• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi yaşam tarzı...

hatta kız aradı beni çok üzügündü..öle iyi biride der..kız kardeş gibi..bana abla deki yaşarken erkek kardeşide varmı de..ne olur öyle de dedi..peki dedim ya çıkarsa yalan..ben hallderim...

şimdi söyleyin kızlar kardeşime yalan mı söyleyim...ki kardeşim acaba neler yaşadılar neler yaptılar diye düşünürken...arada kaldım yani...

[ı]kızlarrrr kızlarrrrr ..ben bu konuya bu kadar yazmıcaktım ama dün bir olay yaşadım..yazmak istedim buraya..benim erkek kardeşim dün 1 senelik ilişkisini bitirdi.sebep ne bliyormsunuz?kız arkadaşı okul zamanında bir erkekle yaşamış..resimlerini bulmuş.ve kardeşim adeta yıkıldı..ve anında bitirmiş.çok üzüldüm..bana dediki o zaten içime işledi..abla evlenip ayrılmış olsaydı inan bu kadar tuhaf olmazdım..çünkü herşeyiyle ortada ben bunu kaldıramam dedi..kaldıramadı.tüm gece düşündü durdu..ben bile kızı sevdiğim halde savunacak bişey bulamadım..aa olabilri kardeşim..geçmişi seni ilgilendirmez..yaşanmış bitmiş...medeniyet bu ...diyemedim...diyemedim...[/ı]

kardeşim kabul etmiyor canım evlencek o ben napıyımm..öle şeyler yaşanıyor ki hayatta kız nişanlısından ayrıldı diye çocuk bakireliğinden şüphe edip doktora götürülüyor..daha niceleri var böyle..
Benim savunmam beraber yaşayarak erkeklere pirim vermemek...böyle birşey yapmasaydı ne kardeşim ne o kız üzülücekti..
ilk başta yazdıklarıma geliyorsunuz

E bir ara değişmesi lazım ama. Bu konularda biz yapmazsak hiç bir erkek buyur bu da senin hakkın demez kolay kolay. Mesela kadın da çalışıyor erkek de. eve geliyorlar, adam gazete okuyor kadın yemek yapıyor. bu bile bana kadının kullanılması olarak görünüyor. böyle basit bir şey bile sen zorlamazsan değişmiyor sonuçta. Annesi de öyle yapmış, ben de yaparsam kızım da aynı kadere mahkum.
bu çoook basit bir örnek sadece. insanları kendi haline bırakabilsek en çok kadınlar kazançlı çıkar diyorum ben. boşanırsan senin adın dul olur bana bir şey olmaz diye karısını tehdit eden mi istersin. aldatıp üste çıkan mı istersin. her şey var. ama asıl suçlu erkek değil, o işine geleni yapıyor sadece.

ay sanki ellerini kollarını tutan varmış gibi yazıyorsunuz. isteyen istediği gibi yaşıyor zaten. yaşamayan suçlanır oldu hatta.

erkek ve kadın arasındaki davranışsal farklardan bahsediyorsunuz. yemek pişirmekle bu durum aynı değil olamaz da.

nice "modern" erkekler gördük başkasıyla olan sevdiği kadına bi yerden sonra ağıza alınmayacak laflar eden. bunlar yaşayan toplumun yaşayan gerçekleri. ben hayaller üzerinden konuşamam. ütopik değilim. gerçekçiyim.

ay sanki ellerini kollarını tutan varmış gibi yazıyorsunuz. Isteyen istediği gibi yaşıyor zaten. Yaşamayan suçlanır oldu hatta.

Erkek ve kadın arasındaki davranışsal farklardan bahsediyorsunuz. Yemek pişirmekle bu durum aynı değil olamaz da.

