Hangi yaşam tarzı...

zihniyet çok yanlış..imam nikahı yapınca mı kuzeninizin ilişkisi meşru olacak?

evet kuzeniniz kullanılıyor.

çünkü her kadın, erkeğin kendini onaylayıp koluna EŞ olarak takmasını ister. sadece cinsellikse amaç, bu, evlerde gizlice yaşanır. bu MODERNLİK değildir.

olan da her zaman kadına olur. kadın endişelidir taa ki o imzayı attırabilene kadar. tabi attırabilirse adama.

33 yaş için ömrünüzün yarısı gitmiş diye ahkam kesen arkadaş acaba yaşın matematiksel bir ölçümü mü var? 3 gün bile bir ömrün yarısı olabilir, 10 yıl da.

tek temel değeri cinsellik olarak alırsak elimizde ne kalır? evde yaşamadan evlenip evlenemeyeceğini anlamıyor mu bu adamlar? yoksa fırsat bulmuşken beraber olup rahat edip, zamana bırakıp, başka fırsatları mı kolluyorlar?

arkadaş benim de fırsatım vardı ama yapmadım diyor. ki kadın beraber yaşamak istesin, bir günde bulur bir erkek. önemli olan bu mudur?

endişesiz, sevildiğini bilerek, kadınlığına değer verilerek allanıp pullanarak yapacağı bir evlilik midir?

Genelde katılırım yazdıklarına ama bu sefer katılamayacağım. Evlenip endişesiz bir şekilde demişsin evlilik hiçbir şeyin garantisi değil hatta adamları daha bir rahat yapabiliyor. Evli kadınlar da kocaları tarafından istismar ediliyor , hiçbir şey paylaşmadan sadece cinselliği paylaşarak yani kullanarak -ki bence devletin verdiği evlilik cüzdanı kullanılmadığı anlamına gelmez- ömür geçirenler var. Cinsellik zorlamadan yaşandığı sürece çift taraflıdır da bunun bir ödül bir bedelmiş gibi sunulması zaten bir kere yaşandı mı kadını kendi mülkiyetlerinde görmesini sağlıyor erkeklerin.Bundan sonraki yorumum senin yazdıklarınla ilgili değil:) Bir kere bir kadının diğer bir kadını aralarında imza olmadan cinselliğini yaşadığı için kınaması canımı çok yakıyor benim. Sen kınıyorsun demiyorum da bunun söz konusu bile yapılması yanlış. Kim kimin evlilik cüzdanını görüyor. Yan komşumuzun karşı komşumuzun evlerine gidince evlilik cüzdanlarını mı görmek istiyoruz. Herkes beraber yaşayabilir kimsenin evlenin deme gibi bir lüksü olamaz.
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Evlilik dışı çocuk doğuran, her gün başka bir adamı koluna takıp gezen ünlüleri bayıla bayıla takdir ede ede izleyen kadınlarımız kendi çocuklarının sevgilisi var diye tepiniyorlarn sinirden. Ben de buna ikiyüzlülük diyorum.

sakız meselesi beni de çok üzdü. Biz kendimizi sakız yerine koyarsak erkekler haydi haydi koyar. evlendikleri kadın için hergün ballı börek olsa yenmez insan sıkılır diyen erkekler var. Tek gecelik ilişkilerini böyle meşrulaştırıyorlar.
Biz cinselliğimizi mal gibi görür pazarlığa konu yaparsak erkekler de azami kar için çabalar. hele hele evlilik gibi ömürlük diye çıkılan yolda kadının görüp göreceği gecenin yıldızı olduğu düğün günü olur o zaman. Ha kurallar mı var, örf adetk mi var, o zaman aynı kurallar onun için de geçerli aynı örf adete o da uyacak.
Bir de madem doğru yapıyorsun niye saklıyorsun diyenler olmuş birlikte yaşama meselesi için, buna da katılmıyorum. Toplum kuralları doğrudur diye bir kaide yok. Zina için insanlar taşlanıyor, doğru mu, yahudileri öldürdüler nazi almanyasında doğru muydu. Yanlış kurallar yüzünden bedel ödemek istemeyebilir insanlar. Bu da kendini koruma içgüdüsü, bu tür durumlar paylaşılsa neler olacağını bilmiyor muyuz bu toplumda. Namus anlayışı, ahlak anlayışı herkesin kendi içinde çözmesi gereken şeyler. Tecavüze uğrayınca namusunu kaybettiğini düşünen insanı anlamam ama sonuçta kendi değer yargısıdır. Amaaa başka birinin onu tutup da bu nedenle öldürmesine, gerekirse yalanla dolanla gerekirse zor kullanarak engel olurum ve hiç de yalancı ve namussuz hissetmem kendimi. Ki bence yalan da namussuzluk, ahlaksızlık normalde.
Yani demem o ki, kimsenin kimseyi başkasına zarar vermeyen bir eyleminden dolayı kınamaya bile hakkı yok.

yazılanlara okudum bazı arkadaşların yorumlarını esrefle kınıyorum..lafa bakarmısınız..benmi gericiyim..sizlermi çok modern boyutlarda..33 yaşına kadar bir kız annesinin dibinde..kişiğini bulamamış gibi laflar...ne ayıp..yani ayrı eve çıkıcam..kadın orda ben ayrı evde..çıktığım erkeğede hele gel yaşayalım söyle..

