Hani Hayat Müşterekti?

İyiyim ZemheriPoyraz dün hiç konuşmadık bugünde dışarıda olur heralde. Bu sessizlik farkındalığımı artırıyor o yüzden konuşmak istiyorum aslında.
Bende seni sormak için uğramıştım konuna.
Bir süre sessizlik belki iyi gelir. Sende kendinle ilgilenirsin bu süre içinde ☺ eşinle mi konuşmak istiyorsun?

İyiyim ZemheriPoyraz dün hiç konuşmadık bugünde dışarıda olur heralde. Bu sessizlik farkındalığımı artırıyor o yüzden konuşmak istiyorum aslında.
Amacın eşinle konuşmaksa artık onun gelip konuşmasını beklemen gerekiyor. Oynadığın oyunun kuralı bu, o gelene kadar oralı olmayacaksın, yemeğinle temizliğinle "karılık" yapacaksın hiçbir şey olmamış gibi. Ha gelip konuşmazsa gidip robot süpürge alarak başlayacaksın işe, okul açılınca da temizlikçi tutup ütüyü de ona yaptıracaksın. Sen sadece yemek yapıp çamaşır yıkayacaksın. Şu hareketten sonra artık adım atmak onun görevi, ya boşanma adımı atacak ya da iş bölümü adımı. Bunlar ne diye sorarsa da "karılık görevlerimi" çalıştığım süreler için devrettim diyeceksin.

Kendimle ve evle ilgilenecek bir çok zamanım var evet sabırlı olmam gerekiyor hani vardır ya öyle insanlar yan yanayken sessizlikten rahatsız olan o benim işte K kendimidurduracakdegilim
Haklısın ZemheriPoyraz çalışmayınca kafam hep bu konuda dağıtmakta zorluk çekiyorum. Madem girdik bir yola sabırlı olmalıyım. Bu sessizliği o bitirmeli.

Kendi adımımı küçümsemek olur sanırım bu.

Bende senin gibiyim, katlanamam aynı evde sessiz sedasız. Hemen çözülsün isterim ama erkekler bizim gibi değiller. Eşimde tam tersim hep sessiz kalarak kabullenir yanıma kabullenmiş şekilde gelmeyi tercih eder.
Başta ben onun bu halini kabullenmekte zorlamıştım, konuşarak çözmek istiyordum gerekirse çatır çatır tartışarak. Anladım ki herkesin baş etme yöntemi farklı.
Sabret canım. Ona söylemek istediğin şeyleri başka şekilde at içinden. Buraya yaz,kâğıda yaz ama ona yazma. Belki düşünmeye ihtiyacı vardır.

Umarım hakkimızda hayırlı şeyler düşünüyordur. Ben daha çatır çatır tartışmaya başlayınca rahatlamaya başlıyorum. Dediğin gibi herkesin baş etme yöntemi farklı demek ki.

Tencere kapak ilişkisi ya resmen, biz de böyleyiz. Ben hep konuşmak, çözmek isterşm. Eşim bi demlendirir her konuyu. İlk zamanlar çok zorlanıyordum. Sonra dediğin gibi, laptop’u açıp bir word sayfasına kusmaya başladım içimden geçeni. Çoğunlukla daha yazarken soğuyorum, sinirim geçiyor. Gidip bi makas alıyorum yanağından, gerisi geliyor.

Bunu mesajlada yazdım ama onu biraz anladıysam evinin kadını yapmalı bu işleri e sadece evin erkeği çalışsın o zaman. Devlet memuru olmasam işi bırakacağım o dereceye geliyorum.
Sakın işi bırakmayın, o yapmıyorsa siz de yapmayın pislikten rahatsız olacaktır zaten. Böyle yetişmediyseniz ben böyle yetişmedim, ev işleri kadına ait değil, avcı toplayıcı döneminde değiliz, ikimiz de çalışıyoruz deyin.

Çok tatlısınız ☺ bende zor alıştım. Bir de ben tezcanliyim ama sonra düşündüm o da benim gibi olsa çok kavga ederdik. Psikoloğa bile gitmiştim ben bu adamla konuşamıyorum diye nisanliyken bana "Aslında seninle iletişim kuruyor onunda dili böyle ama senin istediğin gibi iletişim kuramadığı için kabullenemiyorsun. Muhtemelen istediğin gibi davranmaya çalışırsa da batiracak çünkü iletişim dili bu değil, senin kadar beceremeyebilir. Ikinizinde değişmesine gerek yok. Bildiğiniz yöntemleri uygulayıp birbirinizi olduğunuz gibi kabul edin yeter" demişti de rahatlamıştım.

Umarım hakkimızda hayırlı şeyler düşünüyordur. Ben daha çatır çatır tartışmaya başlayınca rahatlamaya başlıyorum. Dediğin gibi herkesin baş etme yöntemi farklı demek ki.
Umarım. Bazı arkadaşlar sende yapma pis görünce rahatsız olur demişler ama bence bazı erkekler rahatsız olmuyor. Denemiş miydin bilmiyorum ama dayanamayıp toplamışsındır gibi geliyorsun bana sen :)

Üç yılın sonunda düşününce ben de aynı kanıya vardım. O da benim gibi çabuk celallense, kavgaların sonu hiç hoş yerlere gitmeyebilirdi. Hoş, yine evliliğimizin ilk yılı birbirimizi yemekle geçti Her yiğidin birbirini yeme stili farklıdır. Sağlık olsun, eninde sonunda birbirini olduğu gibi kabullenebilmek önemli.

Erkekler aslında anlıyorlar. Mesela çok güzel mesaj yazmışsınız. İsteklerinizi, ihtiyaçlarınızı ve duygularınızı anlatmışsınız. Eşiniz bunu o mesajı okuduğu an anladı. Tavırlarında bir değişiklik olmamasının sebebi, konfor alanından çıkmak istememesi. "Nasılsa yapan eden vardı, ne gerek var şimdi benim rahatımı bozmaya" düşüncesi. Aynı şey ilgisiz, odun erkekler için de geçerli mesela. Bizi en başta anlıyorlar aslında fakat işlerine gelmiyor. Çünkü kim uğraşacak şimdi... O yüzden siz kendinize göre bir çözüm bulun, bir yardımcı almak gibi. Kendinizi de çok yormayın, söylenirse tek sizin eviniz olmadığını hatırlatıp geçin uzatmadan. Naçizane fikrim budur.

Okul açılana kadar “karılık” yapmaya karar verdim Kocalık yapmadan. Sonrasında anlaşamazsak temizlik için bir abla ve robot süpürge planını devreye sokacağım( teşekkürler ZemheriPoyraz )

Bende telefonun notlar bölümüne kusuyorum genelde

Evlilikte inatlaşarak hiçbir şey daha iyiye gitmiyor. Zaman geçtikçe erkekler alıştıkları yaşantılarından pek ödün vermedikleri için daha az yıpranıyor.
Aldatılıp yalnızlaştırılınca karar vermek, doğruları kendine itiraf edebilmek daha zor oluyor. siz eşinizin erkekliğine laf etseydiniz bir daha düzgün bir karı koca ilişkisine sahip olamayacağınızı biliyorken, onun bilmediğini düşünmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…