• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pudra, Fondöten, Kapatıcılar Hangi Fondöteni Kullanıyorsunuz?

Ben maybelline kullanıyorum..Gayet memnunum..Gün boyu kalıcı..Sıcaktada aynı soğuktada..Ama benim burun çevrem biraz yağlı olduğu için parlak gösteriyo..Fiyatıda uygun...Bu arada avon ürünleri sağlık bakanlığı tarafından onaylanmıyormuş bi kaç arkadaşımdan duydum..Bilgisi olan varmı..?:59:

Ben maybelline kullanıyorum..Gayet memnunum..Gün boyu kalıcı..Sıcaktada aynı soğuktada..Ama benim burun çevrem biraz yağlı olduğu için parlak gösteriyo..Fiyatıda uygun...Bu arada avon ürünleri sağlık bakanlığı tarafından onaylanmıyormuş bi kaç arkadaşımdan duydum..Bilgisi olan varmı..?:59:

evet canım sağlık bakanlığından onayı yok avon ürünlerinin

bende lancom aldım kapatıcılık süper tonuda ama cildim karma hafif parlıyo yağlı kısmlar öneriniz varmı fondoten olarak..

açıkçası şunu söyleyim yağlı bir cilde sahibim aslında karma sayılır ama cildime uygun parlama yapmayan fondöten ben bulamadım hemen hemen her şeyi de denemişimdir lancome harikadır zaten estee öneriyorlar ama ben henüz almadım denedm sadece muhteşemdi lancome dan daha iyi gibi duruyor yüzde ama az uygulamak şartıyla

Son düzenleme:
canım onu kullandım ama bence güzel değil ya yengem almıştı denemiştim 1 gün yüzümde kaldı hafif falan ama bence o paraya değmez gibime geliyor:50::50:

çok sorunlu bi cildn yoksa bence doğru seçim :40: hafif bi yapısı var,kapatıcılığı orta düzeyde.. ben memnunum ama çok özel gecelerde tabiki daha yoğun bi fondöten tercih edilebilir,günlük kullanım için ideal :42:

çok sorunlu bi cildn yoksa bence doğru seçim :40: hafif bi yapısı var,kapatıcılığı orta düzeyde.. ben memnunum ama çok özel gecelerde tabiki daha yoğun bi fondöten tercih edilebilir,günlük kullanım için ideal :42:

ben estee alcam özel günler için ağır olduğu için günlük kullanamayacağım günlük kullanılcak güzel bir fondöten bulamadım :( cildim sorunsuz lekesiz ama yağlı işte her şey parlıyor max factor second skin kullandın mı aaba o nasıl parlama yapar mı böyle mat bebeksi durması için neler vermezdim

bende lancom aldım kapatıcılık süper tonuda ama cildim karma hafif parlıyo yağlı kısmlar öneriniz varmı fondoten olarak..

parlayan yerlerin altına silikon içerikli bir fondoten bazı geçersen uygulama öncesi,işe yarar kesinlikle....piyasada çok var değişik markaların...daha duru bir sonuç alırsın....bunun dışında kendi kullandığım ürün tam da sana göreymiş...:60: estee lauder double wear stay in place fondoten... en az 15 saat kalıcılık,orta kapatıcılık düzeyi ve kesinlikle yağlı ciltler için doğal mat bir görünüm...parlama yapmaz....lancom kullanıcıları dioru da severler genelde ama bide bu dediğimi deneyebilirsin arkadaşım...