Bu mesajı ilk açarkende özenti mahiyetinde demedim..annesi hasta olan bir kızın annesini bırakıp erkek arkadaşıylan yaşaması.annesi uzak şehirden gelip annesine sahip çıkmaması 2 gün dahi.erkek arkadaşınında deneyelim olmayınca ayrılırz düşüncesi...evet bana ters çok ters..o zaman evlilik kurumunun kutsallığı ne alemde..evlensinler teyzem damadını evine rahat rahat girse..bu mu ters düşünce ..

iste düşünceler burada ayrılıyor zaten..
evliliğin kutsal olduguna sen inanıyorsun,ama kuzenin inanmıyor(benim gibi)
bir de söyle dusunelim;keske teyzen bu isi onaylasada o eve rahatlıkla girip çıkabilse..imza nin önemi olmadıgını kabul etse..
aah su evlilik denen şey,o kadar Fuzuli geliyor ki bana..hele hele dünya kadar masraf yapıyorsun bir de..ne için?imza atmak için..
o imzayla hersey nasıl biranda değişiyor..hayret ediyorum..

Biraz sinirli olduğundan yanlış şeyleri yanlış nedenlere bağlamışsın bence. Gerici dediler mi bilmiyorum ama imam nikahı olsun gibi bir şeyler demen de pek doğru ve günümüze uygun değil. Onun adı evlilik değil, evlilik olduğunu düşünmek de bana biraz eski kafalılık gibi geliyor açıkçası.
33 yaş yolun yarısı diyen arkadaşın kastettiğini olgunluk çağı olarak anladım ben. Yani kişiliğin oturmuş olmas gereken zamanlar artık.
anasını babasını terk etmeyi kimse doğru bulmaz elbette ama gizli gizli bir erkekle yaşamış da terk etmişsin, evlenip sırtını dönmüşsün aynı şey. bu ahlaksızlıksa ahlaksızlıktır. dönmüşsün sırtını işte hepsi bir.
Dediğim gibi doğru bulmuyorsan alet olma kullandırma kendini, kuzenine açık açık söyle teyzem senin annen ve ona karşı görevini yerine getirmek zorundasın diye. kendisi çözsün sorununu. ama onu kınama nedenin annesine sırtını dönmesi mi yoksa biriyle yaşaması mı çok karışmış artık.

iyi de hayat kuzenin hayatı
size ne
amann benm kuzende böyle.teyzemi üzmeyin zhebani
töbe haa
teyzesi yani annem hastayken hiç gelmez
ama ne?
kıskançlık başka bi şey değil:umursamaz:
yok ben sizi düşünüyorum,sizin hayatınız der durur
bi filörtü bile olmadı ya illa çamur atcaksempatiksalakcinni
yanlış anlamayn size kıskanç demediim yeri ggeldi paylaştm

sanırım kendimi size ifade edemiyorum..kıskançlık sakın demeyin..insan kardeşi gibi gördüğü birini nie kıskansın..hatta ben kendime öz eleştiri yaptım..nie ben bu kadar rahat değilim die.imkanım olduğu halde 3 sene tek yaşadığım halde geçmişte..nie bende böle rahat olamadım..sanırım kişilik meselesi...

Şimdiki davamda çok ayrı bişey..ben bu hafta sonu izne çıkıyorum.annem arkadaşında...kuzenimde bana
kuzen sen annemi alıp gezdirirmisn sizde kalabilirmi biz bu hafta sonu denize gitcez..mubarek bir haftada gitme bir yere en son 3 ay evvel gördün anneni..ben kızıyorum bunun adı KISKANÇLIK değil..ama kadın hastanelik olduğunda kendini yerden yere atıyorsn...

ya ben teyzemi o kadar seviyorum ..şimdi planımı bozuk iznimi onamı ayırayım..bumu..

ya aslında acayip bir konu..kafamda karıştı..şimdi ben ailemle yaşıyorum..35 yaşındayım.ve çok mutluyum..şimdi saçmamı ailemle yaşamak..bence değil ..ya diyorlar illa koca bulup gitcen yada ayrı eve öylemi oluyoruz..Gelelim imzaya illaki evlenmek fikri..güzel fikir ama..sartmı ya?bende birini bulup ayrı eve çıkayım..o bana baksın ben ona..olmadı btsin...kötüüüü..çok kötüüü..Ulu önder ATATÜRK nicin resmi nikahı şart haline getirmiş..biz kadınlar için..bizleri korumak için...bence beraber yaşamak erkeğe pirim vermektir.Armut düş ağzıma düş..

