- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
-
- Konu Sahibi esradincel
Bugün kahvaltıya başladık çok sevdi masal löp löp yedi😀
Zaten meyve ve sebze pürelerini yemiyor naocam bilmiyorm
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
yer yer... biraz daha büyüyünce alışır çorbalarla falan...
ben de dün şeftali verdim bayıldı... zaten şeftaliyi sevmeyen bir bebek de yoktur herhalde..
ne yaptın kahvaltıya? şu hazır bebelac kahvaltıyı mı?
canım mercimek ağır gelmiştir. bildiğim 9. ayda başlanıyor.
3 gün kuralına uyan anneler tabak ellerinde bebeklerin peşinde koşuyor diye düşünme. ben uyguluyorum bu kuralı, ama hiç sorun yaşamadım ne versem hapur hupur yiyiyor Ege. hiç yalvar yakar beklemedim tepesinde, ağzını açıp açıp bekliyor. ama evet zorlanan anneler de var, ama bunu 3 gün kuralına bağlama. 3 gün kuralı alerjik reaksiyon olup olmayacağını gözlemlemek için. bence mutlaka gözlemle..
ben 4. ayda elma ve armut suyuna başlamıştım. 4. ay sonuna doğru havuç, patates, kabak sebzelerine başladım. (3 gün kuralıyla ekledim yeni sebzeleri)
5. ayda yoğurta başladım. Ege ishal olduğu için doktorumuz muza başlattı.(aslında muza 6. ay diyorlarmış). ishali düzeldi şimdi muz vermiyorum yine de, kabız yapıyor bağırsakları yorulmasın diye.
avakado 4. ayda başlanabiliyor, avakado verdim 3-4 kere. avakadonun özellikleri çok hoşuma gitti.
http://www.gurmebebek.com/avokado-225
tavuk ciğeri verdim 3 kere...
dün de şeftaliye başladım.
muhallebi veriyorum akşamları.
Mercimek 8-9.aydan önce verilmiyo canımcım 😕özel mesaj atıyorum sanaa
meltemcim belki haklı olabilirsin, belki benim kızımdan kaynaklanan bir durum,
belki de 3 gün kuralına uyucam diye biz yerken ona tattırmamamızdan kaynaklanıyor bilmiyorum
bir de onun içine öbürünü ekle bunu diğerine kat ver, her çocuğa uyan bişiy değil bence, mesela benim kızım asla iki yiyeceği bir arada yemez, örneğin ağzıma bir parça ekmek alayım yanına yumurta koyayım demez asla, yumurtayı alır çiğner yutar sonra ekmeği... onun için kuru fasülye ve pilav aynı tabakta, aynı kaşıkta buluşamaz asla, meyveli yoğurtlar, peynirli yumurtalar, ya da benzer karışık içerikli gıdalar kızımın beslenmesinde söz konusu bile olamaz, tadına dahi bakmaz, kazara ağzına attıysa da yutana kadar şekilden şekile girer, sebze çorbası 6 aylık olana kadar içti sonra resmen ağzını kilitledi içmedi bir daha, hala sebze yemeklerini yemez, kendimize sebze yaptığımda ona ayrı yemek yapıyorum, en sorunsuz öğünümüz kahvaltı ama ben ona her sabah bulamaç verseydim kahvaltıdan da nefret ederdi eminim. Kısacası bazı çocuklar zordur, inatçıdır, yol yordam, kural işlemez.
Şu ana kadar fazla birşey tattırmadım ama oğlum da kızım gibi yiyecekleri ayrı ayrı daha çok seviyor gibi görünüyor,
sebze çorbasına dudak büküp ezilmiş patatesi veya kabağı şapırdata şapırdata yiyor
böyle giderse "finger food" şeklinde beslenmeyi daha çok benimseyeceğiz sanırım
ciğer verdim demişsin et türevleri 8 aylıkken falan başlanıyor diye hatırlıyorum yanılıyor muyum :44:
sağolasın canım öyleymiş evet, bir arkadaş veriyormuş diye öğrendim demek ki veriliyor diye verdim benimkine ağır geldi,
öyle çokta vermedim aslında ama onu bile kaldıramadı kuzum
bu arada özel mesajını cevapladım
Bizim 5ayımız bitti daha başlamadık ek gıdaya geciktik mi acaba 😔
Bende hemen ufak ufak başlamalıyım sanırım bebeğimde yapılı cesaret edemiyordum bi de ilk bebişim
Muhallebili kahvaltı
200 cc su
3 tatlı kaşıgı pirinç unu pişiriyoruz.
