diorun artısı hem renk skalası geniş ki( ben soğuk cilt tonuna sahibim, bayağı zor oluyo doğru renk fondoten bulmak benim için,diorda bu sorun yok,032 bana uygun)bir de ışıltısı ve kuru cilt için üretilmiş olması....estee d.w. kesinlikle kuru ciltler için değil,,,daha beter kurutuyo..ama yağlı ve karma ciltlerde sorun çıkarmaz...makyöz haklı fakat altın fondoten kuralı da şey diyo:kendi cilt tonunuzda,yok bulamıyorsanız 1 ton koyu olsun....ee öyle olunca da herkes genelde biraz da kapatıcı olsun diye 1 ton koyuya yöneliyo,,üzerine coral yada şeftali renkleri ile allık uygulamasından sonra hakikaten sonuç felaket oluyor....flormarın fondotenlerinden kullanmadım ama kullananlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim ben de....benim için de tabiki güzel durması önemli ama asıl önemli olan fondoten kullanımından sonra cildimin nasıl reaksiyon vereceği....sürünce photoshoplu,çıkarınca + extra sivilce yada leke yapmş bi cilt istemem
benim cildimde çok fazla sivilce sorununu yok ama inanılmaz ince bi deriye sahibim yüzümdeki kılcal damarların kırmızı çizgiler halinde güneşte fln görünmesinden nefret ediyorum. bu nedenlede her allahın günü (hafta sonu dahil) fondoten sürüyorum ve tabiki ister istemez bi deformasyon oluyo. en az zararı veren fondoten herkesin cilt tipine göre değişir ama bu konuda mineral ürün olmadıktan sonra dioruda esteside flormarıda bir diye düşünerek gittim flormar mat touch aldım. bügün işe giderken sürdüm evet gerçekten kapatıcılığı cilde verdiği kadifelik güzel ama şunuda sölemeliyim günün yarısından sonra tazelemek gerekebilir. benim cildimde kuru, cildi gerdiğini hissetmedim ama bikaç kullanımdan sonra bakıcaz artık..