• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangimiz haklı bilemiyorum

Kara_deniz67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2017
82
41
88
27
Merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım 3 senelik evliyim eşimde 25 yaşında ve yurtdıșında yaşıyoruz.
Eşim son bir senedir hep çocuk sahibi olmak istiyor ama maddi durumumuz hiç iyi olmadı ben de çalışıyorum o da ama daha köşede bize lazım olacak bir paramız olmadı her biriktirdiğimizi ya düğün masraflarına ya ailesinin evine harcadık.
Şuan da araba borcumu kapatmaya çalışıyorum inşallah aralık ayında o da kapanacak ve simdide kendimize küçük bir yatırım için biriktirmek istiyorum.
Eşim hep umutsuz para birikmiyor sen çok takıyorsun sonra çocuk olmaz topladığını çocuğa harcarsın gibi bahaneler buluyor.
Ama yani biz sıfırdan her şeyi beraber yaptık ve gene de şükür halimize üç aya hiç borcumuz olmayacak benim maaşım birikti ve hep önemli seylere harcandı hiç boşyere gitmedi paramız.
Kendi evimiz değil kiradayız ayrıca. Yasımız genç acele etme önce biraz maddi açıdan sağlama alalım kendimizi öyle ben çocuk sahibi olup evde oturuyum diyorum.
Bana seneye kadar daha izin ver sonra çocuk için gerekli neyse yapacam ve inşallah yaz ayında hamile olurum dedim biraz daha bekle.
Ayrıca burda 7.ayına kadar hamileler çalışabiliyor işten atılma durumu yok ve hem işimde çok iyi maaşım iyi hamile olunca da daha rahat iş verirler ve 7.aydan sonrada bebek iki aylık olana kadar anneye maaş veriliyor ondan sonrada annelik izni başlıyor ve anne bebek maaş almaya devam edecek.
Ben hamilelik boyunca ve sonrasında gelecek parayıda burda birkaç sene sonra alacağım evin peşinatına vermek istiyorum çünkü bu evden memnun değilim ve hem de kiraya vereceğime kendi evimin taksitine vermem daha uygun.

Ben sevmiyorum ben planlı ve organize yaşamayı seviyorum pat diye bir şeye atılmak istemiyorum ama eşim hep sen yaza kadar doğurmuş olursun tatile memlekete gideriz diye hayaller kuruyor ve ailesi ve başka kişiler ilk iki senede çocuk olmadımı sonra olmaz ya da çocuğunuz olmuyor yoksa biriniz kısır mı gibi sorular soruyor eşim daha da doluyor. Ama ben de istemiyorun daha dediğim gibi maddi zemini oluşturmadan istemiyorum.
Sizce kim haklı. Zemin hazırlayıp parasal konuda kendini sıkıntıya sokmadan çocuk sahibi olup tadını çıkarmak mı yoksa her şey yeter ki çocuk olsun diye bir sene daha dayanmadan sadece azcık para biriktirerek sadece gerekli şeylere harcayarak mı mesela ben 9 ay boyunca diyetisyen desteği de istiyorum bunun için de para ayıracam ama o öyle yaparsa ne gerek diyip iptal edecek bu hipotiroidi halimle düzenli beslenmeden kilo alacam ve kendimden soğuyacağım..
Ben anlamadım acelesi neyse bu konu beni strese sokuyor ona bahane üretmekten sıkıldım. Allah doğru zamanda verir inşallah diyorum olmaz, sorun çıkar gibi şeyler düşünme orası belli olmaz diyorum ama neyse güzel görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden 👋

Daha yaşınız çok küçük. Bir başkası istiyor diye bu başkası eşiniz veya kayınvalideniz de olsa çocuk yapılmaz. Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman bebek düşünün. Sırf doğmasıyla bitmiyor düşünülmesi gereken o kadar çok ayrıntı o kadar çok ıvır zıvır var ki bebeğe dair. Hep bebek olarak da kalmıyor büyüdükçe masraflar da büyür. Ekonomik olarak kendinizi toparlayıp, kenarda bir miktar birikiminiz olmadan çocuk düşünmeyin. Eşiniz karnında taşıyamayacak 9 ay, her ne kadar yardımcı olsalar bile asıl sorumluluk annenin üzerinde oluyor.

Doğru ve mantıklı düşünüyorsun. O, çocuk olsun diye laf edenler, siz maddi sıkıntıya girdiğinizde size yardımcı olmayacaklar.
Planların neyse ona göre hareket et. Kimsenin ağzına bakma.

Siz haklisiniz tabi ki,
Esiniz de ailesi de 19. Yy dan kalma kafaları bir kenara bırakıp gunumuz gerceklerini bir gorsunler.
Ayrıca şu 2 sene muhabbeti pek komikmis, cidden inaniyor mu buna?
He cahil kafası işte bahane korkutma ama yaşım kaç ki gören de 30 üstü desek yumurtalarım azalıyor falan filan daha arkadaşlarım bekar burda tüm yabancılar 10sene sonra çocuk doğuruyor

Doğru ve mantıklı düşünüyorsun. O, çocuk olsun diye laf edenler, siz maddi sıkıntıya girdiğinizde size yardımcı olmayacaklar.
Planların neyse ona göre hareket et. Kimsenin ağzına bakma.
Aynen bende dedim ilerde para sıkıntısı yaşarsan onlar para vermez onların eline ne geçecek sadece sevecekler bebeği tüm sorumluluk bizi ilgilendirecek sadece. Her şey kolaylarına geliyor 🙄

