• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pudra, Fondöten, Kapatıcılar Hangi Fondöteni Kullanıyorsunuz?

ben yıllardır maybelline wonder fınısh kullanıyodum son aldıgım fondötenim bitti bugün almaya gittiğimde artık üretiminin durduğunu satılmadığını söylediler..yıkıldım resmen...:( hiç bir yerde bulamadım onun yerine yine mabelline affinitone fondöten aldım ancak onunda rengini tutturamamışım yarn gidip değiştiricem.sizce nasıl kullananlar bu fondötenden memnun mu ? diğerinin yerini alsın istiyorum..

id bare mineralsin toz fondotenini kullanıyorum yaklaşık 3 yıldır. Artık gelmiyor türkiyeye diyor eczaneler mafoldumben ben de son 2 seferdir netten alıyorum... Netten bulamadığım günler gelince ne yaparım hiç bilmiyorum :gitme:

ben yıllardır maybelline wonder fınısh kullanıyodum son aldıgım fondötenim bitti bugün almaya gittiğimde artık üretiminin durduğunu satılmadığını söylediler..yıkıldım resmen...:( hiç bir yerde bulamadım onun yerine yine mabelline affinitone fondöten aldım ancak onunda rengini tutturamamışım yarn gidip değiştiricem.sizce nasıl kullananlar bu fondötenden memnun mu ? diğerinin yerini alsın istiyorum..

maybelline affinitone bende kullanıyorum gayet güzelll. ki max factor,avon, mac vs. bi çok ürün kullandım ama en begendigim maybelline oldu.

geçlerde sevile gittim fondotenım bitmişti loreal tru much kullanıorum kız yüzüme esteyi uyguladı double wear hiç beğnmedim olmadı pütür pütür yaptı cildimi kızda beklememiz lazm dedi neyi beklıceksek bu kadar ün almıs bı fondoten için hayal kırıklına uğradım ama yinede önyargılı olmıcam alıcam onu:emir_bebek:
sonra silip clınıq denedık o da hiç bellı olmadı en koyu rengnde bile:emir_bebek: ay sinir oldum
birde fiyatlar çok ucuktu
double 86dan 80 e inmiş koptum acaip indrim yapmslar:emir_bebek:
ciliqde 55 di
lorrellı ben boynerden 50 ye almıstım birkaç ay once şimdi 65 olmuş:emir_bebek:ohaoldumsmilehöhhh dedim yaaohaoldumsmile
ama alcam mecbur birisini

kesinlikle önerim MAYBELLıNE DREAM MAT MOUSSE fondoten.. ben 9 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. cildimle ilgili her hangi bir sorunum yok ama cildimi hem pürürssüz yapıyo hemde doğal duruyo. sürdüğümde yüzümde hiç fondoten yokmuş gibi... cildimi bakımlı yapıyo yumuşatıyo ve kendimi özel hissetmemi sağlıyo.. ben çok az kullanıyorum yüzüme ve o bile yetiyo bana 9 ay bi tanesi gitti... süper bişey tavsiye ediyorum şiddetle şekerler bayanssulusmile

ben o kadar çok fondöten markasını denedim ki sanırım ufak da olsa fikrimi paylaşabilirm :) benm cildim de pek sorun yok aslında pürüzsüz bir cildim var çünkü temizliğine çok dikkat ederim, kesnlkle eve girdiğim andan itibaren makyajlı oturmam. ama cildimdeki hassasiyet nedeniyle yanaklarımda ve kaşlarımın üstünde kırmızılıklar var. fondöten kullanmamın tek nedeni de bu zaten.

