- 21 Temmuz 2013
- 4.691
- 2.426
- 173
- Konu Sahibi narantikibi
yani odalar önce gelse de sorun yok.teşekkürlerherkesin zevki bir değil benim zevkime göre 2. plan diyorum hala
sonuçta oturacak sizsiniz onu beğeniyorsanız onu alın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yani odalar önce gelse de sorun yok.teşekkürlerherkesin zevki bir değil benim zevkime göre 2. plan diyorum hala
sonuçta oturacak sizsiniz onu beğeniyorsanız onu alın
aslında bizde 2+1 istiyoruz salon ve oturma odası yapmak istemiyorum tek odada oturma taraftarıyım ilk başta bizde daire 1 yani 2.planı beğendik ama bir çok kişi önce salonun sonra odaların gelmesi gerektiğini söyleyince şüpheye düştüm yani bu bir sorun değil öyle mi?.TeşekkürlerAcikcasi en cok 2 hosuma gitti. 1i hic sevmedim mutfak hemen giris kapisinin onunde. 3te hos ama cok uzun bir odasi var dosemesi guzel olmaz en fazla oturma odasi gibi dosenir o da fazla guzel olmaz sanki. Ben bir evde hem oturma odasi hemde salon olmasina karsiyim acikcasi o yuzden 2 diyorum.
Ayrica daire 1 de sadece banyo var ayri wc yok sanirim o da hosuma gitmedi.
evet genelde banyo-wc ve mutfakları yanyana getirmişlerkomsunun banyosu wc sui sizinkine mi dayali orayi anlamadim ben iki ve uç de?
Bence bu daha iyi.. Odanin kapisini her an kapatabilirsin ama mutfagin kapisi hep aciktir. Haliyle mutfak her zaman duzenli olmayabiliyor. Ornek veriyim misafirleriniz icin yemek hazirliyorsunuz birden girdiler iceriye mutfagin o halini gorurler sizi ev kiyafetlerinizle gorurler falan :)aslında bizde 2+1 istiyoruz salon ve oturma odası yapmak istemiyorum tek odada oturma taraftarıyım ilk başta bizde daire 1 yani 2.planı beğendik ama bir çok kişi önce salonun sonra odaların gelmesi gerektiğini söyleyince şüpheye düştüm yani bu bir sorun değil öyle mi?.Teşekkürler
yani illaki üçünden birisi olacak diyorsanız kendi adıma karar vermek zorunda olsam ilkini seçmek istemem ama onu seçerim sanırımişte bende bu şekilde düşünüyorum ama seçeneklerimde bunlar daire 3 de olsa salonum ve mutfağım yine kapıya uzak kalacak ancak en azından ebeveyn odasını kurtarıyorum :) yani en mantıklı seçim hangisi daire 1 mutfak bakımından aklıma yatıyor ayrı wcsi yok o kafama takılıyor işin içinden çıkamıyorum
dairelerin güneş durumunda sorun yok konumlarını seçerek baktık plana.Siz 1.plandan bahsediyorsunuz ayrı bir wc si bulunmayan ben ona daire başka bir plana dair 1 yazınca karıştı :)teşekkürlerHayır tatlım daireler karıştı galibaEbeveyn odası girişte olmayanını tercih ederdim. Ebeveyn odası daima sonunda olur koridorun. Ayrıca Güneş görüyormu, hangi odalar ne kadar Güneş alıyor vs bunlarıda yabana atma, bir mimar tavsiyesi
![]()
peki ayrı bir wc olmaması çok büyük sorun mu sizce ?Ben insaatciyim ve bize deokulda koskoca canimiz prof. hocamiz oda duzenlemesinde kapi girsinde banyi wc ve mutfak olur demisti. Girise yakin olmali neden dersek misafir vs. gelince direkt odanin gorunmesi hos olmaz ve ayrica pis bi is vs. oldu mu banyoya vs. gitcek insan evin icinden gecmez ve pazara falan gittiginde vs. elindekileri on saat iceriye tasimazsin faln filan Daire 1 daha iyi gibi plani.
birde su var banyo da camasir makinesi olur camasir sepetleri olur her an duzenli olmaz.. misafirler icin ayri wc daha mantikliyani illaki üçünden birisi olacak diyorsanız kendi adıma karar vermek zorunda olsam ilkini seçmek istemem ama onu seçerim sanırım
neden? bizim evde mesela 1 banyo 1 wc var onda bile biri banyoyu doldurunca öbür wc doluysa eyvah diyoruz ikisinin ayrı olması bizim yaşantımız açısından önemli yani
sen de kendi yaşantını düşün mesela söylediğim durum seni ne kadar rahatsız eder bizdeki kadar önemli mi?
diğer yandan maddi açıdan asla kendimi aşırı zorlayıp gidip de çok odalı daireyi almam açıkçası..
bir de burada mimar arkadaşımın dediği güneş o kadar önemli ki o durumu da göz önünde tutun asla kuzeye full bakan daire almayın güney de olmasın..
daire 1 iyi de kapı girişinde olacak illa ebeveyn odasıbilmiyorum seçemedim ... en son yine o ilk koyduğunuz daire daha mantıklı ama o da çok içime sindi diyemem
başka da araştırsanız?
teşekkürler :)Daire 3 favorimdir canım
yeterli olacağını düşünüyorum tek sorun ayrı bir wc olmaması çok önemli mi onu da pek bilmiyorum sadece klozet olsa sıkıntı yaşar mıyız ki ?balkon var ancak planda çizmedim :) Depremi soracağım mutlaka önemli bir konu tabikiHa şimdi anladım olayı, tamam. :) Haklısınız, yani daire 1 pratik evet. Ama yetecek mi size? Neticede 2 oda bir salon. Ayrıca anladığım kadarıyla balkon yok veya bu planlarda gözükmüyor. Aman deprem olayını yabana atmayın, o çok önemli. Ülkemizde kağıt üzerinde kılıfına uydurma olayı çok oluyor ama siz bu konunun üstüne gidin. Bu evi satın alacaksınız sonuçta.