Nice "modern" erkekler gördük başkasıyla olan sevdiği kadına bi yerden sonra ağıza alınmayacak laflar eden. Bunlar yaşayan toplumun yaşayan gerçekleri. Ben hayaller üzerinden konuşamam. ütopik değilim. Gerçekçiyim.

ya sorma ya..lafa bakarmısın okudun mu geçmişi..aylin 33 yaşındasın senin kişiliğin oturmamış demişler kıza..ailenin kucağında..asıl sen terssin demişler

hatta kız aradı beni çok üzügündü..öle iyi biride der..kız kardeş gibi..bana abla deki yaşarken erkek kardeşide varmı de..ne olur öyle de dedi..peki dedim ya çıkarsa yalan..ben hallderim...

şimdi söyleyin kızlar kardeşime yalan mı söyleyim...ki kardeşim acaba neler yaşadılar neler yaptılar diye düşünürken...arada kaldım yani...

ya anlayamadim ne diyecekmisiniz yasarken erkek kardeside varmis cümle bu mu,buysa sahsen ben kardesime yalan söylemem,söyleyemem ilerde bunuda bi sekidle duyup karsina dikilirse,tamam ayrilmasa iyi ama kimi insan bazi seyleri icine sindiremez demek ki kardesinizde böyle yani kendi aralrinda halletsinler sen bence yalan söyleme ama düsünmesi icin birseyler söyle,olayin gecmiste yasandigini söyle yada sadece kardesine birak o onunla birlikte olacak belki evlenecek o kendi daha iyisini bilir,icine sinmiyorsa zaten olmaz

[ı]kızlarrrr kızlarrrrr ..ben bu konuya bu kadar yazmıcaktım ama dün bir olay yaşadım..yazmak istedim buraya..benim erkek kardeşim dün 1 senelik ilişkisini bitirdi.sebep ne bliyormsunuz?kız arkadaşı okul zamanında bir erkekle yaşamış..resimlerini bulmuş.ve kardeşim adeta yıkıldı..ve anında bitirmiş.çok üzüldüm..bana dediki o zaten içime işledi..abla evlenip ayrılmış olsaydı inan bu kadar tuhaf olmazdım..çünkü herşeyiyle ortada ben bunu kaldıramam dedi..kaldıramadı.tüm gece düşündü durdu..ben bile kızı sevdiğim halde savunacak bişey bulamadım..aa olabilri kardeşim..geçmişi seni ilgilendirmez..yaşanmış bitmiş...medeniyet bu ...diyemedim...diyemedim...[/ı]

kardeşiniz peki hiç yaşamamış mı kimseyle birşey ?

ay sanki ellerini kollarını tutan varmış gibi yazıyorsunuz. isteyen istediği gibi yaşıyor zaten. yaşamayan suçlanır oldu hatta.

erkek ve kadın arasındaki davranışsal farklardan bahsediyorsunuz. yemek pişirmekle bu durum aynı değil olamaz da.

nice "modern" erkekler gördük başkasıyla olan sevdiği kadına bi yerden sonra ağıza alınmayacak laflar eden. bunlar yaşayan toplumun yaşayan gerçekleri. ben hayaller üzerinden konuşamam. ütopik değilim. gerçekçiyim.

ellerini kollarını tutan yok mu diyorsunuz. ne yani bir kız ben sevgilimle aynı eve çıkıyorum deyince başta anne babası olmak üzere bütün toplum, buyur evladım hayat senin hayatın mı diyor. benim niye haberim yok.
verdiğim örneğe gelince, kullanılmak çeşit çeşittir sadece cinsellikte olmaz bunu söylüyorum. hatta kadın keyfince davranıyorsa cinsellik kullanılmak bile değildir.
hakaret meselesinde de karısına da ağza alınmayacak hakaretleri eder onu yapacak adam. karaktersiz adam evlenince düzelmez zaten. kaldı ki geçtim adamı , adamın sülalesi de ediyor hakaret etmeye bakarsak. o kadar kolay ki kadını aşağılamak, işlerine gelmeyince yaparlar, konumuzla ilgisi pek yok bence