ben buğday tenliyim hatta biraz daha açık buğdaydan. benim rengime tam uygun bir renk bulamıyorum. genelde bi pembelik oluyor fondotenlerde ben de hiç sevmiyorum onu. en son estee lauder kullandm o da aynı şekilde pembeydi. ondan önce diorun hydraction'ını kullandm ondan memnundum aslında ama çok fazla kapatıcı bir özelliği yok. ben bronzken çok hafif bir şekilde sürüyordum. max factor maybelline de denemiştim ama tam hatrlamıyorum onlarla ilgili fikirlerimi ama pek memnun değilmmişim ki değiştirmişim :kedi: . avon berbat sivilce yapıyo, ömrümde yüzümde hiç sivilcem çıkmamıştı avon sayesinde çıktı. şimdi flormar kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. bi önyargı vardı ben de kalitesiyle ilgili ama nasılsa ucuz diye deniyim dedm. 17 lira gibi bişeydi, hem tam tenimin rengini buldum hem kapatıcı hem de çok doğal duruyor. pudrasını da aldm o da 13 liraydı. gün içinde 1 2 kere pudralaynca taptaze ve çok güzel duruyor makyaj. kesinlikle FLORMAR'ı tavisye ederim.:dance:

Son düzenleme:
bende de maybelline var... en son ne zaman kullandığımı bile hatırlamıyorum Allahtan cildim gayet düzgün ancak özel günlerde kullanıyorum... ruj şeklinde ama kalın hali 21 numara kadife gibi yumuşacık çok memnunum çok kaydirigubbakcemile3

kızlar selam ürün alırken bunlara dikkat edin

Kozmetiklerde kullanılan tehlikeli olabilecek kimyasal maddeler:

Parabenler (Metil Propil Butil Etil)
Raf ömrünü uzatici olarak kullanilan madde ciltte egzama tipi tahris ve alerjik reaksiyonlara sebep olur. Benzoik asidin bir türevidir. Zehirli ve toksik bir maddedir. Parabenler vücutta östrojeni taklit eden madde olarak bilinir. Gögüs kanseri hastasi kadinlar üzerinde yapilan arastirmalar sonucunda alinan tümör örnekleri içinde bol miktarda paraben maddesi oldugu ortaya çikmistir. Vücutta hormanal etkileri artiran kimyasal maddelerin kullanilmasi özellikle öströjen hormonuyla artan gögüs kanserinin yayginlasmasina sebep olmustur. Gögüs dokusundaki yogun yag orani vücuttaki toksik maddelerin burada yogunlasmasina ve gögüs kanserinin en yaygin kanser çesidi olmasina sebep olmaktadir. Cilt bakim ürünleri

Dibutyl Hydroxytoluene - cilt yanması

Propylene Glycol - karaciğer ve böbrek hastalıkları

Triethanolamine - kanser yapabilir

Black 401, Purple 401, Orange 205, vb - kanser yapabilir

Ethyl Urocanate - tümörlere neden olabilir

Butyl Hydroxyanisole - sindirim sistemi kanamaları, tümör

O-Phenylphenol(OPP) - karaciğer hastalıkları ve kanser

Sorbic Acid - kanser yapabilir

P-Chorophenol - cilt döküntüsü

Chlorxylenol - cilt döküntüsü

Paraffin (alkane) - kanser yapabilir, egzama

Hexachlorophene - cilt hassasiyeti.

şuanda loreal kullanıorum ama memnun değilim değiştirme arifesindeyim araştırıyorum:(

geçlerde sevile gittim fondotenım bitmişti loreal tru much kullanıorum kız yüzüme esteyi uyguladı double wear hiç beğnmedim olmadı pütür pütür yaptı cildimi kızda beklememiz lazm dedi neyi beklıceksek bu kadar ün almıs bı fondoten için hayal kırıklına uğradım ama yinede önyargılı olmıcam alıcam onu:emir_bebek:
sonra silip clınıq denedık o da hiç bellı olmadı en koyu rengnde bile:emir_bebek: ay sinir oldum
birde fiyatlar çok ucuktu
double 86dan 80 e inmiş koptum acaip indrim yapmslar:emir_bebek:
ciliqde 55 di
lorrellı ben boynerden 50 ye almıstım birkaç ay once şimdi 65 olmuş:emir_bebek:ohaoldumsmilehöhhh dedim yaaohaoldumsmile

ama alcam mecbur birisini

o zaman clinique almanı öneririm indirim günleri sürüyor bak yakınındaki boynerde hangi gün clinique indirimde 2 ürün alınca %15 yapıyolar

carmina su bazlı fondoten kullanıyorum çok memnunum kimse yüzümde fondoten oldugunu anlamıyor cok dogal..tavsiye edebilirim

Back