• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar Bana Bir El Atın 😬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar arkadaşlar. Benim konum biraz sorun biraz içim açılsın diye yazıya dökme.
İş sebebiyle şehir değiştirdim. İstanbuldaydım ancak şu an çok daha soğuk , yüksek kesim bi yerde evim. Eksilerde hava. Son 2-3 gündür kar yağmur fırtına seri seri gerçekleşiyo ve ben donuyorum 🥶 iliklerime kadar. Neyse eve gelelim, ev de donuyo. Sıfır ev ve içi bildiğiniz boş şu an. Esya vs henüz alınmadı/teslim tarihi gelmedi. Anamın evinde 30 da açılmış kombiyle oturmaya alışkındık he o da serindi ama burda 30 la burnum donuyo evin içinde. Ama son zamlardan sonra anneme bile gelen faturalardaki artışı duyunca elim zatürre olma seçeneğine kayıyo. Bi yandan bu fatura kaç gelicek tedirginliği yaşıyorum bi yandan kızım saçmalama mevsimi şu an akşamları aç biraz diyorum. İnternetten bakındım kalorifer arkası aluminyum paneller varmış onlardan mı alıyım? Camlara şeffaf patpatlardan yapıştırılıyomuş camdan gelen soğuğu gerçekten kesiyo diyolar, Dyson hot& cold’um da var ama onu da elektrik faturası korkusuna açamıyorum ki doğru düzgün😂

Bana bir şeyler tavsiye edin hanımlar, odanın ortasında su kaynat buharıyla oda ısınır, her akşam bi ağaç dalı yak odada öyle ısınır ya da yere şunu koy yerden ısınsın evin deyin (halı altı ısıtıcı da işe yarar mı oda ısınmasında bilemedim ki).
Bu arada dipnot hayatımda ilk kez kendi evimi yönetiyorum yani fatura kira vs her şey bende ilk defa kendimi her şeyiyle çekip çeviricem o yüzden böyle tırsıyorum faturadan vs. Zaten. Yani belki de 1 ay sonra kendimi bi görsem referansım olucak bak gecen ay böyleydi böyle oldu diye.
Kafamın içini birazcık dökmüş oldum. Okuyan herkesin gözüne sağlık.
merhaba, öncelikle hayırlı olsun. konu hakkında bir fikrim yok söyleyebileceğim naçizane fikrim madem her şeyi kendiniz yönetiyorsunuz hemen gelir ve giderleri not etmeye başlayın 1 ay sonra ne yapmanız gerektiği hakkında aşırı yardımcı olur. şimdiden bol şanss :/

Heh korkum o, 65 te yakınca ortalık toparlanıyo biraz ama 1 ay öyle yakılmaz ki diye odada kettleda su mu kaynatsam dedim itiraf etmek gerekirse 😂
Evet bak Surrender Surrender ye katılıyorum bu konuda, gündüz kapatıp gece yak, hem yatarken ısınmış olursun hemde faturadan tasarruf edersin. Biz geçen yıl böyle yaktık hem ısındık hemde fatura 300 lira anca geldi.

Burda görmesem ben de öyle yapıcatım, hatta bu sabah kıstım baya düşüğe çıkarken akşam gelince yükseltirim dedim yanlışmış
Ben öyle yapıyorum, İstanbuldayım, 3 yaşında oğlum var, evde tişörtle duruyorum en son 300 lira fatura geldi 2+1 eve. Tüm gün evde yoksanız kombiyi kapatırsanız daha az fatura geliyor. Biz ikisini de denemiştik. Tüm gün boşuna yakmayın kombiyi.

