekildim ..radyasyonlu bi çekim benim nodulum vardı ama ne zman 4 cm e geldi o zman sintigrafi istendi..sonuc nodulum de tehlikeli durum vardı ..ondan önce senede bi kez biyopsi yatırıyordum temiz çıkıyordu..nodül büyüdüğünde işler değişti riskli olabilir diye ameliyat önerildi ..ameliyatla tüm troid bezlerim temizlendi .biyosiler allaha şükür temiz çıktı ..kurtuldum gitti tabi onur boyu ilac kullancam ..6.ayda bir kontrole gidiyordum tsh değerine göre ilac dozu ayarlanıyor..hamileyken ayda bir kontrol ve doz ayarlaniyordu..allaha şükür zeka küpü bir oglum var hic bi sorun yaşamadım..Hasimato tanısı sadece boğaz ultroson ve kan tahlilindeki TSH yüksekliği ile mi konuldu? Yoksa sintigrafi de çekildiniz mi
Benim tanım tiroidit.
Ama buna bağlı TSH yuksek. Hamileyim yükseliyor. Anti tPO testi verdim hasimato icin sonuç iyi çıktı değilmişim ancak bazen tpo yuksek ve ya az çıkarmış. Bende 3 sene olcak tek tanı tiroidit. 3 ayrı hastanede çekildim nodül yok.
Ama tiroidit olanlarda zehirli guatr ve ya hasimato oluyormuş . Siz sintigrafi çekildiniz mi? Doğumdan sonra cekilcem galiba
Hayır canım çok oldu hatırlamıyorum adını, bir antikora bakmislardi ve ultrason.Hasimato tanısı nasil kondu canim sintigrafi çekil mismiydin
Anti tpo testi o baktıkları iste canim. Sintigrafi de röntgen oluyor boğaza.ultrosondan daha detaylı sonuç veriyor zannedersemHayır canım çok oldu hatırlamıyorum adını, bir antikora bakmislardi ve ultrason.
Bu şekilde tanı koymuşlardı.
Sintigrafi nedir ki
Aynen kuzum antitpo, sen diyince anımsadım.Anti tpo testi o baktıkları iste canim. Sintigrafi de röntgen oluyor boğaza.ultrosondan daha detaylı sonuç veriyor zannedersem
Evet sintigrafi çekildim ..radyasyonlu bi çekim benim nodulum vardı ama ne zman 4 cm e geldi o zman sintigrafi istendi..sonuc nodulum de tehlikeli durum vardı ..ondan önce senede bi kez biyopsi yatırıyordum temiz çıkıyordu..nodül büyüdüğünde işler değişti riskli olabilir diye ameliyat önerildi ..ameliyatla tüm troid bezlerim temizlendi .biyosiler allaha şükür temiz çıktı ..kurtuldum gitti tabi onur boyu ilac kullancam ..6.ayda bir kontrole gidiyordum tsh değerine göre ilac dozu ayarlanıyor..hamileyken ayda bir kontrol ve doz ayarlaniyordu..allaha şükür zeka küpü bir oglum var hic bi sorun yaşamadım..
