Hamileyim ve surekli esimin bana yaptigi kotulukler aklima geliyor

Umut etmek bir hastalik

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2019
15
5
1
40
Kizlar merhaba, cok caresiz bir sekilde yaziyorum kime anlatsam bilemiyorum. 11 yillik evliyim ve 10 yasinda bir kizim var. Yillarca esimle aramizdaki gecimsizlikten dolayi cocuk istemedim ve sonra kizim cok istiyor tek kalmasin diye dusunerek ikinci bebegime hamile kaldim. Suan 22 haftalik hamileyim. Hamile oldugumu ilk ogrendigimde hersey cok guzeldi evimize bir huzur gelmisti. Sinirli agresif esim gitti yerine anlayisli sabirli bir adam geldi. Fakat bu seferde bana olanlar oldu. Gebeligin de etkisi midir bilmiyorum gecmiste bana yasattiklari, beni evden kovmalari, siddet gostermesi, ailesinin gaziyla sayamasi sovmesi gibi seyler surekli donuyor beynimde ve surekli kavga cikariyorum. Ha neden bosamadin bir de ustune ikinciyi yaptin derseniz dava actim ama verdigi sozlere inanarak ve kizim icin bir sans daha verdim. Aslinda sozunde durdu beni vazgectigim icin pisman etmedi. Cok ilgili bir adam olmustu gebeligimle beraber ama benim sinir patlamalarima dun dayanamadi. Sus dedi bak kotu seyler olacak dedi ama ben biraz hamileligime guvenerek biraz da nasilsa sabrediyor diye dusundum sanirim ya da kendime hakim olamadim ve bagirmaya devam ettim. Oruc olmasinin da etkisi midir bilmem kontrolunu kaybetti sacimdan tuttu eline bir bicak aldi seni de kendimi de oldurucem dedi. Kizim baba napiyosun cani misin sen deyince sen beni mi sucluyorsun hakkim haram olsun sana da bilmem ne dedi. Kizim da senden nefret ediyorum helal etmezsen etme deyince ilk defa kizima da el kaldirdi. Sonra kizimla banyoya kactik o naapti bilmiyorum. Hala soktayim. Bu noktaya nasil geldik hala inanamiyorim. Demek ki tv de cikan cinnet haberleri boyle bisey. Simdi cok mutsuzum ve aslinda cok uzgunum. Keske hersey yolundayken bu kadar zorlamasaydim ne guzel huzurumuz yerindeydi diyorum. Sonra da ne olursa olsun bu yaptiginin bir nedeni olamaz kendini suclama diyorum. Elim ayagim cekildi resmen ne yapmaliyim nasil davranmaliyim bilmiyorum

Şiddetin dayanağı olmaz ama tüm hanımlara lafım kimse kusura bakmasın ama madem affettiniz ondan sonrasını kesinlikle bir daha acmamaliydinjz tabiki açtınız diye böyle bir şeyin hak edilmesi söz konusu değil . Ayrıca en kötüsü evladinizin yanında böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması. Her ikinizin davranışları da hoş olmamış . Ben evladinizi düşünüyorum bi taramva yaşamış resmen ve bir evladın babadan nefret etmesi kalbinde sevgisizlik bulundurması çok üzücü

Eskı gunlerı unutamazsn yaptıgıda cok yanlıs haklısın ama madem hersey degısmıstı neden ustune gıttın. Tartısmayı erkek kadın uzatanı sevmıyorum. Hatta ıkısı tartısırken haklı olsanda o an sus der buyukler. Cunku hersey anlık oluyor. Bı taraf sakınken sorunlar daha kolay hallelıyor. Ben hamılelıgımdr bebegın karnında ne kadar huzurluysa dogunca da oyle olacagına ınandıgım ıcın 7 aydır ses bıle yukselmedı dedıkodu olan yerden uzak durdum. Sakın bır hamılelık gecırmenın derdındeyım yıllar sonra hamılelıgımı guzel hatırlamak ıstıyorum. Gun ıcınde hafıf esımle tartıstık aksam eve gelınce uzgun gırdı kapıdan sarıldım evımızde kotu enırjı olmasın dıye. Haklı tarf da bendım ama yınede uzatmak ıstemedım.

