Merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım 3 senelik evliyim eşimde 25 yaşında ve yurtdıșında yaşıyoruz.
Eşim son bir senedir hep çocuk sahibi olmak istiyor ama maddi durumumuz hiç iyi olmadı ben de çalışıyorum o da ama daha köşede bize lazım olacak bir paramız olmadı her biriktirdiğimizi ya düğün masraflarına ya ailesinin evine harcadık.
Şuan da araba borcumu kapatmaya çalışıyorum inşallah aralık ayında o da kapanacak ve simdide kendimize küçük bir yatırım için biriktirmek istiyorum.
Eşim hep umutsuz para birikmiyor sen çok takıyorsun sonra çocuk olmaz topladığını çocuğa harcarsın gibi bahaneler buluyor.
Ama yani biz sıfırdan her şeyi beraber yaptık ve gene de şükür halimize üç aya hiç borcumuz olmayacak benim maaşım birikti ve hep önemli seylere harcandı hiç boşyere gitmedi paramız.
Kendi evimiz değil kiradayız ayrıca. Yasımız genç acele etme önce biraz maddi açıdan sağlama alalım kendimizi öyle ben çocuk sahibi olup evde oturuyum diyorum.
Bana seneye kadar daha izin ver sonra çocuk için gerekli neyse yapacam ve inşallah yaz ayında hamile olurum dedim biraz daha bekle.
Ayrıca burda 7.ayına kadar hamileler çalışabiliyor işten atılma durumu yok ve hem işimde çok iyi maaşım iyi hamile olunca da daha rahat iş verirler ve 7.aydan sonrada bebek iki aylık olana kadar anneye maaş veriliyor ondan sonrada annelik izni başlıyor ve anne bebek maaş almaya devam edecek.
Ben hamilelik boyunca ve sonrasında gelecek parayıda burda birkaç sene sonra alacağım evin peşinatına vermek istiyorum çünkü bu evden memnun değilim ve hem de kiraya vereceğime kendi evimin taksitine vermem daha uygun.
Ben sevmiyorum ben planlı ve organize yaşamayı seviyorum pat diye bir şeye atılmak istemiyorum ama eşim hep sen yaza kadar doğurmuş olursun tatile memlekete gideriz diye hayaller kuruyor ve ailesi ve başka kişiler ilk iki senede çocuk olmadımı sonra olmaz ya da çocuğunuz olmuyor yoksa biriniz kısır mı gibi sorular soruyor eşim daha da doluyor. Ama ben de istemiyorun daha dediğim gibi maddi zemini oluşturmadan istemiyorum.
Sizce kim haklı. Zemin hazırlayıp parasal konuda kendini sıkıntıya sokmadan çocuk sahibi olup tadını çıkarmak mı yoksa her şey yeter ki çocuk olsun diye bir sene daha dayanmadan sadece azcık para biriktirerek sadece gerekli şeylere harcayarak mı mesela ben 9 ay boyunca diyetisyen desteği de istiyorum bunun için de para ayıracam ama o öyle yaparsa ne gerek diyip iptal edecek bu hipotiroidi halimle düzenli beslenmeden kilo alacam ve kendimden soğuyacağım..
Ben anlamadım acelesi neyse bu konu beni strese sokuyor ona bahane üretmekten sıkıldım. Allah doğru zamanda verir inşallah diyorum olmaz, sorun çıkar gibi şeyler düşünme orası belli olmaz diyorum ama neyse güzel görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden