- 28 Haziran 2023
- 175
- 130
- 34
- Konu Sahibi nebutantana
Ben samimi olarak çok teşekkür ederim size yorumlarınız ve bakış açınız bana çok yardımcı oldu . Anlattıkça bende aynı fikre geliyorum giderek . Eğer olur da bir şekilde tekrar konuşur ve karşılıklı problemlerimizi çözmeye çalışırsak zaten asıl sorunlarda burdan kaynaklandığı için bende bu maddi konularda hem fikir olacağımız bir yol bulmaya çalışacağım. Ama bir adım göremeden ben adım atarsam daha fazla incinir ilerde de sadece benim çabamla evliliğimizi kurtardığım düşüncesiyle tekrar sorun haline getiririm . O yüzden şimdilik herşeyi bu şekilde bırakacağım eşim olurda konuşmak isterse daha çok maddi konular üzerine orta yolu bulmaya çalışacağım kendisiyle . Olur da hiç bir adım atmazsa zaten artık çok geç demektir bunlar için ben de beni nedeni ne olursa olsun gözden çıkarmış biriyle evli kalmayı anlamsız buluyorum lBakın çok yanlış yoldasınız.
Diğer konuyu bilmeyenler de anlamadılar olayı.
Evet eşinizin hatası çok. Maddi konularda yaptıkları dümdüz saçmalık.
Ama siz sürekli ilgi alaka, sohbet isterken adam ciddi bir maddi zorluktaymış. Bu kadar maddi sıkıntılar içinde sizin illa birikim yapmanız, hala maddi hayaller kurmanız muhtemelen adama zaten batıyor. Üstüne siz ağlayıp durunca iyice sinirlenmiş.
Bakın ağlayan kadın bir silah derler ama bir kere işe yarar iki kere işe yarar. Her tartışmada ağlayan bir insan sinir bozucu gelir. Ve adama bir şey ifade etmez. Siz şu an bunu yaşıyorsunuz mesela.
Sizin yapacağınız şey karşılıklı bir bütçe planı. Biriniz kafasına göre zorla birikim yaparken diğeri de gizli harcama yapıyor. Asıl sorun bu. Oturun gelir gideri hesaplayın, para biriktiremiyorsunuz da zorlamayın bir süre. Evde huzur kalmamış maddi sorunlardan. Sizin sorununuz eşinizin size ilgi göstermesi, nazlamaso ağlayınca teselli etmesi değil. Maddi sıkıntılar. Buna yönelip sakince konuşun, sorunu çözün.
Böyle saçma sapan şeylerle yalnız bebek doğurup büyütmeyin pişman olursunuz. Bebek öyle hayalinizdeki gibi kolay büyümüyor.
ben bana boşanalım dediğinde hayır boşanmayalım diyecek biri değilim bunu çok iyi biliyor ki aramızda her konu açıldığında zaten direkt hemen şimdi boşanalım durduğun hata diyorum. Zaten en çok beni kıran konulardan biri de bu benim bildiğim kadınlar bunu sürekli ağızlarına alıp eşlerini korkutmaya çalışır bizde tam tersine döndü . Ben asla ama asla düzeltmek için ilk adımı atmam bu tavrı devam ederse zaten ortada kaybedilecek bir evlilikte kalmamış demektir . Şuan asla burnundan kıl aldırmıyor bende aynı şekilde evde iki yabancı gibiyiz . Bu süreçte bende gözlem yapacağım üzerine düşünülmemiş bir karar olsun istemiyorum direkt evi terketmemem de sonuçta bir kadın olarak benim adıma yine de bir çaba sayılır bana göre . Ama gerçekten çaba gösterir bir şekilde iletişim kurmak isterse o zaman bende özellikle maddi konularda orta yolu bulma üzerine bir çözüm üretmeye çalışıcam eşimle birlikte . Çünkü zaten tüm sorunlarımızın kaynağı bu mesele .Hamile karısına bosanalim diyen adama konu sahibi gidip neyse ya hadi devam edelim ne olacak mı desin? Adam hatasını anlayıp özür dileyene kadar adım atmamalı bence. Kimse hemen git boşanma davası aç demiyor zaten ben de bu fikirde değilim. Ama koca kişisi de eşinden vazgeçmeye hazır ayağı kapı eşiğinde davranırsa şimdi ayrılmasalar da daha çok yıpranirlar. Herkes de evliliği kadının bitirdiği yönünde yazmış. Boşanmayı öne süren kocası.