Benim oturduğum apartmanda da birinci kat ile en üstte bir biz varız.Biz şöyle yapıyoruz. Ev dubleks olduğu için oturduğumuz ve yatak odası üstte ve bu iki odayı hiç kapatmıyoruz. Odadan odaya geçerken bile kapıları kapatıyoruz. Kaç derecede bilmiyorum ama tişört giyiyorum fatura ilk açtığımız dönem 130 bu ayda 210 geldi şoklardayım. Bu kadar az gelmesi aklımın ucundan bile geçmezdi. Nasıl oldu bu şehirde zamlar mı farklı çözemedim.
Aaa 210 gelse bunda yanlışlık var der giderim ilgili yere 😂

İstanbul da ikamet ediyorum , kombiyi geçen ay 6 gün yaktım 80 tl geldi ,

Bu fatura dönemedinde ısınmak için hiç yakmadım henüz. Eşimle ben varım evde , ikimizde çalıyoruz , akşam eve gelince tişört üzerine polar giyiniyorum , yemekten sonra otururken battaniye alıyoruz üzerimize şu çok kalın olmayanlardan , zaten eşim erken yatar ben de spor alan yapıyorum akşam 21.30 sonrası. Bir de yatak odamızın kapısını kilitleyerek yatarız , evimiz 2+1 80 metrekare. Patikler , battaniye ve polarla en azından biraz daha geçiştirebilirsiniz gibime geliyor.

Benim oturduğum apartmanda da birinci kat ile en üstte bir biz varız.Biz şöyle yapıyoruz. Ev dubleks olduğu için oturduğumuz ve yatak odası üstte ve bu iki odayı hiç kapatmıyoruz. Odadan odaya geçerken bile kapıları kapatıyoruz. Kaç derecede bilmiyorum ama tişört giyiyorum fatura ilk açtığımız dönem 130 bu ayda 210 geldi şoklardayım. Bu kadar az gelmesi aklımın ucundan bile geçmezdi. Nasıl oldu bu şehirde zamlar mı farklı çözemedim.
Benim evim müstakil, 4 kat var toplamda. En alt katın kapısı kapalı, petekleri de kapattık.
Diğer 3 kat gündüz evde kimse olmadığı için en kısık ayarda, pilot ayarı diyorlar sanırım.
Akşam herkes eve girince de 60-65 derece de yakıyoruz.
Havaların 5 derece altına düştüğü günler dışında üşümedik.
Bana da 650-700 arası geliyor fatura.
Ev büyük olduğu için beklediğimiz bir rakam ama normal apartman dairesinde oturanların bu tutarı ödediğini duyunca şaşırdım açıkcası.
Kombiyle alakalı sanırım, yoğuşmalı olması vs. etkiliyor ısı verimi ve fiyat olayını.

gizemliasli gizemliasli evde ayakta olduğun sürece ısınacak ayarda yak, gece yatarken kıs, evden çıkarken pilot ayarına al derim. Maddi durumunuzu kazancınızı bilmiyorum ama şu çok soğuklar en fazla 1-2 ay olacak.
Burnumun ucu üşüyecek derecede yaşamak yerine 200-300 TL fark öderdim sanırım.

Yozgatta yaşıyoruz ve burayı bilen bilir kuru rüzgarlı bi sogugu var geçen ay 330 geldi fatura evde küçük çocugum var gece gündüz yakıyoruz bu ay 600 den aşagıya düşmez diye düşünüyorum valla ben akşam 5 ten 12 ye kadar 50 de yakıyorum çocuguma yatarken uyku tulumu giydirip yatırıyorum sabaha kadar da 40 - 45 de yanmaya devam ediyor gündüz de 2 kazak üstüne yelek kışlık kilotlu çorap üstüne pijama çift çorap vs şeklinde giydiriyorum çocugu bizim ev ısınıyor ama sizinkinin bu kadar soguk olma sebebi hem yeni ev hemde içinde eşya ve insan olmaması ne kadar kalabalık olursa o kadar sıcak oluyor evler ilk yıl da gerçekten ısıtması zor oluyor bizde zorlanmıştık yetişkinler için Polar, peluş eşofman takımları var onlar çok sıcak tutuyor ben ilk sene öyle giyinip oturuyordum ve battaniye ile Allah herkese kolaylık versin çok zor bu fiyatlarla ev ısıtmak ama şöyle düşünün ilaca para verip hastane hastane sürünmek hastalık çekmek yerine paranız gitsin
Ev boş , bi de bina da çoğunlukla boş :/ Artık martı da idare edip nisanda kısmaya başlarım inşallah. Duvarlar soğuk resmen

Gunduz kapat aksam ac ya da bazi petekleri kapat vs diyorlar ama bana gereksiz geliyor.
Bizim petekler bir kere acilir kış bitene kadar asla kapatilmaz, evdeki tum petekler yanar zaten ev kucuk, en düşük 40ta yanar.
350 gelmisti galiba en son ama evde eşim bazen ustu ciplak durabiliyor, ben tisort giyiyorum bazen. İstanbuldayiz.

