- Konu Sahibi yaz gecesi
Dershane öğretmeni ile kimseyi karşılaştırmamalıSistem ne halde bilmiyorum şu an ama kendim dershaneye gittiğim dönemleri hatırlıyorum. Babamla görüşmeye gitmiştik Zafer Dershanesine. “işte etütlerimiz var hocalarımız sürekli yardımcı oluyor vs vs..”
Etütteki öğretmeni sen mutlu et ki o da öğrenciyi mutlu etsin. Ülkenin ekonomik şartlarını kullanarak ssk yapmadan üç kuruşa çalıştırdığın yeni mezun öğretmen de maalesef öğrenciden belki bir tık yukarda oluyor.
Kaç kere denk geldi bana “ben bu soruya bir bakayım” diyen.. Neyse şimdi ne durumda bilemiyorum ama seneye benim biraz işe ara verme projem var. Kızım da 1. Sınıfa başlayacak. Ben üni de bile arkadaşlarıma ders anlatırdım bilmediğim konu bile okurdum anlatırdım, yani anlatma kabiliyetime güveniyorum
Bu durumda kızımla kendim ilgilenmeyi düşünüyorum. Özel okulun etüt sınıflarında yorgun argın, at yarışına geçmek üzere olan taylar gibi olmasını istemiyorum.
Bu sene öğrendim kpss Kursu'nda
Denemede yapamadığım soruları sordum onlar da yapamadı işin kötüsü neden olduğunu da yorumlayamadılar ve bu bir iki de olmadı çok oldu
Bizim zamamımızdaki öğretmenler nispeten daha iyi idi şimdi kpss illeti nedeni ile atanamayan dershaneye özel okula geçiyor
Iyi öğretmen de çok ki bu iş yaparak öğrenilir bence en iyi okuldan birincilikle mezun olmak da kpss de 100 almak da yetmez
Bir de biz velilerin her yiğidin farklı yoğurt yiyişinin olduğunu kabul etme sorunumuz var
Özelde genelde ödev konu vs önceden belli olduğu için öğretmenin bireysel farklılıkları azalıyor devlette öğretmen ödeve vs kendi karar veriyor
Konu sahibi fiyatlar arasındaki fark marka adı gibi bir şeyden geliyorsa önemsemeseniz de olur gibi
Ama tavsiyem içinizde acaba kalmadan gönderin zira ilk olumsuzlukta moraliniz çöküp aklınız diğerinde kalmasın
Mutlaka hoşunuza gitmeyecek şeyler de olacak çünkü