• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi ev planını seçerdiniz ?

Bence daire 3 cok buyuk. Ilerde rahat edicen felan derken tamamda kac odasi var allah askina? 4 yatak odasi var( salon ve oturma odasini ayri ayri saymazsan, zaten fark nedir ya? Ne kadr sacma bisy, zaten ikisindede oturmuyormuyuz?)
4 yatak odasi sana bi 15 sene snra lazim olucak, eger 5inci cocugu feln dusunursen. 4/5 tane cocuk dusunuyormusunda gercekten evin en buyugune bakiyosun?

Neden buyuk ev avantaj diye gorunurki? Onun temizlemesini hic dusunmuyosunz. Helede calisan bi bayan olucaksaniz. Eski komsularimiz buyuk eve cikti ve bin pisman, ev hanimi ve bezdiler resmen evi temizlemekten. Bi yandan temizliyosun diger yandan batiyor diyorlar.
Bide bunun yani sira calistiklarini dusunun.

Ben derimki butceyide fazl zorlama, temizlemeklede omrun curumesin. Daire 1 diyorum ben. Yani 2 inci resim. Yorumlari okumadim gozumden bisy kactiysa bilemem. Ha alaturka degil ama daire 1 dimi?

Edit: tamam vazgectim daire 1 baya kucukmus. Bi oturma odasi ve ebeveyn odasi geriye sadece 1 tane cocuk odasi kaliyor. Cok kucuk. Daire 3 hala cok buyuk diyorum, daire 1 de kucuk olduguna gore ikisinin arasinda bisy tercihim olurdu. Ama bunlarin arasindan secmem gerekirse daire 3 diyorum. Ilk resim her turlu iptal, alaturka tuvaletle yapamam ben sahsen.

Son düzenleme:
Daire 1
Digerleri sacma geldi bana
Daire 3 'te mutfak en sonda? Mantiksiz.
Daire 2 yi pek anlayamadim eksik sanirim foto.

Bence 1 en uygunu. Zaten genelde daireler o şekilde olur. Digerleri biraz uydurma sanki ya da ben anlamadim. Daire 1 de ebeveyn odasi ile diger odanin yeri degistirilebilir.

benim evim daire 1 e benziyor kullanışından çok memnunum

girişte büyük holl var

solda wc ve art bir odam daha var

kapıdan girişte oturma odası karşıda kalıyor sol yanda mutfak ve salon

koridorun ilerisinde çocuk odası- yatak odası banyo var

dış kapının girişinde yaninda mutfak yada solan bulır salon ve mutfak yakın olmalı.. sorasi yatak odasi banyoya hemen bitişiğinde olmali.. wc de diş kapısının yaninda bulunur (
yatak odasiyla cocuk odasi yan yana olmalı... oturma odasi mutfagin yaninda olmalı..

Bence daire 3 cok buyuk. Ilerde rahat edicen felan derken tamamda kac odasi var allah askina? 4 yatak odasi var( salon ve oturma odasini ayri ayri saymazsan, zaten fark nedir ya? Ne kadr sacma bisy, zaten ikisindede oturmuyormuyuz?)
4 yatak odasi sana bi 15 sene snra lazim olucak, eger 5inci cocugu feln dusunursen. 4/5 tane cocuk dusunuyormusunda gercekten evin en buyugune bakiyosun?

Neden buyuk ev avantaj diye gorunurki? Onun temizlemesini hic dusunmuyosunz. Helede calisan bi bayan olucaksaniz. Eski komsularimiz buyuk eve cikti ve bin pisman, ev hanimi ve bezdiler resmen evi temizlemekten. Bi yandan temizliyosun diger yandan batiyor diyorlar.
Bide bunun yani sira calistiklarini dusunun.

Ben derimki butceyide fazl zorlama, temizlemeklede omrun curumesin. Daire 1 diyorum ben. Yani 2 inci resim. Yorumlari okumadim gozumden bisy kactiysa bilemem. Ha alaturka degil ama daire 1 dimi?