Eskiye takılarak yaşayamayız .inan senden daha kötü şeyler yaşadım . Eşin sana karşı düzeldiyse uzatma bence unutmaya çalış geçmişi .yoksa hiç mutlu olamayız ikinci bebeğinde olacakmis .analı babalı büyüsün insallah birde çocuklar çok etkilenir onlarin yaninda dikkat et benim de bir oğlum var yanında eğer tartıştıysak babasına karşı çocuk bi mesafe koyuyor artik bende dikkat ediyorum yanında kavga etmemeye. Daha kötüleri var öyle düşün ve çocuklarında var mutlu olursunuz inşallah

Kendiniz bunlari affedebilirsiniz tolorede edebilirsiniz ama bir anne baba olarak dunyaya getirdiginiz evladinizin onunde ona bunlari yasatmaya hakkiniz yok. Gelecegin travma sonrasi depresyonlari , psikolojik hastaliklarini , panik ataklari , guven problemleei her turlu psikiyatrik hastaligin temelini atiyorsunuz ve emin olun tedavisi ustune yillar gectikten sonra con daha zor. Umarim bu kadar bilincli olan kizinizi o evde buyutmeye devam etmezsiniz.

1. Esinizi karsiniza alin , ona hissettiginiz neden oyle davrandiginizi anlatin. Ve ondan af dileyin. Ona kendisinin degistini fark ettiginizi hatta bunun hosunuza coj gittigini fakat bir turlu onu affedemediginiz icin hep davranisleriniza olumsuz yansidigini anlatin.
2.fakat ondanda kizinizin yaninda 3 unuz bir aradayken her ikinizden ozur dilesin ve bir daha yapmayacagini soylesin. Kizinizi buna ikna etsin.

Aslinda dusunuyorum daha kotulerini goz onune getiriyorum esimin kotu bir aliskanligi yok maddi olarak bir savurganligi yok. Ikimiz de calisarak bir cok yasitimiza gore bircok seyin sahibi olduk. Fakat esim hicbir zaman takdir etmedi. Benim emegime hic deger vermedi. Kadinlik ruhumu oksamadi. Yasaklar getirdi her zaman beni haksiz buldu. Is ciddiye binip ben dava acinca anladi benim de bir varligimin oldugunu. Bu oyle korkunc bisey ki icinizi sarip sarmaliyor. Gececek duzelecek, hersey yoluna girecek diyerek kendisini ikna ediyor sanirim insan. Evet yaptigim yanlis biliyorum affettiysem geriye donmemeliydim evet ama taa ilk gunlerde yasadiklarim bile film gibi gozumun onune geliyor en ufak bir seyde. Sonrada kendimi kaybediyorum. Hamileligin etkisi mi yoksa bir dolmusluk mu var bilemiyorum. Yine de beni anlayarak cevap vermissiniz tesekkur ederim, damdan dusenin halini...

Aklimdaki buydu aslinda ama ozur dilemeli miyim onu kestiremiyordum. Tesekkur ederim

Sen baya baya istemissin kavgayi ne diye oruclu adama kafa tutuyon yazik o iki cocuga

Hamılelıgı alet etmeyın bence bazıları ben hamıleyım dıye herseyı soyleyıp yapabılecegını zannedıyor. Bende hamıleyım ve ıcımde kı cocuga bu stresı yasatmaya hakkım yok dıyorum. Herseye daha ılımlı yaklasıyorum. Cunku kucuk bır streste bıle cocuk haraket bıle etmıyor. O yuzden hamılelıgı pozıtıf seyler ıcın kullan. Olumsuz bırsey gelınce aklıma karnımı sevıyorum.unutuyorum kotu dusunceyı

Eşinizin size yaptığı kötülükler hamile kalma anında aklınıza gelseydi de 2.çocuğu yapmasaydınız herkes için daha iyi olurmuş. Bir de bile isteye 2.çocuğu yapmışsınız. Yarın bir gün kocanızın yeni doğan bebeğe de şiddet göstermeyeceğinin garantisi var mı? Kendinizi bırakın kızınıza bunu yaşatmaya ne sizin ne kocanızın hakkı yok. Eğer affettiyseniz madem kabullendiniz ona göre davranın lütfen sürekli başa dönen bir kısırdöngü en büyük zararı size ve kızınıza verir. Siz davranışlarınızla kızınıza örnek olmalısınız ayrıca şiddetin bahanesi veya geçerli bir sebebi olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…