hanımlar ev almak için doğru zaman nedir sizce?

gumus01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2012
192
2
ben 9 aylık evliyim. şuan kirada oturuyoruz bir kooparatife girme gibi bir lüksümüz de yok hem kira hem aidat ödeyemeyiz. Eşimle kredi çekelim bir ev alalım enazından 10-15 yıl sonra kendi evimiz olur kirada otursak 10 yıl sonra elimize birşey geçmez diye düşündük. Şuan çocuğumuz da yok ikimizde çalışıyoruz. Belki biraz zorlanırız ama bir şekilde öderiz diye düşündük. Sizce mantıklı bir karar mı yoksa bunu düşünmek için erken mi?:44:

belli bir birikiminiz varmı ? ve işleriniz ne kadr garanti ,

bizde bazen aklımızdan geçiyor , işyerlerimizde de sorun yok ama özel sektör olunca güvenemiyoruz işte e birde o borca girersek 10 yıl çocuğum olmuycak mı olsada nasıl yetiricez diye düşünüyoruz o zaman da ev almanın imkansız olduğu kanısına varıyoruz, bilemiyorum, evlenmedne önce yaparıdk planlar şunu şöyle yaprız bunu böyle yaparız evde alırız araba da vs derken iş ciddiye binince o kadar kolay olmadığını anladık..çok zor

Günaydın inşallah en yakın zamanda ev sahibi olursunuz siz ve bütün ev almak isteyen arkadaşlar ikinizde çalışıyormussunuz ev almak için bütçeniz nedir mesela birinizin maaşı krediyi öder digerinizde evin geçimini üstlenir şuan krediler uygun diyorlar ama ocaktan sonra evler pahalanacak diyorlar peşinatınız var mı mesela ne kadar kredi çekebilirsiniz bunları bir hesaplayın önce ona göre karar verin.Almak istediginiz ev sıfır mı olacak yoksa 2.el mi sıfır olursa tapuya 5 binlira gidebilir 2. elde tapu biraz daha ucuz olur.

işimiz özel sektör haklısınız ne kadar güvenebiliriz iş verene ama çadırda da kalacak halimiz yok mecburen bir eve kira ödeyecegiz şuan ödediğimiz kiranın 1,5 katını ödeyebiliriz diye düşündük eşimle fazla bir birikimimiz yok fakat lüks bir eve de bakmayacagız zaten bütçemize uygun eski bir evde olabilir. kiralara yıllık zam geliyor aylık kredi tutarı belki birkaç yıl sonra ödeyecegimiz kira bedeli kadar olacak enazından 10 yılda olsa sabit olacak. Çocuk düşüncemizi birkaç yıl daha ertelersek hayatımız normal düzene girer diye düşünüyoruz.
hersey kağıt üzerinde kolay ama uygulama gelince bilemiyorum tabii, keşke demeyiz inşaallah.

merhaba canım ben 2 yılı gectı evlıyım evlenırken ev alıcaktık kredı cekıp sonra korktuk vazgecıtık.sımdı 15 aylık kızım var esımde bende calısıyoruz acıkcası 3 bın lira kazanıyoruz şuan ev almak ıcın 25 bın kadr bırıkım gerekıo smdı onun bırıkımıne basladık.kalanıda bankadan kredı cekıcez ayda zaten 600 kıra verıyorum kredıye 950 oduycez.bence ev almak en ıyısı bıraz bızde cekınıyoruz ama boyle otelde yaşar gıbıde cok zor oluo acıkcası benım zoruma gıdıo boşa para odemek.

merhaba canım ben 2 yılı gectı evlıyım evlenırken ev alıcaktık kredı cekıp sonra korktuk vazgecıtık.sımdı 15 aylık kızım var esımde bende calısıyoruz acıkcası 3 bın lira kazanıyoruz şuan ev almak ıcın 25 bın kadr bırıkım gerekıo smdı onun bırıkımıne basladık.kalanıda bankadan kredı cekıcez ayda zaten 600 kıra verıyorum kredıye 950 oduycez.bence ev almak en ıyısı bıraz bızde cekınıyoruz ama boyle otelde yaşar gıbıde cok zor oluo acıkcası benım zoruma gıdıo boşa para odemek.

