Benim eşimle aramda hem maddi hemde diğer her konuda aramdaki anlaşmazlıklar giderek büyüyor . Ben hoşuma gitmeyen şeylerde açıklamada yaparak eşime tavır aldığımda artık aramızı düzeltmek için çabalamıyor bile . Birkaç kez de farklı tartışmalarımızda boşanacağım senden dedi bana . Hep bir şekilde orta yolu bulduk ama ben daha fazla çabalayan taraf oldum. Şuan hamileyim doğumuma yaklaşık bir ay kaldı ve eşimle tartışmamızda yine boşanma imâsında bulundu bana bende kabul ettim. Ancak şöyle bir durum var ben eşime çalıştığım için 3 hafta kadar burda evimde kalıp işime gidip geleceğimi 3 hafta sonra da izne ayrılıp doğumu da artık boşanmaya karar verdiğimiz için ailemin yanında yapacağımı yani evden de ayrılacağımı belirttim . Bana hayır boşanmayalım demedi sadece doğum için başka yere gitmeni istemiyorum ben nasıl göreceğim çocuğu dedi bende sende babasının ama madem boşanacağız bende burda tek ve desteksiz kalmak istemiyorum ailemin yanına gidip onlardan destek almak istiyorum sende ben doğumu nerede yaparsam oraya gelirsin dedim tamam dedi . Bu konuşmanın üzerinden yaklaşık 4 gün geçti ve biz evde tüm iletişimi kestik herkes kendi odasında ve bir adım asla atmıyoruz birbirimize . Ama ben aileme henüz durumu açmadım nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum aileme anlatıp doğuma yakın gerçekten gitsem şuan doğum stresim ile boşanma stresim iyice birbirine karışacak eşim hastaneye gelse belki benim ailemle de orda tatsız bir ortam olacak . Hayır hiç birşey yokmuş gibi davransam da eşimin boşanma restine göz yummuş olacağım . Ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum .
Barışıp geri adım atmayacak iseniz ailenizin yanına dönün, çünkü başka doktora başka hastaneye gitmek sizi de etkiliyor doğumun kesin 40. Hafta olacağının garantisi de yok, sizinle ilgilenecek biri olmalı
Ama tüm eziyeti başta ailenize çektirip büyümüş derdi sıkıntısı azalmış bir bebek ile geri eşe dönecek iseniz ne ailenizi yorun ne bebeği yolda perişan edin. Bir dünya eşyası var gelecek gidecek
Yukarıdaki lohusa kısmına da katılıyorum, size destek olmaz ise hormondu doğum stres derken depresyona doğru gidebilirsiniz
Keşke bu kadar sorun varken bebeği planlamayı erteledeydiniz, hem size eziyet oluyor hem ona ileride olacak.
Aranızdaki problem ne bilmiyorum ama umarım en hayırlı şekilde çözülür.
Belki aile terapisi veya psikolog size yardım edebilir. Şiddet, aldatma gibi ağır bir şey yaşamadı iseniz iletişimsizlik vs gibi sebeplerdense sorunlar bir de çözüm için bu kanalı deneseniz çok iyi olur.
Parasal sorunlar ise bir şekilde hallolur, eğer seviyorsanız karşılıklı birbirinizi yıpratmayın.
Anne olacağınız için koruma iç güdüsü ile sürekli hormonların etkisi ile sürekli panik halinde hissetmeniz normal
Hepimizin borcu var, hemen hemen Hepimizin kredi kartı, kredi borcu ödüyoruz. Bizler de 7/24 istediğimizi yiyip içip giyemiyoruz. Bu kadar ekonomik darda iseniz niye bebek planı yaptınız diye kusura bakmayın sormaktan da kendimi geri alamadım. Araba araç olmuş siz de örnek veriyorum audi almayın Renault alın fiyat olarak ucuz yollu getirip götürebilir bir şey, durum düzelince alırsınız iyisini. Ha hiç yoksa zaten para napacaksınız olmayınca olmuyor araba evet çocuk varken kolaylık