- 30 Eylül 2012
- 1.182
- 90
- 39
-
- Konu Sahibi esradincel
canım avakadonun tadı biraz buruk geliyor galiba, yediremezsen azıcık pekmez kat mutlaka yer :)
ben avakadoyu okuyunca çok şaşırdığım bilgiler çıktı karşıma.
kendim de pek haz etmem ama Ege'ye bolca yediricem, haftada 2-3 kere düşünüyorum, bakıcaz, bu ek gıda çeşitliliği arttıkça ne yapcağımızı şaşırıcaz galiba...
ben suan bile sasirmis durumdayim alerjimiz var coklu herseye alerjik reaksiyon gosterebiliyoruz ve ayrica ingilteredeyiz organik olup olmadigindan emin olamiyorum evin icinde dolanip duruyorum ne yedirsem diye
o elma lekesine sinir oluyorum. valla canım sıvı kosla da kullandım, toz kosla da kullandım, yok çıkmıyor. en güzel çözümü mama önlüğü kullanarak dikkat etmek.. bi de bizim de tecrübe artınca daha rahat edicez.. ben ilk başlarda her yerini batırıyordum, becerip temizce yediremiyordum ama şimdi de çok iyi olmasam da baya toparladım. daha temiz yediriyorum. Ege de ağzını açarak bekliyor mamalarını o da daha doğru yemeye başladı, herhalde 1 ay sonra tam doğrulturum. zaten o zamana da şimdi elma suyu lekesi olan kıyafetlerini giyemez :))
Bnce de çok zor iş yaa...cnm ben loren diye bi leke çıkarıcı kullanıyorum biraz işe yaradı sanki...
ßůšr@
Bebek usulü yayla çorbası
2 su bardagı su (ben 1 su bardagını tavuk veya et suyu yapıp koydum)
1 yemek kaşıgı pirinç
1 yumurta beyazı
2 yemek kaşıgı ev yapımı yogurt
1 tatlı kaşıgı un
Su kaynamaya başlayınca içine pirinç atıyoruz.
Ayrı bi kasede yumurta un ve yoğurdu çırpıyoruz.kaynayan suya yavas yavas ekliyoruz. Kıvamı olduktan sonra ocaktan alıp zeytinyagı ve bi çay kaşıgı kuru nane ekliyoruz. Afiyet olsun :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben de küçük küçük başladım çorba vermeyeama yeni şeyler denemeye korkuyorum açıkçası,
mertin bünyesi biraz hassas sanırım, yoğurdu bile kabul etmedi vücudu :44:
anne sütü aldığı için de çok üstüne düşmedim çorbaların, ara ara az az veriyorum,
ama 6 aylık olmamıza az kaldı, sizin bilgilerinize çok ihtiyacım var
çorba yaparken 3-4 günde bir yeni malzememi ekliyorsun yoksa denenmemiş 3-4 malzeme birden de koyuyor musun?
bir de alerjik olduğu için yumurtanın sarısı 6 aydan önce, beyazı bir yaşına kadar verilmiyor demişti doktor bana,
sen eylüle yedirdin mi bu çorbadan, sorun yaşadın mı?
Kizlar bebisine bebelac misirli cavdarli kahvalti yediren var mi?
canım topikten dolayı çok teşekkür ederim bana inanılmaz faydası oldu inşallah diğer annelerede faydan olur
Canım valla ne yalan söliyim ben kurala pek uymadım keşke uysaydım ama uyamadım verdim rastgele bekleme falan yapmadım ama sen yapma benim yaptıgım yanlıştı şükür bişe olmadı :))ben de küçük küçük başladım çorba vermeyeama yeni şeyler denemeye korkuyorum açıkçası,
mertin bünyesi biraz hassas sanırım, yoğurdu bile kabul etmedi vücudu :44:
anne sütü aldığı için de çok üstüne düşmedim çorbaların, ara ara az az veriyorum,
ama 6 aylık olmamıza az kaldı, sizin bilgilerinize çok ihtiyacım var
çorba yaparken 3-4 günde bir yeni malzememi ekliyorsun yoksa denenmemiş 3-4 malzeme birden de koyuyor musun?
bir de alerjik olduğu için yumurtanın sarısı 6 aydan önce, beyazı bir yaşına kadar verilmiyor demişti doktor bana,
sen eylüle yedirdin mi bu çorbadan, sorun yaşadın mı?
ben bebelac'ın biberon mamasını almıştım, rezil birşeydi. mamayı daha biberonda çalkalarken kolayı çalkalamışçasına gaz çıkışı yapıyor, bi de bebeğim içince 3 gün bittik resmen, ne gazdan uyudu ne kusmaktan helak oldu çocuk. ki benim bebeğim doğduğundan beri ne gaz problemi oldu ne de 1 kere bile kustu, SMA alıyordum, 1 hata yapıp uygun diye 1 kere bebelac aldım pişman oldum.
ama tabii bu biberon maması gözlemim. kahvaltısı ya da kaşık mamaları nasıl bilemiyorum. bir daha hangi ürünü olursa olsun almayacağımı biliyorum.
henüz kahvaltıya sadece gizem başladı sanırım, başka başlayan anne yok sanırım ama kullanan varsa bilgi yazarlar canım.