İnş sizde en kısa sürede ev sahibi olursunuz mesela bazen aileler diyor ya çocuklar büyüsün öyle alırız çocuklar büyüynce masraf daha çok oluyor aslında en iyisi küçükken almak aslında şuan kredi faiz oranları düşük inş en yakın zamanda peşinatınızı biriktirirsiniz.

en doğru zaman cesaret edebildiğin zaman sanırım, cesaret derken deli cesareti değil tabi, biraz birikmiş para birazda cesaret kredi çekip alıcaksın, bende de cesaret yok

İnş sizde en kısa sürede ev sahibi olursunuz mesela bazen aileler diyor ya çocuklar büyüsün öyle alırız çocuklar büyüynce masraf daha çok oluyor aslında en iyisi küçükken almak aslında şuan kredi faiz oranları düşük inş en yakın zamanda peşinatınızı biriktirirsiniz.

kesinlikle katılıyorum sana asıl cocuklar buyudumu olmaz bızım bı 7 8 ayımız kaldı inş yanı bı sorun cıkmassa 8 ay sonra kredı cekıcem.Allah herkese nasıp etsın ya kırada cok zor oluo.

Yeni evliyken mal sahibi olmaya çalışmakta fayda var.
Çocuk doğduktan sonra masraflar artıyor,zaten aylık enaz 600 lira bakıcıya vereceksiniz,eğer çalışmaya devam edecekseniz.
Şuan evkredisi faizleride düştü,oranlar %78 lere geriledi,bence cesaret etmeye çalışın.:KK34:

Mantıklı düşünüyorsunuz
Düğünden filan birikmişiniz varsa hazırda durdukça harcanır..
Onları peşinat yapabilecek gibiyseniz , durumunuza göre vade belirleyerek taksit tutarını ayarlayabilirsiniz..

İkiniz çalışıyoken ve gençken kiradan biraz daha fazla ödeyip, 8-10 yıl sonra ev sahibi olur ve rahatlarsınız inşallah
Şu sıralar kredi oranları da düşük üstelik

bizde böyle düşünüyoruz.:KK31: önce biraz birikim.ardından kredi çekip kira öder gibi ev sahibi olmak en mantıklısı.
o para zaten kiraya gidecek neden kendi evimiz için gitmesin, düşüncesi daha mantıklı ve doğru bir tercih.:KK34:

insanın bir evi oldumu zaten sonra begenmese de satar yenisini alır mühim olan birine sahip olabilmek. aynen bende ileri de çok zor olur diye düşüyorum. işyerindekilere bakıyorum koca koca abiler kira da oturuyor zamanında düşünememişler ev sahibi olmayı sonrada çocukları büyümüş onlarda kredi çekiyor ama çocuklarının düğün masrafı için yine elde birsey yok. çocuklar büyümeden yaptık yaptık galiba.
Allah isteyen herkese nasip etsin inşaallah birazda cesaret etmek gerekiyor yoksa hiç birşey kolay kolay elde edilemez. Allah bu günümüzden geri koymasın hiç birimizi.

Senin şu an düşündüğün şeyi nişanlı iken kararlaştırıp yaptık
Eşten dosttan borç aldı nişanlım, düğün sonrası takılarımızla ödemek koşuluyla
O şekilde peşinat verebildik, krediyi de birlikte çektik şimdi ödüyoruz
Üzerinden çok geçmediği ve yeni evin de eksikleri bitmediği için tabi zorlandığımız safhalar oluyor ama kira da olsa olacaktı sonuçta

8 yıl vade ile kredi çekmiştik 1 yılı bitti çok şükür, Allah sağ salim borcumuzu ödemeyi nasip etsin
Evi olmayanlara da ev nasip etsin

mantıklı 600 kira vericeginize 950 kredi öderseniz.iki kişisiniz 2+1 yeterli olabilir :)

Senin şu an düşündüğün şeyi nişanlı iken kararlaştırıp yaptık
Eşten dosttan borç aldı nişanlım, düğün sonrası takılarımızla ödemek koşuluyla
O şekilde peşinat verebildik, krediyi de birlikte çektik şimdi ödüyoruz
Üzerinden çok geçmediği ve yeni evin de eksikleri bitmediği için tabi zorlandığımız safhalar oluyor ama kira da olsa olacaktı sonuçta

8 yıl vade ile kredi çekmiştik 1 yılı bitti çok şükür, Allah sağ salim borcumuzu ödemeyi nasip etsin
Evi olmayanlara da ev nasip etsin
inşaallah canım, güle güle oturun evinizde inşaallah borcunuzun bittiği günleri de görürsünüz.