Siz şu herkese beğenmedim atan üye degilmisiniz:KK70:
Beğenmedim atıyor mu bilmiyorum da saçma sapan yorumlarıyla benim bile dikkatimi çeken üye 😂😂😂 normalde kimsenin nickini aklimda tutmuyorum ama gizemliasli gizemliasli başka 😍😂
Bence üşüyorsanız problem sizde. Kan değerlerinizi ölçtürün. Doğalgaz da çok ucuz ayrıca, buna bile paranız yetmiyorsa ayrı eve çıkmayın ne diyelim.
Sizinki kadar olmasa da saçma bir yorum yapayım dedim. Belki empati kurmanıza yardımcı olur 😂😂😂

Decatlona git, termal tayt ve termal body al. Onlar gerçekten harika, deneyler yapıp yapıp öyle satıyorlar. Yanılmıyorsam eksi onbeş dereceye kadar seni sıcak tutuyorlar. Ben onu giyip (üstüme normal kot kazak) Şubat ayazında belarusa gitmiştim, eksi on derece falandı, bana mısın demedim ;)))
Hemen koş ,al.
Evde,üstüne Pijema giyip gezersin, hiç de üşümezsin.

helloooo seni gordugume ve iyi olmana sevindim beybi😘

dyson hot&cold hic duymadim ama sey olabilir mi hot+cool yani sicak hava da ufleyen hava temizleyici. eger sendeki de buysa aynisini ben kullaniyorum faturaya cok etkisi olmuyor. babam da kendi ofisinde kullaniyor oyle vaov etki yaratmiyor faturada ustelik gun boyunca calisiyor onunki. bence bir cozum bulana kadar aksam otururken 2-3 saat dysoni calistir, her sekilde dogalgazdan daha az maliyetli olur.

Siz şu boş yapan üye değil misiniz?
Bana o gibi geliyorsunuz.
Hatta bence o üyesiniz.
Bazen boş yapan üyelere bakıyorum, hep sizi görüyorum. Sizi görmüşken sorayım dedim neden boş yapıyorsunuz diye?

Neyse canım konuyla alakası yok ama bende bi boş yapayım şimdi.

Cidden neden yani? Milletin konusunu sabote etmek neden?
Hiç boş yere dislike attığını görmedim, size attıysa vardır bi sebebi. Ya da yoktur bir sebebi, ayrıca bu forumda herkes herşeyi beğenmek zorunda mı? Böyle bir kural mı var?

Yaksanda yakmasanda fatura geliyor, bize 400 geldi kombi bozuk olduğu halde. Bozuk olmasa kaç gelecek Allah bilir. :/ Evlenene kadar idare mi etsen acaba? Düğün yakın mı?
Haziranda 😬😬 Nisana kadar hastalanmadan atlatırsam sonra daha rahat geçer sanırım

Burda görmesem ben de öyle yapıcatım, hatta bu sabah kıstım baya düşüğe çıkarken akşam gelince yükseltirim dedim yanlışmış
gizemliasli kombiyi aç kapa yapmayın faturayı şişiriyor, belli bir derecede sürekli çalışsın, ev yeni ve boş olunca ısınmaz, eşyalar gelmeden evin tam manasıyla ısınması biraz zor gibi, kettle klima ufo gibi seçenekler elektrik faturanızı şişirir, ki zaten kombi de elektrik faturasına ekstra yüktür.

Size ucuz yollu bir taktik vereyim ev kendine gelip doğru dürüst ısınana kadar 2 tane elektrikli battaniye alın, birini yatağınıza koyarsınız yatana kadar ısıtır yatarken fişini çekersiniz, diğerinizi oturduğunuz odadaki koltuğa koyarsınız, elektrikli battaniyelerin bir lambanın yakacağı kadar elektrik sarfiyatı var, ekonomik ısınma yöntemi:)
Yalnız dediğim gibi uyurken veya üstünde otururken fişi takılı olmasın, fişi takın 2. kademede güzelce ısıtsın, koltuğa koyarsanız üstüne polar bir örtü battaniye vs bir şey atın ki ısıtsın, kapıyı da kapatın odanın havasını da kırıyor böylece.

