Hangi Evi Almak Daha Mantıklı

YEKTA61

Kırdığın Yerden Kırılırsın...
Pro Üye
Anneler Kulübü
2 Temmuz 2013
9.544
10.806
İyi günler hatunlar. Öncelikle Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.

Ev alma niyetimiz var bayadır araştırıyoruz. Rabbim herkese ev sahibi olmayı nasip eylesin. Kiracı olmak gerçekten çok zor helede istanbulda fiyatlar almış başını gidiyor.

İstanbul anadolu yakasında oturuyoruz. 2 ev arasında çok kaldık. Karar vermekte zorlanıyoruz. dairelerin 2 side 2+1 ve şuan temelleri atılmış şekilde biri 10 ay diğeri 12 ay civarında teslim edilecek. İkisininde kira gelirleri 1500 ve üzeri. Fiyat olarak ikiside hemen hemen aynı değerde.

Evlerin ilki pendik girişte metro durağına çok yakın e 5 altında kalıyor. Site içerisinde 7-6-5-4. katlardan birisi olacak. yürüme pendik çarşıya 10-15 dk da gidilebilir düzgün bir mahallede

m2 şu şekilde

kare salon: 23, mutfak: 9, mutfak balkonu:3.5, yatak odası: 14.5, çocuk odası: 11 ince uzun, banyo:5, antre :8 uzun portmantolu ve panjurlu

2. Ev Kartalda e-5 altında trene, sahile ve okullara çok yakın pazar evin sokağında. Elit bir mahallede. Tek bina şeklinde çıkma balkon yok alabileceğimiz daire 1. kat. Alt katında daire olduğu ve çıkma olmadığı için ısınma bakımından sıkıntı olmaz.

Bu evin m2 side şu şekilde

kare salon: 21, mutfak:9, mutfak balkon: 2.5, yatak odası: 13.5, çocuk odası:8.5, banyo:4, antre:6.5, portmantolu ve panjurlu.

Kartaldaki evi konumundan dolayı daha çok beğendik ancak kare salon olmalarından dolayı m2 bizi düşündürüyor.

Şimdilik çocuğumuz yok. Allah nasip ederse yavaş yavaş düşünüyoruz. Ödeme planlarımızda 5 yıl süreli . 5 yıl sora borcumuz bitecek inşaAllah niyetim borcumuz bittikten 2 sene sonra üstüne para koyup veya kredi çekip daha büyük 3+1 ev almak.

Sizce hangi evi almak daha mantıklı.

Son düzenleme:
Daha sonra da satmak için düşünüyorsanız Kartal'da ki alın, satarken daha fazla bir paraya satarsınız Pendik'te ki eve nazaran.

Ben olsam ilkini düşünürdüm, metroya yakın olması benim için çok önemli çünkü. Bilmiyorum sizin için de öyle mi? Ayrıca satmaya kalktığınızda metroya yakın olması işinizi kolaylaştırır. Diğer evin okullara yakın olması şimdilik bir şey ifade etmiyor. Zira çocuk yok ve bir çocuğunuz olduğunda, okul çağına gelene kadar siz zaten daha büyük bir ev alma planına geçmiş olacaksınız. Bir de 1. kat tercih etmezdim güvenlik açısından.

Ben olsam ilkini düşünürdüm, metroya yakın olması benim için çok önemli çünkü. Bilmiyorum sizin için de öyle mi? Ayrıca satmaya kalktığınızda metroya yakın olması işinizi kolaylaştırır. Diğer evin okullara yakın olması şimdilik bir şey ifade etmiyor. Zira çocuk yok ve bir çocuğunuz olduğunda, okul çağına gelene kadar siz zaten daha büyük bir ev alma planına geçmiş olacaksınız. Bir de 1. kat tercih etmezdim güvenlik açısından.

metro benim içinde önemli ancak kartaldaki evde hem tren istasyonuna çok yakın hemde dolmuş yan sokaktan geçiyor. Yani onunda ulaşımı çok kolay

Pendik'teki evde site dışında nasıl bir yaşam var?

Ben mesela bir şey lazım olunca 5 dakikada alıp gelebileceğim bir yer isterim. Ama ev direk cadde kenarı olmasın isterim. Araba korna gürültüsünden hiç hoşlanmam..

Eğer site dışı çok ücra ise Kartal'daki ev derim..

Evlerin fiyatı ne? Ev almayi düşünüyorum ve kira/evin maliyeti arasında nasıl bir ilişki olmalı kafamda oturtmaya calisiyorum

böyle inşaattan girilen evler bana hiç güven vermiyor. müteahhit firma çok önemli bu durumda. x kişisi yapıyorsa o 10 ay üçe beşe katlayabilir.

Eşim inşaat mühendisi ve iş yaptıkları müteahitler oldukları için o konuda sıkıntı yok güvenilir.

ben kartal ı bilemm
ama oturduğum konumda
okul ulaşım yakın ki e-5 e 10 dk minibüs, yürüyerek 30 dk ama inanın ulaşımda geride miyiz diye düşnüüyorum
kesinlikle ve kesinlikle ulaşım bence önemli özellikle de ileride çocuğunuz olduğunda
metro veya metrobüse yakın olmalı ev
metroya yakın olanı tercih ederdim

metro benim içinde önemli ancak kartaldaki evde hem tren istasyonuna çok yakın hemde dolmuş yan sokaktan geçiyor. Yani onunda ulaşımı çok kolay
Eskiden Bahçelievler'de yaşıyordum, dolmuş geçiyor diye sevinmiştik ama pek fazla binemedim o dolmuşlara. O kadar dolu olurdu ki, araç kapısı açık giderdi, insanlar dışarı sarkardı filan... Bilmiyorum, orada nasıl? =)
Treni çok kullanıyorsanız, değerlendirin tabi de... Metro gibi değil ki hiçbiri. Metro bir çok yere, daha hızlı, daha sık gidiyor ve dolmuş, otobüs, metrobüsler kadar da insanlık dışı bir şekilde dolu olmuyor. Yani en azından nefes alacak bir alan kalıyor size. =)) Zaten satacakmışsınız, yani aslında bu gelecek için bir yatırım. O yüzden satarken hangisi daha avantajlı olur diye düşünmek mantıklı geliyor bana. Tabi en az 5 yıl oturacağınız bir evin muhiti de önemli ama zaten iki muhit de iyi diyorsunuz.

Pendik'teki evde site dışında nasıl bir yaşam var?

Ben mesela bir şey lazım olunca 5 dakikada alıp gelebileceğim bir yer isterim. Ama ev direk cadde kenarı olmasın isterim. Araba korna gürültüsünden hiç hoşlanmam..

Eğer site dışı çok ücra ise Kartal'daki ev derim..
ikiside merkezi yerde evin dışında market vs yakın.

Kartal diyorum.

Hayırlı uğurlu olsun şimdiden.
Hangi evde karar verirseniz verin, kendi eviniz olacağından dolayı şanslısınız.
Allah sağlıkla içinde oturup, ailenizi genişletmeyi nasib etsin inşallah.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz sizin de kutlu olsun... :KK200:

Konumu bakımından kartalı daha çok beğendik biz iş yerim ikisi içinde yakın. Günlük yol sorunu yok. Gezme olarak genel itibari ile yazın maltepe sahile ve avrupa yakısında arnavutköye vs gitmeyi severiz. Açıkçası pendiği çok sevmiyorum maltepe taraflarını daha çok seviyorum. Bizi en çok düşündüren şey salon büyüklüğü 2 m2 fark var az görünsede ciddi bir fark

X