Nerede yaşıyorsunuz arkadaşım oturdugunuz şehirde evlerin fiyatı nedir mesela benim yaşadıgım şehirde 165 mt sıfır evlerin fiyatı 135 binlira normalde hatta 90 binliraya kadar bulunur 185 mt evlerin fiyatı ortalama 140 binlira ile 150 binlira arasında oluyor. 220 mt 4+1 lerin fiyatıda 150 binlira aidatlar ortalama 50 tl oluyor aylık.Yazdıgım rakamlar 3+1 ler için dir 2+1 ler daha ucuzdur 35 binliraya bile bulunur 50 binliraya bulunur 110 ile 120 mt arası 3+1 ler 60 bin ile 90 bin arasında degişebilir.

Son düzenleme:
Eğer biraz birikiminiz varsa ev almak çok mantıklı, kira nereye kadar. 30 gün dediğin öyle çabuk geçiyor ki.

3 yıllık evliyken aldık evimizi, 8 yıllık kredi çektik, 4,5 yılı bitti, kaldı 3,5 yıl.

Kredi sabit, maaşlara senede 2 kere zam geliyor, (artı kiradaysan kiraya da her sene zam geliyor).

İlk sene ne zorlandık nede birikim yapabildik ama sonraki senelerde birikim de yapmaya başladık, üstelik 5 yaşında bir kızım var okula gidiyor.

Bence hiç korkma ev almaktan, ne yaparsan bu zamanlarda yaparsın ve yaptıkların yanına kar kalır.

Eğer biraz birikiminiz varsa ev almak çok mantıklı, kira nereye kadar. 30 gün dediğin öyle çabuk geçiyor ki.

3 yıllık evliyken aldık evimizi, 8 yıllık kredi çektik, 4,5 yılı bitti, kaldı 3,5 yıl.

Kredi sabit, maaşlara senede 2 kere zam geliyor, (artı kiradaysan kiraya da her sene zam geliyor).

İlk sene ne zorlandık nede birikim yapabildik ama sonraki senelerde birikim de yapmaya başladık, üstelik 5 yaşında bir kızım var okula gidiyor.

Bence hiç korkma ev almaktan, ne yaparsan bu zamanlarda yaparsın ve yaptıkların yanına kar kalır.

Nerede yaşıyorsunuz arkadaşım oturdugunuz şehirde evlerin fiyatı nedir mesela benim yaşadıgım şehirde 165 mt sıfır evlerin fiyatı 135 binlira normalde hatta 90 binliraya kadar bulunur 185 mt evlerin fiyatı ortalama 140 binlira ile 150 binlira arasında oluyor. 220 mt 4+1 lerin fiyatıda 150 binlira aidatlar ortalama 50 tl oluyor aylık.Yazdıgım rakamlar 3+1 ler için dir 2+1 ler daha ucuzdur 35 binliraya bile bulunur 50 binliraya bulunur 110 ile 120 mt arası 3+1 ler 60 bin ile 90 bin arasında degişebilir.

ECD75 güle güle iyi günlerde oturun arkadaşım evinizde borcunuz neredeyse bitmiş sayılır çok iyi yapmışsınız, inşaallah bende bakayım evlere Allah uygun birşey denk getirirde alırız hemen inşaallah bizde.

Yelizciğim burada 2+1 tadilat isteyen evler 70-75 arası o da max 100 metrekare. bende anca bu civardakilere bakabiliyorum daha fazlası için risk almak istemiyoruz.

Amin çok teşekkür ederim, inş. sen ve senin gibi ev almak isteyen bütün arkadaşlarımız ev sahibi olurlar.

Kiracılık hakikaten zor. Ben kiraya verdiğim paraya çok üzülüyordum, şimdi kiraya verdiğim paranın hemen hemen 4 katını krediye veriyorum ama inan hiç elim titremiyor öderken. :)

Allah herkesin yardımcısı olsun.

X