ben estee alcam özel günler için ağır olduğu için günlük kullanamayacağım günlük kullanılcak güzel bir fondöten bulamadım :( cildim sorunsuz lekesiz ama yağlı işte her şey parlıyor max factor second skin kullandın mı aaba o nasıl parlama yapar mı böyle mat bebeksi durması için neler vermezdim

canım ister istemez her cilt gün içerisinde parlama yapıyor özellikle yazın.parlamayı engellemek için pudra kullanabilirsin,max factorun pudraları kullanılabilir,pul pul bir görüntü oluşturmuyor.ancak yinede az ve kararında kullanmakta fayda var,en iyi pudrayı kullansan da tabaka halinde görünebiliyor yoğun uygulayınca :34:

estee'nin hangi serisinden ki:10:? ben de double wear stay in place kullanıyorum(bildiğimiz pompasız klasik şişedeki) ve kapatıcılığı çok fazla olduğundan muzdaribim...:53:...güya orta kapatıcılık ama bence çok daha fazla bi biçimde kapatıyor....sendeki de buysa arkadaşım,,ve halen kapatmıyorsa,,, makyaj öncesi, en çok şikayet ettiğin bölgelere çok hafif rötuşlarla,pat pat diye ve çok az miktarda gözaltı kapatıcısı geç,(likit olanlardan) daha iyi sonuç alırsın...ve kesinlikle süngerle yapma makyajını...ya fırça kullan yada elini....böylelikle kapatıcılığı arttırırsın....

evet tatlım double wear denedim. beklentimin yüksek oluşundan belkide aradığımı bulamadım. kalıcılık ok ama kapatıcılık maxımum deil dior ve lancome daha başarılı benceki özellikle dior yıllardır özel günlerimde kullandığım bi fondoten hem ışıltı hem bebeksi görünüm arayan arkadaşlara tavsiye ederim.
dediğini denicem buarada göz altı kapatıcısı markası var mı önerebileceğin?

evet tatlım double wear denedim. beklentimin yüksek oluşundan belkide aradığımı bulamadım. kalıcılık ok ama kapatıcılık maxımum deil dior ve lancome daha başarılı benceki özellikle dior yıllardır özel günlerimde kullandığım bi fondoten hem ışıltı hem bebeksi görünüm arayan arkadaşlara tavsiye ederim.
dediğini denicem buarada göz altı kapatıcısı markası var mı önerebileceğin?

slm...:3: dior nude skin da benim listemde ama elimdeki şişe henüz bitmeden almıcam...dediğin gibi bence diora devam et sen,,,ben de çok fazla daldan dala atlama taraftarı değilim kozmetikte..insan mennun olduğu ürünü alerji yapana kadar kullanmalı:9: esteenin altına yine double wear serisinden likit kapatıcı kullanıyorum canım...dokuları uyuşur diye düşündüm,alırken,,,fakat sadece gözaltına azıcık geçerim ben,(morluk olmadığından ben de,ama kapatıcılığı tatminkar,tavsiye ederim,esansını dert etmezsen) bazıları deli gibi kapatıcı uyguluyor,,,sivilcem varsa da kullandığım dönemde, çok az pat pat diye rötüş tarzında uyguluyorum ama genelde pek sivilcem olmaz... bu d.wear da tek sevmediğim şey,biraz fazlaca mat oluşu,,,keşke azcık ışıltılı bişiy olsaymış finishi:63:

Son düzenleme:
Lancome Teint Miracle fondöten kullanan var mı aranızda?
Yeni çıkmış ve çok hafif bir yapısı varmış.
Bugün Sevil'de uyguladılar bana şuan hala yüzümde ve gerçekten çok beğendim ama ben normalde pek fondöten kullanan bir insan olmadığım için diğer fondötenlerle kıyaslayamıyorum ve birşey söyleyemiyorum.
Dolayısıyla bu ürünü kullanan arkadaşlardan yorum alabilirsem çok sevinirim ;o)

slm...:3: dior nude skin da benim listemde ama elimdeki şişe henüz bitmeden almıcam...dediğin gibi bence diora devam et sen,,,ben de çok fazla daldan dala atlama taraftarı değilim kozmetikte..insan mennun olduğu ürünü alerji yapana kadar kullanmalı:9: esteenin altına yine double wear serisinden likit kapatıcı kullanıyorum canım...dokuları uyuşur diye düşündüm,alırken,,,fakat sadece gözaltına azıcık geçerim ben,(morluk olmadığından ben de,ama kapatıcılığı tatminkar,tavsiye ederim,esansını dert etmezsen) bazıları deli gibi kapatıcı uyguluyor,,,sivilcem varsa da kullandığım dönemde, çok az pat pat diye rötüş tarzında uyguluyorum ama genelde pek sivilcem olmaz... bu d.wear da tek sevmediğim şey,biraz fazlaca mat oluşu,,,keşke azcık ışıltılı bişiy olsaymış finishi:63:

o zamn senide dior paklar:) bide tv de dünyaca ünlü bi makyaj uzmanının uygulamalı röportajını izledim diyoki cildinizin photoshoplu gibi görünmesini istiyosanız kesinlikle bej tonlu fondotenler kullanıp renklendirmeyi allıkla yapmalısınız. pembeye veya turuncuya kaçan fondotenler bide pdrayla allıkla birleşince yüzünüz çarşamba pazarına döner dedi. (birazda açık sözlü:) mankene uyguladığı fondoten hakkaten öle çamur rengindeydi ama sonuç mükemmel. diorda hafif bebeksi bi pembelik var mesela estedede vardı. makyözün uyguladığı fondotende flormar mat touch serisi no:m305 miş. cildime zarar vermiceğini bilsem hemen alırım paramsa cebimde kalır...

o zamn senide dior paklar:) bide tv de dünyaca ünlü bi makyaj uzmanının uygulamalı röportajını izledim diyoki cildinizin photoshoplu gibi görünmesini istiyosanız kesinlikle bej tonlu fondotenler kullanıp renklendirmeyi allıkla yapmalısınız. pembeye veya turuncuya kaçan fondotenler bide pdrayla allıkla birleşince yüzünüz çarşamba pazarına döner dedi. (birazda açık sözlü:) mankene uyguladığı fondoten hakkaten öle çamur rengindeydi ama sonuç mükemmel. diorda hafif bebeksi bi pembelik var mesela estedede vardı. makyözün uyguladığı fondotende flormar mat touch serisi no:m305 miş. cildime zarar vermiceğini bilsem hemen alırım paramsa cebimde kalır...

diorun artısı hem renk skalası geniş ki( ben soğuk cilt tonuna sahibim, bayağı zor oluyo doğru renk fondoten bulmak benim için,diorda bu sorun yok,032 bana uygun)bir de ışıltısı ve kuru cilt için üretilmiş olması....estee d.w. kesinlikle kuru ciltler için değil,,,daha beter kurutuyo..ama yağlı ve karma ciltlerde sorun çıkarmaz...makyöz haklı fakat altın fondoten kuralı da şey diyo:kendi cilt tonunuzda,yok bulamıyorsanız 1 ton koyu olsun....ee öyle olunca da herkes genelde biraz da kapatıcı olsun diye 1 ton koyuya yöneliyo,,üzerine coral yada şeftali renkleri ile allık uygulamasından sonra hakikaten sonuç felaket oluyor....flormarın fondotenlerinden kullanmadım ama kullananlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim ben de....benim için de tabiki güzel durması önemli ama asıl önemli olan fondoten kullanımından sonra cildimin nasıl reaksiyon vereceği....sürünce photoshoplu,çıkarınca + extra sivilce yada leke yapmş bi cilt istemem:51:

diorun artısı hem renk skalası geniş ki( ben soğuk cilt tonuna sahibim, bayağı zor oluyo doğru renk fondoten bulmak benim için,diorda bu sorun yok,032 bana uygun)bir de ışıltısı ve kuru cilt için üretilmiş olması....estee d.w. kesinlikle kuru ciltler için değil,,,daha beter kurutuyo..ama yağlı ve karma ciltlerde sorun çıkarmaz...makyöz haklı fakat altın fondoten kuralı da şey diyo:kendi cilt tonunuzda,yok bulamıyorsanız 1 ton koyu olsun....ee öyle olunca da herkes genelde biraz da kapatıcı olsun diye 1 ton koyuya yöneliyo,,üzerine coral yada şeftali renkleri ile allık uygulamasından sonra hakikaten sonuç felaket oluyor....flormarın fondotenlerinden kullanmadım ama kullananlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim ben de....benim için de tabiki güzel durması önemli ama asıl önemli olan fondoten kullanımından sonra cildimin nasıl reaksiyon vereceği....sürünce photoshoplu,çıkarınca + extra sivilce yada leke yapmş bi cilt istemem:51:

kızlar ben her markayı aşağı yukarı denedim... max loreal maybelline flormar beyu pastel cecile carmina estee lancome.. aklınıza ne gelirse... dior hakkında bir bilgim yok açıkcası denemedim de kullanmadım da ama iyi olduğunu yorumlardan duydum... hepsinden bir tüp vardır elimde:9::9::9: esteeyi denedım harika bir fondötendi dokusundan anladım lancome da çok güze suratta o kadar bebeksi kil... max factor lasting performansı herkes beğeniyor nerdeyse ama bence çok iddalı ve güzel bir fondöten değil dokusu benim istediğim dokuda değildi aşırı ince su mu sürüyorum ben yüzüme niye o kadar para veriyim? cildim sorunsuz olmasına rağmen estee gibi yogun fondötenleri beğeniyorum bej alt tonları tercihim oluyor pembelikten nefret ediyorum.. maybelline affiniton ve köpek fondöten zamanla uçup leke leke kalmasından benden eksi puan aldı dream liquid güzelmiş ama onun hakkında bir bilgim yok... cildim bir ara sorunluydu beyu kullanmıstım o da yogun yapılı ve gercekten kapatıcı mat bir fondöten üstelik yağsız yaz ayları için ideal :) pastel cecile ve carmina para bile vermeyin almayın derim... flormara gelince kendini yenilediği söylenıyor son urunlerı maskara olsun fondöten olsun allık olsun gerçekten şahane derim ben... flormar mat touch gerçekten parasına göre bayagı bayagı güzel bir fondöten geçen annem nude ivory tonunu almıs sürdüm gerçekten güzel ve bütünleşmesini sevdim cildimle yağlanmayı önlemeye yardımcı olabilr yağlı ciltlere uygun oldugundan ama bende hiçbir fondöten bunu engelleyemedi yani bu da parlama yaptı... ayrıca cildi hassas olan biri olarak şunu söyleyim cilde en ufak bir zararı yok flormarın ayrıca e vitamnli bence günlük kullanım için ideal bir fondöten alın bir deneyn derim ayrıca fiyt için kaygıya düşmeyn o para saydıgımız cok ürün yurt dısında yarı fıyatına bir flormar bir estee bana yeter arkadaş:)

yağlı ve hassas bir cilt için uygun fitaylı fondoten Loreal infallible mı,Max factor lasting mi,Carmina mineral mi,Pastel stick mi,Flormar mı daha kalıcı daha zararsız ve daha güzel..Kızlar yardım Ağustosta staja başlicam hergün makyaj yapıcam önerileriniz çok önemli :71::71::71:

yağlı ve hassas bir cilt için uygun fitaylı fondoten Loreal infallible mı,Max factor lasting mi,Carmina mineral mi,Pastel stick mi,Flormar mı daha kalıcı daha zararsız ve daha güzel..Kızlar yardım Ağustosta staja başlicam hergün makyaj yapıcam önerileriniz çok önemli :71::71::71:
Canım Flormar derim ben , yukarıda arkadaşda anlatmış hem :)

loreal kalıcı değildi ben true match kullandım kalmıyordu suratımda infallibleyi bilmiyorum ama yağlı cilde uygun olmadığını duydum.. max factor beğenmiyorum açıkcası.. carminanın +10 korumalı photocromic sanırım böyle yazılıyordu almıştım ehh işte derim ben.. fiyatı uygun güzel bir şey arıyorsan en güzeli flormardır maybellineye göre daha kaliteli benim açımdan... paraya kıyarım diyorsan lancome beyu ya da estee al :)

Son düzenleme:
açık beyaz tenlilere hangi rengini önerirsiniz flormarın içinde pembelik yok dimi pembe fondotenleri sevmiyorum pancar gibi yapıyor

Back