Aaa 210 gelse bunda yanlışlık var der giderim ilgili yere 😂
Bende şaşırıyorum baya biz normalde 1000 lira doğalgaz öder üstüne 200 lira gibi sitede her katta ayrı ısı faturası o katta oturanlara bölünüp gelirdi. Burada millete 185 gelince çok gelmiş diyorlar şaka mı bu diyorum taa ki banada gelene kadar yani kombi farkı mı iki oda açtığımız için mi çözemedim bir türlü ama hiç kapatmıyoruz diyorum ya tişörtle geziyorum. Çözemedim bu işi

Decatlona git, termal tayt ve termal body al. Onlar gerçekten harika, deneyler yapıp yapıp öyle satıyorlar. Yanılmıyorsam eksi onbeş dereceye kadar seni sıcak tutuyorlar. Ben onu giyip (üstüme normal kot kazak) Şubat ayazında belarusa gitmiştim, eksi on derece falandı, bana mısın demedim :KK66:))
Hemen koş ,al.

Decathlone :KK50: tek geçerim

merhaba, öncelikle hayırlı olsun. konu hakkında bir fikrim yok söyleyebileceğim naçizane fikrim madem her şeyi kendiniz yönetiyorsunuz hemen gelir ve giderleri not etmeye başlayın 1 ay sonra ne yapmanız gerektiği hakkında aşırı yardımcı olur. şimdiden bol şanss :/
Evet bu aklıma gelmemişti, masraf exceli tutmak çok mantıklıymış karşılaştırma yapabilirim teşekkür ederim :)

Benim evim müstakil, 4 kat var toplamda. En alt katın kapısı kapalı, petekleri de kapattık.
Diğer 3 kat gündüz evde kimse olmadığı için en kısık ayarda, pilot ayarı diyorlar sanırım.
Akşam herkes eve girince de 60-65 derece de yakıyoruz.
Havaların 5 derece altına düştüğü günler dışında üşümedik.
Bana da 650-700 arası geliyor fatura.
Ev büyük olduğu için beklediğimiz bir rakam ama normal apartman dairesinde oturanların bu tutarı ödediğini duyunca şaşırdım açıkcası.
Kombiyle alakalı sanırım, yoğuşmalı olması vs. etkiliyor ısı verimi ve fiyat olayını.

gizemliasli gizemliasli evde ayakta olduğun sürece ısınacak ayarda yak, gece yatarken kıs, evden çıkarken pilot ayarına al derim. Maddi durumunuzu kazancınızı bilmiyorum ama şu çok soğuklar en fazla 1-2 ay olacak.
Burnumun ucu üşüyecek derecede yaşamak yerine 200-300 TL fark öderdim sanırım.
Bende hiç çözemedim daha 4 aylık evliyim bu şehre yeni geldim. Kendi ailemle iken sitede oturuyorduk. 1000 lira fatura 200 300 de kat ısıtması için ayrı öderdik. Yani kombi mi her şehirin zammı mı farklı neyi var çözemedim ailemle şoktayız👀

Decatlona git, termal tayt ve termal body al. Onlar gerçekten harika, deneyler yapıp yapıp öyle satıyorlar. Yanılmıyorsam eksi onbeş dereceye kadar seni sıcak tutuyorlar. Ben onu giyip (üstüme normal kot kazak) Şubat ayazında belarusa gitmiştim, eksi on derece falandı, bana mısın demedim :KK66:))
Hemen koş ,al.
ahsjshsjaha yengec cok sekersin :D

gecen gun nisanlim bir arkadasina gitti, eve geldiginde donmustu. herif kombiyi yakmamis montumla oturdum ama burnumun ucu usudu dedi cidden kipkirmizi olmus ahjshsjshs. aklima o geldi, konu sahibi bacagini falan isitsa bu sefer de acikta kalan yerleri usur :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back