ellerini kollarını tutan yok mu diyorsunuz. ne yani bir kız ben sevgilimle aynı eve çıkıyorum deyince başta anne babası olmak üzere bütün toplum, buyur evladım hayat senin hayatın mı diyor. benim niye haberim yok.
verdiğim örneğe gelince, kullanılmak çeşit çeşittir sadece cinsellikte olmaz bunu söylüyorum. hatta kadın keyfince davranıyorsa cinsellik kullanılmak bile değildir.
hakaret meselesinde de karısına da ağza alınmayacak hakaretleri eder onu yapacak adam. karaktersiz adam evlenince düzelmez zaten. kaldı ki geçtim adamı , adamın sülalesi de ediyor hakaret etmeye bakarsak. o kadar kolay ki kadını aşağılamak, işlerine gelmeyince yaparlar, konumuzla ilgisi pek yok bence

evet genelde anneler destekler oldu kızlarını. bunu lise çağındaki öğrencilerim de dahil görüyorum maalesef. kadın programları dolup taşıyor çünkü varoşlar kaynıyor, diğer taraftan da "modern hayatı" seçenler yaşıyor bunu. şimdi her yerde rahatça beraber yaşayanlar var. sizin görmemeniz bir şey değiştirmez.

benim 21 yasındaki kuzenim kendisine 14 yasındaki kızı ayarlamaya calısıyor cok ufak deyince simdi o kimseyle cıkmamıstır 18 ine gelince baskalarıyla cıkar ben istemem ozaman diyor sen kendine bi baksan ilk once dedigimde ben erkegim diyor..ama babası surekli bu sekilde yetistirmis bak onun kızı bunla geziyor bunun karısı bunu giyiyor ee cocukda boyle ortamda yetisince kızlara mal gozuyle bakıyor iste..biz hala toplum boyle iste napalım deyip gidersek devam eder cocuk yetistiririrken baskalarının hayatına ve yasam tarzına saygı duymayı ogretse aileler bunlar olmaz isi gucu bak bu kız bunla geziyor bu kız iyi kız degildir denile denile kafaları iyice orumcek agları kaplıyor iste

evet genelde anneler destekler oldu kızlarını. bunu lise çağındaki öğrencilerim de dahil görüyorum maalesef. kadın programları dolup taşıyor çünkü varoşlar kaynıyor, diğer taraftan da "modern hayatı" seçenler yaşıyor bunu. şimdi her yerde rahatça beraber yaşayanlar var. sizin görmemeniz bir şey değiştirmez.

Ama evlilerin hayatları dört dörtlük. Kocaları onlara sultan muameleri yapıyor, karılıarını el üstünde tutuyorlar, hiç aldatmıyorlar, hiç üzmüyorlar..Hep nikahsız yaşayanların başına geliyor bunlar.

Burda eşinin ailesi,bir derdim var bölümünde özel sorunlarını paylaşanlar hep birlikte yaşayanlar zaten.

Valla olacak kötü şeyler olacaksa öyle de böyle de oluyor Kaç kadın kapı gibi nikah basıyor da sonra neler geliyor başına neler. Kapı önünde buluveriyor kendini. Üstüne dul damgası. Yani böyle o yüzden de böyle oldu demek bizi yanılgıya düşürür. Ama işte evlilik bizi laftan sözden korur, evlilik bitiminde belki birşeyler maddi anlamda tek tük birşeyler kazandırır bize. Evlilik yapmak lazım katılıyorum... HAE HAE HAE HAE

Son düzenleme:
o kısmı sormadım ama başka evimiz olduğu halde öyle birşey düşünmedi..
Fakat kardeşimden çk erkek ark.dediğine takıldım ben...

kardeşinizin yapıp yapmadığını bile merak edip sormamışsınız,
ama kızın yaptığını ta buralara kadar taşımışsınız...

bu kırmızı cümleyi de anlayamadım...

kardeşinizin yapıp yapmadığını bile merak edip sormamışsınız,
ama kızın yaptığını ta buralara kadar taşımışsınız...

Bu kırmızı cümleyi de anlayamadım...

erkek arkadaşım bu kardeşim olayını biliyor dedim benimde geçmişimde böyle bir olayım çıksa idi..ne yapardın kardeşim çokmu abarttı dedim..
Oda bana gel benlede yaşa derdim dedi...daha iyi tanırdık birbirimizi.niye olmasın dedi.