İçine ;
5 adet bebe bisküvisini rondodan geçirip ekliyoruz.
Pekmez,labne,tereyağı ekliyoruz.afiyet olsunnn :))
Mesela muhallebi yapıp
Diper malzemeleri eklemeden kaşıkla yedirebiliriz dimi gizemcim ben öyle yapıyorm😃
Tabi canım ama pekmez kat çok tatsız oluyo tek pirinç unu
kızlar avakadoyu cam rendede rendeledim.
Ege'ye verdim, tadı buruk geldi, yüzünü buruşturuyordu, bir de kıvamı koyu geldi, azıcık su ekledim, ama tadına yüzünü ekşitiyor diye azıcık pekmez damlattım, yine hapur hupur yedi...
şeftaliyle avakado güzel oluyormuş, ama avakadoyu yeni verdim, 3 gün sonra şeftali ekleyeceğim.
kızlar avakadoyu nette okudum inanılmaz birşey bence mutlaka bir şekilde yedirin...
avakadoyla ilgili : http://www.gurmebebek.com/avokado-225
Bende veriyorum haftada 3 gün ama Ali nefret edıyor..
Ben hergün mutlaka çorba veriyorum onun dışında düzenli bir yemeğimiz yok
Az az veriyorum üçük çorba kavonozuyla ama onu bitiremiyor ve rahatsız oluyor ne versem..
Birde püskürtüyor istemediği için benim suratım onun gözünün içi dahi yemek meyve oluyo nasıl yedircem bilmiyorum.
Sebze ne veriyonuz???
ben kabak enginar denedim sadece başka sebze yokki..
Bende veriyorum haftada 3 gün ama Ali nefret edıyor..
Ben hergün mutlaka çorba veriyorum onun dışında düzenli bir yemeğimiz yok
Az az veriyorum üçük çorba kavonozuyla ama onu bitiremiyor ve rahatsız oluyor ne versem..
Birde püskürtüyor istemediği için benim suratım onun gözünün içi dahi yemek meyve oluyo nasıl yedircem bilmiyorum.
Sebze ne veriyonuz???
ben kabak enginar denedim sadece başka sebze yokki..
canım ben sebze havuçla başladım sonra patates ve kabak ekledim, yiyiyor. ama Ege ishalken sadece patates ve havuç verdim. Ege 1 orta boy havuç ve 1 küçük patates püresini yiyiyor :))
sabahları meyve veriyorum. elma, armut, şeftali ve muz verdim şimdiye kadar. muz 6. aydaymış ama ishalken başlattı dr.umuz. ama ishali geçince ben de kestim muzu, kabız olmasın diye.
tavuk ciğeri veriyorum haftada 1...
avakadoyu sadeyken yiyiyor ama sevmiyor. ben de pekmez katıyorum.
Ege pis boğaz olacak galiba herşeyi yiyiyor, maşallah
benim sıpayla kıyaslama Aliyi :)) Ege bana çekti bok boğaz :))
Hevuk kabak ve karnıbahar veriorm ben tavsiye ederim sevmesede iki kaşıkta olsa yiyor vitamin😃
Masalda öylr program tek kahvaltımız düznli
Ek gıda yemio ne çorba ne püre hazır olursa ancak bende giç vermiorm napayım şaşrdm artk inanki
Karnıbaharın mevsimimi?bende veicem brokoli,semiz otu karnı bahar ama 8. ay sebzeleri yazıyor pırasa filanda ne vericeğimi şaşırdım..
Kahvaltıya başlamadım henüz alışverişe gidemiyorum nasıl yapıcam bilmiyorumda..
Ya organik pekmez bulamadım ben birde peynir ne peyniri veriyonuz bunlarıda belirtseniz kızlar ben en çok onlara takılıyorum mesela yogurt yapmak için sütü nerden buluyonuz??