Nikah olunca da aynı şey geçerli ama. Farklı olmuyor ki süreç uzuyor yuvam bozulmasın diye kadınlar katlanıyor. Bu armut piş olayının pek nikahla ilgisi yok. Olmadı biter eee bitecek elbette. Siz 35 yaşındasınız ailemle yaşıyorum ve mutluyum diyorsunuz o kız da erkek arkadaşıyla yaşamaktan mutlu. Herkes mutlu olsun diyoruz biz de. Kadınları resmi nikah koruyamıyor maalesef. Ben de evleneceğim ama nişanlımın talebi bu. Beraber yaşayıp sonra evlenenlerin evlilikleri daha sağlam oluyor üstelik. Bence evlilik daha bir kutsal hale geliyor bu şekilde çünkü gerek yok zaten beraber yaşıyoruz demeyip evliliğe özel bir anlam katarak evlenmeyi tercih ediyorlar.

aylinn ben yazılanları baştan sona kadar usanmadan okudum. bazı kişiler biraz acımasızca eleştirmiş ama o eleştirilere kızma en azından bu sitede insanların bakış açılarını görebiliyorsun. aynı kuzeninle senin farklı olduğu gibi.
yaşam tarzı konusunda sana bişey diyemem herkesin kendi seçimi. ister erkek arkadaşıyla aynı evde yaşar isterse evlenir. o onların bileceği bir iş. ama anneye yalan söylemek ve anneyi kuzeninin başına atmaya çalışmak o ayrı bir konu.
Ben sizin yerinizde olsam kuzenime erkek arkadaşıyla beraber yaşaması konusunda destek verirdim ama annesini sizin başınıza atması konusuna değil. eğer bir karar veriyorsa bunun bütün sonuçlarına göğüs germeli. asla kendi hayatınızı kardeşiniz dahi olsa başkalarına kullandırtmayın.
anladığım kadarıyla siz sorumluluk sahibi bir insansınız bundan dolayı pişmanlık duymayın bence. ama herkesin bir sınırı vardır. kendi sınırlarınıza da kimseyi yaklaştırmayın. siz kendi hayatınızı düzenlemişsiniz. bırakın bunu kuzeninizde yapsın. ona destek olun. ama yalanı konusunda değil.

bu güzel yorum için tebrik ediyorum seni..
erkek arkadaşıyla yaşayan biri olarak yazdıklarını kendime yazılmış gibi görüyorum..
erkek arkadaşımla yaşadığım için bir gün bile 'ya bu cocuk benimle evlenmezse' diye düşünmedim..tam tersi artık eminim ki bu cocuk benimle evlenecek :)
kullanıyor laflarına asla katılmıyorum..
ortada bir kandırmaca yok,ortada bir oyun yok..iki kisi konuşup karar vermişler ve beraber yasıyorlar..eğer buna rağmen olaya kullanmak olarak bakicaksak,o zaman kız da erkeği kullanıyor..
ılerde kızım olursa ve bana böyle bir teklifle gelirse ona asla karsı çıkmam ve eminim erkek arkadasımda çıkmaz..çünkü biz bunun artılarını gördük,yasadık..
bu 6 ay icinde birbirimizi o kadar iyi tanıdık ki..6 sene de olmadıgı kadar hemde..ve bu eminim evlendiğimizde bize yine artı olarak geri donecek..
bı kere birbirimizi sinadik,iliskimizi sinadik,sevgimizi sinadik,sabrımızı sinadik..
birbirimize ne kadar katlanabiliyoruz onu gördük..
kavga ettiğimizde ne olacak biliyoruz artık..
bence bunlar güzel seyler..
ha örf ve adet buna karsı,komşu laf söyler..vs niye umrumda olsun ki?o mu yaşıyor benim hayatımı?kaldı ki annem bile laf soylemezken komşuya mı düştü laf söylemek?
evlilikten kacardi erkek arkadasım..istemediğini açıkça dile getirirdi..
ama şimdi evlilik hayalleri kurduğuna göre :) cokta yanlış bir şey değil di mı?ya da beni kullanıyor da diyemeyiz..
kullanmak ne zaten?25 yasında akıl saglıgı yerinde,hormonları düzgün çalışan bir bayanım çok şükür..kafamda çalışmıyor değil..kendimi kullandirtacak kadar saf oldugumu da düşünmüyorum:) beni kullanan adam bütün sulalesiyle tanistirip,ailesine evleneceğim kız imajida çizmedi herhalde di mı?ya da annesi annem gibi davranmaz soğuk dururdu herhalde?
yapmayın ya kullanmak falan..kaç yasında insanlarız artık..kim kimi kullanıyor?

