• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hamileyken oruç tutulur mu?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bzykt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2020
81
30
3
30
Merhaba arkadaşlar 36 haftalık hamileyim malum ramazan ayına kalmamıza az bi zman kaldı son ayında olanlar oruç tutacakmisiniz? Bende insülin direnci ve düşük tansiyon var kandil gecelerinde tutmaya çalıştım biraz zorlandım. Sizce tutmali miyim son ayda olanlar siz ne yapacaksınız?

Zorlanmışsınız tutmayın derim hem son zamanlarındasınız riske atmayın

Geçen sene kuzenim tuttu 5 6 aylık falandı. Sizin az da kalmış hem de zorlanmışsınız neden ısrarla tutmak istiyorsunuz. Doktorunuzun da izin vereceğini düşünmüyorum

İnsülin direnci ve düşük tansiyonunuz varmış zaten bıkac kez de zorlanmışsiniz..bu kadar zorlanmaya ve riske atmaya hiç gerek yok bence

- Eğer rahatsızlıklarınız varsa kesinlikle tutmayın,
- Dinde kesinlikle hamilelere bunun izni verilmiştir,
- Hiçbir rahatsızlığınız yoksa -ki varmış-, öğünleri tersine çevirerek tutulması öneriliyor.

Tutmak zorunda değilsiniz. Aksine oruç tutmamak için hamileler, emzirenler için ruhsat vermiştir dinimiz. Elbette sonra kendinizi iyi hissettiğiniz zaman kazasını yapacaksınız ancak sağlığımız bize verilen ilk emanet. Tüm İslami verilere bakın sizi zorlamaya değil eldeki imkan dahilinde kolaylaştırma yolundadır.

Merhaba arkadaşlar 36 haftalık hamileyim malum ramazan ayına kalmamıza az bi zman kaldı son ayında olanlar oruç tutacakmisiniz? Bende insülin direnci ve düşük tansiyon var kandil gecelerinde tutmaya çalıştım biraz zorlandım. Sizce tutmali miyim son ayda olanlar siz ne yapacaksınız?
bende gebelik şekeri var tutamicam aç kaldığım zaman elim ayağım titriyor. İlk gebeliğimde ramazana gelmişti yine tutamamıştım

Bende daha yeni gebe kaldığımı öğrendim hala oruç tutuyorum ama gecen oruç aylarında çok az zorlanırken bu oruç çok susuyorum ve enerjim çok azalıyor sizce bebeğe zararı varmıdır çok kararsızım 11 gün kaldı oruçta tutmakta istiyorum ama zararda vermek istemiyorum

Bende daha yeni gebe kaldığımı öğrendim hala oruç tutuyorum ama gecen oruç aylarında çok az zorlanırken bu oruç çok susuyorum ve enerjim çok azalıyor sizce bebeğe zararı varmıdır çok kararsızım 11 gün kaldı oruçta tutmakta istiyorum ama zararda vermek istemiyorum
İlk 3 ay organ gelişimi için çok çok önemli. Oruç tut veya tutma diyemem tabi. Ben 35.haftadayim şuan tutamıyorum ciddi anlamda acikiyorum çünkü. Gebeligimin ilk aylarına denk gelseydi ramazan sanirim ben yine tutmazdim. Tup bebekle güç bela hamile kaldığım için açlık susuzluk cekmek istemezdim. Bu kişisel bir karar galiba. Eğer zorlaniyosan bir gün tut bir gün tutma. Bebis şuan senin depolarından besleniyor yediğin içtiğin direkt ona gitmiyor belki ama bunyen zatif düşmesin halsiz ve susuz kalma.

İlk 3 ay organ gelişimi için çok çok önemli. Oruç tut veya tutma diyemem tabi. Ben 35.haftadayim şuan tutamıyorum ciddi anlamda acikiyorum çünkü. Gebeligimin ilk aylarına denk gelseydi ramazan sanirim ben yine tutmazdim. Tup bebekle güç bela hamile kaldığım için açlık susuzluk cekmek istemezdim. Bu kişisel bir karar galiba. Eğer zorlaniyosan bir gün tut bir gün tutma. Bebis şuan senin depolarından besleniyor yediğin içtiğin direkt ona gitmiyor belki ama bunyen zatif düşmesin halsiz ve susuz kalma.
Hmm anladım teşekkür ederim bende dün öğrendim bakalım ozaman çok kötü olursam tutmam

Gebelikte alınması gereken belli bir kalori ve içilmesi gereken belli miktarda su var; bunu güne yaymanız gerekir. İnsülin direnciniz de varken, hem bebeği hem kendinizi hasta olma riskine sokmak sizi daha kıymetli bir inanan yapmayacak, neden bu ısrar?

Dini inancım yok ama yaradanın kuluna hamilelikte açlık çektirmesi için bir sebep görmüyorum. Hem dinde de bu konuda istisna hakkı tanındığı söylenmiş. Hamile değilken bile o kadar uzun süre açlık insülin direnci olan biri için tehlikeliyken, ben bebeğimi de kendimi de riske atmazdım

Tanıdığım 6 aylıkken oruç tuttuğu için bebeğin suyu bitti. Ne yazık ki bebeğini kaybetti doktor bebeğin susuz ve aç kaldığını söylemişti. Bu riske girmeyin.

Back