Haklısınız ,maddi alt yapı oluşsun birde evliliğiniz otursun eşiniz çok başka bi havada ben olsam maddi imkan olsa bile çocuk yapmazdım eşim böyle davranırken

Daha yaşınız çok küçük. Bir başkası istiyor diye bu başkası eşiniz veya kayınvalideniz de olsa çocuk yapılmaz. Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman bebek düşünün. Sırf doğmasıyla bitmiyor düşünülmesi gereken o kadar çok ayrıntı o kadar çok ıvır zıvır var ki bebeğe dair. Hep bebek olarak da kalmıyor büyüdükçe masraflar da büyür. Ekonomik olarak kendinizi toparlayıp, kenarda bir miktar birikiminiz olmadan çocuk düşünmeyin. Eşiniz karnında taşıyamayacak 9 ay, her ne kadar yardımcı olsalar bile asıl sorumluluk annenin üzerinde oluyor.
Aynen küçükken pek masrafı olmaz okul çağında masraf çok olur ve insanın bir miktar birikimi olmadımı bu işlere girișesi yok arkadaşlarından biri baba adayı diğeri çocuk sahibi onlar idare ederse bizde ederiz diyor ama destek vermiyorum erken daha

İkiniz de daha çok gençsiniz.
Maddi manevi hazır olmadan, sırf eşiniz istiyor diye böyle bir yola girilmez.
Sizin hayatınız ona kıyasla daha çok değişecek. Psikolojik olarak hazır olmanız, rahat hissetmeniz çok önemli.
Gezin tozun gençliğinizin tadını çıkarın bence.
Aynen yavaş yavaş para harcamaya başladım biraz daha zaman versin tadını çıkarıyım yok dinlemiyor

31 yaşındayım evlendiğimde 23tum.Aklim olsaydı şimdi hamile kalırdım hatta şuan o kadar sinirliyim ki, hiiiç doğurmazdım... Cocuk yapmak anne olmak çılgınlık. Maddiyat disinda psikoljin de hazir olmali

22 yasında bunca sorumluluk almak, yorucu olsa gerek.
Ailesinin evine harcayan adam ıcın kendimi su sıkıntıya sokmam, yerim ıcerım.
Cocuk ıcın bisey diyemem, hayırlısı
Desteksiz evlendik ve şanslı biri her konuda maddi açıdan yardım ettim ve biraz birikim yaptık 35bin civarı eşimin ailesinin evine harcadık yani tek elimizde kalan arabamız öyle bir paramız yok şimdi korkuyorum dünya hali her zaman sağlıklı olamayız diye işimi kaybetmeyim hemen diyorum..
Bence erken evlenip sorumluluk almayın, yiyin için harcayın hep aklınız ay sonunda olmasın

Desteksiz evlendik ve şanslı biri her konuda maddi açıdan yardım ettim ve biraz birikim yaptık 35bin civarı eşimin ailesinin evine harcadık yani tek elimizde kalan arabamız öyle bir paramız yok şimdi korkuyorum dünya hali her zaman sağlıklı olamayız diye işimi kaybetmeyim hemen diyorum..
Bence erken evlenip sorumluluk almayın, yiyin için harcayın hep aklınız ay sonunda olmasın
Fazla fedakarlık sizi uzebılır. Bence Bukadar fedakar olmayın. Ben bosandım ve imkanım olsa Kucuk yasta evlenecek kizların onune gecıp yapma yavrum derım.

Haklısınız ,maddi alt yapı oluşsun birde evliliğiniz otursun eşiniz çok başka bi havada ben olsam maddi imkan olsa bile çocuk yapmazdım eşim böyle davranırken
Çok düşkün çocuklara yani sonra maaşım gidince anlar ama onu dinlemem zaten ben istedigim gibi yapacam benim kararım istediğim zamanda olsun sonuçta en çok benim hayatım yenilecek, eşim o kadar ayrıntılı bakmaz konulara gerçi çoğu erkek böyle

Fazla fedakarlık sizi uzebılır. Bence Bukadar fedakar olmayın. Ben bosandım ve imkanım olsa Kucuk yasta evlenecek kizların onune gecıp yapma yavrum derım.
Evet canım bazen öyle olabilir o da eşimin elinde zaten umarım bunları görür hep.
Tabi önemli ve inşallah herkes o konuda şanslı olur ben pişmanlık duymadım daha ama ciddi bir durum insan büyüdükçe daha da hassaslașıyor evlilik konusunda

Millet hep konuşur, ama kimse de sana yardımcı olacak adımı atmaz. Eşin de olsa önce kendini düşün beklesin. 25 yaş erkek için değil baba olmak evlenmek için bile çok küçük.

Evet canım bazen öyle olabilir o da eşimin elinde zaten umarım bunları görür hep.
Tabi önemli ve inşallah herkes o konuda şanslı olur ben pişmanlık duymadım daha ama ciddi bir durum insan büyüdükçe daha da hassaslașıyor evlilik konusunda
Insallah hıçte pısmanlık duymazsın, emeklerinin karsiligini guzel mutlu sekilde alırsın.

Back