Bu da farklı bir bakış açısı tabiki bana söyleyenlerde ve şu an ki olduğu gibi yazanlar ise odanın dağınık olabileceği salona geçerken odalara da göz atılabileceği vs tarzında şeyler söylediler.teşekkür ederim :)Bence bu daha iyi.. Odanin kapisini her an kapatabilirsin ama mutfagin kapisi hep aciktir. Haliyle mutfak her zaman duzenli olmayabiliyor. Ornek veriyim misafirleriniz icin yemek hazirliyorsunuz birden girdiler iceriye mutfagin o halini gorurler sizi ev kiyafetlerinizle gorurler falan :)
Evet ebeveyn odası ve mutfak acısından en mantıklı o var ama ayrı wc olmaması can sıkıcı tabi. hepsinde bi maraza var, illa bunlardan birini seçecekseniz, önceliklerinize göre seçin. Örnegin benim icin mutfak cok önemli diyorsan, mutfağın metrekare ve konumuna göre karar ver. Yok benim icin misafir wc si olsun diyorsan o zaman, 2 wc si olandan birini seçmekte fayda var. Şimdiden hayırlı olsun insallah en dogru kararı verirsindairelerin güneş durumunda sorun yok konumlarını seçerek baktık plana.Siz 1.plandan bahsediyorsunuz ayrı bir wc si bulunmayan ben ona daire başka bir plana dair 1 yazınca karıştı :)teşekkürler
Klozet çok da büyük sıkıntı olmaz bence.yeterli olacağını düşünüyorum tek sorun ayrı bir wc olmaması çok önemli mi onu da pek bilmiyorum sadece klozet olsa sıkıntı yaşar mıyız ki ?balkon var ancak planda çizmedim :) Depremi soracağım mutlaka önemli bir konu tabiki
sadece klozet olması taraftarı değilim tabiki ama planı en iyi onun buldum wc dışında.daire 3 alırsak aylık olarak 115 tl daha fazla ve diğerinden 1 sene uzun ödeyeceğiz.wc si olmayan daire ve daire 3 güney doğu diğer dairenin ise sadece salonun bir camı kuzey diğer odalar ve salonun bir camı doğu cephe sanırım ışık ve ısı bakımından sıkıntı yok cephede.Daire 1 de salon ve girişteki oda arasında kalacak daire.Açıkçası metrekare fiyat açısından mevki olarak bulabildiğimiz bütçemize uyan daireler bunlar malesef yine de biraz daha bakarızyani illaki üçünden birisi olacak diyorsanız kendi adıma karar vermek zorunda olsam ilkini seçmek istemem ama onu seçerim sanırım
neden? bizim evde mesela 1 banyo 1 wc var onda bile biri banyoyu doldurunca öbür wc doluysa eyvah diyoruz ikisinin ayrı olması bizim yaşantımız açısından önemli yani
sen de kendi yaşantını düşün mesela söylediğim durum seni ne kadar rahatsız eder bizdeki kadar önemli mi?
diğer yandan maddi açıdan asla kendimi aşırı zorlayıp gidip de çok odalı daireyi almam açıkçası..
bir de burada mimar arkadaşımın dediği güneş o kadar önemli ki o durumu da göz önünde tutun asla kuzeye full bakan daire almayın güney de olmasın..
daire 1 iyi de kapı girişinde olacak illa ebeveyn odasıbilmiyorum seçemedim ... en son yine o ilk koyduğunuz daire daha mantıklı ama o da çok içime sindi diyemem
başka da araştırsanız?
güneş alan ve bize yetecek ve sizin anlattığınız mimari de olan ilk daire plan 1 dir ancak onunda ayrıca wc si yok sadece banyo da klozet varGirişte mutfak mi olur diyen arkadaşlar mimarisi düzgün, lüks hangi daire gördüysem mutfak ve salon giriş kapısına yakın olur. Salon ve mutfağın yakın olması yine önemli bir ayrıntı. Ebeveyn odası ise koridor sonunda olması daha güzel. Ben olsam güneş alan ve geniş hangisiyse bunlar ilk kriterim olur, diğer söylediklerim de ikinci planda önemli. Hayırlı olsun
çok teşekkürler umarım en iyi kararı verebilirimEvet ebeveyn odası ve mutfak acısından en mantıklı o var ama ayrı wc olmaması can sıkıcı tabi. hepsinde bi maraza var, illa bunlardan birini seçecekseniz, önceliklerinize göre seçin. Örnegin benim icin mutfak cok önemli diyorsan, mutfağın metrekare ve konumuna göre karar ver. Yok benim icin misafir wc si olsun diyorsan o zaman, 2 wc si olandan birini seçmekte fayda var. Şimdiden hayırlı olsun insallah en dogru kararı verirsin![]()
teşekkürler :)2 yada 3![]()