Edit: tamam vazgectim daire 1 baya kucukmus. Bi oturma odasi ve ebeveyn odasi geriye sadece 1 tane cocuk odasi kaliyor. Cok kucuk. Daire 3 hala cok buyuk diyorum, daire 1 de kucuk olduguna gore ikisinin arasinda bisy tercihim olurdu. Ama bunlarin arasindan secmem gerekirse daire 3 diyorum. Ilk resim her turlu iptal, alaturka tuvaletle yapamam ben sahsen.
3.daire 3+1 ben illa büyük ev istemiyorum zaten oturma odası ve salon ayrı yapmayı da düşünmüyorum eğer daire 3 ü seçersek sadece yatak odası köşede ortalıkta kalmayacak diye seçeceğiz.Büyük ev tabi ki avantaj değil ama yatak odası konumunu anca bu dairede ayarlayabiliyorum.Salondan önce yatak odası gelmesini biraz konuşanlar sorunmuş gibi empoze ettiler de şüphem o yüzden.
ilk resimde alaturka yok zaten banyoda klozeti var ekstra tek alaturka wc yok.Dediğim gibi daire 3 4 odalı değil 3+1 ebeveyn odası ve salonu çıkarsak 2 odası kalıyor yani.

Daire 1
Digerleri sacma geldi bana
Daire 3 'te mutfak en sonda? Mantiksiz.
Daire 2 yi pek anlayamadim eksik sanirim foto.

Bence 1 en uygunu. Zaten genelde daireler o şekilde olur. Digerleri biraz uydurma sanki ya da ben anlamadim. Daire 1 de ebeveyn odasi ile diger odanin yeri degistirilebilir.
yani ilk planı seçerdiniz banyosunda klozet olan ama ekstra sadece alaturkası olmayan girişte salon ve mutfak.teşekkürler

benim evim daire 1 e benziyor kullanışından çok memnunum

girişte büyük holl var

solda wc ve art bir odam daha var

kapıdan girişte oturma odası karşıda kalıyor sol yanda mutfak ve salon

koridorun ilerisinde çocuk odası- yatak odası banyo var
yani sizinde önce yatak odaları mı geliyor ?bir de sadece banyoda klozet mi var ekstra alaturka wc var mı ?

modern ve kullanışlı evlerde ana kapıya en yakın salon ve mutfak olur .Düşünsenize kocanız vardiyalı işten gelmiş yatıyor salonda oturandan mutfakta yemek yiyenden rahatsız olmaması lazım .Buna göre karar verin .Yatak odaları uzakta olmalı .Kural budur .

yani sizinde önce yatak odaları mı geliyor ?bir de sadece banyoda klozet mi var ekstra alaturka wc var mı ?

hayır, yatak odam kolidorun en sonunda ebevyn banyolu,normal banyo çocuk odası ile karşılıklı

giriş te solda alaturka wc var yine

kapı açıldığında holden direk baktığınızda hiç bir odam görünmez buda ii bişey

kapıya gelen yabancı birisi için evin içerisini görmüyor;)

mutfak ve oturma odamda da iki balkonum var ayrıca

modern ve kullanışlı evlerde ana kapıya en yakın salon ve mutfak olur .Düşünsenize kocanız vardiyalı işten gelmiş yatıyor salonda oturandan mutfakta yemek yiyenden rahatsız olmaması lazım .Buna göre karar verin .Yatak odaları uzakta olmalı .Kural budur .
kesinlikle size katılıyorum ve kullanış açısından da iyi,,,

ansızın bi misafiriniz geldiğinde

kapının girişindeki yatak odalarının kapılarını sürekli kapalı tutmak zor olsa gerek

heleki ev çoluk çocukluysa

hepsı kötü 1 idare eder planlar zten çok karışık :KK14:bu planları kım çizdi ilk defa göruyorm böyle plan :) (6 yıl inşaat sektörunde projede çalıştım inşaat mezunuyum) daire 1 salon, daire 2 oda dıye yazan

en mantıklı duzen 1 de fakat dıgerlerınde fazla alternatıf fılan var zaten bı yerden sonra devreler yandı bende

Back