Not: 6 kez tüp bebek yaptik hic biri tutmadı ..eşimde sorun vardı ama tup bebekle sperm var yumurta var herşey yolunda gidiyordu ama tutunma.hic olmadı..bence ben ameliyat olduktan sonra vucudum bebek.yapmaya hazır hale geldi ve doğal yoldan hamile.kaldim tıp a göre bu imkansiz dı eşimin sperm sayısı az benimde antikorlarım yüksekti...oldu işte allah ol dedi ve oldu ama haşimato buna engel di ne zman seviyeleri normale.cevirdik o zman bebeğimiz geldi ben buna inanıyorum
Hayır sakın alma ben yetmiyor diye 75 şeklinde aldım ve çok çarpıntı yaptı. Ama şu şekilde de almışlığım var onu da anlatmak isterim şimdi 50 mg alıyorum sabah açken bu sayede %70 oranında kana geçiyor ve ilaç etkili oluyor. Daha sonra akşam kötüleşmeye başladığımı hissediyorum ve ilacın yarısını alıyorum ama tok olduğum için ilaç %70 değil yarısı kadar etkili olduğu için çarpıntı yapmadı tam tersi geçirdi. Bu ilacın ortası yok mu ya 60lık falan. Coronadan dolayı gidemediğim için ben böyle yaptım. Ama yarın hastaneye mecbur gideceğim. Kafama göre 50 mgnin üzerine 25 mg daha ekleyip sabah aç karnına içtiğimde ilacın yetersizliğinde kötü olduğumun iki katı kötü oldum dozaj ayarlamak çok zor. Çok kötüysen doktora git ama o da çok çok kötüysen ... ben hamilelik durumu olmasa gitmezdim eğer hayatımı etkilemeseydi ama hayatı etkiliyorsa gidilmeliBende ikinci çocuğum beş aylıkken haşimato başladı. Bir yıl önce yani. Sezaryenle alakası yoktur çübkü ben nırmal doğum yapmıştım. 25 mg euthyrox sanırım yetmiyor. Çarpıntı hiç olmadı ama saçlarım dökülüyor. Doktora gidemiyorum şu durumda. Ama hamilelik ihtimalin varsa sen mutlaka gitmelisin. Kendi kendime 50 mg alsam mı.... lütfen bir fikir verin. Ortam ne zaman durulur da doktora gidilir bilemiyorum
Cnm bnm ileri dereceydi hafta ici 100 hafta sonu 150 lik iciorum adet duzenligi fln etkilio ama bazen gunu gununede oluo kalp vs herseyi etkilio ilacini duzenli kullan ve doktora git mutlaka ac birakma kndini en buyuk tavsiyem bu aclik cok kotu yapio bni . Nys gecmis olsun dikkatli olHaşimato olanınınız varsa lütfen bana yardım edin lütfen. 24 yaşındayım Eutrox kullanıyorum 50 mg. Coronadan dolayı doktora gidemiyorum. Gecikmeyi haşimatoya ve kullandığım ilaca bağlamıştım ama sanırım hamileyim. Diğer başlıklarda sorularıma cevap verilmediği için burdan yazıyorum. Dahiliyeye ve kadın doğuma gideceğim ama ondan önce gitmekten çok çok korkuyorum. Haşimato ben de kalp sıkıntısı yaratıyor şu sıralar çarpıntım oluyor uyutmuyor bunu yaşayan var mı?
Bende aynı seki l kullaniyorumCnm bnm ileri dereceydi hafta ici 100 hafta sonu 150 lik iciorum adet duzenligi fln etkilio ama bazen gunu gununede oluo kalp vs herseyi etkilio ilacini duzenli kullan ve doktora git mutlaka ac birakma kndini en buyuk tavsiyem bu aclik cok kotu yapio bni . Nys gecmis olsun dikkatli ol
merhaba antikorları düşürmek için herhangi birşey yaptınız mıEvet sintigrafi çekildim ..radyasyonlu bi çekim benim nodulum vardı ama ne zman 4 cm e geldi o zman sintigrafi istendi..sonuc nodulum de tehlikeli durum vardı ..ondan önce senede bi kez biyopsi yatırıyordum temiz çıkıyordu..nodül büyüdüğünde işler değişti riskli olabilir diye ameliyat önerildi ..ameliyatla tüm troid bezlerim temizlendi .biyosiler allaha şükür temiz çıktı ..kurtuldum gitti tabi onur boyu ilac kullancam ..6.ayda bir kontrole gidiyordum tsh değerine göre ilac dozu ayarlanıyor..hamileyken ayda bir kontrol ve doz ayarlaniyordu..allaha şükür zeka küpü bir oglum var hic bi sorun yaşamadım..
Not: 6 kez tüp bebek yaptik hic biri tutmadı ..eşimde sorun vardı ama tup bebekle sperm var yumurta var herşey yolunda gidiyordu ama tutunma.hic olmadı..bence ben ameliyat olduktan sonra vucudum bebek.yapmaya hazır hale geldi ve doğal yoldan hamile.kaldim tıp a göre bu imkansiz dı eşimin sperm sayısı az benimde antikorlarım yüksekti...oldu işte allah ol dedi ve oldu ama haşimato buna engel di ne zman seviyeleri normale.cevirdik o zman bebeğimiz geldi ben buna inanıyorum
Selenyum kullandım ben tabiki doktor tavsiyesiyle ..herkeste aynı etkiyi yaparmı bilmiyorum fakar bende işe yaradığına inaniyorummerhaba antikorları düşürmek için herhangi birşey yaptınız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?