Ben bu konularda ikilemde kalmış durumdayım..

Şöyle ki:

Bir kişiyi aynı eve çıkmadan tanıyamıyorsunuz. İstediğiniz kadar samimi olun, sık görüşün ama aynı eve girip ortak yaşamaya, maddiyatı ve sorumlulukları almaya başlamadan asla tanıyamıyorsunuz. Ben bunu ünideyken aynı odada kaldığım, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen arkadaşlarımla eve çıktıktan sonra gördüm. Sadece ben değil birçok arkadaşım aynı şeyi yaşamışlardı.

Haftanın birkaç günü birkaç saatliğine çay içtiğiniz veya sinmeya gittiğiniz bir insanı aynı hayatı paylaşacak kadar nasıl tanıyabiliriz, bu insanı bir ömür hayatımız geçirecek insan olduğuna nasıl karar verebilirz ki. Hep derler sonradan türlü türlü huylar çıkar hayır onun zaten o huyları vardı ama sen o huyları görme, anlama fırsatı bulamadın, sana bu fırsatı vermediler. Ama maalesef toplumumuz bizi karar veremeye zorluyor sonra da ilk bir sene kavgalar tartışmalar. Neymiş çiftler birbirini tanıyıp birbirine alışmaya çalışıyormuş. İroniye gel Bunu evlenmeden önce yapsak da evlendiğimizde iki kumkuma olsak kötü mü :))

Ama diğer taraftan arkadaşlar gibi düşünüyorum. Nikahsız birlikte yaşamayı kullanılmak olarak görüyorum. Boşanınca hiç değilse emeğinin,verdğin yıllarının karşılığını alma ihtimalin var. Mal paylaşılır nafaka alınır hoş kaç erkek nafaka veriyor veya nafakasını gününde yatırıyor ki veya kaçı malını karısına veriyor. Malını karısına vermemek için bin türlü dalavere çeviriyorlar.

Huff en iyisi bekarlık işte yine sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
herkes özgür bu konuda kim nasıl yaşarsa yaşar kimse kimseyi yargılayamaz
kullanmak prim falan ya ne bu 15 yaşında kız çocuğundan mı bahsediyoruz
evlenmezse evlenmesin ne olacak sanki evlenipte hayatı zindan edeceğine çeksin gitsin
özgür bir ülkede yaşıyoruz isteyen evlenip de yaşar aynı evde istemeyen evlenmeden
bazıları aşırı tepki veriyor burda bu tarz konulara namussuz gözünle bakıyor
sana ne kardeşim milletin namusundan
onun aklı yok mu neyin iyi neyin kötü olduğunu sorgulayacak
ben sevgilimle aynı evde yaşamıyorum
ama belki şartlarım başka olsaydı bende yaşardım ki ben evlilikten korkan biriyim
yapabilecek miyim iş ev birde koca diye
bu hayatta herkes kendi yolunu çizer takılmayın böyle şeylere artık ya

ben şu kullanılma olayına takıldım;
zaten çalışıyorsanız, evlenseniz de boşansanız da nafaka alma gibi bi durumunuz olmuyor...
mal vermeme konusuna gelince de; evlenince de ortak bi bütçe oluşuyor, alınan mallar ortak sayılıyor boşanma durumunda...
yok evlenmeden aynı evde yaşanacaksa da, herkes kendi kazancını kendisi değerlendirir zaten...
yani 2 türlü de pek kullanma gibi bi durum yok gibi...

endişesizce evlenmekten kasıt, beraber yaşanan yıllar boyunca kadının "ne zaman evleneceğiz acaba beyimizin keyfi ne zaman yetecek de beni evlenmeye değer bulacak?" şeklindeki endişesidir.

insanlar tüm gerçek duygularını açıkça paylaşabilseler farklı boyutlarda konuşabilirdik ancak, insanların çoğu acizliklerini kapatma yönünde davranıyorlar.

bunları geçin bu devirde diyen arkadaşlara da şunu söylemek isterim: bugün 10 yaşında kızlar bile koca-aşk meşk derdindelerse bu gelişmişlik değildir. YOZLAŞMAdır. başımıza neler gelecek göreceğiz hep beraber İnşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…