Ne ağır dimi?

erkek arkadaşım bu kardeşim olayını biliyor dedim benimde geçmişimde böyle bir olayım çıksa idi..ne yapardın kardeşim çokmu abarttı dedim..
Oda bana gel benlede yaşa derdim dedi...daha iyi tanırdık birbirimizi.niye olmasın dedi.

Ne ağır dimi?

evet ağır...
ama bu lafı söyleme kozunu siz vermişsiniz eline en başta...

Ne ağır dimi?

erkek arkadasınız sizi birlikte oldugunuz zaman icerisinde tanımamısmı nasıl bir insan oldugunuzu bilmiyormu gecmisinizde yasadıgınız birsey yuzunden 180 derece donup bu tarz bir laf sarfetmeside bence onun ayıbı olur

erkek arkadasınız sizi birlikte oldugunuz zaman icerisinde tanımamısmı nasıl bir insan oldugunuzu bilmiyormu gecmisinizde yasadıgınız birsey yuzunden 180 derece donup bu tarz bir laf sarfetmeside bence onun ayıbı olur

kendisi suçlu pozisyonunu en baştan kabullenip, üstelik ilişkisinin en başından beri bu konuda yalan söylerse,
bu soruyu da hak eder tabki...

kendisi suçlu pozisyonunu en baştan kabullenip, üstelik ilişkisinin en başından beri bu konuda yalan söylerse,
bu soruyu da hak eder tabki...

BU CEVABINDA BENİ YERME KONUSU DEĞİLDİ VE ÜSTELİK KARDEŞİME DESTEK ÇIKTI BU KONUDA..

ilişkisinin en başından beri bu konuda yalan söylerse,
bu soruyu da hak eder tabki.

DEMİŞİNZ?NE YALAN SÖYLEMİŞİM Kİ...YAPSAYDIM DEDİM..YAPTIM DEMEDİM Kİ

neyin muhabbetini yapıyorsunuz siz ya?
tamam söylediğiniz hersey de haklısınız diyelim;
erkek arkadasım beni kullanıyor,
erkek arkadasım sürekli benimle sevişmek için aynı eve çıktı,
ben erkek arkadaşımla yaşadığım için ahlaksızım,
ben erkek arkadaşımla yaşadığım için boğazıma kadar günaha battım,
ben erkek arkadaşımla yaşadığım için yobazim,
ben erkek arkadasimla yaşadığım için evlenemem,
ben erkek arkadaşımla yaşadığım için evlenmek için onun pasa gönlünü beklemek zorundayim,
ben erkek arkadasimla yaşadığım için ılerde başkasıyla evlenirsem kafama kakar...
iyi de arkadasım,tuuuum bunlardan sana ne?
25 yasında kendi kararlarını alabilecek yasta bir bayanım!
kaldı ki bu tarz çirkin laflarla kime saldırdığınızı sanıyorsunuz siz?
siz kimdiniz ki insanları bu sekilde elestirip ahlaksiz diye nitelendirebiliyorsunuz?
sütten çıkmış ak kasıklar!çok mu doğru yasıyorsunuz sizler hayatlarınızı?siz mı biliyorsunuz herseyin en iyisini en doğrusunu?kimdiniz siz Allah askına?nesiniz?
bu yasam tarzı bana uymaz der geçersin!
yok kullanıyor yok ahlaksiz yok bilmem ne!
kim oluyorsunuz siz?
herkes haddini bilsin artık!
size düştü elalemin hayatını eleştirmek?
herkes bı aynaya baksın önce!dürüst olsun!
beni eleştirecek adamın benden artısı olmalı!
sizin benden ne artınız var??
abuk subuk konuşmaya gelince herkeste pabuç kadar dil!ama saygı sıfır!
hangi yasam tarziymis!hangisi uyuyorsa onu yasarsın bu kadar basit!sen a yi sectin diye bende secmek zorunda değilim!

Back